Physics_Rulez Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Φώτη δυστυχώς υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε λαθραίο από πολιτική, οπότε αυτό με την ασφάλεια να το προσέξεις!
agent_smith Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μια φορά την ώρα που έβαζα βενζίνη μόλις είχε βάλει ένας πετρέλαιο σε μπετόνι περίπου σαν αυτό της φωτό σου. Η αντλία είχε γράψει περισσότερο απ ότι έλεγε πάνω το μπετόνι ως χωρητικότητα και ρωτούσε ο άνθρωπος τον υπάλληλο πως γίνεται αυτό. Ο υπάλληλος του έλεγε ότι ο αριθμός που έγραφε το μπετόνι είναι κιλά και όχι λίτρα. Ο πελάτης επέμενε ότι είναι λίτρα. Τότε πετάγομαι κι εγώ και λέω ότι όλα τα μπετόνια αναφέρουν λίτρα (μιας και ήμουν στα 2 μέτρα). Ο υπάλληλος να επιμένει ότι είναι κιλά και μονολογούσε μετά συνεχώς!! Ήταν μεγάλη η διαφορά; Το μπιτόνι γράφει λίτρα μέχρι ένα σημείο πάνω του, όχι μέχρι το καπάκι. Το μπουκάλι του λίτρου της Coca cola κτλπ δεν είναι ποτέ γεμάτο μέχρι το πώμα. Μια φορά σε βενζινάδικο ένας έκανε παράπονα γιατί του έβαλαν 54 λίτρα ενώ το αμάξι γεμίζει με 52 και προσπαθούσε ο βενζινάς να του εξηγήσει ότι 52 λίτρα είναι το μέγεθος του ντεπόζιτου αλλά αν του πεις να το γεμίσει αυτός βάζει μέχρι τέρμα επάνω στον σωλήνα...
Fotis13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Φώτη δυστυχώς υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε λαθραίο από πολιτική, οπότε αυτό με την ασφάλεια να το προσέξεις! Υποθετω πως θα υπαρχουν και καποιες μικρες που θα κανουν λαθρεμποριο απο "πολιτικη" οπως λες ,τις μεγαλες εταιρειες ομως δεν τις συμφερει τουλαχιστον σε επιπεδο λιανικης .Γενικα να ξερεις πως τα μεγαλα κερδη προερχονται απο το πετρελαιο θερμανσης τα καυσιμα κινησης αποδιδουν ενα πολυ μικρο περιθωριο κερδους στην λιανικη.Οπως επισης οτι ολα τα βενζιναδικα στην Ελλαδα προμηθευονται απο 2 διυλιστηρια ,αυτο δηλαδη που λεγαμε παλια οτι π.χ η Shell ηταν καλυτερη απο την BP η' το αντιθετο ηταν ανεκδοτο για οσους γνωριζαν αφου ειχαν ακριβως την ιδια βενζινη . Οταν μιλησα για ασφαλεια αναφερομουν στο θεμα νοθευσης του καυσιμου η' πειραγμενες αντλιες απο ανεξαρτητους ,μικρες εταιρειες και ειπα πως ειναι λογικο να ειναι πιο ασφαλης η προμηθεια απο καταστημα που ανηκει εξ'ολοκληρου σε εταιρεια και οχι σε καποιον ιδιωτη χωρις αυτο να σημαινει πως ολοι οι ιδιωτες κλεβουν φυσικα . Γνωριζω καποια πραγματα γιατι ο κολητος μου εχει 3 βενζιναδικα .
doctorized Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Ήταν μεγάλη η διαφορά; Το μπιτόνι γράφει λίτρα μέχρι ένα σημείο πάνω του, όχι μέχρι το καπάκι. Το μπουκάλι του λίτρου της Coca cola κτλπ δεν είναι ποτέ γεμάτο μέχρι το πώμα. Μια φορά σε βενζινάδικο ένας έκανε παράπονα γιατί του έβαλαν 54 λίτρα ενώ το αμάξι γεμίζει με 52 και προσπαθούσε ο βενζινάς να του εξηγήσει ότι 52 λίτρα είναι το μέγεθος του ντεπόζιτου αλλά αν του πεις να το γεμίσει αυτός βάζει μέχρι τέρμα επάνω στον σωλήνα... Δεν θυμάμαι τα νούμερα. Στο παράδειγμα σου με τα 54 λίτρα μήπως παίζει και το γεγονός ότι η αντλία μπορεί να είναι άδεια μέχρι ένα σημείο οπότε από τον μετρητή περνάνε κάποια επιπλέον λίτρα μέχρι να αρχίσει να στάζει μέσα στο ρεζερβουάρ; Στο πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι έχω παρατηρήσει ότι ξεκινάει να γράφει ο μετρητής και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αρχίζει να ρέει το πετρέλαιο στο ντεπόζιτο. Το θεωρώ φυσικό καθώς η σωλήνα είναι άδεια και μέχρι να γεμίσει ο μετρητής γράφει..... από την άλλη όμως μας κλέβουν λίτρα έτσι.... Και μια και ανέφερες την Coca Cola, έχεις δοκιμάσει να αδιάσεις κουτάκι των 330ml σε ποτήρι μπύρας 250ml; Το έχω κάνει.... μάντεψε.... χώρεσε ίσα-ίσα. (Το δοκίμασα με νερό για να μην υπάρχει ο παράγοντας ανθρακούχο αέριο. Το γεμάτο μέχρι πάνω κουτάκι γέμισε ακριβώς το ποτήρι. Πέρασε λιγάκι τη στάθμη των 250ml, θα έφτασε τα 260-265 το πολύ.)
Joshua21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δεν θυμάμαι τα νούμερα. Στο παράδειγμα σου με τα 54 λίτρα μήπως παίζει και το γεγονός ότι η αντλία μπορεί να είναι άδεια μέχρι ένα σημείο οπότε από τον μετρητή περνάνε κάποια επιπλέον λίτρα μέχρι να αρχίσει να στάζει μέσα στο ρεζερβουάρ; Στο πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι έχω παρατηρήσει ότι ξεκινάει να γράφει ο μετρητής και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αρχίζει να ρέει το πετρέλαιο στο ντεπόζιτο. Το θεωρώ φυσικό καθώς η σωλήνα είναι άδεια και μέχρι να γεμίσει ο μετρητής γράφει..... από την άλλη όμως μας κλέβουν λίτρα έτσι.... Τα τεπόζιτα των αυτοκινήτων ΠΑΝΤΑ χωράνε περισσότερο από όσο αναφέρουν τα εργοστάσια. Δεν ξέρω αν δεν συμπεριλαμβάνουν τη ρεζέρβα ή αν το κάνουν για άλλο λόγο, αλλά είναι γεγονός. Σε όποιο αυτοκίνητο και να δοκιμάσεις, θα χωρέσει παραπάνω από τα λίτρα που λέει ο κατασκευαστής. Και σίγουρα είναι πολύ περισσότερο από όσο καύσιμο μπορεί να χωρέσει ο σωλήνας. Όσο για τα πλαστικά μπιτόνια χωρίς πιστοποίηση, συνήθως η χωρητικότητα τους είναι... ότι νάναι. Έχω ένα τέτοιο 5λιτρο με διαβαθμίσεις αγορασμένο από praktiker, και κάθε φορά ζητάω από τον βενζινά να βάλει ακριβώς 5 λίτρα(για να υπολογίσω το λάδι μίξης για αλυσοπρίονο). Κάθε φορά εκτός από τα 5 λίτρα βενζίνη βάζω και 200ml λάδι μίξης(1/25), και παρόλα αυτά χωράει κιάλλο για να γεμίσει. Λες να με κλέβουν ΟΛΟΙ? Άσε μια φορά που δοκίμασα ένα τετράλιτρο μπιτόνι με διαβαθμίσεις από μηχανέλαιο, ζήτησα να βάλουν 2,5 λίτρα αλλά στη διαβάθμιση φαινόταν ότι έχει σκάρτα 3 λίτρα! Ο μόνος τρόπος για να υπολογίσεις με ακρίβεια πόσο σου έβαλαν στο μπιτόνι είναι με δοσομετρητή ακριβείας. Κάτι σαν αυτό: http://karagiannis-moto.gr/index.php?sel=spare&sec=spare_new&ida=813
agent_smith Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν θυμάμαι τα νούμερα. Στο παράδειγμα σου με τα 54 λίτρα μήπως παίζει και το γεγονός ότι η αντλία μπορεί να είναι άδεια μέχρι ένα σημείο οπότε από τον μετρητή περνάνε κάποια επιπλέον λίτρα μέχρι να αρχίσει να στάζει μέσα στο ρεζερβουάρ; Στο πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι έχω παρατηρήσει ότι ξεκινάει να γράφει ο μετρητής και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αρχίζει να ρέει το πετρέλαιο στο ντεπόζιτο. Το θεωρώ φυσικό καθώς η σωλήνα είναι άδεια και μέχρι να γεμίσει ο μετρητής γράφει..... από την άλλη όμως μας κλέβουν λίτρα έτσι.... Και μια και ανέφερες την Coca Cola, έχεις δοκιμάσει να αδιάσεις κουτάκι των 330ml σε ποτήρι μπύρας 250ml; Το έχω κάνει.... μάντεψε.... χώρεσε ίσα-ίσα. (Το δοκίμασα με νερό για να μην υπάρχει ο παράγοντας ανθρακούχο αέριο. Το γεμάτο μέχρι πάνω κουτάκι γέμισε ακριβώς το ποτήρι. Πέρασε λιγάκι τη στάθμη των 250ml, θα έφτασε τα 260-265 το πολύ.) Για να έχεις ακρίβεια σε αυτό που λες πρέπει να πάρεις ένα δοχείο με ενδείξεις σε ml (σαν τον δοσομετρητή ακριβείας που γράφει ο Joshua21 παραπάνω) να γεμίσεις το ποτήρι της μπύρας τέρμα και να το αδειάσεις να δεις τι χωρητικότητα έχει. Το ποτήρι μπορεί να χωράει 250ml μέχρι ένα σημείο, όχι μέχρι να ξεχειλίσει. Έτσι και το μπουκάλι και το κάνιστρο, δεν σου γράφουν 1 Lt πχ μέχρι τέρμα επάνω αλλά μέχρι ένα σημείο του δοχείου. Oι αντλίες είναι ρυθμισμένες να ρίχνουν όσα λίτρα γράφει ο μετρητής. Έχω δει αντλία να δουλεύει, πρώτα αρχίζει το μοτέρ της και όταν ξεκινήσει να στάζει από τον σωλήνα μετράει ο μετρητής(Επί της ουσίας το υγρό που έχει μείνει μέσα στον σωλήνα είναι πάντα εκεί επομένως το υγρό από την αντλία σπρώχνει το υγρό στον σωλήνα). Τα φορτηγά με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι άλλη ιστορία δεν έχουν καμία σχέση με τις αντλίες εκεί θέλει προσοχή γιατί έχουν και κάτι σωλήνες 30 μέτρα που αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά λίτρα. Σαφώς υπάρχουν κλέφτες... Μια φορά μου είχε βάλει ένας βενζινάς 4,8 λίτρα στο scooter που ξεχειλίζει στα 4 και είχα και 2 γραμμές μέσα ενώ κανονικά με 2 γραμμές και τα χλμ που κάνω γεμίζει στα 3.6λτ. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2013 από agent_smith
doctorized Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Για να έχεις ακρίβεια σε αυτό που λες πρέπει να πάρεις ένα δοχείο με ενδείξεις σε ml (σαν τον δοσομετρητή ακριβείας που γράφει ο Joshua21 παραπάνω) να γεμίσεις το ποτήρι της μπύρας τέρμα και να το αδειάσεις να δεις τι χωρητικότητα έχει. Το ποτήρι μπορεί να χωράει 250ml μέχρι ένα σημείο, όχι μέχρι να ξεχειλίσει. Έτσι και το μπουκάλι και το κάνιστρο, δεν σου γράφουν 1 Lt πχ μέχρι τέρμα επάνω αλλά μέχρι ένα σημείο του δοχείου. Oι αντλίες είναι ρυθμισμένες να ρίχνουν όσα λίτρα γράφει ο μετρητής. Έχω δει αντλία να δουλεύει, πρώτα αρχίζει το μοτέρ της και όταν ξεκινήσει να στάζει από τον σωλήνα μετράει ο μετρητής(Επί της ουσίας το υγρό που έχει μείνει μέσα στον σωλήνα είναι πάντα εκεί επομένως το υγρό από την αντλία σπρώχνει το υγρό στον σωλήνα). Τα φορτηγά με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι άλλη ιστορία δεν έχουν καμία σχέση με τις αντλίες εκεί θέλει προσοχή γιατί έχουν και κάτι σωλήνες 30 μέτρα που αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά λίτρα. Σαφώς υπάρχουν κλέφτες... Μια φορά μου είχε βάλει ένας βενζινάς 4,8 λίτρα στο scooter που ξεχειλίζει στα 4 και είχα και 2 γραμμές μέσα ενώ κανονικά με 2 γραμμές και τα χλμ που κάνω γεμίζει στα 3.6λτ. To συγκεκριμένο ποτήρι έχει την ένδειξη των 250ml λίγο πριν το στόμιο, περί τα 6-7 χιλιοστά. Οπότε μέχρι το στόμιο δεν μπορεί να είναι άλλα 80ml. Με ύψος 10 περίπου πόντους δεν μπορεί να παίρνει 250ml μέχρι τη στάθμη και άλλα 80ml, δηλαδή άλλο 1/3 περίπου μέχρι το στόμιο. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μπορεί να μην κάνω έτσι μέτρηση ακριβείας αλλά και πάλι, η χωρητικότητα του ποτηριού δεν είναι μπορεί να είναι πάνω από 270-280ml. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οπότε πώς χωράει όλο το νερό από το κουτάκι των 330ml στο ποτήρι;
Joshua21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 To συγκεκριμένο ποτήρι έχει την ένδειξη των 250ml λίγο πριν το στόμιο, περί τα 6-7 χιλιοστά. Οπότε μέχρι το στόμιο δεν μπορεί να είναι άλλα 80ml. Με ύψος 10 περίπου πόντους δεν μπορεί να παίρνει 250ml μέχρι τη στάθμη και άλλα 80ml, δηλαδή άλλο 1/3 περίπου μέχρι το στόμιο. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μπορεί να μην κάνω έτσι μέτρηση ακριβείας αλλά και πάλι, η χωρητικότητα του ποτηριού δεν είναι μπορεί να είναι πάνω από 270-280ml. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οπότε πώς χωράει όλο το νερό από το κουτάκι των 330ml στο ποτήρι; Το σκεπτικό σου βασίζεται στο ότι η διαβάθμιση που έχει το ποτήρι σου είναι σωστή, είναι όμως? Προσωπικά βλέπω πιο πιθανό να είναι λάθος η ένδειξη στο ποτήρι σου, από το να έχει 270-280ml coca cola το κουτάκι των 330ml. Μόνο με δοσομετρητή ακριβείας μπορείς να κάνεις τέτοια μέτρηση. ΥΓ Δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοιο ποτήρι, που το βρήκες?
BritGreek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Στο Κερατσίνι, υπάρχει επί της Γρ.Λαμπράκη στο ρεύμα προς Πέραμα ένα μικρό βενζινάδικο το οποίο πάντα πνίγεται στη δουλειά. Μιλάμε για ουρές. Έχει τη φτηνότερη βενζίνη σε όλη την περιοχή (απλή αμόλυβδη κάτι περισσότερα από 1,5 ευρώ το λίτρο) και τη βενζίνη τη βάζουν κορίτσια πολύ όμορφα και ωραία ντυμένα, τα οποία μάλιστα είναι πολλά και σου καθαρίζουν και το παρμπρίζ. Περιττο να πω ότι γίνεται της μουρλής συνεχώς εκεί, ιδιώς για τα κορίτσια από τους "γαμπρούς" της περιοχής, που πάνε και χαλβαδιάζουν. Τώρα, για το αν έχει καθαρή βενζίνη, εγώ βάζω εδώ και καιρό και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Συγκεκριμένα στη Γρηγορίου Λαμπράκη υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή της αμόλυβδης. Απορώ πώς επιβιώνουν τα υπόλοιπα πρατήρια, έχοντας κοντά στα 10 λεπτά διαφορά και κοιτάζοντας το απέναντι πρατήριο να πνίγεται στη δουλειά. Απλά επειδή γίνεται ένας πανικός διαρκώς εκεί, αν σου βάλει βενζίνη ένας συγκεκριμένος τύπος, τα χάνει, δεν βάζει το ποσό στην αντλία, και δύο φορές μου έβαλε περισσότερη βενζίνη από αυτή που του ζήτησα. Αν δεν είχα μαζί μου λεφτά τι θα γινόταν;
kage Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 βενζιναδικο ειναι εταιρικο πλεον υπαρχουν πολλα που αγοραστηκαν απο τις εταιρειεςσυνηθως αγοραστηκαν=κατασχεθηκαν.
BritGreek Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 συνηθως αγοραστηκαν=κατασχεθηκαν. Δεν ισχύει πάντα αυτό. Υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία που ανοίγει δικά της πρατήρια και βάζει δικό της υπεύθυνο να τα δουλεύει.
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Απλά επειδή γίνεται ένας πανικός διαρκώς εκεί, αν σου βάλει βενζίνη ένας συγκεκριμένος τύπος, τα χάνει, δεν βάζει το ποσό στην αντλία, και δύο φορές μου έβαλε περισσότερη βενζίνη από αυτή που του ζήτησα. Αν δεν είχα μαζί μου λεφτά τι θα γινόταν; Αυτό που λες γίνεται αρκετά συχνά, και καμιά φορά υπάρχει διαπληκτισμός μεταξύ υπαλλήλου για το ποιος έκανε το λάθος. Μερικοί πελάτες παρακαλάνε να συμβεί τέτοιο λάθος. Αν είναι λάθος του υπαλλήλου, τότε μπορείς άνετα να του πεις να κόψει το λαιμό του. Ας βγάλει από μέσα την παραπανήσια. Τις περισσότερες φορές όμως ο πελάτης φεύγει με την υπόσχεση να πληρώσει την έξτρα βενζίνη την επόμενη φορά που θα ξαναπεράσει.
kage Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δεν ισχύει πάντα αυτό. Υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία που ανοίγει δικά της πρατήρια και βάζει δικό της υπεύθυνο να τα δουλεύει. μυρτεα αε-coral (ex shell) Εγω μιλαω για την παραπανω και ξερω οτι οι προηγουμενοι ιδιοκτητες χρωσταγαν χιλιαρικα και εγινε κατασχεση.
BritGreek Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Η ΕΚΟ εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί και δικά της πρατήρια, βάζοντας δικό της προσωπικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα