D3v Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Γεια σε όλους!Είμαι newbie στο insomnia αλλά και σε θέματα hardware.Αρχικά όταν είχα προβλήματα με το pc μου φώναζε ο πατέρας μου έναν τεχνικό που ήξερε και πληρωνόταν με την ώρα.Πρόσφατα είχαμε ένα πρόβλημα άλλα δε μας το έλυσε.Μετά το πήρε ένας φίλος του αδερφού μου μετά από λίγο πάλι τα ίδια και είπα να το πάω στο plaisio που δίνουν και εγγύηση αλλά μόνο κάρτα γραφικών μου αλλάξανε και είπαν ότι όταν το έλεγξαν ότι ο δίσκος δεν είχε πρόβλημα και να το ξαναπάω και να ξαναπληρώσω 2 βδομάδες αφού μου έφτιαξαν _υποτίθεται_. Το συζήτησα με κάτι παιδιά και μου είπαν τα χειρότερα για το Plaisio και ότι καλύτερο είναι να βρω ένα τεχνικό της γειτονιάς καλό και όχι κάποιας αλυσίδας.Γενικά το θέμα hardware μου προκαλεί πονοκέφαλο.Όποιος ξέρει να μου πει ένα καλό τεχνικό να το πάω στη Γλυφάδα που να ξέρει και να προσφέρει καλή εξυπηρέτηση πελατών και αν μπορεί να μου και τιμές θα με υποχρέωνε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
katsikoula Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέχρι να βρεις κάποιον καλό τεχνικό, γιατί δεν δοκιμάζεις να ζητήσεις βοήθεια στο forum; 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μάθε να φτιάχνεις τον υπολογιστή μόνος σου, πχ ενα δισκο να σου αλλάξουν θα σου πάρουν 100 ευρω και ο δίσκος μπορεί να μην εχει τίποτα, οπότε εχεις περιθώριο να ΧΑΛΑΣΕΙΣ και κατι, ρωτώντας μπορεις να βρεις λυσεις Τωρα αν δεν μπορείς καθόλου εκει στην περιοχή σου εχει την cosmodata πήγαινε θα σου λύσουν το πρόβλημα, άλλα μην περιμένεις θαύματα.
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει ένας τεχνικός (Παντελής) στην Ανθέων, στο δεύτερο κτίριο μετά τη Γούναρη, προς Βουλιαγμένης αλλά δεν βρίσκεται όλες τις ώρες στο μαγαζί του και το irepair (Γούναρη 182, 9606860) στο οποίο έχω πάει αρκετές φορές για laptop και κινητό και έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση και, κυρίως, πολλούς τεχνικούς.
TEOKOS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Γράψε όσο πιο αναλυτικά μπορείς το πρόβλημα που έχεις όπως και από ποια ακριβώς parts αποτελείται ο υποιλογιστής σου.
D3v Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Θα ήθελα να μάθω αλλά δε ξέρω από πού να ξεκινήσω.Όποιος έχει links να στείλει καλοδεχούμενα!Σε συζητήσεις πάντως μου έχουν πει ότι αυτά πρέπει να τα βλέπει τεχνικός και ότι από το ίντερνετ είναι σχεδόν ακατόρθωτο.Γενικά θέλω να ξέρω ότι θα το δώσω κάπου και όντως θα φτιαχτεί. Και είναι λίγο δύσκολο να ξέρω αν κάποιο πρόβλημα είναι θέμα hardware ή software.
~mxls~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μπορείς να περιγράψεις λίγο το πρόβλημα; Τι ακριβώς συμβαίνει;
Foxoulhs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 μαλακιες οπως ειπε και πιο πανω ο φιλος Νικος.. το forum γιαυτο υπαρχει..πες μας τι ακριβως σου παρουσιασε τι pc σου ^^
D3v Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Προσπαθώ να γράψω τις πληροφορίες του συστήματός μου αλλά δε με αφήνει γιατί λέει ότι γράφω greeklish 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Πήγαινε στις ρυθμίσεις σου και κλικάρισε τα greeklish
D3v Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Windows 7 professional N processor: Ιntel® Core2 CPU 4400 @ 2.00 GHz 2.00 GHzRAM 2,00 gbsystem type 64 bitκάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 630Το pc το έχω 5 χρόνια περίπου.Αρχικά η κάρτα γραφικών είχε υπερθέρμανση και τράβηξα μεγάλο ζόρι βάζοντας fan στην παλιά.Τελικά κάηκε και την άλλαξε το πλαίσιο αλλά όταν το πήρα πίσω έκανε θόρυβο σαν γρατζούνισμα και το άνοιξα και είδα ότι ακούγεται από το σκληρό δίσκο.Μου είπαν ότι είναι θέμα των Windows οπότε έκανα μόνη μου format από τα vista στα 7 αλλά και πάλι.Τώρα έχω τα εξής θέματα: 1)Όταν βλέπω μια ταινία είτε στο bs Player γίνονται τα εξής.-είτε κλείνει το pc- πιο συχνά παγώνει η εικόνα και βουίζουν τα ηχεία ή παίζουν κανονικά- παγώνει το Pc- μπλε οθόνη 2)Είχα κατεβάσει ένα πρόγραμμα για μια εργασία το active presenter το καλοκαίρι και το Pc μου είχε κάνει 3 φορές restore και μετά το restore δεν υπήρχε το active presenter.Τελικά παρέδωσα την εργασία και το έσβησα αλλά μου είπαν ότι είναι παράξενο γι'αυτό το αναφέρω.3) Κάτι παίζει μάλλον με τη θύρα Usb.Είχα ένα ίντερνετ adapter και όταν χανόταν η σύνδεση έκανα trouble shooting και όταν το έβγαζα και το έβαζα δεν το γνώριζε.Πήρα νέο adapter αλλά ξανά τα ίδια και μάλιστα όταν δοκίμασα να βάλλω ένα usb στην ίδια θύρα ούτε και αυτό το γνώριζε.Με επανεκκίνηση λύνεται έλυνα προσωρινά το πρόβλημα.Επίσης τώρα που δε βλέπω πια ταινίες στο bs player και γενικότερα η σύνδεση δεν πέφτει.4) Πολλές φορές ενώ συνέβαινε το 3 έκλεινε μόνο το Pc ή του έλεγα να κλείσει και αυτό πέταγε μπλε οθόνη και έκανε επανεκκίνηση.Τώρα τελευταία 2-3 βδομάδες είναι ok αλλά επί στο πλείστον browsing κάνω άντε ανοίγω photoshop ή visual studio5) Σκαλώνει μερικές φορές το Pc και σκέφτομαι να του κάνω καμία αναβάθμιση ή να του βάλλω Ram
TEOKOS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 1)Kατέβασε το http://www.alcpu.com/CoreTemp/ και πες μας max θερμοκρασία όταν παίζεις ταινία με το bs player που έχεις πρόβλημα 2)Δες στο τροφοδοτικό τι λέει ακριβώς.Μάρκα,watt κ.λ.π και γράψτο 3)Τρέξε το hd sentinel trial http://www.hdsentinel.com/download.php και πες μας τα αποτελέσματα Διάβασε λιγάκι αυτά http://www.insomnia.gr/topic/469224-10-συχνά-προβλήματα-πιθανές-αιτίες-και-λύσεις/
Roger Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Windows 7 professional N processor: Ιntel® Core2 CPU 4400 @ 2.00 GHz 2.00 GHz RAM 2,00 gb system type 64 bit κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 630 Το pc το έχω 5 χρόνια περίπου. Αρχικά η κάρτα γραφικών είχε υπερθέρμανση και τράβηξα μεγάλο ζόρι βάζοντας fan στην παλιά.Τελικά κάηκε και την άλλαξε το πλαίσιο αλλά όταν το πήρα πίσω έκανε θόρυβο σαν γρατζούνισμα και το άνοιξα και είδα ότι ακούγεται από το σκληρό δίσκο.Μου είπαν ότι είναι θέμα των Windows οπότε έκανα μόνη μου format από τα vista στα 7 αλλά και πάλι. Τώρα έχω τα εξής θέματα: 1)Όταν βλέπω μια ταινία είτε στο bs Player γίνονται τα εξής. -είτε κλείνει το pc - πιο συχνά παγώνει η εικόνα και βουίζουν τα ηχεία ή παίζουν κανονικά - παγώνει το Pc - μπλε οθόνη 2)Είχα κατεβάσει ένα πρόγραμμα για μια εργασία το active presenter το καλοκαίρι και το Pc μου είχε κάνει 3 φορές restore και μετά το restore δεν υπήρχε το active presenter.Τελικά παρέδωσα την εργασία και το έσβησα αλλά μου είπαν ότι είναι παράξενο γι'αυτό το αναφέρω. 3) Κάτι παίζει μάλλον με τη θύρα Usb.Είχα ένα ίντερνετ adapter και όταν χανόταν η σύνδεση έκανα trouble shooting και όταν το έβγαζα και το έβαζα δεν το γνώριζε.Πήρα νέο adapter αλλά ξανά τα ίδια και μάλιστα όταν δοκίμασα να βάλλω ένα usb στην ίδια θύρα ούτε και αυτό το γνώριζε.Με επανεκκίνηση λύνεται έλυνα προσωρινά το πρόβλημα.Επίσης τώρα που δε βλέπω πια ταινίες στο bs player και γενικότερα η σύνδεση δεν πέφτει. 4) Πολλές φορές ενώ συνέβαινε το 3 έκλεινε μόνο το Pc ή του έλεγα να κλείσει και αυτό πέταγε μπλε οθόνη και έκανε επανεκκίνηση.Τώρα τελευταία 2-3 βδομάδες είναι ok αλλά επί στο πλείστον browsing κάνω άντε ανοίγω photoshop ή visual studio 5) Σκαλώνει μερικές φορές το Pc και σκέφτομαι να του κάνω καμία αναβάθμιση ή να του βάλλω Ram Oλα αυτα τα προβληματα τα ανεφερες στο πλαισιο?Το πλαισιο και το καθε πλαισιο/τεχνικος δεν μπορει να μαντεψει για παραδειγμα οτι το pc χανει τα usb μετα απο ωρα.Μπορει να επικεντρωθει και να βρει προβλημα με την καρτα γραφικων και να την αλλαξει,το αλλο ομως προβλημα δεν θα το δει ποτε αν δεν το αναφερεις.Εγω διαβαζω απο τα λεγομενα σου πολλα και ασχετα προβληματα μεταξυ τους,Μπορει με μια αλλαγη motherboard να λυθουν ολα,μπορει ομως να χρειαζονται αλλαγη δυο ή και τρια ανταλλακτικα που λεει ο λογος.
sotiris123 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 για το ιντερνετ adapter μπορει να ειναι και τυχαιο γεγονος... και μενα πολλες φορες τη χανει απο μονο του... δε χρειαζετε trouble shooting απλα πας κατω δεξια και πατας διπλο κλικ πανω στο δικτυο σου... σε μενα ετσι φτιαχνει...
NeOSL Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Ζήτησε από ένα φίλο σου με περισσότερες γνώσεις από σένα πάνω σε θέμα hardware και software (δεν γεννηθήκαμε με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι) να ασχοληθεί με τα προβλήματα που παρουσιάζει το pc σου . Αν δεν βγάλετε άκρη , τότε ψάξε για τεχνικό .<br><br> Είναι πολλά τα προβλήματα και θέλει χρόνο , και δεν λύνονται μέσα σε ένα 4ωρο .<br><br> Κατέβασε hirens cd σε iso , κάν' το εγγραφή σε cd , μπουταρε απ' αυτό και τσέκαρε δίσκο / μνήμη . Έχει αρκετά διαγνωστικά , προτίμησε hd sentinel και memtest .<br> Update των drivers του hardware σου . <br> Δες πώς συμπεριφέρεται το pc σου όταν βλέπεις ταινίες με άλλον player , π.χ. vlc .<br> Κατέβασε τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών σου και DirectX .<br> Τρέξε ένα burnintest για 1μιση ώρα loop .<br> Δεν κατάλαβα αυτήν την συσκευή που αναφέρεις μέσω usb για να σε βοηθήσω .<br> Αν είναι ανταπτορας για ethernet παίζουν δύο περιπτώσεις . Είτε σε προειδοποιεί ότι ήρθε η ώρα του , είτε τρώνε κολλήματα τα windows και με ένα restart θα στρώνει .<br><br> Επίσης , μπορείς να πας μέσα από τα windows να τσεκάρεις log των προβλημάτων για να έχεις μια ιδέα τι προβλήματα παρουσιάζονται και πώς λύνονται .<br><br> Ελπίζω να μην σου φαίνονται βουνό όλα αυτά που έγραψα .<br> Καλό κουράγιο , καλή τύχη , και ενημέρωσε μας . Edit , σχετικά με τον ανταπτορα , πώς συμπεριφέρεται σε άλλη θύρα USB ? Drivers της μητρικής έχεις εγκαταστήσει από το επίσημο site ή δεν το πειραξες επειδή αναγνώρισε τους controllers από την εγκατάσταση των windows ? Όπως είπα και πριν , update drivers ...από τις σελίδες των κατασκευαστών . Μην ξεχάσεις και του Ethernet adaptor .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα