LLLEFTERIS Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Παλικαρια χερι χερι με τον Καρατζαφερη Εγω οχι μονο δεν αγοραζω απο αποσταση οσο και καλη να ειναι η τιμη (αν ειναι σουπερ η τιμη κατι βρωμαει) αλλα αποφευγω και να πουλαω. Οταν μου ζητανε απο Επαρχια τους λεω στειλε καποιον δικο σου απο δω Αθηνα να το δει να το τσεκαρει και να το παρει να στο στειλει. Αν μπορει καλως αν δεν μπορει παμε παρακατω γιατι αν γινει καποια στραβη αντε να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας. 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 1ον Ο εκνευρισμος δεν οδηγει πουθενα. 2ον συνεχιζουν να υπαρχουν αποριες γιατι άλλα μου λενε οι moderators στα μηνυματα και άλλα εδω!! Εστειλα εδω και μερες μηνυμα στον Hal9000 σχετικα με το θεμα. Του εξηγησα αναλυτικα οτι εστειλα σε καποιον πληρωμη στο paypal και εξαφανιστηκε και οτι η αξιολογηση μου διαγραφηκε μετα απο 2 μερες και η αγγελια εμφανιστηκε με καινουρια ημερομηνια. Η απαντηση που πηρα ηταν η εξης: "Η αξιολόγηση διαγράφεται από τη στιγμή που η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που αναφέρουμε και στους κανόνες. Πείτε μου το username του μέλους να το ελέγξουμε προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές και να πάρουμε τα μέτρα μας." Δεν μας απασχολούν οι συνομιλίες σου σε pm με άλλους (ακόμη και με διαχειριστές). Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που θα αφήσω public. Όλες οι απορίες αυτές λύνομαι μέσα από προσωπικές συζητήσεις με τους υπεύθυνους. Τα υπόλοιπα δεν καταλήγουν πουθενά και εξυπηρετούν μόνο θέματα ...εντυπώσεων.
Sheogorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Εμένα με καλύψατε πάντως, ευχαριστώ. crazycow86 θα μπορείς πλέον να αναφέρεις τις παρούσες απαντήσεις αν ξαναγίνει κάτι. Εξάλλου αυτό που διαβάσαμε εδώ είναι πιο λογικό απο αυτό που παρέθεσες που και δεν γνωρίζω αλλά και δεν με ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια. Πάμε παρακάτω. Πάμε πάλι ontopic.
vste Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Φιλε μου σε καταλαβαινω. Σου ετυχε στραβη με εναν χρηστη/αγγελια απο εδω μεσα. Ασχολουμαι χρονια με τις αγγελιες με πολυ καλα αποτελεσματα (αν δεις το προφιλ μου). Εχω φαει παπαδες. Ποτε δεν ακολουθησα την οδο που ακολουθεις εσυ. Το insomnia ειναι ενα portal που ασχολειται με την τεχνολογια και που μια απο τις κατηγοριες του ειναι και οι αγγελιες. Εγω ειμαι ευγνώμων για αυτη την κατηγορια. Ξερω οτι μεταξυ ιδιωτων η ευθυνη ειναι αναμεσα τους. Αν σου τυχαινε το ιδιο προβλημα με την Χρυση ευκαιρια, η το car gr τι θα εκανες? Και σκεψου οτι μιλαω για εξιδεικευμενα sites. Αν θελεις ασφαλεια στις συναλλαγες σου υπαρχει και το ebay που κανει αυτη την δουλεια. Χωρις ιχνος ειρωνιας, η ορεξης για αντιπαραθεση στα εγραψα αυτα. 5
chrispi775 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών εμπεριέχουν ρίσκο είτε το θελουμε είτε όχι. Δεν γνωρίζεις ποιον έχεις απέναντι σου. Εγώ προσωπικά ακολουθώ τους παρακάτω τρόπους. Α συνάντηση απο κοντά όταν αυτό είναι εφικτό. Πάντα σε δημόσιο χώρο και δεν πας ποτέ μόνος σου. Β εάν θέλεις συναλλαγή μέσω απόστασης πάντα αντικαταβολή με έλεγχο κατα την παραλαβή και μόνο για είδη που μπορεί να ελεγχθεί άμεςα η σωςτη Λειτουργία τους. Δεν θα αγόραζα ποτέ κάρτα γραφικών πχ γιατί δεν θα μπορούσα να την ελέγξω. Γ συναλλαγή με εντόλλη αγοράς όταν πρόκειται να πουλήσω κάτι αφού πρώτα προηγηθεί συνεννόηση. Φροντίζω να αποστέλλω πάντα σειριακούς αριθμούς φωτογραφίες κτλ καθώς και βίντεο όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ώστε να είμαι απόλυτα εξασφαλισμένος, Και φυσικά ΠΑΝΤΑ πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία εκτός απο την γραπτή με τον ενδιαφερόμενο. Μπορεί να φαίνονται λίγο οι απόψεις μου ας το πούμε συμφεροντολογικες δηλαδή απαιτώ έλεγχο και αντικαταβολή όταν αγοράζω κάτι και ζητώ εντολή αγοράς όταν πουλάω αλλά με αυτόν τον τροπο μέχρι στιγμής όσες συναλλαγές έχω κάνει είναι άριστες και αποφεύγω κακοτοπιές. Δική μου άποψη είναι ποτέ μια ποτέ κατάθεση ποσού είτε σε λογαριασμό τράπεζας είτε σε PayPal προτιμώ να πάρω κάτι 50€ ακριβότερα απο το να χάσω όλα μου τα λεφτά. Ο ρόλος του insomnia στον τομέα των αγγελιών είναι καθαρά υπό βοηθητικός. Το site εξυπηρέτηση κάνει σου παραχωρεί έναν χώρο να δημοσιεύσεις την αγγελία σου, και σου δίνει και κάποιους στοιχειώδεις κανόνες. Τώρα για την ασφάλεια των συναλλαγών σου δίνει την δυνατότητα να αξιολογείς κάποιον εάν όλα πάνε καλά ή όχι αλλά η ευθύνη να προφυλαχτείς απο κακοτοπιές είναι πρωταρχικά δική σου. 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι, Δεν γνωρίζω αν εφαρμόστηκε τελικώς γιατί έχω μήνες να κάνω τον Κλουζό στις αγγελίες, αλλά δεν βάζουμε ένα μποτάκι να σκανάρει τα τηλέφωνα στις αγγελίες πχ με αυτό τον αλγόριθμο. Σε κάθε καταχώρηση νέας αγγελίας κάνει αναζήτηση τον αριθμό που εισήχθηκε για να βρει σε ποιές άλλες αγγελίες υπάρχει. Κατόπιν βλέπει τα ονόματα αν είναι το ίδιο, και αν βρει ότι το ίδιο τηλέφωνο αντιστοιχεί σε πολλά ονόματα/usernames να βλέπει τα ip, αν ειναι διαφορετικά, να σηκώνει yellow flag (σαν warning, πιθανός διπλός λογαριασμός). Αν είναι και το ίδιο ip να σηκώνει red flag και να ενημερώνει με αυτόματη αναφορά την ομάδα διαχείρισης. Είναι μια απλή σειριακή αναζήτηση σε πίνακα (υποθέτω πίνακα). Δεν βρίσκω τον λόγο να μην γίνεται. Αν φυσικά υπάρχει θα ήθελα να μου το πείτε για να μου φύγει η απορία. 1
KNSM Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι, Δεν γνωρίζω αν εφαρμόστηκε τελικώς γιατί έχω μήνες να κάνω τον Κλουζό στις αγγελίες, αλλά δεν βάζουμε ένα μποτάκι να σκανάρει τα τηλέφωνα στις αγγελίες πχ με αυτό τον αλγόριθμο. Σε κάθε καταχώρηση νέας αγγελίας κάνει αναζήτηση τον αριθμό που εισήχθηκε για να βρει σε ποιές άλλες αγγελίες υπάρχει. Κατόπιν βλέπει τα ονόματα αν είναι το ίδιο, και αν βρει ότι το ίδιο τηλέφωνο αντιστοιχεί σε πολλά ονόματα/usernames να βλέπει τα ip, αν ειναι διαφορετικά, να σηκώνει yellow flag (σαν warning, πιθανός διπλός λογαριασμός). Αν είναι και το ίδιο ip να σηκώνει red flag και να ενημερώνει με αυτόματη αναφορά την ομάδα διαχείρισης. Είναι μια απλή σειριακή αναζήτηση σε πίνακα (υποθέτω πίνακα). Δεν βρίσκω τον λόγο να μην γίνεται. Αν φυσικά υπάρχει θα ήθελα να μου το πείτε για να μου φύγει η απορία. Δεν ξερω αν ειναι εφικτο αλλα φαινεται πολυ σωστη ιδεα. Ισως ετσι φανερωθουν αρκετοι scammers. 1
corsair04 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Ο ρόλος του insomnia στον τομέα των αγγελιών είναι καθαρά υπό βοηθητικός. Το site εξυπηρέτηση κάνει σου παραχωρεί έναν χώρο να δημοσιεύσεις την αγγελία σου, και σου δίνει και κάποιους στοιχειώδεις κανόνες. Τώρα για την ασφάλεια των συναλλαγών σου δίνει την δυνατότητα να αξιολογείς κάποιον εάν όλα πάνε καλά ή όχι αλλά η ευθύνη να προφυλαχτείς απο κακοτοπιές είναι πρωταρχικά δική σου. Φιλε μου σε καταλαβαινω. Σου ετυχε στραβη με εναν χρηστη/αγγελια απο εδω μεσα. Ασχολουμαι χρονια με τις αγγελιες με πολυ καλα αποτελεσματα (αν δεις το προφιλ μου). Εχω φαει παπαδες. Ποτε δεν ακολουθησα την οδο που ακολουθεις εσυ. Το insomnia ειναι ενα portal που ασχολειται με την τεχνολογια και που μια απο τις κατηγοριες του ειναι και οι αγγελιες. Εγω ειμαι ευγνώμων για αυτη την κατηγορια. Ξερω οτι μεταξυ ιδιωτων η ευθυνη ειναι αναμεσα τους. Αν σου τυχαινε το ιδιο προβλημα με την Χρυση ευκαιρια, η το car gr τι θα εκανες? Και σκεψου οτι μιλαω για εξιδεικευμενα sites. Αν θελεις ασφαλεια στις συναλλαγες σου υπαρχει και το ebay που κανει αυτη την δουλεια. Χωρις ιχνος ειρωνιας, η ορεξης για αντιπαραθεση στα εγραψα αυτα. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό είναι εγγεγραμμένοι 400.000 μελή τα μισά δεν έχουν πάνω από δέκα μηνύματα άρα χρησιμοποιούν μόνο τις αγγελίες στο forum άλλωστε και το ίδιο το insomnia συντηρείται από αυτό εάν αύριο σταματούσαν οι αγγελίες δεν θα έμεναν ούτε οι μισή χρήστες άρα stop στις διαφημίσεις και στις χορηγίες .
vste Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό είναι εγγεγραμμένοι 400.000 μελή τα μισά δεν έχουν πάνω από δέκα μηνύματα άρα χρησιμοποιούν μόνο τις αγγελίες στο forum άλλωστε και το ίδιο το insomnia συντηρείται από αυτό εάν αύριο σταματούσαν οι αγγελίες δεν θα έμεναν ούτε οι μισή χρήστες άρα stop στις διαφημίσεις και στις χορηγίες .Ακομα και ετσι να ειναι δεν παυει να αποτελει μερος του portal και μια δωρεαν υπηρεσια μεταξυ μελων (ιδιωτων). Την στιγμη που εξιδεικευμενα sites αγγελιων προσφερουν λιγοτερα. Μην με παρεξηγεις δεν γνωριζω κανεναν απο τους mods/admin/owners. Εχω φαει και τα μπανια μου, εχω γκρινιαξει και εγω. Ενα απλο junior member ειμαι. Ενα ζητημα ειναι οτι αν γινουν πιο πολυπλοκες οι αγγελιες ειναι πιθανον να υπαρξουν και νομικες απαιτησεις απέναντι στο insomnia και στους συντελεστες του. Μπορει αυριο καποιος ο οποιος δεν του πηγε καλα συναλλαγη να ζητησει μεχρι και νομικα τα ρεστα απο τον Ηal για παραδειγμα. Για παραδειγμα ενα παλαιοτερο περιστατικο δικο μου που διευθετηθηκε με PM στην ομαδα διαχειρισης. Πουλαγα 24 btu lg καθρεφτη κλιματιστικο και μου εστειλε μυνημα μελος να του το δωσω 150 ευρω και τα μεταφορικα δικα μου. Μιλαμε για μοντελο 2000 ευρω καινουριο. Του εγραψα απλα χωρις βρισιες μηπως προτιμαει να τον πληρωσω κιολας και μου εκανε αρνητικη. Σκεψου τωρα σε κλιμακα τι εχει να γινει. Ο καθενας θα βαζει αρνητικες για πλακα. Ναι μπορει εσυ να εχεις δικιο αλλα ο διπλα να μην εχει. Και ετσι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. Μην ξεχνας οτι το μαγαζι δουλευει κυριως απο εθελοντες mods που δεν μπορουν να κανουν τον ντετεκτιβ σε καθε περιπτωση. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από vste
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Αυτή η αρνητική, έτσι όπως το περιγράφεις, διαγράφεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν δεν έχεις στείλει ήδη αναφορά, στείλε τώρα. Για τα υπόλοιπα, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο.
vste Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Αυτή η αρνητική, έτσι όπως το περιγράφεις, διαγράφεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν δεν έχεις στείλει ήδη αναφορά, στείλε τώρα. Για τα υπόλοιπα, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο. Εχει διαγραφει μετα απο μυνημα σε διαχειριστη φιλτατε.. This was a long time ago.. Διορθωσα το ποστ ετσι ωστε να φαινεται οτι το εφερα σαν παραδειγμα.
corsair04 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Ακομα και ετσι να ειναι δεν παυει να αποτελει μερος του portal και μια δωρεαν υπηρεσια μεταξυ μελων (ιδιωτων). Την στιγμη που εξιδεικευμενα sites αγγελιων προσφερουν λιγοτερα. Μην με παρεξηγεις δεν γνωριζω κανεναν απο τους mods/admin/owners. Εχω φαει και τα μπανια μου, εχω γκρινιαξει και εγω. Ενα απλο junior member ειμαι. Ενα ζητημα ειναι οτι αν γινουν πιο πολυπλοκες οι αγγελιες ειναι πιθανον να υπαρξουν και νομικες απαιτησεις απέναντι στο insomnia και στους συντελεστες του. Μπορει αυριο καποιος ο οποιος δεν του πηγε καλα συναλλαγη να ζητησει μεχρι και νομικα τα ρεστα απο τον Ηal για παραδειγμα. Ενα τελευταιο περιστατικο. Πουλαγα 24 btu lg καθρεφτη κλιματιστικο και μου εστειλε μυνημα μελος να του το δωσω 150 ευρω και τα μεταφορικα δικα μου. Μιλαμε για μοντελο 2000 ευρω καινουριο. Του εγραψα απλα χωρις βρισιες μηπως προτιμαει να τον πληρωσω κιολας και μου εκανε αρνητικη. Σκεψου τωρα σε κλιμακα τι εχει να γινει. Ο καθενας θα βαζει αρνητικες για πλακα. Ναι μπορει εσυ να εχεις δικιο αλλα ο διπλα να μην εχει. Και ετσι μαζι με τα χλωρα καιγονται και τα ξερα. Μην ξεχνας οτι το μαγαζι δουλευει κυριως απο εθελοντες mods που δεν μπορουν να κανουν τον ντετεκτιβ σε καθε περιπτωση. επίσης να προσθέσω ότι πλέον ιδιωτών όχι οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες και προωθούν τα καταστήματα τους μέσω αγγελιών .εάν δεν κάνω λάθος από τους κανόνες απαγορεύεται και όμως υπάρχουν έκανα πολλές αναφορές κανένας δεν διαγράφηκε-αποκλείστηκε εγώ που είμαι ιδιώτης και πουλούσα 5 κομμάτια από ένα προϊόν διαγράφηκε η αγγελία μου και τώρα στις αγγελίες ο άλλος έχει ολόκληρη λίστα από ανταλλακτικά και παραπέμπει σε φυσικό κατάστημα και έχει γεμίσει αξιολογήσεις πάνω από 100 μηνύματα 0. Κάποιοι κανόνες θέλουν αναθεώρηση και καλώς ή κακώς θέλει ξεσκαρτάρισμα το forum .
Sheogorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Αυτή η αρνητική, έτσι όπως το περιγράφεις, διαγράφεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν δεν έχεις στείλει ήδη αναφορά, στείλε τώρα. Για τα υπόλοιπα, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο. Για την πρόταση μου κάποιο σχόλιο? Αν είναι εφικτό δεν μπορώ να βρώ κάποιον ανασταλτικό (νομικό λχ) λόγο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δεν γνωρίζω το τεχνικό σκέλος για να κάνω κάποιο σχόλιο. Γενικά, και προς όλους, ό,τι αντιρρήσεις έχετε σχετικά με το πώς εφαρμόζουμε τους όρους χρήσης, απευθυνθείτε απευθείας στο διαχειριστή (Hal9000), οι σπόντες σε άσχετα νήματα δεν βοηθάνε κανένα. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Όταν θα λειτουργήσει το νέο σύστημα στις αγγελίες θα σας λυθούν πολλές απορίες. Υπομονή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις