Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ακόμα και με puller θέλει αρκετή δύναμη να βάλεις για να βγει το πλήκτρο, οπότε δεν θα πρότεινα παραδοσιακούς τρόπους αφαίρεσης πλήκτρων (κατσαβίδια, μαχαίρια και τα συναφή)

Όχι ιδιαίτερα. Για παράδειγμα η δύναμη που χρειάζεται είναι λιγότερη απ' όση βάζεις για να βγει ένα φις schuko από την πρίζα. Μπορείς π.χ. να πιάσεις ένα συνδετήρα σε κάθε χέρι, να περάσεις τον κάθε ένα κάτω από μια γωνία του keycap αντιδιαμετρικά και να τραβήξεις προς τα πάνω μαζί. Φυσικά είναι πρήξιμο να το κάνεις έτσι αλλά κατά 99% δουλεύει.

Για κατσαβίδια και λοιπά δεν υπάρχει λόγος και μπορεί να κάνεις ζημιά αν βάλεις πολλή δύναμη από μία μόνο μεριά του κουμπιού. Βεβαίως ακόμα και να καταστρέψεις όλο το switch μ' αυτό τον τρόπο δεν ήρθε το τέλος του κόσμου γιατί μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά εκεί μιλάμε για μεγάλη μανούρα αν είσαι πρωτάρης (όπως και στα περισσότερα mech, τα switches στο storm trigger είναι plate mounted το οποίο σημαίνει ότι η αντικατάσταση απαιτεί άνοιγμα του πληκτρολογίου και κολλητήρι).

PS: Για τους νέους κατόχους mech keyboard, τα κορυφαία resources για οτιδήποτε σχετικό είναι:

PPS (δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα να το ποστάρω σαν "προσφορά"): Αν κάποιος ψάχνεται να αγοράσει Filco, τις φτηνότερες συγκριτικά τιμές με μεγάλη διαφορά θα τις βρείτε παραγγέλνοντας από Hong Kong όπως έχω κάνει και γω. ΠΜ αν έχετε ερωτήσεις.

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

HKD, όχι USD ρε, χονδρικά 116 euro :P

και τα 116 για το Filco είναι αρκετά καλή τιμή...

Δημοσ.

Όχι ιδιαίτερα. Για παράδειγμα η δύναμη που χρειάζεται είναι λιγότερη απ' όση βάζεις για να βγει ένα φις schuko από την πρίζα. Μπορείς π.χ. να πιάσεις ένα συνδετήρα σε κάθε χέρι, να περάσεις τον κάθε ένα κάτω από μια γωνία του keycap αντιδιαμετρικά και να τραβήξεις προς τα πάνω μαζί. Φυσικά είναι πρήξιμο να το κάνεις έτσι αλλά κατά 99% δουλεύει.

Για κατσαβίδια και λοιπά δεν υπάρχει λόγος και μπορεί να κάνεις ζημιά αν βάλεις πολλή δύναμη από μία μόνο μεριά του κουμπιού. Βεβαίως ακόμα και να καταστρέψεις όλο το switch μ' αυτό τον τρόπο δεν ήρθε το τέλος του κόσμου γιατί μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά εκεί μιλάμε για μεγάλη μανούρα αν είσαι πρωτάρης (όπως και στα περισσότερα mech, τα switches στο storm trigger είναι plate mounted το οποίο σημαίνει ότι η αντικατάσταση απαιτεί άνοιγμα του πληκτρολογίου και κολλητήρι).

PS: Για τους νέους κατόχους mech keyboard, τα κορυφαία resources για οτιδήποτε σχετικό είναι:

PPS (δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα να το ποστάρω σαν "προσφορά"): Αν κάποιος ψάχνεται να αγοράσει Filco, τις φτηνότερες συγκριτικά τιμές με μεγάλη διαφορά θα τις βρείτε παραγγέλνοντας από Hong Kong όπως έχω κάνει και γω. ΠΜ αν έχετε ερωτήσεις.

Φίλκο με καφέ διακόπτες και σημάδια στα πλήκρα πόσο βγαίνει με μεταφορικά; Αν ψήνεται και κανένας άλλος μπορούμε να κάνουμε μια ομαδική!

http://linkecomputer.com/products/1016977/FKBN104M%2FEB2/Filco/

Να αυτό! Τι μεταφορικά έχει το site; Τελωνία παίζουν;

Δημοσ.

και τα 116 για το Filco είναι αρκετά καλή τιμή...

Η φτηνότερη τιμή που έβρισκα από Ευρώπη ήταν πάνω από 150.

Να αυτό! Τι μεταφορικά έχει το site; Τελωνία παίζουν;

Νωρίτερα ο Xorxhs με ρώτησε με ΠΜ και του είπα τα παρακάτω (Xorxhs: σε σχέση με το reply που σου έστειλα έχω βάλει και link με την απόδειξη ότι δασμούς δεν πληρώνουμε):

Για την παραγγελία: δεν είχα κανένα πρόβλημα, έβαλα τα στοιχεία μου, πλήρωσα με PayPal, that was all. Επέλεξα και full insurance, το κόστος είναι αστείο (του στυλ 2 ευρώ για κάτι που κάνει σχεδόν 120) οπότε σου το προτείνω και σένα.

Για την αποστολή: όταν αγόρασα είχε δωρεάν μεταφορικά αλλά και τώρα που δεν έχει βγαίνουν ~7 ευρώ, καμία σχέση με οτιδήποτε από Ευρώπη/Αμερική. Έψαξα τι γίνεται με τα τελωνεία για να μη φάω καμιά κρυάδα και βρήκα ότι για αξία προϊόντος <= 150 ευρώ δεν πληρώνεις δασμούς (ενότητα C, το κείμενο είναι από τα ιρλανδικά τελωνεία αλλά αν ψάξετε θα δείτε πως ισχύει το ίδιο και για τα ελληνικά -- προφανώς βέβαια αφού ΕΕ). Εμένα μου το έφεραν στο γραφείο χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθώ με τίποτα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν πως είχαν γράψει αξία $20 χωρίς να τους έχω κάνει κουβέντα σχετικά. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο καιρό πήρε να έρθει αλλά ήταν κάτι του στυλ 15 μέρες.

Συσκευασία: Το πακέτο ήταν πολύ καλά συσκευασμένο (στο κανονικό κουτί του και γύρω bubble wrap και βαλμένο μέσα σε άλλο χαρτόκουτο), το Filco επιπλέον είναι built like a tank που λένε οπότε κανένα πρόβλημα κι εκεί.

Το μόνο "ψαγμένο" tip που έχω είναι πως αν επιλέξεις το ninja μοντέλο (με τα γράμματα στη μπροστά όψη των keycaps αντί για την επάνω) θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο να βρεις ανταλλακτικά keycaps σε σχέση με τις άλλες δύο επιλογές (κανονικά ή τελείως κενά). Αυτό το αναφέρω κυρίως γιατί λέγεται πως επειδή τα μανίσια keycaps του Filco είναι φτιαγμένα από ABS και όχι από PBT, μετά από κάποια χρήση γίνονται "γυαλιστερά" λόγω φθοράς. Εμένα δε μου έχει συμβεί αυτό αλλά το πήρα πρόσφατα (Σεπτέμβριο) οπότε είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Παρεμπιπτόντως, όπως λέω στο spoiler έχω φάει όλο το internet για να βρω χρωματιστά side printed keycaps για Cherry και είναι σχεδόν ανύπαρκτα (#firstworldproblems). Βρήκα όμως σε έναν Ταϊβανέζο ο οποίος έχει τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές (απολύτως καμία σχέση με π.χ. WASD Keyboards) και επιπλέον πουλάει φτηνά και MX clear switches. Έστειλα ένα mail να ρωτήσω αν κάνουν ship εδώ αλλά δεν πήρα απάντηση. Αν υπάρχει κάποιος μερακλής ο οποίος ξέρει κινέζικα (δεν κάνω πλάκα  :P -- στο site την πάλεψα με google translate αλλά μέχρι εκεί) και ψήνεται να το ψάξουμε παρακαλώ ΠΜ.

Δημοσ.

@defacer: Ψαξε να βρεις τον κανονισμο για το τελωνειο απο την ΕΕΤΤ (νομιζω οτι καποτε καπου τον ειχα ποσταρει αλλα δεν τον βρισκω τωρα), ριξε μια ματια σε αυτα τα ποστς να δεις τι υποτιθεται οτι παιζει (προφανως το οτι κατι ειναι -φορολογικος- νόμος στην Ιρλανδια δεν σημαινει οτι θα ισχυει και εδω απαραιτητα!)

http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89/?do=findComment&comment=5183500

http://www.insomnia.gr/topic/455461-cube-u30gt-101-inch-dual-core-tablet-161eur/page-3?do=findComment&comment=4928854 (αν και για αλλο θεμα αυτο το βαζω γιατι λεει κατι σωστο για μεταφορικες υπηρεσιες πλην απλου ταχυδρομειου)

Στην πραξη μονο μια φορα μου ηρθε ...λυπητερη απο τελωνειο (και το φυσαγα και δεν κρυωνε βεβαια οποτε απο τοτε προσεχω αρκετα) και ξερω αρκετα παραδειγματα που δεν επιβληθηκαν δασμοι για αγορες στα 'μικρα' σχετικα μεγεθη (κατω απο 150$ ας πουμε). Αλλά καλο ειναι να υπαρχει η γνωση εκ των προτερων και να αποφασισει καθενας για τον εαυτο του τι επιλογες θα κανει.

• Like 2
Δημοσ.

Thanks για το link, ο φίλος που πόσταρε εκεί τα έχει αντεπτυγμένα τέλεια. Στο ότι μέχρι 150 ευρώ η νομοθεσία λέει πως δεν πληρώνονται δασμοί συμφωνούμε όμως, και επίσης την πρώτη φορά που το είχα βρει (όταν έψαχνα για μένα) είχα βρει συγκεκριμένα ελληνικό κείμενο. Πιστεύω όμως πως είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορετική νομοθεσία στα τελωνεία δύο χωρών-μελών της ΕΕ σ' αυτά τα πράγματα.

Εφόσον το πακέτο στάλθηκε με air mail από HK το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι πως δεν ασχολήθηκαν μαζί του, διαφορετικά θα πλήρωνα επιπλέον ΦΠΑ και κάποιο τέλος στα ΕΛΤΑ; Καλή φάση!  :D

Για να πω την αλήθεια ήμουν προετοιμασμένος ότι μπορεί να μου βγει ξινούτσικο. Όμως τέλος καλό, όλα καλά.

Δημοσ.

... Πιστεύω όμως πως είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορετική νομοθεσία στα τελωνεία δύο χωρών-μελών της ΕΕ σ' αυτά τα πράγματα.

...

my 2 cents: Θεωρητικα μονο ειναι προφανες αγαπητε defacer, στην πραξη ξεχασε το καλυτερα, εδω γινεται οτι θελουν οι "δικοι" μας, πχ βιομηχανια τζογου-ΟΠΑΠ, μονοπωλιο ΔΕΗ κλπ.

Τι και αν ειναι η ΕΕ ριχνει προστιμα καθε τρεις κ λιγο, δεν ιδρωνει το αυτι τους, ειναι  "πολλα τα λεφτα Αρη", τα συμφεροντα αυτοσυντηρουνται εις βαρος ολων των φορολογουμενων.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι μέσα για μαζική! Είναι αθάνατο πληκτρολόγιο και το θέλω για την δουλειά. Έχω ήδη το cm storm trigger με brown από αμερική, αλλά είναι πολύ εφφετζίδικο για γραφείο. 

Count me in!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...