Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω βοηθεια σε μια ασκηση την οποια εχω επισηναψει.Θελω να φτιαξω αυτο το προγραμμα αλλα το προβλημα που ανιτμετωπιζει ειναι οτι οταν το εκτελω θελω εκει που λεει τις ταχυτητες στην printf να γραψω κατι ωστε να μου βγαζει : Taxitita prwtis sfairas:2 m/s KAI OXI ΑΠΛΑ 2
Πως να το κανω??

Δευτερον ,στα ερωτηματα 3,4 εχω κολλησει.Δεκαδικα σημαινει να βαλω  double ή float??
Αυτος ειναι ο κωδικας μεχρι το 2ο ερωτημα :

int<stdio.h>
intmain()
{
int m1=1;
int m2=3;
int u1=4;
int u2=-2;
int V1;
int V2;
V1=(2*3)/(1+3)*(-2)+(1-3)/(1+3)*4;
V2=(2*1)/(3+1)*4 + (3-1)/(3+1)*(-2);
printf ("Sfaira1:%d\n",V1);
printf ("Sfaira2:%d\n",V2);

int M1,M2,U1,U2; 
printf ("Dwse tin maza tis prwtis sfairas\n");
scanf ("%d/n",&M1);
printf ("Dwse tin maza tis deuteris sfairas\n");
scanf ("%d/n",&M2);
printf ("Dwse tin taxutita tis prwtis sfairas\n");
scanf ("%d\n",&U1);
printf ("Dwse tin taxutita tis deuteris sfairas\n");
scanf ("%d\n",&U2);
int v1,v2;
v1=(2*M2*U2)/(M1+M2) + (M1-M2)/(M1+M2)*(U1);
v2=(2*M1*U1)/(M1+M2) + (M2-M1)/(M1+M2)*(U2);
printf ("Nea taxytita prwtis sfairas:%d\n",v1);
printf ("Nea taxutita deuteris sfairas:%d\n",v2);
system ("pause");
return 0;

post-278714-0-59599900-1382877259_thumb.jpg

post-278714-0-81067500-1382877266_thumb.jpg

Δημοσ.

παμε μια μια τις ερωτησεις:

Καταρχας βαζουμε code tags για να φαινεται ο κωδικας καλυτερα.

Στην printf μπορεις να βαλεις κειμενο - μεταβλητη - κειμενο - μεταβλητη. Αρα μπορει να γινει αυτο που λες βαζοντας το κειμενο μετα την μεταβλητη.

Ποια η διαφορα του double με τον float? http://stackoverflow.com/questions/4314505/double-versus-float

και εδω στο fundamental data types

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/variables/

Τωρα για το 3: πως διαβαζεις ακεραια τιμη? ε αλλαζεις την ακεραια σε δεκαδικη

4: Tι γινεται αν εχω

int x = 5
int y = 2
int res = x / y
float res2 = x / y

float x = 5
float y = 2
int res = x / y
float res2 = x / y
Δημοσ.

παμε μια μια τις ερωτησεις:

Καταρχας βαζουμε code tags για να φαινεται ο κωδικας καλυτερα.

Στην printf μπορεις να βαλεις κειμενο - μεταβλητη - κειμενο - μεταβλητη. Αρα μπορει να γινει αυτο που λες βαζοντας το κειμενο μετα την μεταβλητη.

Ποια η διαφορα του double με τον float? http://stackoverflow.com/questions/4314505/double-versus-float

και εδω στο fundamental data types

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/variables/

Τωρα για το 3: πως διαβαζεις ακεραια τιμη? ε αλλαζεις την ακεραια σε δεκαδικη

4: Tι γινεται αν εχω

int x = 5
int y = 2
int res = x / y
float res2 = x / y

float x = 5
float y = 2
int res = x / y
float res2 = x / y

Πως ακριβως κανεις το Code Tags?? Σε καθε σειρα βαζεις []???

Δημοσ.

Στον editor εχει το <> αλλιως [.code] κωδικας [/.code] χωρις τις τελειες

Ναι οκ το ειδα αυτο και το πατησα και του εβαλα ενα κειμενο και το υπογραμμισα και μετα οποια γλωσσα και να διαλεγα μου αφηνε το σχολιο χωρις code tags και ολα το ιδιο χρωμα και δεν το δημοσιευσα.Τι κανω λαθος??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω αυτο που κανω ειναι γραφω τον κωδικα πιανω τις γραμμες ολες και παταω το code η το βαζω γραφωντας. Δοκιμασα πατωντας το code button επελεξα γλωσσα -> none και μετα εβαλα τις γραμμες του κωδικα και μου το εβγαλε και παλι

Επεξ/σία από Anubis13
Δημοσ.

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το offtopic.

Καταλαβαίνω ότι στα περισσότερα νήματα δεν φταίει ο OP αλλά κάποιος καθηγητής του έχει ζητήσει τη χρήση του Dev-C++ αλλά με θλίβει εν έτει 2013 με τόσα πολλά IDE που υπάρχουν και με τα μισά από αυτά να είναι cross platform και να υποστηρίζουν 10 γλώσσες (οπότε επιλέγεις σε ποιο θέλεις να επενδύσεις να το μάθεις και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με όποια γλώσσα και λειτουργικό και αν δουλέψεις) να βλέπω να μιλάμε ακόμη για Dev-C++.

Μόλις στην πρώτη σελίδα του παρόντος υποφόρουμ υπάρχουν ένα, δύο, τρία, τέσσερα και με το παρόν πέντε νήματα για το Dev-C++.

Εναλλακτικά IDE:

Visual Studio Express 2013 (υποθέτω ότι κατεβαίνει από εδώ) είναι η δωρεάν έκδοση του VS και έρχεται με δικό του compiler, debugger και ένα κάρο features.

Code::Blocks είναι ένα ελαφρύ cross platform IDE. Τρέχει σε Windows, Linux και μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιον compiler θέλουμε όπως πχ αυτόν του VS (αν το έχουμε εγκατεστημένο), τον MinGW, κτλ. Επιλέγουμε να κατεβάσουμε την έκδοση που έχει ενσωματωμένο τον MinGW compiler ώστε το IDE να είναι έτοιμο για χρήση.

CodeLite επίσης πάρα πολύ ελαφρύ cross platform IDE. Χρησιμοποιεί το ίδιο toolkit με το Code::Blocks οπότε είναι το ίδιο ελαφρύ. Του λείπουν κάποια features που έχει το Code::Blocks αλλά προσωπικά με έχει βολέψει πιο πολύ. Για ευκολία, η έκδοση για Windows έρχεται όπως και το Code::Blocks πακέτο με τον MinGW compiler ώστε να είναι έτοιμο για χρήση.

NetBeans η σουίτα της Sun και πλέον την Oracle. Ανήκει στην κατηγορία "περισσότερα features αλλά σχετικά βαριά" IDE και εκτός ότι είναι cross platform υποστηρίζει "plugins" για πολλές γλώσσες όπως C, Java οπότε δεν χρειάζεται να μάθεις πολλά IDE.

Eclipse εξίσου βαρύ και feature full με το Netbeans, το Eclipse είναι από τα πλέον γνωστά IDE. Όπως και τα παραπάνω τρέχει και αυτό παντού και υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Επίσης είναι αυτό που ζητάνε στις περισσότερες εταιρίες αν κάποιον ενδιαφέρει μετέπειτα να το πάει επαγγελματικά.

Κάθε φορά που εγκαθιστά κάποιος το Dev-C++, ο θεός σκοτώνει ένα όμορφο γλυκό γατάκι. Μην το κάνετε :)

• Like 3
Δημοσ.

Αν και συμφωνω με σενα ημιθεε εγω θα προτεινα να εξηγησουμε την διαφορα IDE απο editor πως εγκαθιστουμε τον compiler σε windows, πως τρεχουμε απο λινουξ ωστε μετα να διαλεξει ο καθενας οτι θελει. οπως βλεπεις εδω ο θεματοθετης εχει αποριες πανω στην γλωσσα και οχι στο ide

Δημοσ.

Αν και συμφωνω με σενα ημιθεε εγω θα προτεινα να εξηγησουμε την διαφορα IDE απο editor πως εγκαθιστουμε τον compiler σε windows, πως τρεχουμε απο λινουξ ωστε μετα να διαλεξει ο καθενας οτι θελει. οπως βλεπεις εδω ο θεματοθετης εχει αποριες πανω στην γλωσσα και οχι στο ide

Ναι και κάποια από τα άλλα ήταν για τη γλώσσα και όχι για το IDE αυτό καθεαυτό. Οι OP όμως (για το χ-ψ λόγο) χρησιμοποιούν το Dev-C++ για αυτό έγραψα τα παραπάνω. Η περιγραφή μου φυσικά κάθε άλλο παρά πλήρης είναι απλά έγραψα 2 λόγια πιο πολύ για να αναφέρω τα ονόματα των IDE για κάποιον που δεν τα έχει καν ακούσει και ξέρει μόνο το Dev-C++ που του είπανε στη σχολή.

Δημοσ.

Για αυτο λεω θα μπορουσαμε να γραψουμε 5-6 κουβεντες μιας και εχουμε καθε χρονια τα ιδια, οχι οτι βαριομαστε να απανταμε, απλα αν δημιουργησουμε ενα FAQ με τις επιλογες μας, πως τις δουλευουμε, θα μπορουν να τις δουν και να διαλεξουν τι τους ταιριαζει.

• Like 1
Δημοσ.

Ορίστε:

https://el.wikibooks.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1_%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Φτιάχνετε έναν οδηγό "C/C++ τον 21ο αιώνα" βάζετε τις απόψεις σας και όποτε αλλάζουν, μπορείτε να τις ανανεώνετε κιόλας. Οι linux-άδες του φόρουμ κάναμε αυτό https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82

Δημοσ.

Εγω αυτο που κανω ειναι γραφω τον κωδικα ποιανω τις γραμμες ολες και παταω το code η το βαζω γραφωντας. Δοκιμασα πατωντας το code button επελεξα γλωσσα -> none και μετα εβαλα τις γραμμες του κωδικα και μου το εβγαλε και παλι

Ρε φιλε μα το θεο,αυτο κανω.

Αρχικα πρωτα πατησα το <> στην γραμμη εντολων εγραψα κωδικα μετα οκ αλλα ολα ιδια.

Μετα εγραψα εδω κανονικα,μετα τα υπογραμμισα,copy, πατησα το εικονιδιο <>,paste αλλα παλι τπτ.Ρε γαμωτο μου,επειδη ειμαι και αρχαριος,γινεται καποιος να μου πει πως το κανει αναλυτικα γιατι ακολουθω τα βηματα και τα χρωματα δεν αλλαζουν.Μηπως ειναι θεμα του PC??

Δημοσ.

Εδώ στον editor του φόρουμ είναι τα code tags (όχι δηλαδή στο dev-c++)

ναι το ξερω αυτο χρησιμοποιω αλλα δεν δουλευει γαμωτο μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...