panther_512 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) OK, οι παλιότεροι θα το ξέρουν, ότι έχει πολλά χρόνια που το PC gaming μου γίνεται σε τηλεόραση. Έχει από το 2006 που έπαιζα πάντα σε μία 40-άρα Samsung HD-ready, οπότε και η ανάλυση των παιχνιδιών ήταν 1360Χ768. Σίγουρα η ανάλυση θα φαντάζει υπερβολικά μικρή σε κάποιους, αλλά από απόσταση 2,3 μέτρων που έπαιζα, ποτέ δεν βρήκα την εικόνα προβληματική. Αν αναλογιστούμε πως λόγω ιπποδύναμης του συστήματός μου, είχα πάντα τουλάχιστον 4ΧΑΑ, το οπτικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Όπως και να έχει, λόγω μετακόμισης, η απόσταση από τον καναπέ πήγε στα 2,8 μέτρα, οπότε η 40-άρα είναι καλή, αλλά πολύ οριακά. Οπότε έκανα την αναβάθμιση σε μία 50-άρα τηλεόραση, και κατ'ακρίβειαν στην Sony 50W656. Φυσικά η TV είναι 1080p. Και τώρα στο διαταύτα. Δοκίμασα διάφορες αναλύσεις για να δώ το οπτικό τους αποτέλεσμα και συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω πολυδιαφημισμένο διάγραμμα: Στο παραπάνω διάγραμμα υποστηρίζεται ότι με 50 ίντζες σε απόσταση 2,8 - 3 μέτρων, είσαι απόλυτα οριακά στο σημείο όπου τα 720p διαφέρουν αισθητά σε σχέση με τα 1080p. Από τις συγκρίσεις που έκανα, αυτό αποτελεί γεγονός. Υπάρχει αισθητά πιό καθαρή εικόνα παίζοντας στα 1080p σε σχέση με την 1360Χ768. Ειδικά στην 2η ανάλυση, αν δεν έχεις φίλτρα ΑΑ, βλέπεις jaggies. Η ανάλυση όμως από την οποία αρχίζω πλέον να μήν βλέπω αισθητή διαφορά είναι η 1600Χ900. Σε σύγκριση 1600Χ900 Vs 1900X1080, αν και η δεύτερη ανάλυση έχει 42% περισσότερη πληροφορία (pixels), δεν υπάρχει η αντίστοιχη οπτική διαφορά. Δοκίμασα τα Crysis 2, Farcry 3, Metro Last Light και Skyrim μέχρι στιγμής, έχοντας τα φίλτρα ΑΑ απενεργοποιημένα, ουτως ώστε να διαπιστώσω την ύπαρξη jaggies μεταξύ των αναλύσεων. Δεν είδα κάποια ουσιαστική διαφορά, ούτε στην ύπαρξη jaggies, αλλά ούτε και στην εικόνα ως σύνολό της. Γενικά από τα 1600Χ900 και μετά, στην περίπτωσή μου, η χρησιμοποίηση ΑΑ φαίνεται να είναι περιττή. Αυτό όμως που συμβαίνει, είναι να έχω αισθητά περισσότερη κατανάλωση ενέργειας από την κάρτα γραφικών στην 1080p ανάλυση, ενέργεια που καταναλώνεται άδικα αναλογιζόμενος την όποια διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα. Απλά επειδή κοροϊδεύουμε συνήθως τους κονσολάκιδες για την αδυναμία να παίξουν παιχνίδια σε 1080p, προσωπικά αρχίζω να αναθεωρώ, διότι βλέπω και ο ίδιος ότι από τα 900p και μετά είσαι ΟΚ για gaming σε TV. Για το Ryse του XBOXone για παράδειγμα που έγινε θέμα το ότι βγαίνει στα 900p, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση υπολογίζω ότι δεν θα είχε καμία αξιοσημείωτη οπτική διαφορά 900p Vs 1080p. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2013 από panther_512 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 αν ήσουν στα 2m θα ήταν μια χαρά όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 2 μέτρα με τη 50-άρα είναι too-much. Έπαιξα το sleeping dogs στα 2 μέτρα στη 40-άρα και στο μισάωρο έπαθα motion sickness, γύρευα παξιμάδια να ηρεμίσω το στομάχι μου. Φαντάσου να έπαιζα και παιχνίδι πρώτου προσώπου.... Στη 50-άρα τα 2,5 μέτρα μου φαίνονται το όριο του πόσο κοντά μπορώ να πάω. Και πάλι όμως, επειδή όταν έκανα τις συγκρίσεις, πηγαινοερχόμουν και πιό κοντά στην TV, έχω βεβαιωθεί ότι τα 900p είναι η ιδανική ανάλυση για gaming για αυτό το μέγεθος τηλεόρασης. Πραγματικά πάλευα για να εντοπίσω κάποια διαφορά με 1080p. Επίσης σε όλα τα παιχνίδια που δοκίμασα, το hardware AA φαίνεται να είναι περιττό. Θέλω πολύ να δοκιμάσω το L.A Noire, γιατί έχει τρομερά θέματα alliasing, τουλάχιστον στην 1360Χ768. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 θέμα συνήθειας είναι πχ σε calculator για distrance/size βγάζει τα 2m ως max distance to be able to tell pixels appart... http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341535 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Σίγουρα η συνήθεια παίζει μεγάλο ρόλο. Απλά όταν πηγαίνεις πιό κοντά, αρχίζει η εικόνα να γεμίζει όλο το οπτικό σου πεδίο, οπότε και το μάτι σου πηγαίνει πέρα δώθε για να δεί όλη την εικόνα. Για ταινίες είναι καλά, η περιφεριακή όραση βοηθάει, για παιχνίδια δεν ξέρω. Πάντως το μεσημέρι που θα πάω σπίτι, θα δοκιμάσω λίγο Skyrim στα 2 μέτρα και θα πώ εντυπώσεις για 900p Vs 1080p. Nα θυμηθώ να αγοράσω και παξιμάδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
t0ne_de4f Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 'Εχω ξεκινήσει και γω τελευταία να παίζω σε μια 42 lg (10m hdmi FTW!) και μπορώ να πω ότι το gaming από τον καναπέ είναι ολα τα λεφτά! Από δοκιμές που εχω κάνει στα 1600x900 όντως η διαφορά είναι μικρή. Είναι πιο αισθητή στα μοντέλα τον χαρακτήρων που έχουν και πιο πολλή λεπτομέρεια. Για αυτό το extra detail, όποιο game παιζει 60fps σταθερά στα 1080p το βάζω εκεί. Το AA πιστέυω ότι χρειαζεται οχι τόσο για το jagginess όσο για το ενοχλητικό τρεμόπεγμα των επιφανιών που έχουν πολλές γραμμές στην κίνηση της κάμερας. Εκεί βοηθάει πολύ και το msaa και το txaa της nvidia. Η απόσταση της TV είναι ~ 2,5m και η αλήθεια είναι ότι ζαχαρώνω μια 50ρα και αν χρειαστεί πάω και τον καναπέ λίγο πίσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 To AA στην 1360Χ768 έκανε θαύματα. Η διαφορά ήταν τεράστια και πραγματικά δεν καταλάβαινες το χαμηλό της ανάλυσης. Τώρα σε αυτές τις υψηλότερες αναλύσεις, προσωπικά δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο. Ένα τρεμόπαιγμα κάποιων επιφανειών με πολλές γραμμές το παρατήρησα στο Skyrim για παράδειγμα, αλλά και με 4ΧΑΑ 1080p έχω την αίσθηση οτι δεν άλλαξε κάτι. Θα συνεχίσω να δοκιμάζω αναλύσεις και αποστάσεις τις επόμενες μέρες, αλλά αυτό που συμπεραίνω είναι ότι για τις διαστάσεις (50 ίντζες) και την απόσταση (2,8m) που έχω την TV, η 900p μάλλον είναι η ιδανική ανάλυση και πιθανώς 1080p και AA να είναι περιττά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 ΟΚ, δοκίμασα το Skyrim. Τελικά η διαφορά 900p Vs 1080p καταλαβαίνεται σε screenshots παρά σε κινούμενες εικόνες, τόσο από κανονική απόσταση όσο και από κοντά. Η 1080p έχει σαφέστατα καθαρότερη εικόνα, στις screenshots είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά ταυτόχρονα η εικόνα είναι πιό "σκληρή" στο μάτι λόγω έντονων περιγραμμάτων στα αντικείμενα. Η 900p μοιάζει σαν 1080p με φίλτρο FXAA, δηλαδή πιό μαλακή εικόνα λόγω ελαφριάς θολούρας, σε σύγκριση πάντα με την 1080p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου αλλά παρόλ'αυτα αν και συμφωνώ με το σχεδιάγραμμα(μιας που την 42άρα την έχω σε απόσταση 2,5 μέτρα περίπου), θα συνεχίσω να επιμένω ότι το 1360Χ768 είναι πολύ μικρή ανάλυση για 40άρα οθόνη.Είναι γνώμη μου. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι του αρέσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Με 4ΧΑΑ δεν μπορείς να διακρίνεις σε 40-άρα τηλεόραση jaggies, οπότε μετά όλα έχουν να κάνουν με την απόσταση που κάθεσαι από την TV. Βέβαια αναλόγως παιχνιδιού, διότι υπάρχουν παιχνίδια που και χωρίς ΑΑ έδειχναν πολύ καλά. Πολύς κόσμος κολλάει στο θέμα της ανάλυσης, χωρίς να λαμβάνει υπόψην του μέγεθος τηλεόρασης και απόστασης. Αν είσαι σε απόσταση 2.3-2.5 μέτρα και πάνω, μέχρι τις 40 ίντζες δεν βλέπεις ουσιαστική διαφορά μεταξύ 720p και 1080p. Υπάρχουν διαγράμματα και calculators που το διασταυρώνουν αυτό. Προσωπικά, είμαι στην ευτυχή θέση να έχω 2 τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα, η μία 1080p και η άλλη 720p, οπότε έχω την ευχέρεια να κάνω άμεσες συγκρίσεις αναλύσεων σε σχέση με μέγεθος πάνελ και απόσταση, και να σχηματίσω πολύ καλή και τεκμηριωμένη άποψη, η οποία δεν διαφέρει από αυτά που φαίνονται στα διάφορα διαγράμματα. Για του λόγου το αληθές: Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό που είπε ο psycho στο τόπικ του Witcher 3 , ότι άλλο το console gaming και άλλο το PC gaming. Δεν καταλαβαίνω πού είναι η διαφορά. Αντίθετα, αυτό που ξέρω είναι ότι επειδή η 50-άρα TV είναι το PC monitor μου και τη χρησιμοποιώ ώς PC monitor και όχι ως τηλεόραση, η ανάλυση 1920Χ1080 πέρα από τις ταινίες και τα παιχνίδια μου δημιουργεί πρόβλημα, διότι όλα τα εικονίδια, χαρακτήρες κλπ είναι πάρα πολύ μικρά και αναγκάζομαι να τα έχω στο 150% του μεγέθους τους για να έχω άνετη θέαση στα 2.5 μέτρα. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις. Ειδικά με την excel έχω θέμα. Αντίθετα, η ιδανική ανάλυση για αυτές τις ίντζες και αυτή την απόσταση είναι μακράν η 1600Χ900, όπου όλα έρχονται σε σωστό, ευδιάκριτο και ξεκούραστο για τα μάτια μέγεθος, χωρίς να αναγκάζεσαι να κάνεις ιστορίες για να μεγαλώσεις/μικρύνεις χαρακτήρες και εικονίδια. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2014 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δεν το έχω δοκιμάσει.Έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Πάντος σίγουρα θα είναι καλά το 1600x900 αλλά για το 1360Χ768 συνεχίζω να διαφωνώ.Σε τέτοια ανάλυση τα πράγματα θα γίνονται πάρα πολύ μεγάλα. Κάτι το οποιό καθιστά τα γραφικά του παιχνιδιού να φαίνονται λιγότερο καλά.Βασικά πρόβλημα σε αυτό είναι γιατί μπορεί να βλέπεις περισσότερες λεπτομέρειες και να εστιάζει περισσότερο η εικόνα και αυτό δεν είναι πάντα καλό ειδικά άμα πλησιάζεις τόσο όσο στο 1360Χ768.Το 1600x900 φαίνεται μια καλή επιλογή την οποία θα δοκιμάσω. Μπορεί πραγματικά να είναι πιο ξεκούραστο αλλά θεωρώ ότι τα γραφικά θα φαίνονται πιό χάλια. Αν όμως μου αναφέρεις ότι κάτι τέτοιο,δεν συμβαίνει,θα το δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Βασικά, τη συζήτηση για τα 1360Χ768 μπορούμε να την αφήσουμε στην άκρη, νοουμένου ότι όλο και λιγότερος κόσμος παίζει σε αυτή την ανάλυση. Εγώ απλώς επισημαίνω ότι τα δικά μου τέστ που έκανα επιβεβαιώνουν αυτά που λένε τα διαγράμματα. Για τα 1600Χ900 κάνε τα τέστ σου, απλά επειδή δεν είναι η native ανάλυση της τηλεόρασής σου, εκεί παίζουν διάφοροι παράγοντες για την τελική ποιότητα της εικόνας, τόσο από πλευράς δυνατοτήτων τηλεόρασης όσο και επεξεργασίας από τη κάρτα γραφικών σε περίπτωση που κάνει εκείνη το scaling. Στη δικιά μου περίπτωση, η Sony διαπρέπει στη διαχείρηση 720p και 900p αναλύσεων, αλλά σε συνδυασμό με το scaling που κάνει η 7970GHz τα 1600Χ900 είναι μία άριστη επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Πιστεύω και η δικιά μου κάρτα δεν θα έχει θέμα σε θέμα scaling ειδικά σε παιχνίδια όπως Nba2k14 που παίζω με τα φιλαράκια μου.Τώρα για την Panasonic δεν ξέρω πως ανταποκρίνεται αλλά δεν είναι και 50' όπως η δικιά σου άρα λιγότερες πιθανότητες για απώλειες. Πάντος είναι πολύ ενδιαφέρον διάγραμμα και πραγματικά εντυπωσιακό!!!!!Ευχαριστώ για την κουβέντα μας και θα τα ξαναπούμε σε κάποιο παρόμοιο topic. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BRAXOS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 γεια χαρα σε ολους. επειδη εχω καποιες αποριες σχετικα με την καλυτερη αποδοση των παιχνιδιων στο πισι, θελω να σας κανω μερικες ερωτησεις. σε ενα ιδανικο πισι με ενα παιχνιδι 2014 πχ far cry 4, πως ειναι καλυτερα να παιζεις: α. απο αποσταση περιπου 40-60 εκ σε μονιτορ 1440p ή β. σε τηλεοραση 42+ ιντσων 1080p απο αποσταση 2 μετρων; υπαρχουν καποιες λεπτομερειες του παιχνιδιου που μπορει να χασει καποιος απο τα 2 μετρα με την τηλεοραση ή θα εχει την ιδια αισθηση σαν να παιζει απο κοντα; ισχυει το ιδιο αν ειναι και το μονιτορ 1080p ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 β. σε τηλεοραση 42+ ιντσων 1080p απο αποσταση 2 μετρων; Απλά όχι. Για τρεις λόγους: Πολύ μεγάλη η οθόνη, πολύ χαμηλή η ανάλυση, πολύ μικρή η απόσταση για όλα αυτά τα γραφικά. Θα νομίζεις ότι παίζεις παιχνίδι των 90's . Βασικά, πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις; Είναι βασικό ερώτημα για να λύσεις το πρόβλημά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα