Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 500-600 ευρώ. Αν δεν γίνεται αλλιώς, ανεβαίνω και λίγο αλλά θα προτιμούσα όχι.

Χρήση υπολογιστή : Dual Boot Windows/Linux με βασικό λειτουργικό Linux. Στο Linux θα σηκώνω και Virtual Machines (Virtualbox). ΔΕΝ θα παίζω παιχνίδια. ΔΕΝ θα κάνω overclocking.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τίποτα που να απαιτεί ιδιαιτερα γραφικά

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω την LG Electronics 23EA53V-P 23¨ Wide LED IPS και ίσως στο μέλλον πάρω άλλη μία 1080p.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μπορώ να στο στήσω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Όχι.

Οπως εγραψα και πιο πάνω, δεν παίζω παιχνίδια. Ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σκέφτομαι να μην πάρω ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αν στην πορεία δω ότι δεν την παλεύω με την HD 4600 θα  προσθέσω μία τότε. Όπως και αν έχει η ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αν μπει τελικά, δεν θα είναι ισχυρή/ενεργοβόρα.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή έχω αποφασίσει να είναι ο i5 4670 (193 ευρώ).

Μνήμες λέω να πάρω ένα DIM των 8GB και ίσως μέχρι ας πούμε το Πάσχα να πάρω ένα ίδιο για να λειτουργήσουν σαν Dual Channel. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιο ακριβώς να πάρω (περίπου 75 ευρώ). Έχει νόημα να πάω σε 2x4GB;

SSD Samsung 840 120GB (93 ευρώ). Έχει νόημα να δω κάτι σε πιο ακριβές λύσεις (ocz ή intel); Νομίζω ότι οι intel έχουν πιο μεγάλη εγγύηση. Σκληρό δίσκο για αποθήκευση έχω.

CPU + RAM + SSD ~= 360

Εκεί που δεν έχω ιδέα τι γίνεται είναι στη mobo, στο κουτί και στο τροφοδοτικό.

Το τροδοτικό θέλω να μπορεί να σηκώσει αυτά που ανέφερα και μία low/mid end κάρτα γραφικών και ας πούμε και 2 σκληρούς δικους. Ούτε overclocking ουτε gaming. Πχ το Thermaltake Hamburg 530W θα είναι οκ;

Στη mobo απλά δεν ξέρω τι παίζει, εκτός του ότι χρειάζομαι το socket 1150. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε crossfire, ουτε xli ούτε τίποτα τέτοιο. USB 3 να έχει και να παίρνει μνήμες στα 1600 MHz.

Στο κουτί δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση. Απλά να τα χωράει, αν και δε θα με χαλάει αν δεν κάνει και πολύ θόρυβο.

Ψύκτρα φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται, αλλά αν κάνω λάθος, απλά προτείνετέ μου μιά.

150-200 ευρώ και για τα 3 είναι ρεαλιστικό ποσό; Ή χρειάζεται να ανέβω και άλλο;

Επεξ/σία από pmav99

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...