Προς το περιεχόμενο

Asus Transformer Book T100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά ακριβώς το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει σε οποιαδήποτε Android ή iOS περίπτωση, αλλά έλα που υπάρχουν ΚΑΙ προβληματικές εφαρμογές.

Εάν δεν υπάρχει ελαττωματικό υλικό (π.χ. προβληματική μπαταρία) σε ένα smartphone εξαρτάται όπως και σε κάθε computing συσκευή ΤΙ στο διάτανο έχεις εγκαταστήσει και τι ακριβώς κάνει αυτό.

Τέλος δες την τελευταία πρόταση του ΄Εκτορα. Υπάρχει λόγος που έκανα την προηγούμενη σύγκριση γιατί το Τ100 είναι περισσότερο windows TABLET παρά windows net- or notebook. Kαλείται να αντέξει με την μπαταρία χοντρικά 10-11 ώρες και αυτό ΔΕΝ θα το πετύχεις με ένα notebook σε λειτουργία.

(αρχικα, το notebook μου αντεχει πανω απο 10 ωρες σε λειτουργια browsing, πιο πολυ απο το asus t100)

Δεν πολυκαταλαβα τι θελεις να πεις και ποιο ειναι το point σου. Η ενσταση και η απορια-προσπαθεια να βγει ακρη ηταν απλη :

τοσο 2 λαπτοπ μου οσο και το ipad(tablet) δεν παρουσιαζουν erratic draining κατα το sleep.

Αντεχουν πχ 5 μερες σε sleep χανοντας ελαχιστα(λιγοτερο απο 20%) απο την μπαταρια.

Το asus t100 σε εναν φιλο μου και στον ektor7 παρουσιαζει erratic draining κατα το sleep και ειναι πολυ πιθανο μετα απο 5 μερες σε sleep να μην ανοιγει καν γιατι θα εχει εξαντληθει η μπαταρια του.

Αυτο ειναι ακομα μεγαλυτερο προβλημα για ενα tablet απο οτι για ενα laptop, οπως σωστα ειπε και ο kirileman:

Αυτό είναι ένα θέμα. Γιατί ως ταμπλέτα, θες να πατάς το power και να ανοίγει η συσκευή στιγμιαία, να μην έχει κλείσει, δηλαδή, και φυσικά, να κρατάει για μέρες σε sleep χωρίς ενδιάμεση φόρτιση. Υποθέτω ότι δε μπορείς να τα έχεις όλα.

Το να εχει παρει καποιος το asus t100 και να αναγκαζεται να κανει shutdown μου φαινεται οτι υποβαθμιζει αισθητα την εμπειρια χρησης για ενα tablet: δεν θελω απο ενα tablet να περιμενω να κανει boot οταν απλα θελω να δω στιγμιαια τα εμαιλ/ημερολογιο/καιρο και ουτε θελω μετα να θυμαμαι να το κανω ξανα shutdown.

Δεν το κανω καν στον υπολογιστη μου, θα το κανω στο tablet;;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ερωτηση κι απο μενα, γιατι πρωτη φορα χρησιμοποιω το metro UI.

Πως κλεινεις διαφορες εφαρμογες που εχεις ανοιξει, π.χ. την Αλληλογραφια, τον Καιρο κλπ???

Δεν εχω δει κουμπι για κλεισιμο, ουτε κλεινει αυτοματα οταν γυρναω στην Εναρξη.

Εγω θελω να κλεινουν και να μην εμφανιζονται οταν κανω δεξια slide σε desktop mode.

Όταν είσαι στην εφαρμογή, την τραβάς με το δάχτυλα από την κορυφή της οθόνης μέχρι κάτω-κάτω και κλείνει. Τώρα αυτό είναι ένα θέμα γιατί δε γνωρίζω και γω ακριβώς τί παίζει στα windows 8, αν δηλαδή υπάρχει επίπτωση στην αυτονομία της μπαταρίας από τα ανοιχτά apps. Πχ στο iOs δε σε νοιάζει γιατί η εφαρμογή ουσιαστικά "παγώνει" στο παρασκήνιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(αρχικα, το notebook μου αντεχει πανω απο 10 ωρες σε λειτουργια browsing, πιο πολυ απο το asus t100)

Δεν πολυκαταλαβα τι θελεις να πεις και ποιο ειναι το point σου. Η ενσταση και η απορια-προσπαθεια να βγει ακρη ηταν απλη :

τοσο 2 λαπτοπ μου οσο και το ipad(tablet) δεν παρουσιαζουν erratic draining κατα το sleep.

Αντεχουν πχ 5 μερες σε sleep χανοντας ελαχιστα(λιγοτερο απο 20%) απο την μπαταρια.

Ποση ειναι η μπαταρια του?Γιατι αν εχει την 3x μπαταρια απο το asus,αυτο σημαινει οτι καθε 1% που χανει αντιστοιχει σε 3% για το t100!

Εχει connected standby δυνατοτητα οπως το asus t100?

Και σημερα τελιωσε και το test των δυο ημερων σε sleep με κλειστο το wifi!

Απο 60% που το αφησα το βρηκα με 52%(48 ωρες ακριβως)!

Επεξ/σία από ektor7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποση ειναι η μπαταρια του?Γιατι αν εχει την 3x μπαταρια απο το asus,αυτο σημαινει οτι καθε 1% που χανει αντιστοιχει σε 3% για το t100!

Εχει connected standby δυνατοτητα οπως το asus t100?

Ουτε καν ξερω ποση μπαταρια(μπορω να το ψαξω) εχει το λαπτοπ μου , ουτε ποσο το t100.

Αυτο που με ενδιαφερει ως καταναλωτη ειναι ποσο κρατανε, οχι ποση χωρητικοτητα εχουν. Και ναι , εχει connected standby δυνατοτητα το λαπτοπ μου, ωστε να ελεγχει για email, ημερολογιο και αλλα updates οσο ειναι σε sleep.

Νομιζω πως εχουμε χασει το νοημα. Τα 2 μηνυματα σου παρουσιαζουν χαρακτηριστικα το προβλημα με την ακανονιστη καταναλωση μπαταριας σε sleep:

Εμενα μου ετυχε να το κανω shut down το βραδι(50% μπαταρια) και το μεσημερι που πηγα να το αναψω,να μην ανοιγει γιατι δεν ειχε καθολου μπαταρια!

Το συνηθισμενο σε sleep,απο το βραδι μεχρι το πρωι,καταναλωνει 2-6%.

Και σημερα τελιωσε και το test των δυο ημερων σε sleep με κλειστο το wifi!

Απο 60% που το αφησα το βρηκα με 52%(48 ωρες ακριβως)!

Δεν θα επρεπε να υπαρχουν τοσο μεγαλες διακυμανσεις.

Οπως και δεν ειναι λυση το κλειστο wifi:

Οι συσκευες(και ειδικα τα tablet) δεν θα επρεπε να χρειαζονται κανακευμα οπως κλεισιμο wifi κλπ για να μην καταναλωνουν μπαταρια σε sleep.

Οπως και να εχει, αν με ανοιχτο το wifi εχει σε sleep παρομοια καταναλωση οσο ειχε με κλειστο, τοτε ειναι μια χαρα.

Αλλα να ειναι σχεδον παντα παρομοια η καταναλωση, οχι μια φορα να ειναι χαμηλη και μια αλλη να ειναι υψηλη ωστε να μην μπορεις να το εμπιστευθεις.

Επεξ/σία από haHa

Όταν είσαι στην εφαρμογή, την τραβάς με το δάχτυλα από την κορυφή της οθόνης μέχρι κάτω-κάτω και κλείνει. Τώρα αυτό είναι ένα θέμα γιατί δε γνωρίζω και γω ακριβώς τί παίζει στα windows 8, αν δηλαδή υπάρχει επίπτωση στην αυτονομία της μπαταρίας από τα ανοιχτά apps. Πχ στο iOs δε σε νοιάζει γιατί η εφαρμογή ουσιαστικά "παγώνει" στο παρασκήνιο.

Ναι ετσι οντως κλεινουν, γιατι δεν εμφανιζονται μετα οταν κανω slide... thanks!!

Οσο για το θεμα του sleep, που τοσο πολυ συζητιεται, ΟΚ δεκτες οι αναγκες του καθενος και οι απαιτησεις απο ενα ταμπλετ, αλλα με το χρονο που θελει το συγκεκριμενο για να κανει boot (σε κανονικα Win8 να μην ξεχνιομαστε) νομιζω ειναι περιττο να ψαχνουμε ποσες μερες (!!!) μπορει να μεινει σε sleep. Κι εμενα μ'αρεσει να ειναι σε sleep, και το δουλευω ετσι αντε για 2 μερες (που οπως φανηκε απο το τεστ του ektor χανει ενα 8%) αλλα για παραπανω το θεωρω ανουσιο για τις αναγκες μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουτε καν ξερω ποση μπαταρια εχει το λαπτοπ μου , ουτε ποσο το t100.

Αυτο που με ενδιαφερει ως καταναλωτη ειναι ποσο κρατανε. Και ναι , εχει connected standby δυνατοτητα , ωστε να ελεγχει για email, ημερολογιο και αλλα updates οσο ειναι σε sleep.

Νομιζω πως εχουμε χασει το νοημα.

εδω

Το νοημα εχει χαθει προ πολλου!

Ποιο notebook εχεις που υποστηριζει και connected standby?

Μηπως μπορεις να δεχεσαι κλησεις απο το skype ή να συνεχιζει να κατεβαζει αρχεια απο το ιντερνετ,ενω ειναι σε sleep?Αυτο το connected standby υποστηριζει?

Ουτε καν ξερω ποση μπαταρια(μπορω να το ψαξω) εχει το λαπτοπ μου , ουτε ποσο το t100.

Αυτο που με ενδιαφερει ως καταναλωτη ειναι ποσο κρατανε, οχι ποση χωρητικοτητα εχουν. Και ναι , εχει connected standby δυνατοτητα το λαπτοπ μου, ωστε να ελεγχει για email, ημερολογιο και αλλα updates οσο ειναι σε sleep.

Νομιζω πως εχουμε χασει το νοημα. Τα 2 μηνυματα σου παρουσιαζουν χαρακτηριστικα το προβλημα με την ακανονιστη καταναλωση μπαταριας σε sleep:

Δεν θα επρεπε να υπαρχουν τοσο μεγαλες διακυμανσεις.

Οπως και δεν ειναι λυση το κλειστο wifi:

Οι συσκευες(και ειδικα τα tablet) δεν θα επρεπε να χρειαζονται κανακευμα οπως κλεισιμο wifi κλπ για να μην καταναλωνουν μπαταρια σε sleep.

Οπως και να εχει, αν με ανοιχτο το wifi εχει σε sleep παρομοια καταναλωση οσο ειχε με κλειστο, τοτε ειναι μια χαρα.

Αλλα να ειναι σχεδον παντα παρομοια η καταναλωση, οχι μια φορα να ειναι χαμηλη και μια αλλη να ειναι υψηλη ωστε να μην μπορεις να το εμπιστευθεις.

Οι διακυμανσεις που ειδα δε μπορω να ειμαι σιγουρος αν ετρεχε ή κατεβαζε κατι οταν το εβαζα για sleep!

Τον τελευταιο καιρο προσπαθω να φτιαξω τα αρχεια μου στο skydrive,κατεβαζω συνεχεια ταινιες και βιντεο απο το youtube και πολλες φορες λογο των πολυ χαμηλων ταχυτητων συνδεσης που εχουμε στη Κυπρο, το εβαζα σε sleep χωρις να τελειωσουν αυτα που κατεβαζα!

Αυτα!

Οταν θα το παρεις στα χερια σου αυτο της φιλης σου,μπορεις να το τεσταρεις και εσυ ο ιδιος και να μας πεις την γνωμη σου!Εγω προσωπικα σου εχω εμπιστοσινη οτι εισαι αντικειμενικος και θα πεις την αληθεια!

Επεξ/σία από ektor7

Ας γράψω και εγώ την εμπειρία μου με το Τ100 έτσι για να έχουμε να λέμε

Καταρχήν είμαι κάτοχος τεσσάρων Tablet (Ipad1,ipad4,samsung galaxy tab 2 p3110 και Asus t100) οπότε θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται

Καταρχήν στο σημαντικότερο κατ εμε θέμα της μπαταρίας το T100 τα παει περίφημα η μπαταρία του με λογική χρήση κρατάει 9-10 ώρες η αλήθεια βέβαια είναι ότι με φουλ χρήση του Wifi και το κακό γραμμένο Witcher να ρουφαει τα πάντα την είδα να φτάνει στο 10% μέσα σε έξι ώρες και κάτι. Και λέω στο 10% γιατί εδώ το T100 επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς ο επεξεργαστής του από 1.3 GHz που είναι και δουλεύει 1.8 μέσα στις εφαρμογές ξαφνικά κάνει βουτιά στα 0.7 οπότε η συσκευή γίνεται πιο αργή από την καθυστέρηση μέχρι να της βρεις ρεύμα

Στο θέμα της τιμής η συσκευή απλά δεν υπάρχει με αυθεντικά Windows και Office ούτε λίγο ούτε πολύ είναι σαν να δίνεις περίπου 280(64 μοντέλο) για μια συσκευή που κάνει σχεδόν τα πάντα και έχει και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο

Κάτι που ίσως ενοχλεί είναι ο περιορισμός της χωρητικότητας λόγω των Windows εφόσον η 64 συσκευή μετά από Full restore δίνει ελεύθερα μόλις τα 37GB βέβαια όταν θα χρειαστεί να γίνει αυτό το Full Restore η αλήθεια είναι ότι αισθάνεσαι πιο ασφαλής από ότι αν είχες τα αρχεία σε κανένα Flash drive που δουλεύει δεν δουλεύει

Τέλος άφησα το δεύτερο σημαντικότερο για μένα μετά τη αυτονομία που είναι οι εφαρμογές εδώ ομολογώ πως το Τ100 μένει πίσω για αυτό όμως σίγουρα δεν φταίει η Asus. Καταρχήν το Windows Store είναι πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό όχι μόνο από το AppStore το οποίο είναι έτη φωτός μπροστά αλλά και από το Google play. Έτσι λοιπόν με τις Metro εφαρμογές να έρχονται τρίτες και καταιδρωμενες ο χρήστης στρέφεται στις κλασικές εφαρμογές των Windwos όπου δουλεύοντας την συσκευή με το πληκτρολόγιο τα πράγματα είναι κάπως καλά αν όμως κάποιος αποφασίσει να αφήσει στην άκρη το Kayboard και να δουλέψει την συσκευή σαν Tablet τότε αρχίζουν τα δύσκολα πρώτα από όλα ήσαν συσκευή τόσο επεξεργαστική αλλά κύριος σε ότι αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχει περιορισμένες δυνατότητες το χειρότερο όμως είναι ότι λόγο της ανεπαρκής υποστήριξης Touch από τις ίδιες τις εφαρμογές οι τίτλοι βρίσκονται με το σταγονόμετρο έτσι ενώ το Τ100 θεωρητικά μπορεί να παίξει φοβερά παιχνίδια του παρελθόντος πρακτικά εγκλωβίζεται στην έλλειψη Touch Controls στην οθόνη και στην δυσκολία του Touch να αντικαταστήσει το ποντίκι (τη λύση εδώ θα δώσουν το Software Gesturworks gameplay, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις Touch controls σε ολα τα παιχνίδια με Directx9c και πάνω(λες και η MS δεν μπορούσε να το κάνει και να το ενσωματώσει στο λειτουργικό της) και φυσικά ένα Bluetooth mouse) - συνοψίζοντας το Τ100 είναι μια πολύ καλή συσκευή για τα λεφτά της όσοι θεωρούν το Gaming δευτερεύων υπόθεση για το Tablet τους θα βρουν στο στο T100 ακριβώς αυτό που έψαχναν, ενώ οι πιο Gamers όπως εγώ αναγκαστικά θα αρκεστούν σε λίγους αλλά πολύ καλούς τίτλους όπως Heroes of might and magic (3-5) Witcher, Nexus Jupiter κτλ. ΥΓ. Η οθόνη όντως είναι μάπα και ένα καλό Screen protector πρέπει να υπολογιστεί στο αρχικό κόστος της συσκευής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχη,καλη χρονια σε ολους! :-)

Gavoux σα κατοχος nexus7 και  t100,αν ενδιαφερομου κυριος για mobile gaming και καθαρα απλη tablet χρηση,δε θα κοιτουσα με την ΚΑΜΙΑ tablet που να ειναι ανω των 8",οτι λογισμικο και να εχει!!! 

Τα 10"+ απλα ειναι απελπιστηκα αβολα.λογο μεγεθους και βαρους για αυτου του ειδους χρηση!

Επισης οσο για τη συγκριση με το android&ios δε αξιζει καν να γιινεται αναφορα!

Ειναι μια κατηγορια διαφορετικη απο αυτη που αντιπροσωπευουν τα ios/android tablets!Αυτα σταματουν μεχρι την tablet χρηση και ειναι τα καλυτερα σ'αυτο το κοματι!

Τα windows tablet ΔΕΝ ειναι τα καλυτερα στο tablet κομματι,αλλα ειναι αρκετα καλα για απλη tablet χρηση και ειναι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ netbook που εχουν  κυκλοφορισει μεχρι σημερα!Τοσο σε επιδοσεις, οσο και σε ποιοτητα οθονης(ips) και αυτονομια!

Οποταν οταν θες καθαρα tablet κοιτας πρωτα για ipad/android και μονο σαν εναλλακτικη τα windows tablet!

Οταν ψαχνεις ομως ειτε για netbook,ειτε για tablet που να μπορεις να το δουλεψεις και σαν netbook/laptop κοιτας ΜΟΝΟ για windows tablet!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εφαρμογές τί λέει το store; Δεν έχω κάτσει να ψάξω στο pc γιατί χωρίς touch είναι λίγο... κάπως.

Εχει παρα πολλες και γνωστες και χρησιμες εφαρμογες

Ριξε μια ματια εδω καποιες πολυ γνωστες.

http://www.wpcentral.com/best-windows-8-apps-begin-2014

http://www.pcpro.co.uk/features/378697/29-best-windows-8-1-apps

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2415211,00.asp

http://www.maximumpc.com/article/features/best_windows_8_apps832

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια σε ολους :)

Επεξ/σία από alextrela172

Αυτό το Halo Spartan Assault έχω βαρεθεί να το βλέπω αντί να κανει κατι σοβαρό η MS και να μεταφέρει κανέναν κλασικο τίτλο του PC σε Tablet Mode η έστω κανενα από τα πρωτοκλασάτα παιχνίδια του IOs  κάθεται και αναλώνεται σε σαχλαμάρες πιστεύοντας πως ένας κούκος μπορει να φέρει την Άνοιξη αμ δεεεε....

Τέλος άφησα το δεύτερο σημαντικότερο για μένα μετά τη αυτονομία που είναι οι εφαρμογές εδώ ομολογώ πως το Τ100 μένει πίσω για αυτό όμως σίγουρα δεν φταίει η Asus. Καταρχήν το Windows Store είναι πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό όχι μόνο από το AppStore το οποίο είναι έτη φωτός μπροστά αλλά και από το Google play. Έτσι λοιπόν με τις Metro εφαρμογές να έρχονται τρίτες και καταιδρωμενες ο χρήστης στρέφεται στις κλασικές εφαρμογές των Windwos όπου δουλεύοντας την συσκευή με το πληκτρολόγιο τα πράγματα είναι κάπως καλά αν όμως κάποιος αποφασίσει να αφήσει στην άκρη το Kayboard και να δουλέψει την συσκευή σαν Tablet τότε αρχίζουν τα δύσκολα πρώτα από όλα ήσαν συσκευή τόσο επεξεργαστική αλλά κύριος σε ότι αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχει περιορισμένες δυνατότητες το χειρότερο όμως είναι ότι λόγο της ανεπαρκής υποστήριξης Touch από τις ίδιες τις εφαρμογές οι τίτλοι βρίσκονται με το σταγονόμετρο έτσι ενώ το Τ100 θεωρητικά μπορεί να παίξει φοβερά παιχνίδια του παρελθόντος πρακτικά εγκλωβίζεται στην έλλειψη Touch Controls στην οθόνη και στην δυσκολία του Touch να αντικαταστήσει το ποντίκι (τη λύση εδώ θα δώσουν το Software Gesturworks gameplay, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις Touch controls σε ολα τα παιχνίδια με Directx9c και πάνω(λες και η MS δεν μπορούσε να το κάνει και να το ενσωματώσει στο λειτουργικό της) και φυσικά ένα Bluetooth mouse) - συνοψίζοντας το Τ100 είναι μια πολύ καλή συσκευή για τα λεφτά της όσοι θεωρούν το Gaming δευτερεύων υπόθεση για το Tablet τους θα βρουν στο στο T100 ακριβώς αυτό που έψαχναν, ενώ οι πιο Gamers όπως εγώ αναγκαστικά θα αρκεστούν σε λίγους αλλά πολύ καλούς τίτλους όπως Heroes of might and magic (3-5) Witcher, Nexus Jupiter κτλ. ΥΓ. Η οθόνη όντως είναι μάπα και ένα καλό Screen protector πρέπει να υπολογιστεί στο αρχικό κόστος της συσκευής.

Αυτό που φανταζόμουν, τα είπες πολύ ξεκάθαρα και ευχαριστώ. Για την ώρα, μια υβριδική win8 συσκευή δεν κάνει για χρήση ταμπλέτας επειδή δεν υπάρχουν εφαρμογές. Όσοι, λοιπόν, σκέφτεστε σοβαρά να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή ως ταμπλέτα, προσέξτε γιατί αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η αγορά της αξίζει αν προορίζεται κυρίως για pc χρήση και ελάχιστα ως ταμπλέτα (σερφάρισμα, facebook, Twitter, τα πολύ βασικά), όχι το αντίθετο.

Αυτό το Halo Spartan Assault έχω βαρεθεί να το βλέπω αντί να κανει κατι σοβαρό η MS και να μεταφέρει κανέναν κλασικο τίτλο του PC σε Tablet Mode η έστω κανενα από τα πρωτοκλασάτα παιχνίδια του IOs  κάθεται και αναλώνεται σε σαχλαμάρες πιστεύοντας πως ένας κούκος μπορει να φέρει την Άνοιξη αμ δεεεε....

Aυτο που ζητας δεν ειναι απο το χερι μονο της ms,αλλα κυριος των developers!

Πλεον ακομη και στους κανονικους pc τιτλους(desktop) η intel αρχησε να πιεζει/παρακινει τους developers για προσθηκη touch controlers στους τιτλους τους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...