Προς το περιεχόμενο

PC gaming και απόσταση από monitor/TV ( γραφείο ή καναπές, κλπ )

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεγάλη οθόνη από μένα, στα περισσότερα παιχνίδια απλά δεν προλαβαίνεις να παρατηρήσεις τους κοκους του aliasing τουτέστιν ψυλλοι στα αχυρα, απτην μύγα ξύγκι κοκ. Ουτως η άλλως υπάρχουν τόσες τεχνικες AA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεόραση με τα 1000. Είναι πολύ καλύτερη η εμπειρία.

Επίσης το 1440p monitor μαζί με την ανάλογη κάρτα να σηκώνει την ανάλυση είναι πιο ακριβο απο μια 1080p τηλεόραση πολλών ιντσών και μια μέτρια κάρτα.

Δε λέω οτι δεν αξίζει να επενδύσεις σε καλό μόνιτορ και ανάλυση, απλά η τηλεόραση είναι πιο απλή και τελικά πιο διασκεδαστική και φθηνά εντυπωσιακή λύση.

Επίσης το καναπεδάτο gaming είναι πολύ πιο ξεκούραστο και διασκεδαστικό ειδικά με παρέα.

Χάνεις βέβαια τον πιο ακριβή χειρισμό που σου προσφέρει το ποντίκι/πληκτρολόγιο αλλά κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά με controller

μωρε και εγω με την τηλεοραση εχω κολησει τωρα. απλα δεν ξερω αν χανει καποιες λεπτομερειες απο τα παιχνιδια. καλα για racing παιχνιδια, αθλητικα και τετοια δεν υπαρχει συγκριση μιας και η τηλεοραση το κανει απολαυση. Αμφιβολιες εχω στα fps και στα 3rd person. πχ το ryse που ειδα στο πλαισιο (στα 4κ βεβαια) σε μονιτορ ειχε καποιες καλυτερες λεπτομερειες απο οτι το παιζω εγω πχ στο xbone, αλλα μιλαμε για 4κ και για χβοχ.

[...]

Χάνεις βέβαια τον πιο ακριβή χειρισμό που σου προσφέρει το ποντίκι/πληκτρολόγιο αλλά κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά με controller

^True.

Κάποια παιχνίδια είτε τ απολαμβάνεις καλύτερα με mouse/keyboard (πχ FPS - ειδικά αν είσαι μαθημένος χρόνια τώρα με το combo αυτό) είτε απλά δεν παίζουν με gamepad (πχ point&click adventures).

Έχω μια 24άρα στο γραφείο και μια 55άρα στο σαλόνι στα 2.5m και νομίζω πως η πρώτη είναι πιο "hardcore" gaming εμπειρία ενώ η δεύτερη προσφέρεται κυρίως για χαλάρωση. Προφανώς στην 1η βλέπεις καλύτερα τι παίζει στην οθόνη, αφού καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του οπτικού πεδίου.

παιζει ρολο το οπτικο πεδιο; γιατι αν ειναι ετσι μπορω να ερθω στο 1,50 μετρο αλλα ναι μεν βλεπω πιο πολλα αλλα χαλανε λιγο οι λεπτομερειες στα γραφικα. παντως bf4 μια χαρα παιζει η sony που εχω με ποντικι και πληκτρολογιο. το λαγκ ειναι μηδαμινο. εχω φτιαξει και μια παντεντα να τα εχω σαν γραφειο μπροστα μου και ειμαι πασας!

Απλά όχι. Για τρεις λόγους:

Πολύ μεγάλη η οθόνη, πολύ χαμηλή η ανάλυση, πολύ μικρή η απόσταση για όλα αυτά τα γραφικά. Θα νομίζεις ότι παίζεις παιχνίδι των 90's

.

Βασικά, πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις; Είναι βασικό ερώτημα για να λύσεις το πρόβλημά σου.

Παίζοντας σε 37αρα σε απόσταση μικρότερη του μέτρου πάντως μια χαρά καταλαβαίνω διαφορά από παιχνίδια των 90's.

Το τί αρέσει περισσότερο στον καθένα μας, είναι καθαρά υποκειμενικό. Πρώτα από όλα, πρέπει κάποιος να κοιτάξει τα αντικειμενικά κριτήρια τα οποία είναι:

- Άνεση στον χώρο που παίζεις.

- Εργονομία

Δεν έχει κανένα νόημα να κάθεσαι σε γραφείο για χάρην της πιό υψηλής ανάλυσης του  μόνιτορ, και να καμπουριάζεις όλη μέρα στη καρέκλα, κολλημένος στην ίδια στάση του σώματος, όπως και δεν έχει νόημα να είσαι σε τηλεόραση, η οποία δεν είναι μπροστά σου, οπότε και μένεις με στριμμένο το λαιμό σου όλη μέρα ή η τηλεόραση είναι αρκετά μακριά και κουράζεις τα μάτια σου να διαβάσεις τα γράμματα.

Το gaming στο γραφείο έχει το ατού ότι μπορείς πιό εύκολα να ρυθμίσεις τη διάταξη των συσκευών και επίπλων ώστε να έχεις ένα εργονομικό και άνετο αποτέλεσμα. Για το gaming στο σαλόνι χρειάζεται περισσότερος σχεδιασμός και πιθανών και επιπρόσθετο κόστος για να έχεις εργονομικό και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Στην άνεση όμως είναι σαφώς ανώτερο εξ αρχής.

Όσον αφορά το gaming στο σαλόνι, μπροστά στην τηλεόραση, με δεδομένο ότι έχεις διαμορφώσει το χώρο σου εργονομικά και αισθητικά σωστά, όπως: 

- η τηλεόραση είναι μπροστά σου σε σωστή απόσταση σε σχέση με ανάλυση και μέγεθος οθόνης,

-τα περιφερειακά είναι σε σωστές θέσεις,

-το PC δεν φαίνεται σαν έκτρωμα δίπλα από το έπιπλο της TV,

-δεν έχεις καλώδια απλωμένα στο πάτωμα κλπ,

η εμπειρία για εμένα είναι με διαφορά ανώτερη.

To 2006, ύστερα από gaming δεκαετιών στο γραφείο, το γύρισα στην τηλεόραση και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσω πίσω. Αλλά έχω κάνει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Όταν έρχεσαι στο σαλόνι, δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει PC, ούτε βλέπεις περιφεριακά ή καλώδια από δώ και από κεί. Και πάλι όμως ο καναπές δεν με ικανοποιεί, γιατί δεν είναι ανατομικός.

Παίζω όλα τα FPS hardcore games μόνο με mouse - πληκτρολόγιο σε γραφείο. Όλα τα πιο χαλαρά games, (ποδοσφαιράκια,platform, beatemup κτλ) με gamepad απο την τηλεόρασή μου. Άλλη η αίσθηση να παίζεις streetfighter με παρέα απο τον καναπέ..

Βασικά play room έχω οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά είμαι σε αναζήτηση 3 με 4 πισι ακόμα και επειδή τα γραφικά βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο λέω αν αξίζει το παραπάνω οικονομικό ξήλωμα...

Παίζω στα 2.2 περίπου μέτρα σε 42άρα σε 1360x768. Μια χαρά όλα. Μόλις έβαλα hdmi κ πήγα σε 1920χ1080 γίνανε όλα κ@λος. Σπάσανε χρώματα, η επιφανεια ήθελε τέντωμα για να τα βλέπω όλα κανονικα κτλ. VGA αθάνατο..

Sent from my iPhone using Insomnia

Παίζω στα 2.2 περίπου μέτρα σε 42άρα σε 1360x768. Μια χαρά όλα. Μόλις έβαλα hdmi κ πήγα σε 1920χ1080 γίνανε όλα κ@λος. Σπάσανε χρώματα, η επιφανεια ήθελε τέντωμα για να τα βλέπω όλα κανονικα κτλ. VGA αθάνατο..

Dafuq i just read... o.O

• Like 3

Το VGA είναι λιγο...αν μπορείς υποβάθμισε σε SCART για να βρείς το φώς σου. Και αν έχεις παραπάνω χρήματα, βρές τρόπο για RF CONNECTION (στην αναλογίκη κεραία της τηλεόρασης) για να εκτοξεύσεις την gaming εμπειρία σου.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...