Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σκεπτικό σου βασίζεται στο ότι η διαβάθμιση που έχει το ποτήρι σου είναι σωστή, είναι όμως? Προσωπικά βλέπω πιο πιθανό να είναι λάθος η ένδειξη στο ποτήρι σου, από το να έχει 270-280ml coca cola το κουτάκι των 330ml. Μόνο με δοσομετρητή ακριβείας μπορείς να κάνεις τέτοια μέτρηση.

ΥΓ

Δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοιο ποτήρι, που το βρήκες?

Ήταν διαφημιστικό ποτήρι μπύρας. Δεν το έχω πλέον καθώ έσπασε. Θυμάμαι όμως ότι μπουκαλάκι νερού 500ml γέμιζε δύο τέτοια ποτήρια....

Δημοσ.

Ήταν διαφημιστικό ποτήρι μπύρας. Δεν το έχω πλέον καθώ έσπασε. Θυμάμαι όμως ότι μπουκαλάκι νερού 500ml γέμιζε δύο τέτοια ποτήρια....

Εγώ πάντως όταν χρειάστηκε να αλλάξω μόνος μου λάδια στις μπουκάλες της μοτό μου(το service manual λέει 459ml έκαστη), πήγα και αγόρασα δοσομετρητή ακριβείας. Δεν σκέφτηκα καν να εμπιστευτώ τις διαβαθμίσεις που είχε πάνω το μονόλιτρο fork oil. Πόσο μάλλον τις διαβαθμίσεις που μπορεί να έχει ένα διαφημιστικό ποτήρι μπύρας...

Btw έχω διαφημιστικά ποτήρια της amstel, δεν έχουν διαγράμμιση όμως, ούτε καν χωρητικότητα γράφουν. Σε δοκιμή με μπουκαλάκι νερού 500ml το ποτήρι γέμισε 2 φορές και περίσεψε κιόλας λίγο.

Δημοσ.

Btw έχω διαφημιστικά ποτήρια της amstel, δεν έχουν διαγράμμιση όμως, ούτε καν χωρητικότητα γράφουν. Σε δοκιμή με μπουκαλάκι νερού 500ml το ποτήρι γέμισε 2 φορές και περίσεψε κιόλας λίγο.

Κι εμένα της Αmstel ήταν μόνο που είχαν μια γραμμή που έγραφε 250ml. Από τα λεγόμενά σου το ποτήρι παίρνει περίπου 230-240ml. Δοκίμασε να γεμίσεις ένα άδειο κουτάκι της κόλα κόλα με νερό και μετά ρίξε το σε ένα ποτήρι να δεις. Αν περισσέψει νερό ρίξε το σε ένα άλλο ποτήρι και υπολόγισε περίπου πόσο μπορεί να είναι. Με άλλα λόγια το δεύτερο ποτήρι θα γεμίσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση περίπου; Είμαι σίγουρος πως δεν θα φτάσει τη μέση. Ή μπορείς να κάνεις και το άλλο. Πάρε το κουτάκι, γεμισέ το με νερό και άδειασε το σε ένα μπουκαλάκι των 500ml. Ξαναγέμισε και ξαναρίξτο στο μπουκαλάκι. Λογικά, 330+330=660ml οπότε θα περισσέψει αρκετή ποσότητα νερού. Λογικά πάντα. Θα είναι όμως έτσι;

Δημοσ.

Κι εμένα της Αmstel ήταν μόνο που είχαν μια γραμμή που έγραφε 250ml. Από τα λεγόμενά σου το ποτήρι παίρνει περίπου 230-240ml. Δοκίμασε να γεμίσεις ένα άδειο κουτάκι της κόλα κόλα με νερό και μετά ρίξε το σε ένα ποτήρι να δεις. Αν περισσέψει νερό ρίξε το σε ένα άλλο ποτήρι και υπολόγισε περίπου πόσο μπορεί να είναι. Με άλλα λόγια το δεύτερο ποτήρι θα γεμίσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση περίπου; Είμαι σίγουρος πως δεν θα φτάσει τη μέση. Ή μπορείς να κάνεις και το άλλο. Πάρε το κουτάκι, γεμισέ το με νερό και άδειασε το σε ένα μπουκαλάκι των 500ml. Ξαναγέμισε και ξαναρίξτο στο μπουκαλάκι. Λογικά, 330+330=660ml οπότε θα περισσέψει αρκετή ποσότητα νερού. Λογικά πάντα. Θα είναι όμως έτσι;

Μπα, 200-210ml υπολογίζω να χωράει. Όπως λέει και ο φίλος NTG τα κουτάκια δεν είναι γεμάτα ως πάνω, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ποσότητα coca-cola που έχει μέσα ένα σφραγισμένο κουτάκι και όχι το πόσο χωράει ένα άδειο κουτάκι. Προσωπικά αν είχα αμφιβολίες θα έκανα αυτό που έγραψα και πριν με το δοσομετρητή ακριβείας, δεν θα έπαιζα με άδεια μπουκαλάκια νερού και ποτήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...