Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγγελίες

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να προτείνω οι πωλητές να μην μπορούν να αφήνουν αρνητική αξιολόγηση για έναν αγοραστή.

Αυτή η αλλαγή έχει γίνει και στο ebay και έχει την λογική να μην φοβάται αγοραστής να αφήσει αρνητική αξιολόγηση ξέροντας ότι μετά ο πωλητής θα του ρίξει αρνητική αξιολόγηση για αντεκδίκηση.

Παράλληλα ο ρόλος του αγοραστή είναι να πληρώσει το προϊόν και μόνο. Από την στιγμή που το κάνει αυτό "δικαιούται"¨την θετική αξιολόγηση. Δεν πιστεύω να πουλάει κανείς βερεσέ... για να φάει φέσι και να θέλει να δώσει αρνητική μετά στον αγοραστή.

Συμφωνώ, νομίζω και εγώ ότι δεν έχει νόημα. Ένας αγοραστής με κακούς τρόπους λογικά δε θα φτάσει στην αγραπωλησία, οπότε έτσι και αλλιώς με το παρόν σύστημα δε θα φανεί ποτέ το πρόβλημα.

Προσωπικά επιμένω στο θέμα της υπαναχώρησης. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κουμπάκι δέσμευσης που να πατιέται όταν συμφωνήσουν αγοραστής και πωλητής, οπότε μετά από αυτό όποιος υπαναχωρήσει να δέχεται κάποιες επιπτώσεις. Είτε σαν αρνητική αξιολόγηση είτε με έναν άλλο δείκτη συνέπειας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σπύρο δεν γίνετε να μην εχει αρνητική αξιολόγηση δεν μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε τον αγοραστη

Sent from my iPad using Insomnia

Να μην μπορεί να αφήσει ο πωλητής προς τον αγοραστή αρνητική αξιολόγηση έγραψα.

Να μπορεί μόνο ο αγοραστής να αφήνει αρνητική, όπως γίνεται και στο ebay.

Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια εμπιστοσύνη στον αγοραστή. Ο πωλητής χρειάζεται να είναι έμπιστος, για να μην πουλάει χαλασμένα ανταλλακτικά ή στέλνει πέτρες σε κουτί iphone με αντικαταβολή...

• Like 1

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα. Ολα τα μελη εχουν αγγελιες και υποκεινται στον περιορισμο των 2 αγγελιων την εβδομαδα.Σε λιγα λεπτα, μια αγγελια στο σχετικο section του site, χανεται απο την συνεχη ροη καινουργιων καταχωρησεων.

Σεβομενοι την δυνατοτητα που μας προσφερει το insomnia η συντριπτικη πλειοψηφια τηρουμε τους κανονες και δεν γεμιζουμε το status μας με λινκ για τις αγγελιες μας γιατι αυτο καταργει την ουσιαστικη αξια του περιρισμου των 2 αγγελιων ανα εβδομαδα.Ετσι λοιπον καποιος που δεν σεβεται αυτον τον περιορισμο προβαλει την δικη του αγγελια εις βαρος των αλλων που περμενουν.

Αν επιτραπει αυτη η γελοια κατασταση τοτε καθε 5 λεπτα ο καθενας μας θα ανανεωνει το status του με τις αγγελιες του,ο επομενος θα τον ακολουθει και θα γινεται ενας κακος χαμος.Το insomnia ειναι κυριως τεχνολογικο φορουμ και οχι ιστιοτοπος αγγελιων.

Το status εχει την εννοια μιας προσωπικης εκφρασης και τιποτε αλλο.

Και κακως θετουν και διαφορα τεχνολογικα προβληματα τους στο status τους.Αλλη ανοησια αυτο.Τι νοημα εχει τοτε η υπαρξη των διαφορων νηματων στο site οπως ''Νέα Συστήματα & Αναβαθμίσεις'', ''Hardware Γενικά'' κ.τ.λ. που ο κοσμος θετει θεματα και του λεμε γνωμες επιλυσης προβληματων?

Αυτα τα κανουν συνηθως μικρης ηλικιας newbies.

Και ποιος μπαινει στα status ? Εδω δεν μιλαμε για παραθυρο στο συστημα ,αλλα για καρφιτσα στα αχυρα.Εκτος αν καποιος παραπεμπει απο την υπογραφη στο status του

• Like 1

Δεν χρειάζεται να μπει στα status

Φαίνεται στην αρχική σελίδα του φόρουμ στα "Πρόσφατα status"

Μπορεί κάποιος δηλαδή να ανανεώνει το status του κάθε τρεις και λίγο ώστε να εμφανίζεται πάντα 1ο τραπέζι πίστα

• Like 1

Προτασεις:

Α) Κατα τη δημιουργια αγγελιας να μπορουμε να διαλεξουμε ποια θα ειναι η πρωτευουσα φωτογραφια της αγγελιας,η οποια και θα προβαλεται στη λιστα αγγελιων (αντι να προβαλονται ολες με τυχαια σειρα)

Β) Επεσα πανω σε αυτη τη σελιδα τυχαια και νομιζω μπορει να βοηθησει στη σωστη εκτιμηση της αξιας πωλησης των μεταχειρισμενων μας παιχνιδιων

http://www.tradeindetectives.com/

Ελπιζω να μην παραβιαζω καποιο κανονα ή να ποσταρω σε λαθος νημα

Προταση για τους πωλητες οταν βαζουν αγγελια:

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Ειδα μια αγγελια σημερα και γελασα λιγο. Ειναι ενας που πουλαει καποια κινητα 30 ευρω ολα μαζι, και στο τελος του κειμένου του, γραφει..

"Συνάντηση κατα προτίμηση Αθήνα αν κάποιος ενδιαφέρεται να μην πάνε στην ανακύκλωση."!.....

..Δηλαδη, αυτοακυρωνει, την αξια των αντικειμενων που πουλαει με αυτη την φραση!! Ως γνωστων, οταν δινεις πραγματα για ανακυκλωση, τα δινεις τζαμπα. Τα πετας. Ο φιλος ομως παραπανω, σκεφτηκε, γιατι να μην βγαλει 30 ευρω.;!. Ομως το λαθος του ηταν οτι το "σκεφτηκε" δημοσιως με τη τελευταια προταση της αγγελιας του.

Οπως και να χει, δεν σας λεω ποιος ειναι ουτε πια αγγελια ειναι, αλλα απλως σας αναφερω, αυτο το αστειο περιστατικο, που εγω προσωπικα, γελαω ακομα. Εστειλα με πμ στο παιδι να διορθωσει το λαθος του, αλλα μετα σκεφτηκα οτι δεν θα μου πει ουτε ενα ευχαριστω, οποτε, σας γραφω και εδω στις προτασεις για αγγελιες, για να ξερετε...!

Ευχαριστω! :-)

Προταση για τους πωλητες οταν βαζουν αγγελια:

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Ειδα μια αγγελια σημερα και γελασα λιγο. Ειναι ενας που πουλαει καποια κινητα 30 ευρω ολα μαζι, και στο τελος του κειμένου του, γραφει..

"Συνάντηση κατα προτίμηση Αθήνα αν κάποιος ενδιαφέρεται να μην πάνε στην ανακύκλωση."!.....

..Δηλαδη, αυτοακυρωνει, την αξια των αντικειμενων που πουλαει με αυτη την φραση!! Ως γνωστων, οταν δινεις πραγματα για ανακυκλωση, τα δινεις τζαμπα. Τα πετας. Ο φιλος ομως παραπανω, σκεφτηκε, γιατι να μην βγαλει 30 ευρω.;!. Ομως το λαθος του ηταν οτι το "σκεφτηκε" δημοσιως με τη τελευταια προταση της αγγελιας του.

Οπως και να χει, δεν σας λεω ποιος ειναι ουτε πια αγγελια ειναι, αλλα απλως σας αναφερω, αυτο το αστειο περιστατικο, που εγω προσωπικα, γελαω ακομα. Εστειλα με πμ στο παιδι να διορθωσει το λαθος του, αλλα μετα σκεφτηκα οτι δεν θα μου πει ουτε ενα ευχαριστω, οποτε, σας γραφω και εδω στις προτασεις για αγγελιες, για να ξερετε...!

Ευχαριστω! :-)

Αν κάποιος αγοράσει τα κινητά σημαίνει ότι είτε θα τα χρησιμοποιήσει, είτε χρειάζεται κάποια ανταλλακτικά από αυτά. Και η επαναχρησιμοποίηση είναι πολύ πιο οικολογική από την ανακύκλωση. Αντί να δαπανηθεί ένα ποσό ενέργειας για την ανακύκλωση, το οποίο θα παράγει και ρύπους, τα παίρνει κάποιος και να χρησιμοποιεί κατευθείαν.

Και καλύτερα να βγάλει ένα μεροκάματο το παλικάρι που έβαλε την αγγελία, παρά ο εργοστασιάρχης που τα παίρνει τσάμπα για ανακύκλωση, παίρνει και επιδοτήσεις και όλα αυτά.

Ο εργοστασιάρχης πιστεύεις ότι το κάνει από ιδεολογία και χωρίς να βγάζει κέρδος?

Ο εργοστασιάρχης πιστεύεις ότι το κάνει από ιδεολογία και χωρίς να βγάζει κέρδος?

Mαζι σου ειμαι. Αλλα οταν τα δινεις για ανακυκλωση, ΕΣΥ(πχ), τα δινεις τζαμπα. Ο εργοστασιαρχης δεν μας νοιαζει καθολου τι κερδος εχει η οχι. Τα 30 ευρω που ζηταει το παιδι, με τα μηδεν ευρω, εχει τεραστια διαφορα. Θα μπορουσε καλλιστα να τα βαλει τα κινητα στην κατηγορια "χαριζεται", η απλως να τα δωσει πολυ χαμηλα πχ 10 ευρω, οχι 30.

Εγω απλως ανεφερα, χιουμοριστηκα, οτι να προσεχουμε πως εκφραζουμε τις σκεψεις μας εδω μεσα. Το ολο θεμα ειναι απλως οτι εβαλε την λεξη "ανακυκλωση" μεσα σε μια αγγελια του αξιας αντικειμενων που πιστευει 30 ευρω. Τιποτε αλλο. Μπορει να αξιζουν και παραπανω, δεν εχει σημασια. Αλλα οχι να μας λεει καταμουτρα οτι για να μην τα δωσει στην ανακυκλωση(τζαμπα) να τα παρει οποιος θελει εδω μεσα με 30 ευρω καπελο στα καλα καθουμενα. Φιλικα.

εδω και πολυ καιρο παρατηρω ολο και ποιο εντονα το φαινομενο οτι πολοι πουλανε αντικειμενα που αγοραστηκαν τωρα και τα πουλανε σαν καινουργια  σφραγησμενα και και και ..

βασικη ερωτηση. με ποια λογικη αγοραζω κατι με τοοσα λευτα ( οπως κινητα ηχεια υπολογιστες και δεν ξερω και εγω τι αλλο ) και μετα απο 5-6 μερες τα πουλαω. τι λογικη εχει αυτο. μηπως δεν ειναι πραγματικα αγορασμενα η πραγματικα καινουργια? προσωπικα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει ανθρωπος που θα παρει κατι και μετα θα το δωσει επιτοπου. αν υπαρχει θα ναι 1-2 . οχι ομως αυτο που συμβαινει ξαφνικα. δηλαδη ολοι αυτοι που μετανιωνουν για την αγορα τους ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ,μαζευτηκαν στο insomnia?

πολλα απο αυτα τα "καινουργια" δεν συνοδευονται καν απο αποδηξη αγορας. με τις δικαιολογιες : την εχασα , την εχω στην εφορια, δεν μου εδωσε το καταστημα, το πηρα απο το εξωτερικο η δεν ξερω και εγω τι αλλο. 

Επισης ενα προβλημα που εχω δει αλλα και αντιμετοπισει μια φορα, ειναι αλλο να λεμε οτι πουλαμε και αλλο να πουλαμε. ητε κατεστραμενο ητε αλειωμενο .

κυριως απο ατομα που δεν εχουν ουτε ενα ποστ στο site , αναιβαζουν αγγελιες , και ολος τυχαιος ολοι με iphone ( το νουμερο 1 κλεψιμεο κινητο στην ελλαδα ) . 

Δεν θελω να πω καποιον συγκεκριμενα οτι κατηγορω καποιον, απλα θα πρεπει να μπει μια ταξη πιστευω γιατι το εχουμε κανει μπατε σκυλοι και πουλιστε.

αν το site ηταν αγοραπολησιας , υπαρχει και το ricardo που ειναι αποκληστηκα για αυτον τον σκοπο.

μηπως να σοβαρευτουμε λιγο ? μηπως οι διαχηρηστες να ριξουν και λιγο βαρος στις αγγελιες ? να μπουν καπιοι κανονες? 

πχ :  αγγελιες ΜΟΝΟ με πραγματικες φωτογραφιες, 

ατομα που θα εχουν πανω απο καποια ποστ.

καταντησαμε πιο χαμηλα στις αγγελιες και απο το gamato.info αν θυμαστε. που μεχρι και εκει που υπηρχε το χαος απο αγγελιες. υπηρχαν κανονες ακομα και να υποδικνιουν οι χρηστες την αποδειξη αγορας.

• Like 1

αν σου πω οτι τοσο καιρο σκεφτομουν να γραψω κατι παρομοιο? εχω δει τελευταια πολλους να παραπονιουνται οτι αγορασαν κατι απο εδω και τους βγηκε μουφα . και φυσικα μετα οι πωλητες κανουν τους κινεζους.....

πολλα απο αυτα τα "καινουργια" δεν συνοδευονται καν απο αποδηξη αγορας. με τις δικαιολογιες : την εχασα , την εχω στην εφορια, δεν μου εδωσε το καταστημα, το πηρα απο το εξωτερικο η δεν ξερω και εγω τι αλλο. 

Επισης ενα προβλημα που εχω δει αλλα και αντιμετοπισει μια φορα, ειναι αλλο να λεμε οτι πουλαμε και αλλο να πουλαμε. ητε κατεστραμενο ητε αλειωμενο .

κυριως απο ατομα που δεν εχουν ουτε ενα ποστ στο site , αναιβαζουν αγγελιες , και ολος τυχαιος ολοι με iphone ( το νουμερο 1 κλεψιμεο κινητο στην ελλαδα ) . 

Για εμένα είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε αγορά (εκτός από πολύ παλιά αντικείμενα ή μικροαντικείμενα) να μου δείξει ο άλλος απόδειξη αγοράς, άσχετα από την εγγύηση γιατί διαφορά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνω κλεπταποδόχος.

αυτο λεω. κυριως ομως ηθελα να τονισω το πρωτο. οτι ξαφνικα ΠΟΛΟΙ πουλανε ολοκαινουργια "κλειστα" αντικειμενα και αχρησημοποιητα. και επισης λενε σε αριστη κατασταση...  αυτο ελειπε να ειναι κλειστο και να ειναι σε ασχημη κατασταση. και που το ξερουν οτι ειναι σε αριστη κατασταση? για να τονιζετε αυτο σε ενα κλειστο υποτιθετε κουτι , κατι δεν παει καλα.

αυτο με τις αποδηξεις κυριως γινετε σε κινητα και καμια φορα σε λαπτοπ απο οτι εχω δει. ολα τα καινουργια ειναι χωρις αποδηξεις.... δηλαδη σε πραγματα τα οποια κλευονται ευκολα να το πω ετσι . 

μια καρτα γραφικων ασ πουμε μετα το περαν τις εγγυησης νομιζω πως δεν χρειαζετε αποδιξη.

ενα κινητο ομως ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

εδω και πολυ καιρο παρατηρω ολο και ποιο εντονα το φαινομενο οτι πολοι πουλανε αντικειμενα που αγοραστηκαν τωρα και τα πουλανε σαν καινουργια  σφραγησμενα και και και ..

βασικη ερωτηση. με ποια λογικη αγοραζω κατι με τοοσα λευτα ( οπως κινητα ηχεια υπολογιστες και δεν ξερω και εγω τι αλλο ) και μετα απο 5-6 μερες τα πουλαω. τι λογικη εχει αυτο. μηπως δεν ειναι πραγματικα αγορασμενα η πραγματικα καινουργια? προσωπικα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει ανθρωπος που θα παρει κατι και μετα θα το δωσει επιτοπου. αν υπαρχει θα ναι 1-2 . οχι ομως αυτο που συμβαινει ξαφνικα. δηλαδη ολοι αυτοι που μετανιωνουν για την αγορα τους ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ,μαζευτηκαν στο insomnia?

Δεν θελω να πω καποιον συγκεκριμενα οτι κατηγορω καποιον, απλα θα πρεπει να μπει μια ταξη πιστευω γιατι το εχουμε κανει μπατε σκυλοι και πουλιστε.

αν το site ηταν αγοραπολησιας , υπαρχει και το ricardo που ειναι αποκληστηκα για αυτον τον σκοπο.

μηπως να σοβαρευτουμε λιγο ? μηπως οι διαχηρηστες να ριξουν και λιγο βαρος στις αγγελιες ? να μπουν καπιοι κανονες? 

πχ :  αγγελιες ΜΟΝΟ με πραγματικες φωτογραφιες, 

ατομα που θα εχουν πανω απο καποια ποστ.

καταντησαμε πιο χαμηλα στις αγγελιες και απο το gamato.info αν θυμαστε. που μεχρι και εκει που υπηρχε το χαος απο αγγελιες. υπηρχαν κανονες ακομα και να υποδικνιουν οι χρηστες την αποδειξη αγορας.

Φιλε ειναι καλη ιδεα να χρησιμοποιεις ορθογραφο πρωτου δημοσιευσεις ενα κειμενο.

αυτο λεω. κυριως ομως ηθελα να τονισω το πρωτο. οτι ξαφνικα ΠΟΛΟΙ πουλανε ολοκαινουργια "κλειστα" αντικειμενα και αχρησημοποιητα. και επισης λενε σε αριστη κατασταση...  αυτο ελειπε να ειναι κλειστο και να ειναι σε ασχημη κατασταση. και που το ξερουν οτι ειναι σε αριστη κατασταση? για να τονιζετε αυτο σε ενα κλειστο υποτιθετε κουτι , κατι δεν παει καλα.

αυτο με τις αποδηξεις κυριως γινετε σε κινητα και καμια φορα σε λαπτοπ απο οτι εχω δει. ολα τα καινουργια ειναι χωρις αποδηξεις.... δηλαδη σε πραγματα τα οποια κλευονται ευκολα να το πω ετσι . 

μια καρτα γραφικων ασ πουμε μετα το περαν τις εγγυησης νομιζω πως δεν χρειαζετε αποδιξη.

ενα κινητο ομως ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

Φιλε   μου  ο  κοσμος   γενικοτερα   δεν  ξερει  τι  θελει...

Η  λεει   απλα   για   να  ξερασει   την  παπαντζα   του....

Εγω   σε   σφραγισμενο   αντικειμενο   που  πουλαγα   ακουγα   παντα   το  εξης   ηλιθιο   ερωτημα....

"Σε   τι  κατασταση  ειναι?"

Η   λογικη   απαντηση   "δεν  γνωριζω   αλλα   φανταζομαι   αριστη"   τους   εξαγριωνε   και  τους   εδιωχνε  ενω   η   απαντηση   "αριστη"  ανοιγε   το   κουτακι   με   τις   πιο   απιθανες   μαλακιες   που  μπορουσες  να   εισπραξεις.....

Αστο   καλυτερα.....

Οσο   για   τους   λογους   του  ¨"σφραγισμενου"   μπορει  ναναι   πολλοι   εκτος   "κλεμενου".....

Εγω παντως καθε μηνα εχω και διαφορετικο κινητο, μη με ρωτησεις γιατι. Βαριεμαι ευκολα και θελω να τα δοκιμασω ΟΛΑ! Και φυσικα δεν μιλαω για ακριβα κινητα.

Το να εχει ομως καποιος σφραγισμενο κουτι κινητου τηλεφωνου, ειναι πολυ πιθανο να το κερδισε και σε διαγωνισμο.

Αλλα αν το μοντελο ειναι παλιο 6 μηνων οπως λες, τοτε απλως αναμεσα μας (συμφορουμιτες), ισως υπαρχουν πολλοι καταστηματαρχες οι οποιοι ειδαν οτι οι καταναλωτες πλεον στραφηκαν στις αγγελιες..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...