Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντε παλι  ,ευκαιρια να βγαλει ο καθε πικραμενος τον πονο του.Πολυ καλο το air και σαν αναβαθμιση κατα την γνωμη μου αξιζει απο το ipad3 και πισω εγω με το 4 θα περιμενω το επομενο του χρονου .

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

A ρε αλανια Ελληνες, μυριστηκατε το μαρκετινγκ της apple και την ξεμπροστιαζετε φατσα φορα :P

Κατα τ'αλλα το ipad air για μενα ειναι το καλυτερο all-around ipad μετα απο το ipad2. Τα 3-4 δεν ηταν τοσο διαφορετικα, οσο ειναι το 5 απο τους προκατοχους του. Ειμαι στα καρβουνα να πουλησω το Ipad3 για να χτυπησω το air :D

• Like 6
Δημοσ.

Οπότε έχουμε μία συσκευή από την Apple, 

με το ίδιο cpu, με την ίδια ram και τα ίδια chipακια της Qualcomm, απλά αντι για 4 ιντσες είναι σχεδόν 10, και με μία μπαταρία 32.9WHr. Δηλαδή μακράν μεγαλύτερη από το iPhone.

Παρ'ολα αυτά το χρεώνουν ~200 ευρω φθηνότερο από iPhone.

Epic.

Έλα να βλέπω δικαιολογίες... Αργείτε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με το ίδιο cpu, με την ίδια ram και τα ίδια chipακια της Qualcomm, απλά αντι για 4 ιντσες είναι σχεδόν 10, και με μία μπαταρία 32.9WHr. Δηλαδή μακράν μεγαλύτερη από το iPhone.

Epic.

Ειναι γεγονος οτι τα iphone ειναι υπερκοστολογημενα και οτι η apple πουλαει με πολυ μεγαλύτερο margin profit τα iphone απο οτι τα ipad.

Γενικότερα, τα iphone εχουν συνηθως γυρω στα ~199$ BOM+manufacturing cost, αλλα πωλουνται ~649$(χωρις φορο) στην Αμερική και περι τα ~700ευρω(με φπα ή 585ευρω χωρις φορο 20% χοντρικα) στην Ευρωπη.

http://press.ihs.com/press-release/design-supply-chain/groundbreaking-iphone-5s-carries-199-bom-and-manufacturing-cost-ih

Αντιθετα, τα ipad εχουν συνηθως περι τα ~300$ BOM+manufacturing cost, αλλα πωλουνται περι τα ~499$(χωρις φορο) στην Αμερική και περι τα ~500ευρω(με φπα ή 415ευρω χωρις φορο 20% χοντρικα) στην Ευρώπη.

http://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1261380

Με λιγα λογια, το ipad εχει ~50% μεγαλυτερο κοστος κατασκευής απο το iphone, αλλα το iphone πωλείται 30-40% ακριβότερα!!!

Στο iphone(και γενικότερα στα κινητα) ειναι τα λεφτα λοιπον!

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Οποτε εχουμε μια συσκευη που ειναι μονοδρομος στην κατηγορια tablets και ετη φωτος μακρια απο τον ανταγωνισμο σε ολα τα επιπεδα .

Sent from my ipad4 using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

με το ίδιο cpu, με την ίδια ram και τα ίδια chipακια της Qualcomm, απλά αντι για 4 ιντσες είναι σχεδόν 10, και με μία μπαταρία 32.9WHr. Δηλαδή μακράν μεγαλύτερη από το iPhone.

Epic.

σε ένα καταναλωτικό προιον τεχνολογιας (δε μιλάω μονο για την apple) δεν μπορείς να αναφέρεσαι με τη λογικη του κιλου

• Like 1
Δημοσ.

Πηγή δεν βλέπω. (Οπότε υποθέτω η πηγή είναι Hal9000).

Πώς βγήκε το "ελάχιστη διαθεσιμότητα" από τη στιγμή

π.χ που βλέπω φάτσα φόρα όλες τις εκδόσεις σε όλα τα χρώματα στη cosmote και σε άλλα 7 σκρουτζομαγαζα;

Δημοσ.

Και τους 2 σας, σας έθιξα το μετοχικό κεφάλαιο που κατέχετε; 

Αλλά μερικοί έτσι, βρε φωτογραφία από μπανάνες να σας δείξουν, πορτοκάλια θα βλέπετε γιατί αυτό θέλετε να βλέπετε. Τι ασχολούμαι... /off

Έφερες το παράδειγμα iPad/iPhone. Σου απάντησα με αντίστοιχο παράδειγμα Tab 600/Note3. Και την έκανες γοργά. Προφανώς ούτε εσύ ούτε ορισμένοι άλλοι εδώ μέσα αντιλαμβάνονται ότι το να στριμώξεις τα ίδια specs στο μισό ή 1/3 του όγκου καθώς και τα κυκλώματα τηλεφώνου, κοστίζουν!

http://reviews.cnet.com/8301-13970_7-57571119-78/asus-explains-why-smartphones-are-more-expensive-than-the-$249-fonepad/

"[With] small devices," Asus' regional director Jonahan Santaub said, "Often there's more engineering, development, and testing required to shrink down the components without affecting the heating, for example, and still offering the best performance. I think the development and tooling costs are slightly higher."

https://www.google.gr/search?q=why+phones+are+more+expensive+than+tablets&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=TAR0UprEI4mM7AaWqoH4Ag

Καλή ανάγνωση.

ΥΓ. Περιμένω από λεπτό σε λεπτό να ρωτήσει κάποιος γιατί τα laptops είναι πιο ακριβά από τα desktops και να καταλήξει ότι αυτό συμβαίνει μόνο στα Apple!!!! :ph34r:

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς ούτε εσύ ούτε ορισμένοι άλλοι εδώ μέσα αντιλαμβάνονται ότι το να στριμώξεις τα ίδια specs στο μισό ή 1/3 του όγκου καθώς και τα κυκλώματα τηλεφώνου, κοστίζουν!

...

ΥΓ. Περιμένω από λεπτό σε λεπτό να ρωτήσει κάποιος γιατί τα laptops είναι πιο ακριβά από τα desktops και να καταλήξει ότι αυτό συμβαίνει μόνο στα Apple!!!! :ph34r:

Δεν εχει πολυ σχεση αυτο. Μιλαμε για περιθωρια κερδους (με συνυπολογισμενο το κοστος των εξαρτηματων που πρεπει να χωρεσουν σε μικρότερο χωρο κλπ) κ ειναι σαφες πως ειναι μεγαλυτερα τα περιθωρια κερδους στο iphone(κ γενικότερα στα κινητα) απο οτι στο ipad και γενικότερα στα 10" tablet.

Ακριβως επειδη τα περιθωρια κερδους ειναι μεγαλυτερα στα κινητα κ το iphone ειναι υπερκοστολογημενο σε σχεση με το ipad και τα 10" tablet, η google μπορει κ συμπιεζει τα περιθωρια κερδους αισθητα στα nexus κινητα (350$ nexus 4,5 εναντι 650$ iphone 5,5s), αλλα δεν μπορει να κανει τοσο μεγαλη διαφορα στα 10" tablet (400$ nexus 10 εναντι 500$ ipad).

Τα iphone και τα κινητα γενικοτερα απο τις περισσότερες εταιρίες(εξαιρεση τωρα τελευταία τα nexus κινητα) ειναι υπερκοστολογημενα και εχουν μεγαλύτερα περιθωρια κερδους απο τα 10" tablet.

Πχ για στην apple συγκεκριμένα που υπαρχουν στοιχεια, τα iphone εχουν περιπου ~100% παραπανω(δηλαδή διπλασιο) μεικτο περιθώριο κέρδους απο τα ipad.

http://gigaom.com/2012/07/27/apples-margins-on-the-iphone-2x-that-of-the-ipad/

Its gross margins on the iPhone during that time period ranged between 49 and 58 percent.

...

iPad margins were generally between 23 and 32 percent.

Τελος, τα 7" tablet εχουν ακόμα μικρότερα περιθωρια κερδους απο τα 10" tablet και φυσικά και απο την πλειοψηφία των κινητων.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει κάδος ανακύκλωσης για ipad(για να πετάξω το ipad 4 μου)

Μας δουλεύει η apple,κάθε 6 μήνες καινούργιο ipad,iphone και ipod!!!!!!

Εγώ δεν είμαι android fun boy και κατηγορώ την apple αλλά εχω ματιά και βλέπω!!!!!!!

ΥΓ. Που είσαι ρε steve jobs!!!!!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Πηγή δεν βλέπω. (Οπότε υποθέτω η πηγή είναι Hal9000).

π.χ που βλέπω φάτσα φόρα όλες τις εκδόσεις σε όλα τα χρώματα στη cosmote και σε άλλα 7 σκρουτζομαγαζα;

Δεν δίδεται "πηγή" όταν πρόκειται για πρωτογενή πληροφορία. 

[...]

Αυτή τη στιγμή στην Cosmote δεν υπάρχει μοντέλο WiFi only και κανένα iPad 5 δεν έχει την ένδειξη του διαθέσιμου. 

Καλό είναι να ελέγχουμε πριν γράψουμε κάτι...

• Like 3
Δημοσ.
Ειμαι στα καρβουνα να πουλησω το Ipad3 για να χτυπησω το air :D
Εγώ έχω ψηθεί από καιρό αλλά δεν πουλιέται και εύκολα. Δες τι γίνεται στις αγγελίες.
Δημοσ.

Αφού ξέρουν ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν θα τα αγοράσει... οπότε γιατί να φέρουν με το τσουβάλι εδώ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...