Προς το περιεχόμενο

toshiba hdd 2tb 75.70 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, be warned.

WD 500gb usb 2.0 (2009), Lacie 500gb usb 2.0 (2010), Maxtor εσωτερικός 120gb sata I (2007) και Hitachi 1tb usb 3.0 (2012).

Όλοι κατά καιρούς εμφάνισαν το ίδιο πράγμα.

Ειδικά ο Hitachi, μόλις άνοιξα το δεματάκι του Amazon και τον σύνδεσα άκουσα αυτόν τον "τρομακτικό ήχο τακ τακ".

"horrible buzzing sound, "clicking sound", "stay away from this disk" κλπ.

Και τι έκανα; Αφού προηγουμένως κατέβασα χριστοπαναγίες για τη γκαντεμιά μου και την Hitachi, μπήκα στο Amazon, είδα πως και άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, τα έχωσα κανονικά γράφοντας μια άσχημη κριτική, μπήκα στο Newegg και στο insomnia και επίσης τα έχωσα κανονικά και ένιωσα λίγο καλύτερα. Κατόπιν, προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και αυτός με φώτισε να αλλάξω τη θύρα usb της σύνδεσης με το PC.

Και ως δια μαγείας ο Hitachi μου μεταμορφώθηκε σε Western Digital. Και εδώ και ένα χρόνο δεν έχω ακούσει κιχ.

Τα ίδια και με τους παραπάνω δίσκους. Στον έναν άλλαξα θύρα και στον άλλον usb καλώδιο.

Στον εσωτερικό άλλαξα τον sata connector και έχει φτάσει αισίως 6ετία απροβλημάτιστης χρήσης.

Θαύμα! Άγιε Νεκτάριε σ' ευχαριστώ!

Το παραπάνω κείμενο αναφέρεται σε περιπτώσεις "τακτακ" και όχι σε περιπτώσεις DOA, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, δε μου έχουν τύχει ποτέ, είτε σε δικούς μου δίσκους είτε σε άλλους που με έβαλαν συγγενείς και φίλοι να τους διαλέξω. Εννοείται πως το κείμενο είναι χιουμοριστικό και δεν υπάρχει διάθεση υποτίμησης κανενός, αλλά είναι πραγματικά κρίμα, εν έτει 2013, να βλέπω την υπογραφή μου να επιβεβαιώνεται καθημερινά.

What?

Προσευχήθηκα 7 φορές στον άγιο νεκτάριο και πάλι δεν κατάλαβα τίποτα... Η υπογραφή σου τι σχέση έχει με προβληματικούς δίσκους? Αλλά άστο, μάλλον δεν το πιάνω γιατί ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων... Αν πάλι προσπαθείς να διακωμωδήσεις το γνωστό QQing (ευθυγραμμίστηκε το σύμπαν και πήρα κατεστραμμένο προϊόν φάσεις): i had more fun rolling my dog's turds on cement.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε Αλχημιστή, πριν απορρίψουμε ή καταδικάσουμε ένα προϊόν, το ορθό είναι να ελέγξουμε εάν κάτι εμείς δεν έχουμε κάνει καλά και αυτό δεν λειτουργεί σωστά. Στις περιπτώσεις "τακτακ" λοιπόν, αυτό που φταίει είναι πως ο δίσκος δεν τροφοδοτείται επαρκώς με ρεύμα είτε εξαιτίας του καλωδίου ή της προβληματικής θύρας. Ο χρήστης, αντί να σκεφτεί αυτήν την παράμετρο, spamάρει τα προϊόντα.

Οι κριτικές για τους δίσκους είναι γεμάτες από τέτοιου είδους μηνύματα.

Δεν φταίει το προϊόν λοιπόν, αλλά η έλλειψη σκέψης του χρήστη. Εκεί συνίσταται και η σχέση του μηνύματος με την υπογραφή μου (την υπογραφή, όχι το spoiler).

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, be warned. (προετοιμάζομαι να προειδοποιηθώ για κάτι)

WD 500gb usb 2.0 (2009), Lacie 500gb usb 2.0 (2010), Maxtor εσωτερικός 120gb sata I (2007) και Hitachi 1tb usb 3.0 (2012). (τι είναι αυτά? προϊόντα που έχεις αγοράσει? Ανταγωνιστηκά προϊόντα σε σχέση με την προσφορά? Τα Usb που κολάνε με τον SATA δίσκο του θέματος?)

Όλοι κατά καιρούς εμφάνισαν το ίδιο πράγμα.

Ειδικά ο Hitachi, μόλις άνοιξα το δεματάκι του Amazon και τον σύνδεσα άκουσα αυτόν τον "τρομακτικό ήχο τακ τακ".

"horrible buzzing sound, "clicking sound", "stay away from this disk" κλπ. (πάρα πολύ ωραία, που κολάει ο usb external drive με το θέμα?)

Και τι έκανα; Αφού προηγουμένως κατέβασα χριστοπαναγίες για τη γκαντεμιά μου και την Hitachi, μπήκα στο Amazon, είδα πως και άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, τα έχωσα κανονικά γράφοντας μια άσχημη κριτική, μπήκα στο Newegg και στο insomnia και επίσης τα έχωσα κανονικά και ένιωσα λίγο καλύτερα. Κατόπιν, προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και αυτός με φώτισε να αλλάξω τη θύρα usb της σύνδεσης με το PC. (άντε πάλι τα ίδια με το Usb)

Και ως δια μαγείας ο Hitachi μου μεταμορφώθηκε σε Western Digital. Και εδώ και ένα χρόνο δεν έχω ακούσει κιχ. (μεταμορφώθηκε?)

Τα ίδια και με τους παραπάνω δίσκους. Στον έναν άλλαξα θύρα και στον άλλον usb καλώδιο.

Στον εσωτερικό άλλαξα τον sata connector και έχει φτάσει αισίως 6ετία απροβλημάτιστης χρήσης. (Χαίρομαι. Άν έχει πάντως πρόβλημα το sata connector, ή και το καλώδιο, (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) το πολύ πολύ να μην σου αναγνωρίσει καθόλου το δίσκο το οποίο θα το διαπιστώσεις εύκολα από το BIOS. Τι σχέση έχουν αυτά με περίεργους ήχους?)

Θαύμα! Άγιε Νεκτάριε σ' ευχαριστώ! (να 'ναι καλά όπου βρίσκεται ο καημένος)

Το παραπάνω κείμενο αναφέρεται σε περιπτώσεις "τακτακ" (wut?) και όχι σε περιπτώσεις DOA, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, δε μου έχουν τύχει ποτέ, είτε σε δικούς μου δίσκους είτε σε άλλους που με έβαλαν συγγενείς και φίλοι να τους διαλέξω. Εννοείται πως το κείμενο είναι χιουμοριστικό (ναι οκ, το reference στο νεκτάριο είναι ένα hint, άρα αυτά που μου περιέγραψες σου συνέβησαν ή όχι?) και δεν υπάρχει διάθεση υποτίμησης κανενός (για ποιόν λόγο να το κάνεις αυτό?) , αλλά είναι πραγματικά κρίμα, εν έτει 2013, να βλέπω την υπογραφή μου να επιβεβαιώνεται καθημερινά (καθημερινά? επιβεβαιώνεται τί, το οποίο σχετίζεται με όσα περιέγραψες?).

Φίλε Αλχημιστή, πριν απορρίψουμε ή καταδικάσουμε ένα προϊόν, το ορθό είναι να ελέγξουμε εάν κάτι εμείς δεν έχουμε κάνει καλά και αυτό δεν λειτουργεί σωστά. Στις περιπτώσεις "τακτακ" λοιπόν, αυτό που φταίει είναι πως ο δίσκος δεν τροφοδοτείται επαρκώς με ρεύμα είτε εξαιτίας του καλωδίου ή της προβληματικής θύρας. Ο χρήστης, αντί να σκεφτεί αυτήν την παράμετρο, spamάρει τα προϊόντα.

Δεν φταίει το προϊόν λοιπόν, αλλά η έλλειψη σκέψης του χρήστη. Εκεί συνίσταται και η σχέση του μηνύματος με την υπογραφή μου (την υπογραφή, όχι το spoiler).

Τώρα μάλιστα, συνεννοηθήκαμε. Θα είχε επιτευχθεί αυτό πολύ νωρίτερα αν έβαζες ένα quote στο σχόλιο που σατήριζες.

Δημοσ.

1) ολοι το σκεφτονται αυτο

2) ακομα και αυτοι που εργαζονται στο πλαισιο κοιτανε τους προβληματικους δισκους οταν τους επιστρεφει ο γνωστος χαζος χρηστης

3) try again

Δημοσ.

Θα εξηγήσω ένα-ένα.

(προετοιμάζομαι να προειδοποιηθώ για κάτι)

Ο φίλος στο παραπάνω από το δικό μου μήνυμα, έδωσε τα πορίσματά του και εγώ συνέχισα από εκεί που τελείωσε αυτός.

τι είναι αυτά? προϊόντα που έχεις αγοράσει? Τα Usb που κολάνε με τον SATA δίσκο του θέματος?

α) Ακριβώς, β) Κολλάνε διότι η έλλειψη επαρκούς τροφοδοσίας ρεύματος είναι ακριβώς ίδια για όλα τα κυκλώματα και το ρεύμα δεν γνωρίζει από πρωτόκολλα usb ή sata αλλά από αμπέρ και βολτ.

άντε πάλι τα ίδια με το Usb

Ως ανωτέρω.

μεταμορφώθηκε?

Ακριβώς. Ο φίλος πιό πάνω είχε την εντύπωση πως, λόγω "τακτακτακ", αγόρασε το "σκουπίδι" της Toshiba και έτσι το επέστρεψε για να πάρει το "διαμάντι" της WD. Εγώ με μια απλή σκέψη μεταμόρφωσα το "σκουπίδι" σε "διαμάντι", χωρίς να αλλάξω δίσκο.

Τι σχέση έχουν αυτά με περίεργους ήχους?

Δεν υπάρχει περίεργος ήχος. Υπάρχει έλλειψη επαρκούς τροφοδοσίας ρεύματος η οποία μετατρέπεται σε "ζόρισμα" του δίσκου έτσι ώστε να πάρει μπροστά. Και αφού δεν του φτάνει το ρεύμα, προκύπτει αυτό το ηχητικό αγκομαχητό. Θυμήσου το τακ-τακ της μίζας του αυτοκινήτου όταν δεν δίνει η μπαταρία ρεύμα. Το ίδιο τακ-τακ, με παρόμοιου τύπου ήχο, συμβαίνει με το δίσκο. Δεν φταίει ο δίσκος. Τα περιφερειακά συστήματα που έχουμε στον υπολογιστή μας επηρεάζουν την τροφοδοσία προς αυτό.

Μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό;

άρα αυτά που μου περιέγραψες σου συνέβησαν ή όχι?

Αυτό που μου συνέβη ήταν το τακ-τακ και το ότι μετά από 10 δευτερόλεπτα, μόλις άλλαξα τη θύρα σύνδεσης η οποία έδινε και το σωστό ρεύμα, και έκτοτε είναι όλα ΟΚ. Τα ίδια ακριβώς ηχητικά εφέ εμφανίστηκαν σε όλους τους δίσκους που προανέφερα και ήταν θέμα ολίγων δευτερολέπτων η επίλυση του προβλήματος.

Τα υπόλοιπα περί χριστοπαναγιών, κακών κριτικών κλπ. είναι αποκυήματα της φαντασίας μου αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη λιτή, νομπελικού ύφους, "ανάλυση" του φίλου και σε συνδυασμό με τα ίδια και τα ίδια που διαβάζω συνεχώς στις κριτικές δίσκων σε διαδικτυακά καταστήματα και φόρουμ. Αποτύπωσα τις αντιδράσεις τους.

καθημερινά? επιβεβαιώνεται τί, το οποίο σχετίζεται με όσα περιέγραψες?

Εάν εξαιρέσεις τα μηνύματά μου, υποψήφιος αγοραστής του εν θέματι δίσκου θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά να μην τον αγοράσει, μετά το μήνυμα του φίλου. Εκ των υστέρων ο φίλος μας είπε "όλοι το σκέφτονται αυτό" και δεν μας είπε εάν εν τέλει άλλαξε θύρα τροφοδοσίας ή καλώδιο πριν τον επιστρέψει. Εδώ, όπως και στις περισσότερες κοινότητες, είμαστε για να βοηθάει ο ένας τον άλλον με εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις. Εμπεριστατωμένα και όχι αερολογίες. Δεν διεκδικώ πρωτεία εξυπνάδας και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά και από το φίλο και από εσένα και από την κοινότητα γι' αυτό που θα πω, αλλά εάν το "άκουσα τακ-τακ και τον επέστρεψα" είναι εμπειρία, άποψη και γνώση, τότε το έξυπνο τηλέφωνο του φίλου είναι πιό έξυπνο απ' αυτόν.

Και παρόμοιου τύπου μηνύματα βασιλεύουν στο διαδίκτυο, εξ' ού και η καθημερινή επιβεβαίωση.

Δημοσ.

Πάντως εγώ θυμάμαι πριν 25 χρόνια οι Hitachi ήταν οι καλύτεροι δίσκοι. Ακόμα ειχα βάλει έναν εξωτερικό σε Amiga 1200, 120ΜΒ και δουλεύει έπειτα απο 25 χρόνια !! Απίστευτα μηχανάκια τα γιαπωνέζικα.

Δημοσ.

ολοι τα ιδια ειναι .... η ερωτηση ειναι η εξης που πρεπει να σκεφτει ενας πιθανος αγοραστης..

ειναι το eshop αξιοπιστο σε τυχον στραβη με τον οποιοδηποτε σκληρο ?

Για οσους παρουν απο επαρχια, να ζητησετε επιπλεον καλη συσκευασια.

Το καλοκαιρι ειχα παρει τον toshiba 3TB που τον ειχε σε προσφορα και μου ηρθε χυμα ο δισκος μεσα στο κλασσικο χαρτονενιο κουτακι με την courrier...μολις το ειδα, εφριξα, λεω, αμαν, παει ο δισκος.

Σε λιγοτερο απο μηνα τα 'φτυσε, ως αναμενοταν. Ολα τα διαγνωστικα smart, χτυπουσαν συνεχως.

Ευτυχως δεν εχασα δεδομενα.

Για το παραπανω ερωτημα: Προς τιμην τους, τον εστειλα πισω με εναν γνωστο και το αντικατεστησαν 'αμεσως ' (σε 2 μερες).

Αλλα 'εφαγα' ταλαιπωρια αδικα, επειδη απλα καποιος αποθηκαριος ειναι ασχετος ή δεν ακολουθησε τα προβλεπομενα. Ακομη και απο Κινα οτι ψιλοπραγματα εχω ψωνισει, ερχονται τυλιγμενα μεσα σε σελοφαν με κυψελες. Τον νου σας λοιπον.

Δημοσ.

^^ καλα αμα αρχισουμε με αυτους θα γουρλωσουν ματια... πριν 2-3 χρονια και αφου ειχα ηδη φαει ταλαιπωρια για να μου αλλαξουν καμενο σκληρο 2,5" (τονιζω το 2,5" γιατι ειναι μικρου μεγεθους/βαρους), μου φερνουν τον καινουργιο και παω να παραλαβω απο καταστημα. Βρισκει ο υπαλληλος την παραγγελια και καθως φερνει το κλασικο οπως λες χαρτοκουτακι αρχιζει και το κουναει στον αερα σαν μικρο παιδακι που πηρε το χριστουγεννιατικο δωρο του. Τα "τακ τακ" που λετε εκει ηταν 'νταπα-ντουπα' καθως ο σκληρος κοπανιοταν σε καθε μερια του κουτιου... Ηταν απο τις τελευταιες αγορες μου απο εκει (και σιγουρα ο τελευταιος σκληρος δισκος).

Δημοσ.

^^ καλα αμα αρχισουμε με αυτους θα γουρλωσουν ματια... πριν 2-3 χρονια και αφου ειχα ηδη φαει ταλαιπωρια για να μου αλλαξουν καμενο σκληρο 2,5" (τονιζω το 2,5" γιατι ειναι μικρου μεγεθους/βαρους), μου φερνουν τον καινουργιο και παω να παραλαβω απο καταστημα. Βρισκει ο υπαλληλος την παραγγελια και καθως φερνει το κλασικο οπως λες χαρτοκουτακι αρχιζει και το κουναει στον αερα σαν μικρο παιδακι που πηρε το χριστουγεννιατικο δωρο του. Τα "τακ τακ" που λετε εκει ηταν 'νταπα-ντουπα' καθως ο σκληρος κοπανιοταν σε καθε μερια του κουτιου... Ηταν απο τις τελευταιες αγορες μου απο εκει (και σιγουρα ο τελευταιος σκληρος δισκος).

Θα μπορούσε να είχε σκοντάψει και να του είχε πέσει από τα χέρια άρα πάλι καλά να λες!!  :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...