cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 λοιπον παιδες, λογω της ελευσης των νεων μητρικων FM2+, και της ανακοινωσης των νεων επεξεργαστων KAVERI, μπαινω σε τροχια αναβαθμισης του HTPC, το οποιο βλεπετε στην υπογραφη μου, και θα ηθελα τις αποψεις σας. θα αλλαχτει μονο η πλατφορμα, και οχι ολοκληρο το πισι, καθως δεν υπαρχει λογος..!! αρα μιλαμε κυριως για μητρικη-επεξεργαστη, και ΑΝ χρειαστει, μνημες, επειδη ξερω οτι η πλατφορμα αυτη, ευνοειται απο πιο γρηγορες μνημες. αλλα αυτο επεται....!!! επισης να διευκρινίσω οτι θέλω να μεινω μονο με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων..!! το HTPC εχει φυσικα σαν κυρια εργασια, την προβολη ταινιων-σειρων σε μια 42" FULL HD TV. οι επιπλεον εργασιες που επιβαρυνεται, επειδη δεν το κλεινω σχεδον ποτε, ειναι κυριως internet browsing. αλλα κατα καιρους χρησιμοποιειται και για λιγο gaming, αλλα και μετατροπη και εγγραφη ταινιων σε DVD. το κυριως μονιτορ του HTPC ειναι 20" (1600χ900). προσεξτε τωρα αυτο που λενε και οι φιλοι μας οι αγγλοαμερικανοι, "what is the catch?" ο βασικος λογος που θελω να αναβαθμισω ειναι να μειωσω την καταναλωση του πισι, καθως ειναι ανοικτο 24/7, χωρις να χασω πολυ σε επιδοσεις..!!! καθως οπως βλεπετε, το υπαρχων ειναι τερατακι για τετοια χρηση..!!! υπολογιζω οτι με την αναβαθμιση, η καταναλωση θα πεσει στο μισο περιπου. η μητρικη πρεπει οπωσδηποτε να εχει πολλα SATA (εχω ηδη 5 συσκευες), 4 Dimm RAM, USB 3, VGA-HDMI-DVI, πολλα USB port. το μπατζετ θα κυμανθει καπου στα €140-150, πιστευω πως ειναι καλα για αλλαγη πλατφορμας..!
WalkerSW Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Το οτι η καταναλωση θα πεσει στο μισο πως το υπολογισες...... Σε full load θα κερδίσεις το πολυ 20% κατανάλωση ... και σε idle οπου θα βρίσκεται και περισσοτερη ώρα το μηχάνημα λιγοτερο απο 10% οποτε δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να αλλαξεις ένα συστημα το οποιο είναι υπερακετο για την χρήση που κανεις!!
cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 το υπαρχων συστημα το εχω μετρησει αρκετες φορες σε idle και σε gaming χρηση, με μετρητη πριζας. η καταναλωση κυμαινεται απο 100-190W αντιστοιχα..!! δεν ξερω ποσο θα πεσει η καταναλωση, απλα υποθετω..! λογω νεας μητρικης, με νεο επεξεργαστη σε μικροτερα nm, χωρις εξωτερικη καρτα γραφικων....!!! αν, οπως λες, η διαφορες ειναι τοσο μικρες, σαφως δεν λεει. ομως εχω δει καταναλωσεις των συστηματων με APU, που πεφτουν αρκετα πιο κατω. περι τα 50-60W..! ΠΧ http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_a10_6800k_review_apu,8.html http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61510-amd-richland-review-a10-6800k-a10-6700-benchmarked-22.html http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_a10-6800k_richland_review/3 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-a10-6800k_8.html
cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μιλαμε για idle και μετρηση με βατομετρο? ε βεβαια..! πως αλλιως μπορεις να δεις πως συμπεριφερεται ενα συστημα σε διαφορετικες καταστασεις χρησης? βαζω τον μετρητη στην πριζα και κατα την χρηση του πισι, κοιταω ποσο τραβαει οταν δεν κανω απολυτως τιποτα, και ποσο τραβει οταν βαζω να παιξω ενα παιχνιδι, κλπ..!! τις τελευταιες μερες εχω σκεφτει να κανω και λιγο Undervolting, ωστε να δω αν και ποσο μπορω να ωφεληθω..!
WalkerSW Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 το υπαρχων συστημα το εχω μετρησει αρκετες φορες σε idle και σε gaming χρηση, με μετρητη πριζας. η καταναλωση κυμαινεται απο 100-190W αντιστοιχα..!! Ξεχνας ένα βασικό παραγοντα όμως ... τα βατομετρα που έχουμε σπιτι δεν έχουν δα και την φοβερή ακρίβεια .... Please note that after extensive testing, we have found that simply plugging in a power meter to a wall outlet or UPS will NOT give you accurate power consumption numbers due to slight changes in the input voltage. Thus we use a Tripp-Lite 1800W line conditioner between the 120V outlet and the power meter.
cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 το ζητουμενο εδω, δεν ειναι η μεγιστη ακριβεια. δεν μας ενδιαφερει ουτε το 1, ουτε τα 2, ουτε τα 5W. μας ενδιαφερει ομως η μεγαλη διαφορα. οσο και ανακριβες να ειναι, δεν παυει να σου δινει εικονα καταναλωσης..!! αν πχ, απο τα 100-190W πεσω στα 50-120W, θα το δω, ετσι δεν ειναι? αυτο ειναι το θεμα..! παντως θα κανω και μια δοκιμη undervolting, να δω που παιζει..!!
WalkerSW Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 το ζητουμενο εδω, δεν ειναι η μεγιστη ακριβεια. δεν μας ενδιαφερει ουτε το 1, ουτε τα 2, ουτε τα 5W. μας ενδιαφερει ομως η μεγαλη διαφορα. οσο και ανακριβες να ειναι, δεν παυει να σου δινει εικονα καταναλωσης..!! Ναι βρε συ αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις τις καταναλώσεις που διαβάζεις εσύ στο βατομετρο σου ..με ένα τροφοδοτικό που έχει το πολυ 70% efficiency σε χαμηλο φόρτο.... με τα όργανα και τα υπερτοροφοδοτικα που χρησιμοπουν στα reviews ... το συστημα του review ανετα θα μπορούσε να δείχνει καμια 20αριά βατ παραπανω στο δικό σου βατομετρο με το δικό σου τροφοδοτικο..... Οταν αυτοι μετρανε 50βατ στην πριζα με 87+ τροφοδοτικό εσύ με 70% τροφοδοτικο τσακα τσακα στο ιδιο συστημα θα μετρούσες 62watt... To πιο ασφαλές πραγμα που μπορεις να κανεις είναι να χρησιμοποιήσεις ενα psu calculator οπου και θα δείς ότι οι πραγματικες καταναλωσεις δεν έχουν και τοσο τρομακτική διαφορα... μαξ ένα 20% οπως σου είπα και πρίν... Για να κερδίσεις ουσιαστικά στην καταναλωση περα απο την αλλαγη στην πλατφόρμα θα πρεπει να πας και σε ένα τροφοδοτικο με gold ή platinum efficiency...
Millennium Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 cabdik σα να βιάζεσαι λίγο.Ακόμα δε βγήκαν οι kaveri και στην αρχή δεν θα υπάρχουν low power εκδόσεις (αν στοχέυεις για αυτές).Βέβαια μπορείς να φτιάξεις απο τώρα κάτι με μια mini fm2+ και richland αλλά δε ξέρω αν σε συμφέρει.Μετρήσιμη διαφορά θα δεις με κατάλληλο όργανο και τροφοδοτικό αλλά δε βλέπω τόσο σοβαρό λόγο για τη κατανάλωση.Για τα υπόλοιπα + της πλατφόρμας εντάξει.
cabdik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 θεωρειτε δλδ, οτι δεν αξιζει η μεταβαση σε μια mATX μητρικη FM2+ με εναν APU σαν τον 6600Κ, για παραδειγμα? αφαιρωντας την FULL ATX με 790FX και την 7750? @millenium, δεν καιγομαι για KAVERI...!!!! απλα με "τσιγκλισε " η ανακοινωση...!!!!!!
Millennium Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Για μια mini atx χωρίς τη κάρτα μιλάς; Για μένα αξίζει αλλά όχι και τόσο για λόγους κατανάλωσης.
cabdik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 εεε.... οχι ακριβως για Mini-ITX, αλλα για micro-ATX...!! το ζητουμενο ειναι να "μικρυνει" το συστημα, χωρις τεραστιες αλλαγες σε επιδοσεις. με στοχους, την καταναλωση, τις θερμοκρασιες, τον χωρο σε κουτι (καποια στιγμη, σκεφτομαι να βαλω και Micro CASE..), αλλα... να μην πεσω σε επιδοσεις παααααρα πολυ...!!! και το τροφοδοτικο, πιστευω οτι θα πρεπει να αλλαχτει καποια στιγμη, καθως λειτουργει ασταματητα..., χωρις να ζοριζεται βεβαια, αλλα...........!!!! οποτε θα παω σε ενα 80+++, σιγουρα..!! χτες, που επαιξα λιγο με τα V της μητρικης, ειδα μεχρι και 90W σε idle..!! σε χαλαρες καταστασεις, τυπου "σερφαρω στο ιντερνετ", παιζει μεχρι 120W. δεν ξερω, πραγματικα ειμαι σε διλλημα...!! γι αυτο ζηταω αποψεις..!!!
adtakhs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 το υπαρχων συστημα το εχω μετρησει αρκετες φορες σε idle και σε gaming χρηση, με μετρητη πριζας. η καταναλωση κυμαινεται απο 100-190W αντιστοιχα..!! δεν ξερω ποσο θα πεσει η καταναλωση, απλα υποθετω..! λογω νεας μητρικης, με νεο επεξεργαστη σε μικροτερα nm, χωρις εξωτερικη καρτα γραφικων....!!! αν, οπως λες, η διαφορες ειναι τοσο μικρες, σαφως δεν λεει. ομως εχω δει καταναλωσεις των συστηματων με APU, που πεφτουν αρκετα πιο κατω. περι τα 50-60W..! ΠΧ http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_a10_6800k_review_apu,8.html http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61510-amd-richland-review-a10-6800k-a10-6700-benchmarked-22.html http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_a10-6800k_richland_review/3 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-a10-6800k_8.html Η καταναλωση ενος συστηματος με AMD A10-5800K CORSAIR A50 ASROCK FM2A75 PRO4 M GEIL 8GB DDR3 2133Mhz (στα 1600Mhz - 10watt) KINGSTON V300+ 120GB SSD SATA III W.D. 1TB CAVIAR BLUE SATA III SAMSUNG DVD-RW SATA MICROSOFT MOUSE / K. LOGITECH CAMERA BEQUIET SYSTEM POWER 7 300WATT (80PLUS) ----------------------------------------------------- Από πρίζα ! IDLE 30-35WATT FULL LOAD (PRIME + FURMARKT ) = 143 WATT !! Λογικα με εναν A8- 6500 θα έχεις full load γύρω στα 105watt και idle 28 - 30watt !!! Σε KAVERI θα δεις ακόμα χαμηλότερες καταναλώσεις !!! Μητρική κοίταξε της ASROCK , φαίνεται πολύ δυνατή και φτηνή (FM2A75M PRO4 +)
cabdik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 φιλε adtakhs, οι διαφορες του δικου μου ειναι οτι εχει + 3 x 1ΤΒ HDD σκληρους, 2 x usb HDD 2 x DVDRW 1 front panel με card reader, usb port, esata port και 4pin ρευματος, 1 καρτα ηχου ASUS XONAR ποσο πιστευεις θα μειωθει? επισης, κατι αλλο, ΑΝ αλλαξω τελικα πλατφορμα, η μητρικη που λεω να παρω ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/3945484/Asrock-FM2A88M-Extreme4.html με το νεο τσιπσετ, και ιδιο Layout μεαυτη που προτεινεις, με μοοοοονο 4-5€ επιπλεον..!! 1
adtakhs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Θα μειωθεί κατά πολύ ... Το ίδιο σχεδιάζω και εγώ, δύνοντας έναν PHENOM II X4 975 BE που έχω στο δεύτερο σύστημα ! Πρώτα απ` όλα επειδή το σύστημα θα είναι δυνατότερο από το σημερινό για θέαση ταινιών κ.λ.π. θα έχεις μικρότερο load απ` ότι σήμερα οπότε χαμηλότερη κατανάλωση ... ακόμα και αν οι max καταναλώνσεις δεν διέφεραν ... Από εκεί και πέρα θα έχεις πολύ πιο χαμηλή κατανάλωση σε IDLE και γύρω στα 130Watt σε full load (prime + furmarkt ) ! Νομίζω ένας A8-6500 έχει κάπου στα 100watt κατανάλωση σε πλήρες σύστημα ! Με τα υπόλοιπα εξτρά περιφερειακά επάνω, σίγουρα θα έχεις παραπάνω , αλλά πολύ λιγότερη από την σημερινή. Τρέξε ένα prime και furmarkt στο δικό σου να δεις τι έχει σαν κατανάλωση . Πάντως εγώ θα περίμενα τα KAVERI για να αλλάξω πλατφόραμα . Αρχές του `14 λέγεται πως θα τους έχουμε . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα