billvle Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αλλάξω τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών στο pc μου (θέλω να βάλω Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz και GeForce 8800 GT)αλλά δεν τα υποστηρίζει η μητρική μου πλακέτα η οποία είναι μια Hewlett-Packard 09F0h (απ'όσο κατάλαβα).Μπορείτε να μου προτείνετε μια φθηνή μητρική πλακέτα που υποστηρίζει τα παραπάνω ?
chillbill Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 τέτοιες μητρικές μόνο μεταχειρισμένες θα βρεις σε νορμάλ τιμή, αλλιώς νέες έχουν 65-70€ και δεν αξίζει τον κόπο.. Ψάξε στο εδώ φόρουμ αν βρεις καμιά μεταχειρισμένη μέ 20-30, ψάχνεις για μητρική με socket 775, που να υποστηρίζει όμως e8500 (δεν υποστηρίζουν όλες όσες έχουν 775, κάποιες λόγω bios υποστηρίζουν μικρότερους επεξεργαστές) και PCI-express.. Ρίξε και μια ματιά ebay αν θες
Regeekfc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 20-30 ευρω, χωρις εγγυηση και αν δεν δουλευει εχασες τα 20-30 ευρω... Λοιπον ο E8500 εχει fsb στα 1333 mhz, μπορεις να βρεις καινουργια μητρικη με socket 775 με εγγυηση, ΑΛΛΑ να παιρνει dd3 (οχι ddr2) στα 1333 mhz (πρεπει να αγορασεις και ram), ετσι θα ειναι πολυ γρηγορο το pc. Υπαρχει και μητρικη με ddr2 αν δεν θελεις να αλλαξεις ram, αλλα λογικα τωρα το pc σου εχει ram στα 667 mhz και κατω = θα σερνεται... Πηγαινε σε ενα καταστημα να στα πει αναλυτικα, να του πεις και τι τροφοδοτικο/κουτι εχεις...
chillbill Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 20-30 ευρω, χωρις εγγυηση και αν δεν δουλευει εχασες τα 20-30 ευρω... ακριβώς! και αν δουλεύει, τότε κέρδισε 30+ ευρώ! εγώ, μια και έχω αγοράσει διάφορα μεταχειρισμένα και μου'χουν παίξει όλα,κι από γνωστούς μου η στατιστική λέει τα ίδια, πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερες οι πιθανότητες να δουλεψει, παρά το αντίθετο.. Συν ότι αγοράζοντας έτσι μεταχειρισμένα, έχω π.χ. κερδίσει ως τώρα (χοντρά ας πούμε νούμερα) 30€ σε κάθε μία από τις 3-4 τελευταίες αγορές μου , άρα συνολικά τουλάχιστον 100€..Αν κάποιος άλλος,υποθετικά, τα παίρνει όλα καινούργια από φόβο μήπως κάποιο μεταχειρισμένο δε του παίξει, τότε σε σύγκριση με μένα έχει χαραμίσει το ίδιο ποσό.. Κατά τα άλλα, μητρική με fsb 1333 και να παίρνει ddr3 αλλά ΚΑΙ ddr2, έτσι ώστε αν θες να χρησιμοποιήσεις την τωρινή σου ddr2 και να κάνεις όποτε θες αναβάθμιση, ga-ep35c-ds3r. Τυχαία τελείως, είναι αυτή που έχω εγώ !! Αλλά παρά τη διαφήμιση δε την πουλάω ακόμη για μεταχειρισμένη Πέρα από την πλάκα, άμα βρεις μεταχειρισμένη αυτή κάποιος να τη δίνει, χτύπα τη. Έχει αυτά που λέω παραπάνω, επίσημα (με βάση το manual) υποστηρίζει 4gb ddr2 Ή (όχι ταυτόχρονα εννοείται) 4gb ddr3 στα 1333MHz. Όμως πρακτικά αυτή τη στιγμή την έχω με 8gb DDR3 @1333 και παίζει μια χαρούλα.. Τώρα αν φοβάσαι τα μεταχειρισμένα και προτιμάς μαγαζί, δικό σου θέμα, είναι θέμα νοοτροπίας αυτό γενικά. Αλλά όσο για το τι θα σου πει στο κατάστημα αναλυτικά α) το 70% των υπαλλήλων στα καταστήματα ξέρουν εντελώς μετρημένα πράματα .. (βρες μου εσύ υπάλληλο σε μαγαζί που να ξέρει ότι η δική μου μητρική, ενώ στο manual δε το γράφει, πρακτικά παίρνει κι άλλα 4gb ddr3! αλλά πέρα από αυτό, που οκ, εξτριμ περίπτωση είναι, αν τους πεις 2-3 περίεργες ερωτήσεις στο γυρνάν σε "εε, ναι, περίμενε μια στιγμή να δω το manual" β) ξέρουν-δεν ξέρουν, η δουλειά τους είναι να σου πουλήσουν συγκεκριμένα κομμάτια.. θα πας να ρωτήσεις για τη μητρική, και θα σου πουν ότι και το τροφοδοτικό σου θέλει άλλαγμα, και το κουτί δεν τα χωράει..και θα καταλήξει σαν το ανέκδοτο "..δεν πας για ψάρεμα..?" που λέει Τα καταστήματα όπου πας και σου εξηγεί ο πωλητής όοοολα για αυτό που θες, χωρίς εσύ να έχεις ψάξει ήδη/βρει τι θες, στοιχεία, συγκριτικές τιμές, specs, κτλ, είναι απλά αν βαριέσαι να ασχοληθείς και ψωνίζεις στο σακί , με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις.. προς αποφυγή παρεξηγήσεων : κι εγώ ψωνίζω ΚΑΙ καινούργια κομμάτια! σε κάποια ναι, προτιμάω να μην είναι μεταχειρισμένα! Απλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο..
billvle Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Θα μπορούσατε μήπως να μου πείτε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα