acajoom Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Καλήμερα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα, όποιος γνωρίζει. Έχω ένα παλιό pc με μια Intel D875PBZ: http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/dsktpboards/d875pbz και μια Intel CPU 3.0GHz (τα τότε 3Ghz). Πρόσφατα είπα να του περάσω Ubuntu Server για το LAN εδώ για να έχω τοπικό DNS κλπ. Μετά απο κάποια reboot το μηχάνημα δε κάνει POST καθόλου. Κάνει ενα διπλό beep (ακούγετε σαν 1) και μετά 8 κανονικά beep και δε στέλνει καθόλου σήμα στην οθόνη. Διαβάζοντας σχετικά με τα error codes και σε forum, ή κάηκε η κάρτα γραφικών, ή η motherboard. Εγώ ξήλωσα τη motherboard απο το κουτί εντελώς τα έχω βγάλει όλα, άνοιξα καθάρισα την CPU, δοκίμασα με διαφορετικές Ram και σε διαφορετικά slot τίποτα. Μετά έβγαλα την μπαταριά του bios γιατί η motherboard δεν κανει reset το bios αλλιώς, δοκίμασα χωρίς κάρτα γραφικών και χωρίς τίποτα πάνω πάλι τίποτα. Επίσης λένε πως παίζει να τα τίναξε το τροφοδοτικό αλλα δε νομίζω. Έχω μια ακόμη επιλογή να δοκιμάσω, να κάνω bios recovery απο floppy το οποίο, ναι μεν υπάρχει αλλα είναι με τα παλιά flat καλώδια και δε μπορώ να το βάλω στο καινούριο desktop για να γράψω σε δισκέτα το .bio το αρχείο. Ο λόγος που ασχολούμαι και δε το πετάω εντελώς είναι πως motherboard και CPU είναι αστέρια (για την εποχή τους) και σαν ubuntu server θα παίξει μια χαρά. Και ρωτώ. Θα βρω πουθενά AGP κάρτα γραφικών ; Η μήπως φταίει κάτι άλλο όπως να κάηκε η μητρική ; Ευχαριστώ !
TheELF Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-010249.htm Αν δεις στην intel κάτω από discontinued συμφωνεί μαζί σου 8 beep =Display memory R/W error Θα πρέπει να κάνεις δοκιμή με agp κάρτα.
acajoom Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Γεια σου φίλε, ευχαριστώ για το help, το κακό είναι οτι δε βρίσκονται πλέον αυτές οι AGP. Κρίμα ωραιότατη motherboard γυαλιστερή γυαλιστερή. Καθάρισα και την CPU και τα πάντα μπας και..[] Ναι πήγα τα είδα όλα τα σχετικά για τα error codes.
TheELF Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Πες σε ποια περιοχή είσαι μπας και υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που μπορεί έστω να σου δανείσει μια να δεις ότι όντως είναι από εκεί. Ρίξε και μια ματιά στης αγγελίες που έχουμε εδώ,δίνονται ανά διαστήματα πολύ παλιά υλικά σε μικρές τιμές.
acajoom Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Thanks φίλε, Θεσσαλονίκη είμαι κέντρο. Τις αγγελίες κοιτάω τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα