Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγγελίες

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, είμαι νέος χρήστης του forum, αν και lurker αρκετό καιρό. Ανά καιρούς βλέπω τις αγγελίες προκειμένου να έχω μια αίσθηση της αγοράς και των τιμών που πάιζουν στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχω δει τραγελαφικά τοποθετημένες τιμές στις αγγελίες, καθώς και τύπους που απλά μεταπωλούν προιόντα, τηρώντας μέχρι στιγμή στάση ανοχής.

Ε σήμερα δεν κρατήθηκα! Τύπος, που μάλιστα έχει αρκετές αξιολογήσεις, ζητά ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για την κράτηση προιόντος που ΘΑ ΛΑΒΕΙ απο εξωτερικό οσονούπω. Με λίγη ψακτική έιδα οτί γενικά ο τύπος πουλάει σφραγισμένα προιόντα.. Λοιπόν, επειδή αυτό είναι συστηματική μεταπώληση και πολύ πιθανή σύσταση e-shop, που απαιτεί σχετικές άδειες, κι επειδή ο τομέας μικρες αγγελίες μεταχειρισμένων έχει ξεφύγει κατά πολύ από αυτό που τιτλοφορείται, κι επειδή είμαι ένα κλικ από το να πάρω το συνήγορο του καταναλωτή που λατρεύει τέτοιες υποθέσεις, θα ήθελα να ξέρω πως ελέγχονται και αυτοπροστατεύονται το insomnia από τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και θα συνεχίζω να lurkαρω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και  τι  σε   κοφτει   εσενα   αν  ο  αλλος   εχει   παραμαγαζο?

Αν  ειναι   σωστος   ειναι  το  θεμα....

Επισης   υπαρχουν   5-6   που    δινουν  καινουργια   η   ανοιγμενα   προιοντα   γιατι  τα   τεσταρουν   οπως   απαιτει   η  

δημοσιογραφια   που   ασκουν.

Αν  δεν   σ  αρεσει   η  προκαταβολη   μην  ασχολεισαι   και  τραβα   παρακατω....

Απλο   και  αυτονοητο......

Γιατί το θέμα πλέον ξεφεύγει από το πεδίο της αγγελίας και έμπίπτει σε αυτό του παραεμπορίου με ό,τι αυτό σημαίνει.Αν είναι να αγοράζω από μαιμού αλλά κατ'ουσίαν e-shop, ας μου παρέχονται τουλάχιστον τα αντίστοιχα προνόμια με ότι η αγοραπωλησία από ένα κανονικό e-shop συνεπάγεται(αδύνατο δεδομένου το οτι μιλάμε για πιθανό μαγαζι χωρίς άδεια) 

• Like 2

Επανέρχομαι στο θέμα των κλειδωμενων iPhone πρέπει κάποια στιγμή οι moderators να κάνουν κάτι για αυτό. Μόνο σήμερα είδα 3 αγγελίες στην κατηγορία iPhone που αφορούν κλειδωμένα στο iCloud iPhones.

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για κλεμένες στην πλειονότητα τους συσκευές. Άντε να υπάρχει και ένα 5% να είναι και κάποιες συσκευές που χάθηκαν και κάποιοι τις βρήκανε.

Φαντάζομαι μέσα στους όρους των αγγελιών απαγορεύεται η πώληση παράνομων ειδών ή ειδών που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Θα ήθελα να ρωτήσω μια αγγελία πώλησης κλειδωμένου iPhone ή iPad θεωρείται νόμιμη ως αγοραπωλησία από την στιγμή που δεν υπάρχει συσκευασία κουτί απόδειξη;

Μπορεις με καποιο τροπο να αποδειξεις οτι ειναι κλεμενα η θα παιζουν πετρα ψαλιδι χαρτι οι μοντ οταν βλεπουν τετοιες αγγελιες και οτι κατσει? Γιατι καλα τα λογια, αλλα με λογια μονο δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον για παρανομη δραστηριοτητα.

Φιλικα παντα.

Μιχαλης.

• Like 1

Δεν χρειάζεται κανένας moderator να γίνει ντέντεκτιβ απλά ένας απλός όρος στις αγγελίες "Απαγορευεται η δημοσίευση αγγελιών συσκευών που είναι κλειδωμένες στο iCloud" από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει report κάθε τέτοια αγγελία και η αγγελία να διαγράφεται .

• Like 2

Γιατί το θέμα πλέον ξεφεύγει από το πεδίο της αγγελίας και έμπίπτει σε αυτό του παραεμπορίου με ό,τι αυτό σημαίνει.Αν είναι να αγοράζω από μαιμού αλλά κατ'ουσίαν e-shop, ας μου παρέχονται τουλάχιστον τα αντίστοιχα προνόμια με ότι η αγοραπωλησία από ένα κανονικό e-shop συνεπάγεται(αδύνατο

Γίνονται τέτοια πράγματα ;

Αγορια μου συγνωμη που θα χαλασω το ονειρο αλλα οι αξιολογησεις δε σου διασφαλιζουν τη συναλλαγη,ειναι ενας καλος γνωμονας αλλα σε καμια περιπτωση δεν αποτελει φερεγγυοτητα εις το επακρο.

Υποψιν οτι το λεω σαν παθων αφου ατομο με αρκετα υψηλο ποσοστο αξιολογησεων και μαλιστα ολων θετικων καποτε μου πουλησε αντικειμενο πολυ κατωτερο απο αυτο που μου περιεγραψε και μαλιστα δεν δεχθηκε και "παζαρι" 10€ στηριζομενος στην ποιοτητα του αντικειμενου,το μονο που με εσωσε ηταν πως στο "πακεταρισμα" που εκανε εβαλε ενα φακελο με αφρολεξ ο οποιος ειχε τα πληρη στοιχεια του κι ετσι κατορθωσα να τον βρω και με ασφυκτικες πιεσεις να παρω τα λεφτα μου πισω.

Οποτε συγνωμη αλλα για μενα ολοι ειναι φερεγγυοι μεχρις ενος σημειου και ολοι θελουν προσοχη γιατι αν καποιος με πολλες αξιολογησεις θελησει να σπρωξει και λιγη σαβουριτσα μπορει να το κανει ευκολοτερα με προφαση αυτες.

Βοηθάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά και τον νοικοκύρη.....

Μπορεις με καποιο τροπο να αποδειξεις οτι ειναι κλεμενα η θα παιζουν πετρα ψαλιδι χαρτι οι μοντ οταν βλεπουν τετοιες αγγελιες και οτι κατσει? Γιατι καλα τα λογια, αλλα με λογια μονο δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον για παρανομη δραστηριοτητα.

Φιλικα παντα.

Μιχαλης.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά....  Το μέγεθος της φωτιάς δεν παίζει ρόλο...!

Δηλαδή, δεν σε απασχολεί η διακίνηση κλεμμένων αντικειμένων....?

• Like 1

Και  τι  σε   κοφτει   εσενα   αν  ο  αλλος   εχει   παραμαγαζο?

Αν  ειναι   σωστος   ειναι  το  θεμα....

Όποιος έχει "παραμάγαζο" εκ προοιμίου, δεν είναι "σωστός"....!

Δεν σε κατάλαβα, στο πνεύμα.... Δηλαδή ο πατέρας σου που μπορεί να έχει μαγαζί, να πληρώνει ένα σκασμό φόρους, ΕΦΚΑ, ΦΠΑ κλπ, είναι κορόϊδο και ο "παραμάγαζος" είναι ο ξύπνιος επειδή πουλάει τα πάντα black....???

Ωραία λογική έχεις, τύπε.

Βασικα   τον  κλεφτη   φυλαει.... :-)  :-)  :-)

Σε 1,600 ποστς, δεν θα έχουν γράψει και "ελαφροχέριδες", προκειμένου να υποστηρίξουν τις...... τίμιες θέσεις τους...????

• Like 1

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά....  Το μέγεθος της φωτιάς δεν παίζει ρόλο...!

Δηλαδή, δεν σε απασχολεί η διακίνηση κλεμμένων αντικειμένων....?

Ειπα εγω οτι δεν με απασχολει καπου και δεν θυμαμαι? 

Εγω απλα εξηγησα οτι δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον χωρις στοιχεια. Το τι ξερεις και ξερω αστο, μεχρι να το αποδειξεις αυτο που λες και λεω ομως αυτα που ξερουμε ειναι απλα λογια του αερα.

• Like 1

Όποιος έχει "παραμάγαζο" εκ προοιμίου, δεν είναι "σωστός"....!

Δεν σε κατάλαβα, στο πνεύμα.... Δηλαδή ο πατέρας σου που μπορεί να έχει μαγαζί, να πληρώνει ένα σκασμό φόρους, ΕΦΚΑ, ΦΠΑ κλπ, είναι κορόϊδο και ο "παραμάγαζος" είναι ο ξύπνιος επειδή πουλάει τα πάντα black....???

Ωραία λογική έχεις, τύπε.

Σε 1,600 ποστς, δεν θα έχουν γράψει και "ελαφροχέριδες", προκειμένου να υποστηρίξουν τις...... τίμιες θέσεις τους...????

Καλα   ρε   ΤΥΠΕ   δεν  ειπαμε   και   τιποτα..... :-)

Δουλεια   του   κρατους   ειναι   να    ελεγχει   παραμαγαζα   οπως   αλλωστε   εκανε   σε   αρκετες   περιπτωσεις  στο   πρωην

fleamarket   οπου   εστειλε   πεσκεσια    σε   αρκετους   που   ειχαν    συναλλαγες   πανω   απο   3000/χρονο.

Δεν  ειναι   δουλεια   του   καθε   μικροαστου   που  τον  ενοχλει   η   κατσικα   του   γειτονα.....

Απο   κει   και   περα   η  ευκολια   κατηγοριας   για   παραμαγαζο   ειναι   απειρης   ελαφροτητας.

Επισης   επειδη   ειμαι   υπερ   του   ελευθερου   εμποριου    πιστευω   πως   ειναι   λογικο   καποιος   να   θελει   να   αποφυγει

νταβατζιλικια    ΦΠΑ-ΕΦΚΑ-ΟΤΑ-ΔΕΗ-ΟΤΕ   κλπ.

Εκτος   δηλαδη   και   ειμαστε   υπερ   της   μηδενικης   ανοχης   σε   ολα, πληρωνουμε   τα   παντα   ολα,  δηλωνουμε   και   την

τελευταια   ρανιδα   στην  εφορια, δεν  παταμε   ποτε   διπλη   λωριδα, δεν  παρκαρουμε   εστω   για   10  δευτερα   εξω   απο   το

περιπτερο   στην   κεντρικη   λεωφορο   σουνιου  στην  γαλαζια   ακτη   για   τσιχλες/τσιγαρα   κλπ   που  τελειωμο   δεν  εχουν.

Α!  επισης   οταν   στις   κεντρικες   λεωφορους   ειμαστε   μπλοκαρισμενοι  ανοιγουμε   τις   πορτες   για   να   εμποδισουμε

τους   δικυκλιστες   να   περασουν   αναμεσα   και  να   παρανομησουν   σε   "παραλληλη   πορεια"  κ.ο.κ. :-D

• Like 1

Το ερώτημα παραμένει έχουμε ένα iCloud locked iPhone χωρίς απόδειξη αγοράς χωρίς συσκευασία χωρίς στοιχεία. Θεωρείτε ως μέλη του insomnia ότι πρέπει να δημοσιεύονται τέτοιες αγγελίες ή όχι;

• Like 1

Όχι.^^

Κάντε ρε μοντς το παράθυρο αξιολόγησης λίγο μεγαλύτερο. Χωράει 20 γράμματα σε κάθε γραμμή, 2 γραμμές και το σκρολλ ότι θυμάται, χαίρεται.

• Like 1

Καλα   ρε   ΤΥΠΕ   δεν  ειπαμε   και   τιποτα..... :-)

Δουλεια   του   κρατους   ειναι   να    ελεγχει   παραμαγαζα   οπως   αλλωστε   εκανε   σε   αρκετες   περιπτωσεις  στο   πρωην

fleamarket   οπου   εστειλε   πεσκεσια    σε   αρκετους   που   ειχαν    συναλλαγες   πανω   απο   3000/χρονο.

Δεν  ειναι   δουλεια   του   καθε   μικροαστου   που  τον  ενοχλει   η   κατσικα   του   γειτονα.....

Απο   κει   και   περα   η  ευκολια   κατηγοριας   για   παραμαγαζο   ειναι   απειρης   ελαφροτητας.

Επισης   επειδη   ειμαι   υπερ   του   ελευθερου   εμποριου    πιστευω   πως   ειναι   λογικο   καποιος   να   θελει   να   αποφυγει

νταβατζιλικια    ΦΠΑ-ΕΦΚΑ-ΟΤΑ-ΔΕΗ-ΟΤΕ   κλπ.

Εκτος   δηλαδη   και   ειμαστε   υπερ   της   μηδενικης   ανοχης   σε   ολα, πληρωνουμε   τα   παντα   ολα,  δηλωνουμε   και   την

τελευταια   ρανιδα   στην  εφορια, δεν  παταμε   ποτε   διπλη   λωριδα, δεν  παρκαρουμε   εστω   για   10  δευτερα   εξω   απο   το

περιπτερο   στην   κεντρικη   λεωφορο   σουνιου  στην  γαλαζια   ακτη   για   τσιχλες/τσιγαρα   κλπ   που  τελειωμο   δεν  εχουν.

Α!  επισης   οταν   στις   κεντρικες   λεωφορους   ειμαστε   μπλοκαρισμενοι  ανοιγουμε   τις   πορτες   για   να   εμποδισουμε

τους   δικυκλιστες   να   περασουν   αναμεσα   και  να   παρανομησουν   σε   "παραλληλη   πορεια"  κ.ο.κ. :-D

• Ισχύει ότι είναι δουλεια του κράτους να ελέγχει τέτοιες δραστηριότητες και σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργεί. Η σύσταση εργαλείων που βοηθούν στον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων άλλωστε, με τη συνδρομή του πολίτη το υποδεικνύει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν δημιοργεί το δικαίωμα στη παρανομία ούτε είναι άλλοθι για να παρανομήσει κάποιος. Αυτά είναι νομοθετημένα.....από ΑΣΤΟΥΣ.

• Οι φόροι είναι υπερβολικά μεγάλοι αλλά και πάλι δεν αποτελουν άλλοθι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ. Συγγνώμη που θα στο πω αλλά η έννοια του ελεύθερου εμπορίου δεν συνάδει με το παραεμπόριο.Στο ελεύθερο εμπόριο αν δεν μπορείς δεν ανοίγεις μαγαζί απλά και όμορφα

• Τα υπόλόιπα που γράφεις δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχουν με το θέμα και πώς εξισώνεται το παράνομο ηλεκτρονικό εμπόριο (ΣΥ ΕΙΠΑΣ, εγώ πιθανολογώ) με το να σταματήσεις για τσιχλες στη Σουνίου....
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...