steve62742 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα, πήρα το πακετάκι που είχε προσφορά ο κοτσόβολος με τα τις kingston hyper X 2x4 στα 1600ΜΗΖ, Η μητρική μου είναι η MSI 770-C42, η οποία απόσο γνωρίζω δεν υποστηρίζει 1600mhz, παρόλαυτα νόμιζα πως θα δούλευαν κανονικά στα 1333. Λοιπόν, μετά από πολλές προσπάθειες, είτε το ένα dimm είτε και τα δύο, σε όποιο σλοτ και αν δοκίμασα, το pc ή έκανε 3 beep στην αρχή και δεν μπούταρε ή με έβαζε στο bios όπου ότι επιλογή και αν άλλαζα μόλις πάταγα save&exit δεν bootare. Πρόσεξα ότι η MSI έχει βγάλει πολλά bios updates με χαρακτηριστικό Memory combatibility. οπότε έκανα update στο τελευταίο και ξαφνικά, η ΜΙΑ ραμ δουλεύει. Το περίεργο είναι ότι δουλεύει μόνο αν βάλω 1 dimm και αυτό ΜΟΝΟ στο 2ο σλοτ. Οποιοσδήποτε άλλος συνδιασμός δεν μπουταρει το πισι. Επίσης, από το bios βλέπω ότι η Ram τρέχει στα 1333mhz, αλλά στο cpu-z μου βγάζει 668mhz και Command Rate 1Τ, είναι σωστό αυτό? Έχετε να προτείνετε κάτι να δοκιμάσω για να κάνω και τα δύο dimm να δουλέψουν μαζί?
Donatos Diamantis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δοκίμασες να βάλεις τις μνήμες στα δύο μπλέ ή στα δύο μαύρα slot μαζί;
Prof_Chaos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 βάλε manual τα settings της μνήμης στο bios... λογικά θα δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα.
jordanidis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 βασικα ειχα ενα παρομοιο θεμα ενω το pc μοθ\υ ανοιγε κανονικα με 4 γκιγκα μνημη μετα απο μερικες ημερες λειτουργειας δεν ανοιγε ετσι κοιταξα τις μνημες μου και απο τα 4 σλοτ τα δυο σλοτ περιειχαν μνημες με διαφορετικα mhz ενω ηταν καινουριες δεν μπορουσαν να συνεργαστουν κα μολις τις εβγαλα μια χαρα κατευθειαν οι μνημες μια χαρα δουλευαν αφου τις δοκιμασα και σε αλλο μηχανημαεν τελει εχει σημασια να βαζεις ιδιου τυπου μνημες εντελως θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα