Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγγελίες

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ προς mods/admins, από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί έχει γίνει κάτι σοβαρό για τη βελτίωση του section ή απλά γράφονται πράγματα μόνο και μόνο σε κουβέντα να βρισκόμαστε?

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και στην τελική μη ξεχνάτε τον τίτλο του topic. Δεκτά όλα τα παράπονα, θέλουμε να κάνουμε πολύ πιο αξιόπιστες τις συναλλαγές, όμως με τη γκρίνια δε βγαίνει κάτι. Θέλουμε προτάσεις. Άνετα καταλαβαίνετε και τους τεχνικούς περιορισμούς που υπάρχουν τώρα καθώς και ότι δεν υπάρχει ένας απόλυτος τρόπος εξασφάλισης ότι ο πωλητής/αγοραστής δεν είναι κακόβουλος.

Ευχαριστω....Ναι η δικια μου προταση ειναι να μπουν καποιι περιορισμοι που εν μερει διασφαλιζουν την αξιοπιστια των συναλλαγων.

Ενα μελος με 2 χρονια εδω και 2 post γιατι να μπορει να βαζει αγγελια με μηδενικη αξιολογηση μεχρι τωρα  ?

Kι εμενα μου ετυχαν προσφατα περιπτωσεις που

- καποιος μου ζητησε ενα περιοδικο, συμφωνησαμε στη τιμη, εδωσε και τηλεφωνο να κανονιστει συναντηση την αλλη μερα, ολα ok. Kαι ξαφνικα την αλλη μερα μου λεει "ακυρο τελικα, θα το παρω απο αλλου φτηνοτερα". Αρα συμφωνα με το φιλο εγω πρεπει να του κανω αρνητικη αξιολογηση?

- καποιος ηθελε να του δωσω οπωσδηποτε ενα μονο περιοδικο απο μια σειρα, που ομως εγω τη πουλαω ολοκληρη. Επειδη δε δεχτηκα ειπε οτι θα μου κανει αρνητικη αξιολογηση. Ειμαι, λεει, υποχρεωμενος να δινω ενα ενα τευχος που λειπει απο συλλεκτη και οχι να πηγαινω για μεροκαματο...

Συμφωνω με τον Hal, αξιολογηση πρεπει να γινεται μονο μετα την ολοκληρωση της συναλλαγης.

Ευχαριστω....Ναι η δικια μου προταση ειναι να μπουν καποιι περιορισμοι που εν μερει διασφαλιζουν την αξιοπιστια των συναλλαγων.

Ενα μελος με 2 χρονια εδω και 2 post γιατι να μπορει να βαζει αγγελια με μηδενικη αξιολογηση μεχρι τωρα  ?

Γιατί να μη μπορεί ; Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι αν ένας που είναι μέλος στο insomnia 6 μήνες και έχει 500 μηνύματα είναι πιο αξιόπιστος από κάποιον που είναι γράφτηκε τώρα χωρίς να έχει παρουσία είτε αγγελιών είτε μηνυμάτων. Ο άλλος που είναι χρόνια μέλος και δεν έχει συμμετάσχει, γιατί να μη μπορεί να βάλει αγγελία ? Γιατί να μπει στη διαδικασία να σπαμάρει το forum με ηλίθια μηνύματα (σίγουρα το θυμάσαι) προκειμένου να πιάσει το όριο και να δημοσιεύσει μια αγγελία. Τα παραπάνω έχουν νόημα όταν οι αγγελίες είναι μέσα στο forum, όχι όταν είναι εκτός.

Δεν αντιλέγω ότι με ποιο αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, οι συναλλαγές μπορεί να γίνουν πιο αξιόπιστες. Όμως προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην τεράστια ποικιλία που υπάρχει ήδη στην ενότητα και εδώ πρέπει να παρθεί μια απόφαση από τη δική μας πλευρά. Δεν είναι πανάκεια οι περιορισμοί και μη το σκέφτεστε με όρους forum αφού για όσους θυμούνται, τα προβλήματα εξακολούθησαν να υπάρχουν και τότε με σαφώς μικρότερη συμμετοχή και πολύ λιγότερες αγγελίες. Σκεφτείτε το με όρους δημοφιλών site αγγελιών, δημοπρασιών και θα δείτε ότι χωρίς περιορισμούς συμμετοχής, αν έχουν καταφέρει να παρέχουν αξιόπιστες συναλλαγές και με ποιους τρόπους. 

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ προς mods/admins, από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί έχει γίνει κάτι σοβαρό για τη βελτίωση του section ή απλά γράφονται πράγματα μόνο και μόνο σε κουβέντα να βρισκόμαστε?

Δε θα με ρώταγες κάτι τέτοιο αν έριχνες μια ματιά στο αντίστοιχο topic που υπάρχει για το forum. Εκεί θα δεις ότι πολλές από τις προτάσεις των μελών όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πραγματικότητα και ετοιμάζονται και άλλες. Βέβαια υπάρχει το εξής θέμα που με απασχολεί. Εσύ με αυτό σου το μήνυμα αλλά και άλλοι παλαιότερα, νομίζουν ότι γενικά αγνοούμε τις προτάσεις επειδή είτε δεν γίνεται διάλογος για αυτές είτε επειδή δεν μπορούμε να πούμε άμεσα στο μέλος ότι το τάδε χαρακτηριστικό που προτείνει, θα προστεθεί στο site. Λογικό αφού δε ξέρεις τα περιορισμένα μέσα που υπάρχουν στο site ή γενικά το τι μπαίνει σε προτεραιότητα και τι όχι. 

Άλλος πχ θα θεωρούσε τα mobile apps ως μεγαλύτερη προτεραιότητα και άλλος την επίλυση κάποιου συγκεκριμένου bug που του δημιουργεί πρόβλημα. Προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μελλοντικά θα υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος καταγραφής των προτάσεων σας, καλύτερος, πιο οργανωμένος και με δυνατότητα πιο άμεσης ενημέρωσης ώστε να μην δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. 

Δεν γκρινιαζω (οκ γκρινιαζω λιγο :P), απλα απεδειξα με στοιχεια οτι η ασυνεπεια και η ανηθικοτητα οχι μονο δεν ''τιμωρουνται" (πες το καλυτερα "προβαλλονται"), αλλα απαγορευεται να τιμωρηθουν εδω!

Μα πως να τιμωρηθούν όταν δεν γνωρίζουμε το τι ακριβώς έχει γίνει σε μια συνάντηση/συναλλαγή και η κάθε πλευρά έχει τη δική της ιστορία να πει. Εσύ ο ίδιος το ανέφερες μάλιστα στο προηγούμενο σου μήνυμα. Η ασυνέπεια και η ανηθικότητα όταν συνδυάζονται με μια ολοκληρωμένη συναλλαγή, μια χαρά τιμωρούνται και εδώ. Αν αφήσουμε να μπαίνουν αξιολογήσεις με βάση τη συμπεριφορά μόνο, άνετα βλέπω μια κατάσταση όπου θα γεμίζουν τα προφιλ χρηστών από αρνητικές αξιολογήσεις και στη συνέχεια από εκδικητικές ενέργειες δίνοντας μια λάθος εικόνα του πωλητή και του αγοραστή.

Φυσικα, σε οσα site γνωριζω -ειτε με τη μορφη forum και απαντησεων ειτε ebay-, κιχ να κανει ο πωλητης εχει αμεσως αρνητικη αξιολογηση ή του "βγαινει το ονομα" μετα απο 1-2 περιστατικα και αναλογως σοβαροτητας moderation team τρωει και ban. Το τελευταιο μαλιστα, σε συνδυασμο με το οριο χρονου εγγραφης αποτρεπει πολυυυυ κοσμο απο το να ειναι ασυνεπης και ανηθικος, και τους ωθει να τηρουν τουλαχιστον τα οσα συμφωνουν οι ιδιοι, γιατι τα συμφωνουν με διαφανεις διαδικασιες.

Μη συγκρίνεις την ενότητα των αγγελιών με forum. Στο eBay που αναφέρεις, αν μαζευτούν αρνητικές αξιολογήσεις τότε γίνεται αποκλεισμός του χρήστη, όπως και στο insomnia. Και στις δύο περιπτώσεις αφορούν ολοκληρωμένες συναλλαγές. Το όριο εγγραφής θεωρητικά είναι ένα μέτρο που μπορεί να αποτρέψει κακόβουλους χρήστες αλλά ξεχνάς ότι στο παρελθόν όταν υπήρχε, υπήρχαν και πάλι φαινόμενα όχι μόνο κακών πωλητών αλλά και αγοραστών.

Στα διπλα-τριπλα-τετραπλα accounts δεν αναφερομαι καν. Μερικες φορες εχει παραγινει τοσο πολυ, που να κατανταει να βαζει αγγελια ο nikosPAO78, ο nikPAO78 και ο 78nick (τυχαια nicknames) η μια κατω απο την αλλη με διαφορα 5 λεπτων και μαλιστα να μενουν ενεργες ισως και για ημερες, θαβοντας παραλληλα ολων των υπολοιπων που παραμενουν ηθικοι και εντος κανονων...

Κάνεις ένα λάθος, γενικεύεις μια κατάσταση που όντως υπάρχει αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη γενική ομαλή λειτουργία των αγγελιών. Ξέρεις πως το ξέρω ? Με βάση των μεγάλο αριθμό θετικών αξιολογήσεων που γίνονται καθημερινά. Οι πολλαπλοί λογαριασμοί για κάποιους είναι ένας βραχυπρόθεσμος τρόπος να βάλουν πρόσθετες αγγελίες. Ένα είναι το σίγουρο, αργά η γρήγορα θα τους εντοπίσουμε και θα αποκλειστούν, χάνοντας όλες τις αξιολογήσεις τους, ξεκινώντας πάλι από την αρχή. 

Ναι συμφωνω οτι το οριο χρονου εγγραφης ή/και μηνυματων μειωνει την ποικιλια των αγγελιων γιατι θα μετεχουν πολυ λιγοτεροι, ισως και τα εσοδα σας απο την προβολη διαφημισεων σε μεγαλυτερο κοινο (θεμιτο ειναι κι αυτο φυσικα, εχει και εξοδα το site :)), ομως δεν αξιζει τον κοπο να μετεχει καποιος λιγο ενεργα στο forum προκειμενου να μπορει να πουλαει τα πραγματα του σε αλλους που συχναζουν στο ιδιο "στεκι"; Και μαλιστα δωρεαν, εννοωντας χωρις ποσοστα ή standard fee σε δημοφιλη προϊοντα.

Aναφέρεις την μείωση προβολή διαφημίσεων ως πιθανό παράγοντα που δε προχωράμε σε ένα τέτοιο μέτρο μιας και θα μειώσει την κίνηση του site. Δε μπορώ να αναφερθώ αναλυτικά αλλά για όσους γνωρίζουν από adsense και τη σχέση του με sites/forums, μπορούν να σου πουν ότι δε μιλάμε για κανένα σπουδαίο ποσό. Τουλάχιστον όχι σπουδαίο για τo κόστος των αλλαγών και των χαρακτηριστικών που θέλουμε να προσθέσουμε στο site για να γίνουν οι συναλλαγές καλύτερες. Πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να μπουν τα όρια και να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν ? Είναι πανεύκολο, όμως αν δεις τα πλάνα μας για το μέλλον και το πως μπορούμε όλοι μας να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της κοινότητας σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε (πχ gogadget), θα καταλάβεις ότι οι αγγελίες έχουν τεράστιες δυνατότητες. 

Το σιγουρο ειναι οτι οι αξιολογησεις ειναι πολυ θετικο μετρο, ωστοσο οι κανονες αξιολογησης εντελως λαθος. Με την ιδια λογικη του παραδειγματος σου, μπορω αυτη τη στιγμη να φτιαξω αλλα accounts (χωρις καν να αλλαξω IP), και εκτος απο τις πολλαπλες αγγελιες να με αξιολογω και θετικα κιολας! Με λιγο σωστο timing δεν θα εισαι σε θεση ουτε καν να το αντιληφθεις, ποσο μαλλον να με κανεις ban δια παντος οπως θα επρεπε. Πιστευεις οτι ειναι σωστο να δυναται η παρακαμψη των κανονων τοσο ευκολα;

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Και ένας άλλος μπορεί κάλλιστα να φτιάξει 5 λογαριασμούς με ίδιο ip, παρόμοιο username και να ξεκινήσει το τρολάρισμα και τις προσβλητικές εκφράσεις σε άλλα μέλη. Σε αυτή την περίπτωση είναι λάθος των κανόνων ? Όσο για το αν μπορούμε να το αντιληφθούμε ανέφερα και παραπάνω ότι αυτό γίνεται αργά η γρήγορα και το μέλος χάνει τις αξιολογήσεις του. 

Σε τελικη αναλυση, θεωρω οτι το στυλ "Forum" (δηλαδη ολες οι συνεννοησεις εντος του θεματος, διαφανως, χωρις να γινεται bump το θεμα ομως - σαν τις τωρινες αγγελιες αλλα με τις συνεννοησεις απο κατω), παρεα με ενα κουμπακι για επικαιροποιηση ανα ορισμενο χρονικο διαστημα και φυσικα αξιολογησεις ειναι το καλυτερο, ειδικα σε συνδυασμο με ενα πολυ μικρο χρονικο διαστημα απο την εγγραφη, για να αποτραπουν τα περιστατικα "οκ δεν εχω παραβει ποτε κανονα, αλλα τωρα ειμαι στην αναγκη να διωξω 30 πραγματα και αρα πρεπει να κανω 10 accounts". Φυσικα απαιτει κοπο, customization και καποιον με τον βουρδουλα απο πανω. Για ενα site της δημοτικοτητας του ινσομνια θεωρεις οτι δε θα αξιζε ή οτι ειναι περιττο; :-)

Ξεχνάς την κατάσταση που υπήρχε όταν το insomnia είχε πολύ λιγότερες επισκέψεις και οι αγγελίες ήταν μέσα στο forum. Οι συνεννοήσεις που αναφέρεις ήταν πολλές φορές τσακωμοί για την τιμή ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Επειδή το site όπως λες έχει δημοτικότητα, εγώ προσωπικά σκέφτομαι άλλα πολύ πιο αξιόπιστα εργαλεία για τον έλεγχο των πωλητών, των αγοραστών και των συναλλαγών τους. Η φορουμποιηση των αγγελιών μόνο περιορισμούς έχει και πιστεύω ότι δε προσφέρει τίποτα καλύτερο από την τωρινή κατάσταση.

• Like 1

Γιατί να μη μπορεί ; Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι αν ένας που είναι μέλος στο insomnia 6 μήνες και έχει 500 μηνύματα είναι πιο αξιόπιστος από κάποιον που είναι γράφτηκε τώρα χωρίς να έχει παρουσία είτε αγγελιών είτε μηνυμάτων. Ο άλλος που είναι χρόνια μέλος και δεν έχει συμμετάσχει, γιατί να μη μπορεί να βάλει αγγελία ? Γιατί να μπει στη διαδικασία να σπαμάρει το forum με ηλίθια μηνύματα (σίγουρα το θυμάσαι) προκειμένου να πιάσει το όριο και να δημοσιεύσει μια αγγελία. Τα παραπάνω έχουν νόημα όταν οι αγγελίες είναι μέσα στο forum, όχι όταν είναι εκτός.

Σιγουρια δεν μπορει να υπαρχει ποτε αλλα ο χρονος παραμονης κυριως στο forum σε συνδιασμο μετα post (συμφωνω εκτος μπα μπλα) ισως κατα την γνωμη μου προστατευει παντα εν μερει.

Και κατι αλλο...Γιατι πρεπει να εχει ολοκληρωθει μια συναλλαγη για να γινει αξιολογηση ? Το οτι μελεος εδω μου ειπε οτι ερχεται να παρει το κινητο και περιμεναν αλλα δυο μελη για 3 ωρες και δεν ηρθε ποτε ουτε απαντουσε στο τηλ και σε pm μου μου απαντσε οτι δεν γνωριζομαστε και δεν ειχαμε κανενα συμβολιαο οτι θα ερθει δεν ειναι λλογος αρνητικης αξιολογησης ?

Οσο για το οριο των 2 αγγελιων ανα εβδομαδα πιστευω οτι ισως επρεπε να ειναι λιγο πιο μεγαλο και αν μια αγγελια κλειδωθει να μην μετραει στο συστημα.

Αυτα κατα την ταπεινη μου γνωμη και καποιοι ξερουν τι εστι insomnia για μενα !

Την καλημερα μου !

εχετε καταλαβει ''γενικα μιλαω'' οτι το φορουμ ειναι τεχνικο και οχι αγελιων?? το οτι μας δινουν την ευκαιρια να βαλουμε 2 αγγελιες και παλι καλα να λεμε! για να το κλεισουν τελειως να σας δω τι θα κανετε..και να σας πω και κατι..με τον ορο 2 αγγελιες την εβδομαδα εξαφανιστηκαν κατι καλα παιδακια που ηταν απλα εμπορακοι!!! 

και παλι αποψη μου! 

εχετε καταλαβει ''γενικα μιλαω'' οτι το φορουμ ειναι τεχνικο και οχι αγελιων?? το οτι μας δινουν την ευκαιρια να βαλουμε 2 αγγελιες και παλι καλα να λεμε! για να το κλεισουν τελειως να σας δω τι θα κανετε..και να σας πω και κατι..με τον ορο 2 αγγελιες την εβδομαδα εξαφανιστηκαν κατι καλα παιδακια που ηταν απλα εμπορακοι!!! 

και παλι αποψη μου! 

Ξέρεις πόοοοοσος κόσμος έρχεται στο insomnia μόνο και μόνο για τις αγγελίες(?)!!! :)

Γιάννη, εννοείται ότι χρήζει ουδετερης ή αρνητικής αξιολογησης μέλος που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα!

Κι ομως εγω εκανα αρνητικη αξιολογηση η οποια μετα εξαφανιστηκε...Υπαρχει μονο η θετικη απο αλλο αγοραστη

http://www.insomnia.gr/classifieds/mobile/samsung/188576-samsung-galaxy-s-i9000/

Γιάννη, εννοείται ότι χρήζει ουδετερης ή αρνητικής αξιολογησης μέλος που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα!

Κι ομως εγω εκανα αρνητικη αξιολογηση η οποια μετα εξαφανιστηκε...Υπαρχει μονο η θετικη απο αλλο αγοραστη

http://www.insomnia.gr/classifieds/mobile/samsung/188576-samsung-galaxy-s-i9000/

Και νομίζω εξήγησα ακριβώς του λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό. Όσο για το αν κλειδωθεί μια αγγελία για να μη μετράει στο σύστημα, αυτό θα καθιστούσε άχρηστο το όριο.

• Like 1

Και νομίζω εξήγησα ακριβώς του λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό. Όσο για το αν κλειδωθεί μια αγγελία για να μη μετράει στο σύστημα, αυτό θα καθιστούσε άχρηστο το όριο.

Δεν καταλαβα γιατι να μην μπορει να γινει αρνητικη αξιολογηση σε καποιον που εστω αν δεν ολοκληρωσε την συναλλαγη φανηκε ασυνεπης στην συνενοηση.

Το οριο των 2 αγγελιων αν ηταν πχ 5 σε τι θα δημιουργουσε προβλημα ?

Δεν καταλαβα γιατι να μην μπορει να γινει αρνητικη αξιολογηση σε καποιον που εστω αν δεν ολοκληρωσε την συναλλαγη φανηκε ασυνεπης στην συνενοηση.

Το οριο των 2 αγγελιων αν ηταν πχ 5 σε τι θα δημιουργουσε προβλημα ?

Γιατί έτσι μπορεί να είναι πιο εύκολο στο να δημιουργηθούν fake αξιολογήσεις...

Αν κατάλαβα καλά.

Στο άλλο δε ξέρω να σου απαντήσω...

Πάντως, διαφωνώ κάθετα μαζί σου.

Δηλαδή, δεν χρήζει αρνητικής αξιολογήσης, κάποιος που δεν ήρθε σε συναντηση?

επειδή δεν ολοκληρωθηκε η συναλλαγή?

μα έτσι,δε θα "τιμωρηθεί" ποτέ ο χρήστης αυτός για αναξιοπιστία του....

Πάντως, διαφωνώ κάθετα μαζί σου.

Δηλαδή, δεν χρήζει αρνητικής αξιολογήσης, κάποιος που δεν ήρθε σε συναντηση?

επειδή δεν ολοκληρωθηκε η συναλλαγή?

μα έτσι,δε θα "τιμωρηθεί" ποτέ ο χρήστης αυτός για αναξιοπιστία του....

Με τη λογική σου όσοι καρφώνονται στη βιτρίνα μου πρέπει να στείλω σφίχτη να τους μαντρώσει με το ζόρι μέσα.

Not;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...