Regeekfc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Άνοιξα το θέμα γιατί παίζει πολύ έντονα τελευταία το ΤΝ πάνελ με 120/144 , εκεί δλδ. που κράζανε τα ΤΝ τώρα πίνουν νερό στο ονομά τους. Βέβαια σε 27 ίντσες απ' ότι είδα και σε 1440 δεν υπάρχει κάτι. Μόνο σε 24 ίντσες. Περα απ' όλα το G-Sync θα μπορεί να εφαρμοστεί στις οθόνες μας με κάποιο τρόπο ή θα βγούν εντελώς νέες ; Αυτοι πο κραζανε τα tn δεν ηταν καταναλωτες, ειναι οι γνωστοι αγνωστοι που προωθουν καινουργιες τεχνολογιες για να δουλεψουν τα καταστηματα τους. Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι gamers... 27 ινσες/1440 tn ή ips ? Μονο σε καινουργιες οθονες με εξαιρεση την VG248QE της asus.
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Tearing έχουμε όταν τα fps ξεπερνούν τα Hz της οθόνης. Με 80-100 fps σε 120Hz monitor η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη από ότι σε 60Hz monitor με το ίδιο υπόλοιπο hardware. Αυτό είπα, ότι δηλαδή ένα 120Hz monitor ξεδιπλώνει τις αρετές του σε πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο όταν έχεις hardware που να κρατάει >120fps Φυσικά αν είσαι πάνω από 120 fps, ενεργοποιείς vsync για να γλιτώσεις το tearing! ξερεις τα fps δεν ειναι σταθερα κυμαινονται αναλογα το παιχνιδι μπορει να εχεις και λιγοτερα και περισσοτερα
akisk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Φίλε μου μίλησες για tearing. Σου εξήγησα πότε έχουμε tearing (>120fps). Πού είναι η ένστασή σου; Τα fps κυμαίνονται, βάζεις vsync και είσαι αρχηγόπουλο! Επιμένω ότι 120Hz > 60Hz ακόμα και όταν το hardware που έχεις δεν είναι ικανό να κρατήσει 120fps. Όποιος έχει τέτοιο monitor εύκολα μπορεί να το επιβεβαιώσει. Αυτό που λέω είναι κάτι πολύ τετριμμένο. Αν διαφωνείς με αυτό, πάει να πει ότι σίγουρα δεν έχεις δει τέτοιο monitor σε δράση!
Prozac Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Το vsync εξισώνει τα fps με το refresh rate όταν τα fps>refresh rate Το vsync δεν εχει νόημα σε 120hz όταν έχουμε 80fps
Regeekfc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Με το v-sync εχεις παραπανω lag, οι περισσοτεροι το εχουν κλειστο...
akisk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Όντως έτσι είναι όπως τα λέτε και οι 2. Mίλησα για vsync γιατί αναφέρθηκε ότι τα fps έχουν σκαμπανεβάσματα, οπότε το 80fps average δεν αποκλείει ότι σε κάποιες στιγμές τα fps ξεπερνούν τα 120, οπότε εκεί είναι χρήσιμο το vsync για να μην υπάρχει tearing. Φυσικά μία από τις παρενέργειες είναι ότι προστίθεται λίγο lag (και κάποιες φορές stuttering).. Αν τα fps δεν ξεπερνούν ποτέ το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, εννοείται πως το vsync πρέπει να παραμένει κλειστό. Υπάρχει και το Dynamic Vsync control και δουλεύει πιο έξυπνα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 και το adaptive vsync της Nvidia εδώ και μήνες...
Prozac Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Όπως είπατε, το lag μπορείς να το εξαφανίσεις με διάφορους τρόπους. Προσωπικά, θα προτιμήσω να παίξω ένα παιχνίδι με σταθερά 60 fps σε ένα μόνιτορ 60hz, πάρα σε ένα μόνιτορ 120hz με 80 fps και να έχω frame drops. Καλά τα 120/144hz αλλά θελουν και την αντίστοιχη κάρτα γραφικών
zedz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα,Half evil μολις μπηκα για να κανω και εγω το ιδιο θεμα Ειμαι σε αυτο το δίλημμα εδω και μερες και δεν μπορω να αποφασισω Στον υπολογιστη καθομαι κυριως για παιχνιδια οπως LoL, isws WOW και σπανια CS και για σειρές..Εχω i7 2600k cpu kai at6950 gpu Οπότε θέλω να πιστευω δεν θα εχω πρόβλημα για παραπάνω απο 60fps.Υπολογίζω μεχρι 300Euro το πολυ +50.Για 120-144 hZ κατέληξα στην Benq XL2411Tκαι για IPS στις Eizo Foris FS2333 ή Dell Ultrasharp U2312HM
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 η Foris αξίζει πάντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα