Andyk0555 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Δε ξέρω ακριβώς την καλωδίωση αλλά αν κατάλαβα καλά υπάρχουν 2 καλώδια οτε στο σπίτι μου, το ένα πάει σε όλες τις πρίζες τηλεφώνου που έχω στο σπίτι (5) και ένα άλλο μόνο του πηγαίνει στη σοφίτα.. Είχα isdn και είχα όλο τον εξοπλισμό στη σοφίτα όπου και έπαιρνα ίντερνετ. Πρόσφατα έκανα την μετατρωπή σε pstn, έβαλα το splitter στη σοφίτα μόντεμ κλπ και βλέπω ταχύτητα 4-5 mbps, περίπου στο 1/3 από πριν με isdn. Τώρα στο άλλο καλώδιο που πηγαίνει στις πρίζες τηλεφώνου του σπιτιού, μόλις το αποσυνδέω σε σημείο με το που μπαίνει στο σπίτι δηλαδή, ξαφνικά έχω ταχύτητα στο ίντερνετ 15mbps, αλλά όπως είναι φυσικό δεν έχω τηλέφωνο από τις πρίζες τηλεφώνου, μόνο από το καλώδιο που πάει στη σοφίτα....Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, έχω μόνο ένα τηλέφωνο συνδεμένο σε πρίζα τηλεφώνου και του έχω βάλει και φίλτρο...Γιατί με το που αποσυνδέω τελείως το δεύτερο καλώδιο έχω ίντερνετ 15mbps και με το που το συνδέω πέφτει στα 3-4 mbps?...Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε ο συναγερμός, γιατί σε ένα σημείο στην αρχή του καλωδίου πριν πάει στις πρίζες, δυνδέεται σε πλακέτα συναγερμου....Δοκίμασα να τα αποσυνδέσω από το συναγερμό και να τον παρακάμψω απλά συνδέοντάς τα μεταξύ τους, και πάλι το ίδιο πρόβλημα.....Μήπος γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω? Το καλώδιο που πάει στις πρίζες μπορώ να το αποσυνδέω και να το συνδέω πάλι στο σημείο που πηγαίνει στην πλακέτα συναγερμού...τα ενώνω παρακάμπτοντας το συναγερμό, το ίντερνετ από το άλλο καλώδιο της σοφίτας, πέφτει στα 4-5 mbps, τα αποσυνδέω, ανεβαίνει στα 15mbps....
NikosKallithea Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Απο αυτα που περιγράφεις δεν ειναι προφανές οτι το καλωδιο εκεινο εχει πρόβλημα? Αποσύνδεσε το λοιπον ή αντικατέστησε το με ενα utp
Andyk0555 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τι ακριβώς είναι το utp και πως το εγκαθιστώ, είμαι λίγο άσχετος με αυτά τώρα άρχισα να ασχολούμαι λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος
NikosKallithea Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 http://www.stavrianos-dw.gr/index.php?cPath=13_497 Καλώδιο ειναι, τωρα πως το εγκαθιστας δεν μπορω να σου πω, αυτο μονο εσυ το ξέρεις, αν δεν μπορείς φωναξε εναν ηλεκτρολόγο.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 επειδη μπερδευτηκα οπως το γραφεις συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις οι δοκιμες ειναι η παρακατω.ξεκινας απο εκει που μπαινειτο καλωδιο στο σπιτι απο τον οτε και δοκιμαζεις εκει.αν ολα ειναι οκ συνδεεις στην κεντρικη πριζα ενα απο τα επομενα πριζακια και ξανα δοκιμαζεις.αν ολα οκ συνδεεις και ενα επομενο και παει λεγοντας.μεχρι να βρεις τι φταιει.επισης αυτο σημαινει οτι στην αρχη θα εχεις αποσυνδεσει τα παντα.και επισης καθε φορα που συνδεεις ενα ζευγαρι καλωδια θα κοιτας ποιο πριζακι η πριζακια παιζουν.αυτο με σκοπο να συνδεσεις μονο τα καλωδια που χρειαζονται και οχι τα αναπληρωματικα.hope it helps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα