Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη επεξεργαστη απο τον core 2 duo 7300 που εχω σε καποιον

4 πυρινο εχω το motherboard αυτο http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-GS%20R2.0/

με ποιον 4 πυρινο θα εβλεπα αισθητη διαφορα?και αν θα χρειαστω και εξτρα ψυξη?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

αν απλα το σκεφτεσαι χωρις να εχεις καποιο προβλημα , σου προτεινω να μεινεις οπως εισαι και οταν μαζεψεις αλλαξε πακετο επεξεργαστη - μητρικη να κανεις αναβαθμιση κ επενδυση που θα αξιζει !

τωρα αν για καποιον λογο ψαχνεσαι κοιτα καλυτερα στα μεταχειρησμενα καποιον φθηνο οπως σου ειπανε ..

Δημοσ.

Απλα εχω διαβασει οτι καποιοι 4πυρινοι εχουν χειροτερες επιδόσεις απο 2πυρινους σε games κτλ.ισχυει αυτο?

Δημοσ.

Για ποιο λογο θελεις τον τετραπυρηνο ? Αν παιζεις games ποια καρτα γραφικων εχεις ?

Ο τετραπυρηνος που θα παρεις θα ειναι στα 1333 ή 1066 mhz, η μητρικη σου βλεπει μεχρι 800 mhz ram, οι ram που εχεις στα ποσα mhz ειναι ? Αν οι ram σου ειναι στα 667 και κατω δεν αξιζει γιατι πρεπει να αγορασεις και ram, ομως η μητρικη δεχεται εως 800 mhz και μεχρι τα 1333/1066 mhz του επεξεργαστη ειναι μια αποσταση ...

Με ένα 60αρι βρίσκεις μεταχειρισμένο core 2 quad Q6600 και πιστεύω θα δεις αρκετή διαφορά.

Ο Q6600 δουλευει στα 2,4 mhz, τι να τον κανει ?

Τελικα παιζεις games, σε τι αναλυση και ποια games παιζεις ?

Δημοσ.

Εχω μια 7770 με 1gb, πεζω 1920 x1080 αλλα οχι τιποτα extreme σε game.απλα ελεγα να αλλαζα επεξεργαστή αν μου κοστιζε κατι σχετικά λιγο και έβλεπα κάποια διαφορά, αυτο μονο.αν δεν αξίζει δεν το κανω.

Δημοσ.

Εχω μια 7770 με 1gb, πεζω 1920 x1080 αλλα οχι τιποτα extreme σε game.απλα ελεγα να αλλαζα επεξεργαστή αν μου κοστιζε κατι σχετικά λιγο και έβλεπα κάποια διαφορά, αυτο μονο.αν δεν αξίζει δεν το κανω.

η δικια μου γνωμη  .. περιμενε κ αλλες ..

Δημοσ.

Οι ram σου στα ποσα mhz ειναι ?

Για να δεις διαφορα πρεπει το game που θα παιζεις να χρησιμοποιει 4 πυρηνες, αν χρησιμοποιει 2 πυρηνες δεν θα δεις διαφορα.

Για να παρεις καλο τετραπυρηνο μεταχειρισμενο θα τον πληρωσεις ακριβα και δεν σε συμφερει, αν θα παρεις ενα πχ Q6600 ειναι στα 2,4 mhz και θα θελει overclock για να δεις διαφορα.

Δεν εχεις καποια δυνατη καρτα γραφικων για να τρωει μπουκαλι απο τον επεξεργαστη.

Μπορεις να κανεις overclock τον δικο σου επεξεργαστη.

Δημοσ.

Εχεις ddr3 ή ddr2 μνημες πανω στο μηχανάκι?  συχνότητα δεν μας χαλάει καθόλου για αρχη. Ρωτάω για να σου προτεινουμε οτι το δυνατον καλυτερο με τα λιγοτερα δυνατα φραγκα... το υπόλοιπο συστημα? Τροφοδοτικο?

ΕDIT...

DDR2 Απο οσο καταλαβα... Μεχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις?

Δημοσ.

Δεν μας εχεις πει ακομα τι games παιζεις, τουλαχιστον αν ειναι βαρια ή οχι, οπως ειπα παραπανω σε games που χρησιμοποιουν 2 πυρηνες δεν θα δεις καμια διαφορα, μονο αν χρησιμοποιεις πολλες εφαρμογες ταυτοχρονα θα δεις διαφορα.

Αν δεν εχεις τα χρηματα να κανεις αναβαθμιση στο μελλον, τοτε καποια στιγμη αναγκαστικα θα πας σε καποιο τετραπυρηνο.

Εφοσον ΘΑ εχεις τα χρηματα για αναβαθμιση μελλοντικα, πας για 4670 = 190 ευρω (ή τον αντιστοιχο intel της χρονιας που θα κανεις αναβαθμιση), μητρικη + ραμ = 130 ευρω, συνολο 320 ευρω...

Δηλαδη αντι να πετας λεφτα σε cpu, καλυτερες ram κτλ, τα αναβαθμιζεις ολα μαζι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...