Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:-) Καλησπέρα, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση!! Έχω 2 routers το καθενα σε διαφορετική γραμμη (ένα στο σπίτι και το άλλο σε μαγαζί από κάτω), το ένα ειναι VDSL και το άλλο ADSL!! Αυτό που θέλω πιστεύω είναι πιο απλό!! Χρησιμοποιώντας 2 ethernet κάρτες, να συνδέομαι στο ιντερνετ απο το VDSL router και απλά στο δίκτυο των υπολογιστών από το ADSL router, κυρίως για μεταφορά αρχείων από τους 2 χώρους!! Χεεεελπ, χελπ :-)

Δημοσ.

Στησε εναν ftp server. Ακομη πιο απλα μπορεις να μπαινεις remotely με teamviwer και να μεταφερεις ετσι αρχεια.

Δημοσ.

Αυτα που γραφει ο ts τι διαολο ειναι και δεν μπορω να καταλαβω..............τν , δν , δλδ , γτ , 8α 

συντομογραφιες 

τν  = την 

δν  = δεν

• Like 2
Δημοσ.

Στησε εναν ftp server. Ακομη πιο απλα μπορεις να μπαινεις remotely με teamviwer και να μεταφερεις ετσι αρχεια.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Το θέμα είναι οτι το μαγαζι ειναι φωτογραφείο, εγώ κάνω μοντάζ και τα αρχεία τα οποία είναι μεγαλα σε μέγεθος, πανε και έρχονται καθημερινά, οπότε ftp και teamviewer, αν και τα χρησιμοποιώ συνέχεια όταν δεν είμαι εκεί, δεν με βολεύουν!! Από το δίκτυο στο pc μου στον πάνω όροφο, έχω διαμεταγωγή 70-80MB/s, οπότε καταλαβαίνεις...

Αν γνωρίζεις εσύ κάποιον άλλον τρόπο, να διατηρήσω το δίκτυο, αλλά να συνδέομαι με την VDSL σύνδεση που έχω δίπλα μου... δεν με ενδιαφέρει να μπαίνω στο internet και απο το δίκτυο του μαγαζιού...

Το DSL κάτω φτάνει μέχρι 700kb/s και δεν υποστηρίζει VDSL η γραμμή (αν και μας χωρίζει ένας όροφος μόνο!!!!!!), ενώ το VDSL δίπλα στο pc μου φτάνει τα 3MB/s και 350+ kb/s upload που το χρειάζομαι τόσο πολύ!!

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιούσα κανονικά την σύνδεση του δικτύου, μόνο που την χρησιμοποιούσα μαζί με άλλα 4 άτομα και...δεν... :-) Γι αυτό και έβαλα VDSL στον πάνω όροφο!! Αν ήθελα να συνδεθώ σε 2 διαφορετικά δίκτυα  με 2 ethernet κάρτες, δεν θα ήταν δυνατον?? Κάτι παρόμοιο δεν είναι και το θέμα μου? Απλά από ένα από τα 2 δίκτυα (router) θα παίρνω και ιντερνετ. Πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν όταν θέλουμε να ενώσουμε διαφορετικές συνδέσεις ιντερνετ μεταξύ τους, εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο!! Σόρρυ σας ζάλισα :-)

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα, που παιζει να μη καταλαβα κιολας, θες απο πανω να συνδεθεις κατω. Αν βαλεις το πανω pc στο ιδιο υποδικτυο με το κατω δικτυο, με τη προυποθεση οτι εχεις συνδεθει με καλωδιο δικτυου, θα παιζεις σε intranet, οποτε δε θες τπτ, μονο τις ρυθμισεις.

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα, που παιζει να μη καταλαβα κιολας, θες απο πανω να συνδεθεις κατω. Αν βαλεις το πανω pc στο ιδιο υποδικτυο με το κατω δικτυο, με τη προυποθεση οτι εχεις συνδεθει με καλωδιο δικτυου, θα παιζεις σε intranet, οποτε δε θες τπτ, μονο τις ρυθμισεις.

Λοιπόν, έχω φτιάξει το δίκτυο στο μαγαζί σε server 2008, είναι συνδεμένοι 6 υπολογιστές και άλλος ένας ο δικός μου στον επάνω όροφο, με καλώδιο ethernet, από όπου συνδέομαι στον server και στα υπόλοιπα pc και χρησιμοποιώ και το DSL ιντερνετ που έχω συνδέσει, όπως και τα υπόλοιπα pc!! Καθώς η σύνδεση στο ιντερνετ είναι μικρή (μέχρι 700kb/s) και την μοιραζόμαστε όλοι, έβαλα σύνδεση VDSL στον πάνω όροφο ξεχωριστή, μονο για μένα, που ανήκει σε διαφορετική γραμμή!!

Αυτό που θέλω, που μπορεί να είναι και πάρα πολύ απλό και σας ζαλίζω, είναι να διατηρήσω το δίκτυο ως έχει και να βάλω άλλη μια κάρτα ethernet όπου θα συνδεθώ στο VDSL router, ώστε να χρησιμοποιώ αυτή την γραμμή για ιντερνετ, και η άλλη γραμμή του μαγαζιού να μείνει για το προσωπικό!! 

Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή να ενώσω τις 2 γραμμές ιντερνετ!!

Θα έχω καποιο θέμα που και τα 2 router  εχουν διευθυνση 192.168.0.1?

Θα πρέπει να την αλλάξω στο VDSL router σε 192.168.1.1 π.χ. για να μην έχω προβλήματα?

Δεν μου έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση, γι' αυτό ρωτάω!!

Αυτά!! Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Πρέπει τα 2 δίκτυα να είναι σε διαφορετικές διευθύνσεις. Κράτα το κάτω όπως είναι (192.168.0/24) και βάλε το πάνω 192.168.1.0/24.

Θα συνδέσεις το utp που έρχεται από κάτω σε μία θύρα LAN του πάνω router.

Στον πάνω router θα δημιουργήσεις ένα κανόνα static route. Ποιο router έχεις για να δούμε τι δυνατότητες έχει;

Αν δεν έχει δυνατότητα ορισμού static route, μπορεί να γίνει με 2 κάρτες δικτύου, αλλά με χρήση σταθερών διευθύνσεων (χωρίς gateway) σε αυτή που συνδέεται με το κάτω router.

Δημοσ.

Αυτο που λεει ο jkoukos αλλα αποφυγε τις 2 καρτες, καντο με την μια αυτη που εχεις και φτιαξε 2 υποδικτυα. Αν δε το καταλαβες ετσι οπως στο ειπε ο φιλος jkoukos, ξαναελα να στο πουμε αναλυτικα.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! Την δεύτερη επιλογή ακριβώς είχα στο μυαλό μου, όσο για την πρώτη, δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με routing γενικά, πάντα νόμιζα, ότι οι 4 συνήθως θύρες στο router είναι μόνο για έξοδο, μέχρι τώρα :-) 

Το router δεν το έχω πάρει ακόμα, και η VDSL σύνδεση θα ενεργοποιηθεί σε 10 μέρες από τώρα, σκεφτόμουν να αγοράσω το παρακάτω από το eshop: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.613895

Αν δεν είναι φασαρία, μου εξηγεί κάποιος πιο αναλυτικά την πρώτη επιλογή, ή εστω κάποιο link για να διαβάσω!!

Επίσης τι είδους προβλήματα θα έχω με 2 κάρτες δικτύου?

Τέλος, από περιέργεια, ADSL router, μπορεί να δουλέψει σε VDSL γραμμή, καθώς τα περισσότερα που έχω δει υποστηρίζουν 24Mbit/2Mbit και αν υποθέσουμε ότι το γνωστό μας "έως" 50Mbit/5Mbit που μου υπόσχεται η Wind μεταφράζεται στην καλύτερη,πραγματικό 24Mbit/2Mbit, πληρεί τις προϋποθέσεις..

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Εδώ βλέπεις ένα παράδειγμα με σύνδεση 2 διαφορετικών δικτύων, στο οποίο για να επικοινωνούν οι συσκευές μεταξύ τους χρειάζεται κανόνας static route.

Στην εικόνα εδώ φαίνεται ένα παράδειγμα από Zyxel, πως ορίζεται ο κανόνας. Παρόμοιο έχουν όλα σχεδόν τα modem/router.

Αν παίρνεις VDSL από καμπίνα, σίγουρα θα έχεις την μέγιστη ταχύτητα (50Mbps), διαφορετικά εξαρτάται από την απόσταση και την ποιότητα της γραμμής.

Δημοσ.

Αν ο adsl ρουτερ εχει ip 192.168.1.1 (τυχαιο παραδειγμα) στον vdsl ρουτερ θα βαλεις 192.168.2.1 και στο pc σου που ειναι πανω θα βαλεις

ip 192.168.2.2

subnet 255.255.0.0

gateway 192.168.2.1

dns 192.168.2.1

Με αυτο το τροπο θα εισαι μεσα και στα 2 δικτυα μιας και τη ζευξη την κανει το "subnet 255.255.0.0" που τα 2 μεδενικα στο τελος σημαινουν οτι μπορεις και ακους και τα 2 δικτυα. Με αυτο το τροπο θα μεταφερεις αρχεια μεσω LAN.

H Zyxell οντως ειναι πολυ καλη εταιρεια αλλιως πας σε vigor

Με τις 2 καρτες οχι δε θα εχεις καποιο θεμα και συνηθως γινεται για το LAN isolation.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις σας, να είστε καλά!! Πιστεύω οτι θα είμαι οκ!! Έχει δοκιμάσει κανείς μήπως αν παίζει το ADSL router σε γραμμή VDSL? Keep on the good work!!!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...