nikosdam Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας!Πραγματικά έχω προσπαθήσει πολύ για το παρακάτω θέμα αλλά λόγω της απειρίας μου στα λογικά κυκλώματα ζητώ βοήθεια!!Το θέμα είναι το εξής:Ζητείται συνδυαστικό κύκλωμα με λογικές πύλες το οποίο να δέχεται ως είσοδο δύο ακέραιους αριθμούς Α και Β σε παράσταση συμπληρώματος του 2, των δύο δυαδικών ψηφίων ο καθένας και να δίνει έξοδο έναν αριθμό Υ των δύο δυαδικών ψηφίων ίσο με τον μεγαλύτερο από τους 2 αριθμούς ή με την κοινή τιμή τους όταν είναι ίσοι. Να δοθεί ο πίνακας αληθείας της λογικής συνάρτησης των εξόδων Υ1,Υ0 . Αρχικά αναπαριστώ τους ακέραιους Α :xy και Β :zw. κάνω τον κλασικό πίνακα το ζητούμενο είναι,σαν Υ1 ,Υ0 να θέσω τον αριθμό που θα είναι μεγαλύτερος ή ίσος δηλαδή Y:Y1Yo ή στη στήλη Υ1 να συμπληρώνω μονάδα εάν ο Α αριθμός είναι μεγαλύτερος ή και οι 2 ίσοι και αντίστοιχα για τη Υ2 για τον Β ?Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ....Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Lanike71 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Κάνε συνδυασμό όλων των περιπτώσεων των Α και Β,κάνε πράξεις να δεις τι θα είναι το Υ. Δες για ποιές περιπτώσεις είναι αληθής η συνάρτηση,κάνε απλοποιήσεις και φτιάξε το κύκλωμα. Πάντως ξεκίνα και πόσταρε τι κάνεις,κανένας δε δίνει έτοιμες λύσεις.
nikosdam Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Απλά το έγραψα με λόγια τον συνδυασμό χωρίς να αναπτύξω τον πίνακα αληθείας εδώ.Κατέληξα παρ όλα αυτά να δηλώσω Υ1ΥΟ τα ψηφία του αριθμού μετά τη σύγκριση,αυτό ήταν το ζήτημα μου γιατί για την υπόλοιπη διαδικασία μπορούσα να την κάνω,προφανώς έκανα λάθος διατύπωση στην αρχή.Ευχαριστώ και πάλι για την συμβουλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα