Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια, ο σκληρος δισκος μου κανει εναν θορυβο που μου θυμιζει γραναζια η κατι που κουνιεται τελος παντων, δεν εχει προβληματα γενικα και εχει 100% υγεια αλλα αυτος ο θορυβος αν και οχι δυνατος με παραξενευει, μιλαω για εσωτερικο σκληρο δισκο by the way. Και 3-4 φορες την εβδομαδα μπορει να κανει ενα παραξενο πολυ σιγανο Τικ, δεν ειναι συχνο ομως γιατι ο υπολογιστης δουλευει 14-15 ωρες την ημερα και το εχω ακουσει πολυ λιγες φορες μεχρι στιγμης..

Ο θορυβος ερχετε μονο οταν κανω κατι στον υπολογιστη, δηλαδη οταν φορτωνω προγραμα/παιχνιδια η ανοιγω τιποτα φακελους.. δεν κανει θορυβο αν ειναι idle..

Τι λετε να ειναι ρε παιδια? Και κατι ακομα, χθες ανοιξα το κουτι και τα καθαρισα ολα και μετα τα ξαναεβαλα μεσα.. εκτως την μητρικης.. και ο θορυβος τον γραναζιων εχει μειωθει σημαντικα.. Τον ηχο τον εχω προσεξει εδω και κανα μηνα η και πιο πολυ, δεν με ενοχλει και πολυ αλλα ειπα να ρωτησω..

Δημοσ.

Αφού η περιστροφή του μοτέρ δεν έχει θέμα, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει θόρυβο, είναι η κίνηση των κεφαλών.

Το πρόβλημα βέβαια είναι, αν από αστοχία υλικού, πτώση κλπ, οι κεφαλές "ξύνουν" την επιφάνεια του δίσκου με αποτέλεσμα το θόρυβο που ακούς,

Αν όμως συμβαίνει αυτό, το smart θα έπρεπε να αναφέρει κάτι και αν μη τι άλλο, η υγεία του θα ήταν στα πατώματα...

Είναι βιδωμένος καλά στο σασί?  Μήπως με το spin up των κεφαλών, δημιουργούνται θέματα συντονισμού?

Δημοσ.

Το, τικ,πρέπει να είναι από bad sector,τρέξε και το hard disk sentinel να το επιβεβαιώσεις ,κάθε φορά που διαβάζει κάποιο αρχείο που μέρος του είναι σε σημείο όπου υπάρχει bad sector και οπότε μεταφέρθηκε στην περιοχή του δίσκου που κρατιέται σαν  καβάτζα για αυτόν τον λόγο,κάνει αυτόν τον ήχο αφού η κεφαλή πάει απότομα από εκεί που είναι στο τέλος του δίσκου.  

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τπτ δεν έχει ο σκληρός σου... Αιντε έχεις κανεί την τρίχα τριχια.... Το γρατζουνισμα ειναι φυσιολογικό και γίνεται όταν ό σκληρος διαβάζει δεδομένα απο την επιφάνεια των δίσκων.... Όλοι οι σκληροί τον κάνουν αυτο το θόρυβο ολα σε άλλους ακούγεται λιγότερο και σε άλλους περισσότερο.

Όσο για το τικ μήπως στο κανει πάντα μετά απο όταν ο υπολογιστής έχει μείνει αρκετή ώρα σε αδράνεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...