Simos805 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Διάβασα κάπου ότι στους SSD δεν κάνουμε defragmentation διότι τους προκαλεί πρόβλημα. Εγώ έχω ένα υβριδικό σκληρό δίσκο που τα 8GB είναι SSD και ο υπόλοιπος κανονικός ώστε να βάζει εκεί αυτόματα τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ συχνότερα και να ανοίγουν πιο γρήγορα. Αν του κάνω defragmentation υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά το SSD κομμάτι του?
antonl Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 «Ζημιά» μπορεί να πάθει ο SSD αν του κάνεις defrag κάθε μέρα. Ο κύριος λόγος που δεν κάνουμε defrag σε SSD είναι ότι δεν το έχουν ανάγκη. Οπότε κάνε άφοβα αν το χρειάζεται. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 ας διεκρινήσουμε/υπενθυμίσουμε ότι στα Windows 8/8.1 το "Optimise and Defragment Drive" tool δεν κάνει defrag στους SSDs αλλά TRIM ;-)
STORM1978 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Στους εγγενείς SSD ή ισχύει το ίδιο και στους υβριδικούς Thresh?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 για αυτό δεν γνωρίζω, μόνο με δοκιμή θα δει κάποιος μιας και το γράφει κατά την διάρκεια αλλά κι όταν έχει τελειώσει το optimisation...
Simos805 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 ας διεκρινήσουμε/υπενθυμίσουμε ότι στα Windows 8/8.1 το "Optimise and Defragment Drive" tool δεν κάνει defrag στους SSDs αλλά TRIM ;-) Εγώ το TuneUp Utilities 2014 χρησημοποιω.Το οποιο λέει ότι αναγνωρίζει αυτόματα τους SSD και δεν τους κανει defragmentation, παρόλα αυτά στον δικό μου που είναι υβριδικός κάνει κανονικά...
STORM1978 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Με το Samsung Magician πάντως το έκανε optimisation και πουθενά δεν έγραψε για defrag. Θα τρέξω το βραδάκι το Optimase and Defragment Tool και θα αναφέρω αν είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα