Προς το περιεχόμενο

Αγορά DVD deck

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello!

Ένας γνωστός ψαχνει να αγοράσει DVD player deck για:

-να αντικαταστήσει το παλιό του, ένα noname μουφα που δεν έχει ψηφιακή εξοδο.

-να το συνδέσει με το νεοαποκτηθέν sony dvd recorder (παλι deck) του προκεριμένου να μπορεί να αντιγραφει ψηφιακά.

Να σημειώσω τα εξής:

-δεν έχει πρόβλημα χρημάτων.

-δεν θα αντιγραφει ταινείες (ξέρει πως δεν μπορεί) αλλα δικές του παραγωγές που είνα απροστατευτες.

Έχετε καμμια πρόταση να βγώ απ’ την υποχρέωση;;

Ευχαριστώ,

Papajohn

Δημοσ.

Δεν του δείχνεις κανένα περιοδικό Hi-tech που έχει οδηγό αγοράς;

Τουλάχιστον αν δεν του αρέσει αργότερα η επιλογή του να είσαι καλυμμένος.

Μπορεί να αρχίσει από ένα απλό και φθηνό Sony DVP-400 και να φτάσει σε επίπεδα Pionner 757.

Καλού-κακού ρίξε μία ματιά στον πίνακα

http://www.hitech.gr/files/xls/T78_DVD%20Player.xls

και ζητησέ του πάνω-κάτω τι ζητάει από το DVD.

Δημοσ.

Zitai kati poly aplo. Na adigrafi psifiaka dvds sto neo tu dvdrw. To thema ine pos ke go ime asxetos ke den ksero apo ti katastasi. To dvdrw exi firewire-in opote fadazome tha prepe na psaksi ena dvd player me firewire out. Mono omos me firewire mpori na ta sindesi psifiaka? Tipota SVIDEO ke ala tetia (apo ta opia den exo idea) den kanun gia ti dulia afti? Diladi apal theli na ksefortothi ti sindesi AV me ta klasika kalodia apo to kero tu VHS...

Papajohn

Δημοσ.

Πιστευω οτι θα εχει προβλημα λογω του macrovision. Τα ψηφιακα αντιγραφα μποκαρονται απο το μηχανημα με αυτο το προγραμμα αν εχουν κωδικοποιηση! Κατα τα αλλα μια καλη και φτηνη λυση για DVD-player ειναι και το X-Box με το DVD-kit του! Πολυ καλη προταση για μενα.

Δημοσ.

1ον) Λέει πιό πάνω ότι δεν έχει σκοπό να αντιγράφει ταινίες αλλά δικές του εγγραφές που δεν έχουν προστασία Macrovision.

2ον) Το X-Box δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή λύση και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι καλή λύση γιά αυτή την περίπτωση. Είναι καλή λύση μόνο γιά gamers που κάπου-κάπου θέλουν να βλέπουν και καμιά ταινία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

H είσοδος firewire του DVD-R είναι (αν δεν κάνω λάθος) γιά σύνδεση και απ'ευθείας εγγραφή από κάμερα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν DVD players με τέτοια έξοδο. Στον πίνακα του Hi-tech που αναφέρει ο timiman, υπάρχουν δύο players με έξοδο iLink η οποία πρέπει να είναι firewire, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι πανάκριβα (το "φθηνό" Pioneer έχει πάνω από 1000€) και δεν ξέρω αν αξίζει να διαθέσει ο φίλος σου τόσα χρήματα γιά τη δουλειά που το θέλει. Νομίζω ότι αν έχει PC, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσει αυτό γιά το μοντάζ και την εγγραφή, αλλιώς η καλύτερης ποιότητας (αναλογική όμως) σύνδεση που μπορεί να πετύχει γιά την εικόνα είναι η YUV και θα βρει αρκετά μοντέλα σε προσιτές τιμές με τέτοια έξοδο (φαντάζομαι ότι το DVD-R έχει είσοδο YUV...)

Δημοσ.

iLink=firewire

To dvdr tu sto manual odos anaferete sto ilink os meso gia na grafi apo tin iLink-equiped camera tu. Vasika aftos ine ikanos na pari ke to "fthino" pioneer pu anaferate arki na mpori odos na adigrafi me afto xrisimopiodas iLink. Olopes i ales diladi protasis ektos tu iLink den ine psifiakes??

Alithia mpori kapios na mu pi pii ine oli i diathesimi tropi sindesis dvd-dvdr gia adigrafi non-macrovision dvds?

Papajohn

PS. To na xrisimopiisi pc to apokliume, eksase tosa gia na pari to dvdr mono ke mono gia na mi xrisimopiisi pc. Ase pu i dulia afti tis adigrafis an ixe pari dvdr gia to pc tha tane gelia...

Δημοσ.

Νομίζω ότι η σύνδεση με iLink είναι η καλύτερη λύση αν τελικά είναι δυνατή η αντιγραφή μ'αυτό τον τρόπο. Καλύτερα να το ρωτήσει αυτό σε κάποιο κατάστημα (όχι βέβαια Κορασίδη, Κωτσόβολο κλπ ;)) και αν είναι δυνατό, να πάει εκεί με το DVD-R και δοκιμάσει να τα συνδέσει γιά να σιγουρευτεί. Δε νομίζω να του το αρνηθούν αφού πρόκειται γιά μιά αγορά 1000-1100 ευρώ.

Από αναλογικές συνδέσεις εικόνας, την καλύτερη ποιότητα παίρνουμε με σύνδεση YUV ή RGB. Μετά έρχεται το S-Video και τέλος το Composite Video.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...