mathsrule Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Oχι δεν την εχω δει και τρεχω ολοταχως να την βρω.Ωραιος ΥΓ.Ειναι με τον Χενρι παλι?Ασε το βρηκα.Ναι με τον Παγκ Χενρι μονο που τοτε δεν πρεπει να ηταν πλοιαρχος. ΤHANKS Ναι, είναι ουσιαστικά η πρώτη σεζόν αυτής της σειράς. Είναι πριν γίνει Ναύαρχος. Θα παρατηρήσεις όμως κάποιες μικρές αλλαγές ηθοποιών (π.χ. ο Μπάιρον και η γυναίκα του η Νάταλι τώρα πια είναι άλλοι ηθοποιοί κτλ). Εάν δεν βρεις υπότιτλους, έχω εγώ να σου δώσω. 1
darkheretic Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Ναι, είναι ουσιαστικά η πρώτη σεζόν αυτής της σειράς. Είναι πριν γίνει Ναύαρχος. Θα παρατηρήσεις όμως κάποιες μικρές αλλαγές ηθοποιών (π.χ. ο Μπάιρον και η γυναίκα του η Νάταλι τώρα πια είναι άλλοι ηθοποιοί κτλ). Εάν δεν βρεις υπότιτλους, έχω εγώ να σου δώσω. Την βρηκα κατεβαινει με ρυθμο χελωνας.Τελος παντων οι υποτιτλοι με μπερδεψαν λιγο βρηκα καποιους αλλα αναφερουν 11 επισοδια.ενω ειναι 7,βρηκα καποια ακρη ελπιζω να ειναι σωστα συγχρονισμενοι.Τα αρχεια ειναι avi και οι υποτιτλοι DvDRip.Moλις τελειωσει θα το διαπιστωσω 1
CROM271 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ειδα το band of brothers. Πολυ ωραιο, χωρις ακροτητες και αμερικανιες. Παιδια υπαρχει καμια ταινια αξιολογη που να δειχνει καποια μαχη ή εκστρατεια απο την πλευρα των γερμανων? Κατι σαν το letters from Iwo Jima δηλαδη. Υπαρχουν βεβαια το downfall (δεν το εχω δει, τωρα το κατεβαζω), οπως επισης και το consiracy και το das boot (δεν τα εχω δει ουτε αυτα ακομα...) αλλα αυτα αναφερονται απο οτι καταλαβαινω σε γεγονοτα μη πολεμικα. Εννοω μια ταινια που να δειχνει π.χ την αποβαση στην Νορμανδια ή την μαχη του Σταλινγκραντ απο την πλευρα των γερμανων. Μαλλον βρηκα μια. Το Stalingrad. Καμια αλλη υπαρχει? 1
Kasrith Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ειδα το band of brothers. Πολυ ωραιο, χωρις ακροτητες και αμερικανιες. Και όλας? Μωρε μπράβο
Fotis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Ειχα ξεχασει και το Site: Enemy at the Gates 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 To Das Boot, παρότι δεν είναι ακριβώς μεταφορά πραγματικών γεγονότων, βασίζεται εν μέρει σε πραγματικά περιστατικά και γενικότερα περιγράφει μία πραγματική κατάσταση. Αντίστοιχο παράδειγμα, είναι η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν: εμπνέεται από πραγματικές καταστάσεις, αλλά δεν είναι ακριβής μεταφορά πραγματικών γεγονότων, παρότι συμπεριλαμβάνει τέτοια (την απόβαση στη Νορμανδία κτλ.) Ο χαρακτήρας του Τομ Χανκς, ας πούμε, βασίστηκε σε πραγματικό ταγματάρχη του Αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκε στην πολιορκία του Σεν Λο. Είναι κρίμα που το ιδεολογικό σκέλος της υπόθεσης χρωματίζει -αναπόφευκτα- το θέμα, γιατί οι Γερμανοί έδωσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μάχες (η άμυνα του Άαχεν, ας πούμε, που ήταν δεδομένο ότι οι υπερασπιστές της πόλης ήταν καταδικασμένοι) ή η μάχη του Μόντε Κασίνο (αλλά εκεί έκαναν λαδιά/λάθος οι Σύμμαχοι και αυτά αποφεύγονται να θιχτούν, για τον ίδιο λόγο που αποφεύγεται η θετική απεικόνιση Γερμανικών μονάδων -υπάρχει ο φόβος της ιδεολογικής εκμετάλλευσης). Και στη Βόρεια Αφρική έδωσαν εξαιρετικές μάχες οι Γερμανοί (ο Ρόμελ, ειδικά επειδή εκτελέστηκε στο τέλος από το Χίτλερ, είναι ίσως και ο μόνος γνωστός στρατηγός των Γερμανών που αντιμετωπίζεται θετικά στην εποχή μας).
spinemm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Ο Στραταρχης Ρομμελ δεν εκτελεστηκε "ωθηθηκε" στην αυτοκτονια υστερα απο υπονοιες οτι γνωριζε ή οτι βοήθησε ή γενικοτερα οτι συμμετειχε με οποιονδηποτε τροπο στην "επιχειρηση VALKYRIE". 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Σωστά, του δόθηκε η επιλογή να αυτοκτονήσει και να μη διωχθεί η οικογένεια και οι συνεργάτες του ή να αντιμετωπίσει το "λαϊκό δικαστήριο" και τη βέβαιη θανατική καταδίκη. Επομένως, δεν "ωθήθηκε" εντός εισαγωγικών, του ετέθη ένα εφιαλτικό δίλημμα (ούτε καν δίλημμα, για τον ίδιο ο θάνατος ήταν βέβαιος) και -πολύ ανθρώπινα- από το να γελοιοποιήσει το Χίτλερ και να καταλήξει νεκρός, προτίμησε να γλιτώσει συγγενείς και συνεργάτες και να καταλήξει νεκρός. Στο θέμα μας, αν και δεν είναι "πολεμική" ταινία, αλλά κοινωνική με φόντο τον πόλεμο: Anonyma - Eine Frau in Berlin, για τα λιγότερο γνωστά εγκλήματα των Συμμάχων. 1
kostas_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Για τον Ρόμμελ, υπάρχει αυτή η ενδιαφέρουσα γερμανική τηλεταινία. http://www.imdb.com/title/tt2157346/ Καλή επίσης είναι και η μίνι σειρά http://www.imdb.com/title/tt1504261/?ref_=fn_tt_tt_1 1
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Παιδια υπαρχει καμια ταινια αξιολογη που να δειχνει καποια μαχη ή εκστρατεια απο την πλευρα των γερμανων? Κατι σαν το letters from Iwo Jima δηλαδη. Υπαρχουν βεβαια το downfall (δεν το εχω δει, τωρα το κατεβαζω), οπως επισης και το consiracy και το das boot (δεν τα εχω δει ουτε αυτα ακομα...) αλλα αυτα αναφερονται απο οτι καταλαβαινω σε γεγονοτα μη πολεμικα. Εννοω μια ταινια που να δειχνει π.χ την αποβαση στην Νορμανδια ή την μαχη του Σταλινγκραντ απο την πλευρα των γερμανων. Μαλλον βρηκα μια. Το Stalingrad. Καμια αλλη υπαρχει? Να σου προτείνω το Dresden που είναι γερμανική TV Movie για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης και το Black Book που αν και δε δείχνει τα πράγματα απ΄τη πλευρά των Γερμανών, πάντως έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που τα παρουσιάζει. Επίσης ενδιαφέρον πιστεύω θα βρεις το Speer und er σχετικό με τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Χίτλερ. Υπάρχει και μια μίνι σειρά http://www.imdb.com/title/tt0115150/?ref_=fn_al_tt_1 Να ζητήσω κι εγώ μια βοήθεια, μήπως ξέρετε πού θα μπορούσα να βρω μια Γερμανική ταινία για τον Τιτανικό που γυρίστηκε το 1943; Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται εκτός θέματος στο θέμα που συζητάμε αλλά αν ρίξετε μια ματιά στα trivia της ταινίας θα δείτε ότι έχει μεγάλη σχέση με τον Β ΠΠ http://www.imdb.com/title/tt0036443/trivia?ref_=tt_trv_trv 1
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Αυτό το έχει δει κανείς; http://www.imdb.com/title/tt0359078/?ref_=nv_sr_1 Churchill: The Hollywood Years (2004)
Plug Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 μου αρεσε πολυ το white tiger. Τωρα βλεπω το Σταλινγκραντ του 1987 νομιζω,επισης πολυ καλο.
lefter Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 καλημερα A bridge too far http://www.imdb.com/title/tt0075784/ αρκουν νομιζω τα ονοματα των ηθοποιων πολυ ωραια ταινια 2
mathsrule Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 καλημερα A bridge too far http://www.imdb.com/title/tt0075784/ αρκουν νομιζω τα ονοματα των ηθοποιων πολυ ωραια ταινια Μόλις με έψησες να την δω.....
ntg1980 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Unsere Mütter, unsere Väter (Αγγλικός τίτλος Generation War)&Der Tunnel (Αγγλικός τίτλος The Tunnel)από μένα, όπως και πολλές που προαναφέρθηκαν.Η δεύτερη ταινία (Der Tunnel) δεν έχει να κάνει άμεσα με τον β' παγκόσμιο, αλλά αφορά το τοίχος του Βερολίνου και ένα (απ'τα δεκάδες) τούνελ που χτίστηκαν από κάτω, ώστε να περάσει κόσμος απ'τη ανατολική πλευρά στην δυτική. Πάρα πολύ δυνατές ερμηνείες, αγωνία, κι ένα story που βασίζεται σε αληθινή ιστορία (στο τέλος αναφέρουν και τι απέγιναν όσοι ζήσανε). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα