Προς το περιεχόμενο

Αρχείο του Office από Windows σε MacOS

fermat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ρωτήσω αν δημιουργήσει κάποιος ένα αρχείο office στο word ή PowerPoint ή access ή excel σε μηχάνημα που να έχει Windows , γίνεται μετά αυτο το αρχείο να διαβαστεί σε MacOS;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Ήθελα να ρωτήσω αν δημιουργήσει κάποιος ένα αρχείο office στο word ή PowerPoint ή access ή excel σε μηχάνημα που να έχει Windows , γίνεται μετά αυτο το αρχείο να διαβαστεί σε MacOS;

Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές (όσον αφορά αρχεία Word/PowerPoint/Excel), τα αρχεία Office διαβάζονται κανονικά από διάφορες εφαρμογές στο OS X.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα Word διαβάζονται από την εφαρμογή TextEdit (που είναι προεγκατεστημένη μαζί με το OS X), τα δε έγγραφα PowerPoint και Excel διαβάζονται από εφαρμογές τρίτων (είτε Office for Mac είτε OpenOffice είτε LibreOffice είτε Keynote & Numbers).

Έγγραφα που δημιουργήθηκαν σε Access δεν έχω δοκιμάσει να ανοίξω και δεν ξέρω αν και πώς ανοίγουν σε OS X.

Thanks paredwse,για το access ενδιαφέρομαι πιο πολύ από όλα.Αν ξέρει κάποιος , απο windows αν διαβάζεται σε MacOS X.

Μπορείς να βάλεις parallels και να εγκαταστήσεις εκεί. Το πιο εύκολο.

Σε ευχαριστώ iMarilina ,απλα αυτο απο οτι είδα θέλει να το αγοράσεις κ απο οτι είδα κ ολας ειναι ακριβουτσικο :mellow: .Μπορω ας πουμε να το κατεβάσω απο το διαδίκτυο σπασμένο; Θα υπάρχει πρόβλημα; Σόρυ απλα δε ξέρω τιποτα απο MacOS γι'αυτό ρωτάω.Thanks

Και αυτα πάλι τα αγοράζεις Dr.Fuzzy απο ότι είδα. Δεν υπάρχει κατι σε πιο free;

<p>Σε ευχαριστώ iMarilina ,απλα αυτο απο οτι είδα θέλει να το αγοράσεις κ απο οτι είδα κ ολας ειναι ακριβουτσικο :mellow: .Μπορω ας πουμε να το κατεβάσω απο το διαδίκτυο σπασμένο; Θα υπάρχει πρόβλημα; Σόρυ απλα δε ξέρω τιποτα απο MacOS γι'αυτό ρωτάω.Thanks</p>

<div>

<p> </p>

</div>

<br><p> </p>

<div>

<p>Δες και εδώ <a data-ipb='nomediaparse' href='http://mthomas.co.uk/5-ways-to-access-access-on-a-mac/'>http://mthomas.co.uk/5-ways-to-access-access-on-a-mac/</a></p>

</div>

<div>Και αυτα πάλι τα αγοράζεις Dr.Fuzzy απο ότι είδα. Δεν υπάρχει κατι σε πιο free;</div>

Μια χαρά δουλεύει ;)

Εχω το parallels 8 με windows 7 και windows 8 πανω κανένα θέμα :)

<p>Ok thanks , πρέπει να το εγκαταστήσω και σε windows και σε MacOs;</p>

Εγκαθιστάς το parallels με windows και το access το εγκαθιστάς στο μακ μέσω parallels. Στην ουσία ειναι virtual machine για να μπορείς να δουλεύεις σε περιβάλλον και εφαρμογές windows μεσα στο μακ. Πολύ πιο εύκολο απο το να κανεις boot camp.

Thanks paredwse,για το access ενδιαφέρομαι πιο πολύ από όλα.Αν ξέρει κάποιος , απο windows αν διαβάζεται σε MacOS X.

Δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσεις τίποτα. Απλά θα βρεις το Word και το Excel για MAC. 

Ανοίγει μία χαρά αρχεία .doc και .xls. 

Για τα αρχεία του access δες το MDB / ACCDB Viewer.

Δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσεις τίποτα. Απλά θα βρεις το Word και το Excel για MAC. 

Ανοίγει μία χαρά αρχεία .doc και .xls. 

Για τα αρχεία του access δες το MDB / ACCDB Viewer.

Σαφώς και το office για Mac είναι μια χαρά. Αλλά δε μιλάμε για doc / xls, το access δεν το υποστηρίζει το office απ'όσο ξέρω. 

Σαφώς και το office για Mac είναι μια χαρά. Αλλά δε μιλάμε για doc / xls, το access δεν το υποστηρίζει το office απ'όσο ξέρω. 

Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέει η Marilina. Δεν το υποστηρίζει. Υπάρχει το Office για Mac αλλά είναι το απλό και όχι το pro που περιλαμβάνει την Access. Η καλύτερη λύση είναι με το parallels. 

Λάθος. Μιλάμε ΚΑΙ ΓΙΑ .doc και .xls. 

Τα αρχεία του access μπορεί κανείς να τα δει με το s/w που παρέθεσα. Αν και όποιος χρησιμοποιεί access είτε δεν γνωρίζει τι κάνει η access είτε δεν γνωρίζει τι χρησιμοποιεί. Οπότε, μιλάμε μόνο για .doc και .xls. 

Εν έτη 2013 με τόσες "πλατφόρμες" για db δεν υπάρχει λόγος για access. 

Το office subscription model, όπου δίνεις ένα ποσό κάθε μήνα, σου παρέχει 5 εγκαταστάσεις office σε 5 διαφορετικά μηχανήματα.

Τα μηχανήματα αυτά μπορεί να είναι windows ή mac os.

Εγώ αυτό χρησιμοποιώ.

Μου βγαίνει γύρω στα 8 ευρώ το μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...