Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Εχεις  δικιο   να   ενοχλεισαι  με   τετοια   ζωα...

Μονο   η  ραμπα   αυτη  αρκει   για   αποδειξη   οτι   ειναι   ζωα.

100%  παρανομη!

Κατευθειαν   καταγγελια   στην  πολεοδομια   να  της   κλεισεις   το  σπιτι!

Απιστευτο  θρασος.

Στην πολεοδομία προς το παρόν κωλύομαι διότι θέλω πρώτα να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ψεγάδι στο δικό μου κτίσμα    μιλάμε για μονοκατοικία προ του 60 που σημαίνει ότι θέλουν πολλά ψάξιμο για το αν ειναι ολα οκ και δυστυχως τώρα  που πέθανε ο πατέρας μου κ θα έρθει στην ιδιοκτησία μου μπορώ να κινήσω τις σωστές διαδικασίες καθώς επίσης και να ξεκινήσω διαδικασίες ανακαίνισης (κοινώς αν είναι μέσα στα παράπονα τώρα που δεν κάνουμε τίποτα δεν θέλω να σκεφτώ τι θα περάσω όταν ξεκινήσω τις διαδικασίες και εξου κ η ερώτηση μπας κ της κοψω λίγο το βήχα του ειναι τσιφλικι μου η γειτονιά απο δω κ πέρα) Ηθελα να δω αν υπάρχει κάποιος νόμος από μεριάς τροχαίας που θα απαγορευε την αποκλειστική χρήση κοινόχρηστης θέσης μπας και ηρεμισει λιγο 

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, okangelakir είπε

Ηθελα να δω αν υπάρχει κάποιος νόμος από μεριάς τροχαίας που θα απαγορευε την αποκλειστική χρήση κοινόχρηστης θέσης μπας και ηρεμισει λιγο

Δεν   υπαρχει   τετοιο  θεμα   οποτε   ξεχνα  το.

Η  ραμπα   ειναι  ο  στοχος   σου.

Διαφορετικα   μην  ασχολεισαι   και  κανε  την  δουλεια   σου   οπως   μπορεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, jmmys είπε

Λάθος.Αν είναι νόμιμο μπορεί.

Στο οδοστρωμα (και φυσικα και στο πεζοδρομιο) μπροστα απο το ιδιωτικο παρκινγκ απαγορευεται να παρκαρει ο οποιοσδηποτε (και ο ιδιοκτητης του παρκινγκ).Το γραφει ξεκαθαρα ο ΚΟΚ.Δεν εχει αστερισκο-εξαιρεση,"εκτος αν ειναι ιδιοκτησιας σας".

Επεξ/σία από arisg90
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν κατακλείδι για να το τελειώνουμε...

Το οτι καβατζώνει τις θέσεις και κάνει τράμπες τα αμάξια μεταξύ τους τυπικά δεν είναι παράνομο (αν και ανήθικο) οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό (τουλάχιστον που να ειναι σύνομο).

Όσο για την ράμπα μπορείς να κάνεις καταγγελία στην πελεοδομία αν θες για σπάσιμο αλλά όπως έγραψες και εσύ αν έχεις κάτι στραβό πολύ πιθανό να σου έρθει και εσένα αντίστοιχη καταγγελία!

End of story!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

οπότε μόνη λύση να επαναφέρω την φαση μονά ζυγά που δεν τηρείται και να κανω το αντιστοιχο καβατζωμα μπροστα στο σπιτι μου να δω αν θα της αρεσει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Λάθος.Αν είναι νόμιμο μπορεί.

Το εχουμε πει 1000 φορες, ειναι παρανομο ΕΙΔΙΚΑ αν ειναι νομιμο. Ο απεναντι μου το ειχε κανει και του εκοψαν κληση, μην γραφετε οτι θελετε καποιοι, ο νομος ειναι ξεκαθαρος και εχει ηδη αναφερθει στις πρωτες σελιδες. Δεν παιζει ρολο ΠΟΙΑΝΟΥ ειναι το παρκινγκ, απαγορευεται αυτοκινητο να εμποδιζει την εισοδο-εξοδο (ασχετα με τον ιδιοκτητη που μπορει να πει δεν υπαρχει εισοδος εξοδος τωρα αφου το αμαξι μου το παρκαρα μπροστα).

1 ώρα πριν, okangelakir είπε

Κοίτα είμαι σε καραντίνα,  φιλοξενώ τη γιαγιά μου με άνοια που πραγματικά μπορεί να σε τρελάνει (η γυναίκα κανονικά μένει ελευσίνα αλλά λόγω κορονωϊού την πήραμε εδώ οπότε όπως καταλαβαινεις δεν δικαιούμαι θέση πάρκινγ και ουτε την ζήτησα μόνιμα) και έχω μείνει και πρόσφατα άνεργη με μία τσαμπουκαλού γειτόνισσα να φωνάζει και να επιβάλλει με το έτσι θέλω το δικό της. Η ερώτηση δεν αφορά την νόμιμή θέση παρκινγκ της αλλά της άλλες 2 που κάνει αποκλειστική χρήση και δεν τις αφήνει στους υπολοίπους και πίστεψε με δεν θα ασχολιόμουν αν συνεχώς δεν την πείραζε και κάτι. ενοχλούσε ο σκύλος μου στην αυλη τον έβαλα μέσα, τώρα θεωρεί ότι όλος ο δρομος πέριξ της οικίας της είναι αποκλειστικά για δική της χρήση. Αν θεωρείς ότι γράφω ιστορίες για να περνάει η ώρα τι να πω να τις εκδώσω κ καπου  μπας κ βγαλω κ χρήματα. Μάλλον δεν έχεις μπλέξει με προβληματική γειτόνισα μου φαινεται

WhatsApp Image 2020-12-31 at 00.08.30.jpeg

Το πως εχει χτισει την ραμπα ναι ειναι παρανομο γιατι εχει αλοιωσει πολυ το πεζοδρομιο. Στην χειροτερη να ερθει η πολεοδομια η ο Δημος και να της πουν να την σπασει και να την φτιαξει σωστη, τιποτα περισσοτερο (το ιδιο εγινε με ενα σπιτι εδω διπλα που ειχε μια ραμπα αστα να πανε χαραλαμπε).

Οσο για το αλλο δικαιωμα της ειναι να παρκαρει οπου θελει. Αν περασουν 3-4 μηνες φωναζεις τον δημο να της κολησει χαρτακι στο αμαξι ωστε να το κουνησει. Βεβαια μπορει παλι να κανει τραμπα με το αλλο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, okangelakir είπε

Κοινώς στο ελλαδισταν νικάει  αυτός που πουλάει την μεγαλύτερη τρέλα και αγένεια τελικά...

Κοινως οι νομοι ισχυουν το ιδιο για ολους. Και εσυ αν παρκαρεις το αμαξι σου σωστα κανεις δεν εχει το δικαιωμα να σου πει να το κουνησεις.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, okangelakir είπε

Καλησπέρα σας,

Αποτελώ ακόμα ένα παράδειγμα ου μπλέξεις με τρελό γείτονα. Ο δρόμος στις φωτογραφίες ειναι μονόδρομος και με σημανση για παρκινγκ ανα μονους ζυγους μηνες τον οποιο πάψαμε σαν γειτονια να τον τηρούμε επειτα απο ενα τροχαιο και πλεον βάζουμε τα αυτοκίνητα μας απο τη μερια των φωτογραφιών.Ως εδω όλα καλα μέχρι που ηρθε στη γειτονια η ιδιοκτητρια του σπιτιου με την μπεζ πορτα, τσιμεντωσε την εισοδο που βλεπετε και εβαλε πινακιδες εισοδου -εξοδου με αδεια απο την πολεοδομια. Το ζήτημα που αντιμετωπιζω και θα ηθελα να βρω μια νομιμη οδο να την βαλω στη θεση της ειναι οτι εκτος απο τις 2 θεσεις μπροστα στο σπιτι της καταλαμβανει κ την τριτη εκει που ειναι παρκαρισμενο το μπλε μαζντα μη παρκαρωντας καποιο οχημα στην εισοδο εξοδο της και εχοντας και μονιμα παρκαρισμενο ενα αυτοκινητο στην αλλη θεση που δεν το κουνανε ποτε. Το σπιτι μου ειναι ακριβως απεναντι απο το μπλε αυτοκινητο και χρειαζομαι την θεση διοτι θερμαινω το σπιτι με ξυλα και χρειαζοντε συχνες εκφορτωσεις.  Ζητησα ευγενικα να μας αφηνουν την θεση και μονο που δεν την εβγαλε ιδιοκτητη κ οτι την θελει για να μπορει να ερχεται ο πατερας της.  Σκοπευω με την αλλαγη του μηνα να αναραισω την ατυπη μη τηρηση του μονου ζυγου παρκαρισματος μπας κ βαλει λιγο μυαλο αλλα θα ηθελα να μου πειτε κ τι αλλο μέσο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω.
Σας ευχαριστω 

2.jpg

1.jpg

Κάνε αυτό που είπες, 1η Ιανουαρίου πάρκαρε ακριβώς απέναντι και κάλεσε την τροχαία. Έτσι θα σφίξουν οι κωλοι !!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, arisg90 είπε

Στο οδοστρωμα (και φυσικα και στο πεζοδρομιο) μπροστα απο το ιδιωτικο παρκινγκ απαγορευεται να παρκαρει ο οποιοσδηποτε (και ο ιδιοκτητης του παρκινγκ).Το γραφει ξεκαθαρα ο ΚΟΚ.Δεν εχει αστερισκο-εξαιρεση,"εκτος αν ειναι ιδιοκτησιας σας".

Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.

Ναι ο νόμος λέει έτσι,απλά πολύ δύσκολα έως σπάνια θα κόψει η τροχαία κλήση σε κάποιον που πάρκαρε μπροστά από πάρκινγκ,αν δεν πέσει καρφωτη από τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ.Δεν κάνουν γυρες οι τροχαίοι και γράφουν έτσι,πηγαίνουν αν τους φωνάξουν οι ιδιοκτήτες που τους έκλεισαν κάποιοι.

Ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που θα παρκάρει ο ιδιοκτήτης και του κόψουν κλήση,μπορεί πολύ εύκολα μετά να την σβήσει καθώς μπορεί να επικαλεστεί χίλιους δυο λόγους που το άφησε εκει,π.χ. ξέχασε τα κλειδιά,το κινητο και ανεβηκε σπιτι να τα πάρει, ήθελε κάτι να ξεφορτωσει κατι κλπ.

Εν κατακλείδι,ναι είναι παράνομο,αλλά αν είσαι ιδιοκτήτης με νόμιμο πάρκινγκ  μπορείς να το αφήσεις για λίγη ώρα,καθώς για πολλές ώρες όλοι θα το βάζουν μέσα,

επειδή η πιθανότητα να φας κλήση είναι απειροελάχιστη.Ειναι αυτονόητο ότι δεν θα το αφήσει μισό ή ολόκληρο πάνω στο πεζοδρομιο,εκει θα πεσει πρόστιμο,αλλά στο δρόμο.

Και με λογική αν το πάρουμε,αν παρκάρει ο ιδιοκτήτης μπροστά από το νόμιμο πληρωμένο πάρκινγκ του,στο δρόμο,οπως οι αλλοι πριν και μετα απο το παρκινγκ του,ΟΧΙ πάνω στο πεζοδρόμιο,ποιον εμποδίζει;;;;Κανεναν.Δεν παίρνει από κανέναν τη θέση,μιας και αυτή πρέπει να είναι ελεύθερη αποκλειστικά για αυτόν.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που θα παρκάρει ο ιδιοκτήτης και του κόψουν κλήση,μπορεί πολύ εύκολα μετά να την σβήσει καθώς μπορεί να επικαλεστεί χίλιους δυο λόγους που το άφησε εκει,π.χ. ξέχασε τα κλειδιά,το κινητο και ανεβηκε σπιτι να τα πάρει, ήθελε κάτι να ξεφορτωσει κατι κλπ.

Οι κλήσεις ΔΕΝ σβήνονται εύκολα , δεν ξέρω σε ποια περιοχή είστε αλλά οι διοικητές έχουν εντολή από ψηλά να είναι ΠΟΛΥ φειδωλοί στην ακύρωση και μόνο για πολύ σοβαρό λόγο (το 99% των διοικητών το ακολουθεί). Τώρα αν έχεις τον διοικητή μπάρμπα και παίζεις σφαλιάρες κάθε βράδυ αυτό είναι άλλη συζήτηση. Για την συντριπτική πλειονότητα που πάμε με απλό "γνωστό" τρώμε πόρτα εκτός αν πούμε κάτι που θα τον εντυπωσιάσει πάρα πολύ σαν δικαιολογία και μας πει: "Πρώτη φορά ακούω αυτή την δικαιολογία  ρε μπαγάσα , αξίζεις την ακύρωση λόγω απίθανης ευρηματικότητας σου"

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ναι ο νόμος λέει έτσι,απλά πολύ δύσκολα έως σπάνια θα κόψει η τροχαία κλήση σε κάποιον που πάρκαρε μπροστά από πάρκινγκ,αν δεν πέσει καρφωτη από τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ.Δεν κάνουν γυρες οι τροχαίοι και γράφουν έτσι,πηγαίνουν αν τους φωνάξουν οι ιδιοκτήτες που τους έκλεισαν κάποιοι.

Εν κατακλείδι,ναι είναι παράνομο,αλλά αν είσαι ιδιοκτήτης με νόμιμο πάρκινγκ  μπορείς να το αφήσεις για λίγη ώρα,καθώς για πολλές ώρες όλοι θα το βάζουν μέσα,

επειδή η πιθανότητα να φας κλήση είναι απειροελάχιστη.Ειναι αυτονόητο ότι δεν θα το αφήσει μισό ή ολόκληρο πάνω στο πεζοδρομιο,εκει θα πεσει πρόστιμο,αλλά στο δρόμο.

Και με λογική αν το πάρουμε,αν παρκάρει ο ιδιοκτήτης μπροστά από το νόμιμο πληρωμένο πάρκινγκ του,στο δρόμο,οπως οι αλλοι πριν και μετα απο το παρκινγκ του,ΟΧΙ πάνω στο πεζοδρόμιο,ποιον εμποδίζει;;;;Κανεναν.Δεν παίρνει από κανέναν τη θέση,μιας και αυτή πρέπει να είναι ελεύθερη αποκλειστικά για αυτόν.

Αν είναι είσδος δεν είναι θέση στάθμευσης για κανένα!

Ούτε για τον ιδιοκτήτη, ούτε για τον πατέρα του, ούτε για τον φίλο του, ούτε για την γκόμενα του...

Όσο δικαίωμα στάσης εκεί έχει ο ιδιοκτήτης άλλο τόσο έχω και εγώ και ο καθένας.

Το κενό υπάρχει για να λειτουργεί η είσοδος και όχι για να ιδιοποιείται ο καθένας το δημόσιο δρόμο!

Τέλος δίνω ένα παράδειγμα που αποδεικνύει το παραπάνω:

Έστω στενός μονόδρομος με εισόδους εκατέρωθεν, για να βγει (και να μπει) κάποιος στην εκάστοτε είσοδο απαιτείται μανούβρα και να είναι κενός ο χώρος απέναντι από την πόρτα (μποστά στην άλλη είσοδο). Αν εσύ πας και το παρατήσεις λοιπόν μπροστά στην είσοδο με τη λογική «εδώ είναι το σπίτι μου, ποιός θα με γράψει» δεν θα εμποδίζεις πιστεύεις; Πρέπει να αχρηστεύσεις το απέναντι parking ή να στο πάρει γερανός;

Ειδική περίπτωση αλλά νομίζω αποδεικνύει γιατί η είσοδος δεν είναι ούτε a la carte ούτε τσιφλίκι σου.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, jmmys είπε

Να μας πεις που μενεις και τα πραγματα ειναι ετσι (κλησεις σβυνονται για ψιλου πηδημα - αληθεια αν παει καρφωτος απο καποιον και το περιπολικο παρει 40 λεπτα να ερθει τι δικαιολογια θα βρει; Γιατι 40 λεπτα ειναι αρκετα για τοκετο πχ, οχι για να βρει τα κλειδια του) μπας και ερθουμε και εμεις, τετοια διαμαντια πρεπει να τα εκμεταλευτουμε ολοι θεωρω.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, okangelakir είπε

Ο συζυγος της πηρε το αυτοκινητο και εβαλα το δικο μου αλλα με το που φυγαμε απο εκει εκανε παλι καταληψη της θεσης. Και με το που  παιρνουν το ενα βαζουν το αλλο αυτοκινητο χωρις να επιτρεπουν την χρηση απο κανεναν αλλον στη γειτονια και μαλιστα οταν εγινε η αλλαγη μου ζητησε και τα ρεστα με απαισιο τροπο και οτι ειναι να την ρωταω εκεινη.

Απολύτως νόμιμο καθώς τις δημόσιες θέσεις στάθμευσης μπορεί να τις χρησιμοποιείσει οποιοδήποτε όχημα έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας.

12 ώρες πριν, okangelakir είπε

αυτο ειναι που με εξοργιζει  βασικα ενω θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν την θεση που καταλαμβανει η εισοδος εξοδος. 

Όχι νόμιμο καθώς είναι είσοδος/έξοδος οχημάτων.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Narayan είπε

Απολύτως νόμιμο καθώς τις δημόσιες θέσεις στάθμευσης μπορεί να τις χρησιμοποιείσει οποιοδήποτε όχημα έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας.

Όχι νόμιμο καθώς είναι είσοδος/έξοδος οχημάτων.

Δεν ξέρω αν είδες την επόμενη φωτο δεν είναι έξοδος οχημάτων γτ απλά δεν χωράει αυτοκίνητο κανονικά παιρνει μισο αυτοκίνητο και το αλλο μισο βγαίνει μεχρι το δρομο 2 φορές που το εβαλαν απο όταν το κατασκεύασαν. και ξαναλέω δεν έχω φάει κόλλημα με την θέση πάρκινγκ όσο με το ότι η γυναίκα ψάχνεται και δεν σκοπευει να ακολουθήσει την ευγενή άμιλα μιας επαρχιακής γειτονιάς κάνει τα πάντα για να ενοχλεί και να ενοχλείται από ότι κάνουμε και ζητάει και τα ρέστα. Εσύ δηλαδή αν σου ζητούσαν ευγενικά να τους αφήνεις κάποιες ώρες ελευθερη την θέση που δεν είναι καν μπροστα από το σπίτι σου όσο διαρκεί η καραντίνα για να εξυπηρετηθεί φιλοξενούμενο άτομο με μειωμένη κινητικότητα και αντίληψη  θα συνεχιζες να εκανες τσαμπουκα και οτι η θεση είναι αποκλειστικά δική σου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...