Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηγα λοιπον στον τυπογραφειο και μου ειπε οτι τις καρτες τις εκτυπωνουν σε μεγεθος 9Χ5 cm  με 300 dpi , εγω δοκιμασα και hd οπως μου ειπατε και οπως που ειπε ο τυπογραφος και τα δυο φαινονται πολυ καλα στην εκτυπωση οποτε το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο...σας ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια. :-)

Δημοσ.

Μια χαρά!

Απλώς μη μπερδεύεις το HD με την εκτύπωση. Το HD ως επί το πλείστον αναφέρεται σε οθόνες, ενώ εδώ μιλάμε για ποιότητα (πυκνότητα) εκτύπωσης: dpi = dots per inch ή pixels per inch

Δημοσ.

Το μέγεθος της κάρτας το ορίζεις εσύ. (Το πιο συνηθισμένο είναι 9 x 5 εκ.)

Αν θα τυπώσεις ψηφιακά αφήνεις τα χρώματα σε RGB ειδάλλως αν τυπώσεις σε offset μηχανή τότε το αλλάζεις σε CMYK (τετραχρωμία)
Τέλος διαλέγεις πάντα, για δουλειές τυπογραφείου 300 Pixels/Inch - DPI.

*Τώρα το είδα ότι έκανες την δουλειά σου... :P

Δημοσ.

Επίσης να αποφεύγεις να στέλνεις jpg για εκτύπωση, γιατί υπάρχει loss από τη συμπίεση. Αν στο τυπογραφείο δέχεται psd ή ai είναι η καλύτερη λύση, αλλιώς σε raw καλύτερα για να είναι ασυμπίεστη η εικόνα. Αυτοί θα ξέρουν εκεί τι να κάνουν.

Δημοσ.

300 DPI, πραγματικές διαστάσεις σε cm (εκατοστά) και για εκτύπωση πιστεύω είναι καλύτερα να στέλνεις το ανοιχτό αρχείο (psd, ai). Επίσης νομίζω και το pdf δεν χαλάει την ποιότητα και κάνει για εκτύπωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...