Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/7/2019 στις 1:01 ΠΜ, Lanike71 είπε

560 μεικτά; Και δεν είναι δουλεία; Πλάκα κάνεις; Αυτά είναι δουλειές, για πιτσιρίκια 17 ετών, που τελειώνουν τη Β' Λυκείου και πηγαίνουν για να πιάσουν τα πρώτα δικά τους λεφτά στα χέρια, να ξοδέψουν κάτι παραπάνω κάπως πιο άνετα.

Αυτές οι δουλειές σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται σε ενήλικες με βασικές ανάγκες. Το ξαναείπα, αν θες δες όλα τα ποστ μου, το ξαναλέω και θα το ξαναλέω:

Δουλειά, που δε σου προσφέρει ως ελάχιστο μισθό, τόσα χρήματα που να καλύπτεις τις βασικές σου ανάγκες, χωρίς να τσοντάρει άλλος, είτε λέγεται μπαμπάς, είτε παππούς,  δε λέγεται δουλειά. Δουλεία λέγεται. Και ούτε να έχεις στήριγμα πατρική κατοικία, εννοείται. Προτιμήστε να πάτε οπουδήποτε στον πλανήτη Γη, που να προσφέρει ότι γράφω, παρά στον εργοδότη που εκμεταλλεύεται κόσμο για να ζήσει αυτός.

Προφανώς και εσύ έχεις κάτι μπερδέψει.Φυσικα και δεν είναι δουλειά για ενήλικες με επαρκή μισθό αλλά αν ο άλλος δεν έχει τίποτα θα πάει αναγκαστικά.

Εξάλλου είναι μια εργασία που δεν προϋποθέτει καμμία απολύτως γνώση και καμμία εμπειρία και δεν είναι και κάτι δύσκολο.Οποτε πληρώνεται αναλόγως.

Η δουλεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.Αυτο είναι μια απλή εργασία.

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Aν και δεν είμαι φοιτητής την έχω κάνει την δουλειά πριν ακριβώς 4 χρόνια για 2 μέρες στην περιοχή της Αργολίδας.25€ για 8 ωρες εργασίας.Δεν θα την ξανα έκανα.Μέσα στην ζέστη να περπατάς με όλο αυτό το βάρος στην πλάτη και στα χέρια .Παρόλο που έχω κάνει βαριές δουλειές αυτή ήταν πολύ εξουθενωτική.

Που να είσαι όλη τη μέρα στο χωράφι από το πρωί μέχρι το βράδυ ή σε οικοδομές μέσα στο λιοπύρι ή  στο πάγο ή με φορτηγό με ξενύχτια και  κινδύνους στο δρόμο και σπίτι σου να είναι η καμπίνα του φορτηγου,εκεί να δεις κούραση.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mkp είπε

O ορισμός της δουλείας είναι να σε έχουν πάρει με την βια για να κάνεις μια δουλιά και διά της βιας να σε κρατάνε να μην φυγής, εδώ ευτυχώς ακόμα όλα γίνονται οικειοθελώς.

Πραγματικα με αυτα που γραφεις κατα καιρους, νομιζω οτι εισαι ο Τζημερος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

30 με 40 τόνους 40κιλα σακιά,δηλαδη μέσο όρο 900 σακιά την ημέρα.Δηλαδη επί 15 ώρες ασταμάτητα 1 σακι ανά λεπτό.

Κόψε κάτι.Πολλα έβαλες.

Το ότι τα φυλλαδια είναι μια όχι κερδοφόρα εργασία,ναι είναι,και έτσι πρέπει να είναι για την κάνουν και ανήλικα,δεν απαιτεί τίποτα, 

αλλά όχι ότι ειναι και δύσκολη.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mkp είπε

O ορισμός της δουλείας είναι να σε έχουν πάρει με την βια για να κάνεις μια δουλιά και διά της βιας να σε κρατάνε να μην φυγής, εδώ ευτυχώς ακόμα όλα γίνονται οικειοθελώς.

Με την κυριολεκτική χρήση του όρου "δουλεία", πιθανόν.
Με την ευρύτερη χρήση του όρου, απλά όχι, μιας και εδώ μιλάμε για οικονομική εκμετάλλευση.

Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, l337 είπε

Με την κυριολεκτική χρήση του όρου "δουλεία", πιθανόν.
Με την ευρύτερη χρήση του όρου, απλά όχι, μιας και εδώ μιλάμε για οικονομική εκμετάλλευση.

Για σένα,αν ήσουν εργοδότης πόσα θα πλήρωνες μεροκάματο  έναν να μοιράζει για ένα 8ωρο,με διαλλειματα για ξεκουραση φυσικα,φυλλάδια στα σπιτια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, jmmys είπε

Για σένα,αν ήσουν εργοδότης πόσα θα πλήρωνες μεροκάματο  έναν να μοιράζει για ένα 8ωρο,με διαλλειματα για ξεκουραση φυσικα,φυλλάδια στα σπιτια;

Αρχικά δεν θα ήθελα να υπάρχει κάποιος να μοιράζει φυλλάδια. Είναι κάτι που σιχαίνομαι και το βρίσκω και λάθος.
Εάν πραγματικά όμως (και υποθετικά) συνέβαινε τότε θα ήταν με το όσο δυνατόν πιο αξιοπρεπή μισθό (το λιγότερο). Εάν δεν έβγαινα τότε δεν θα είχα αυτήν την θέση (διανομή φυλλαδίων) ή δεν θα γινόμουν ο κλάσσικός έλληνας βλαχοεπιχειρηματίας απατεώνας ("γιατί δεν βγαίνω μάνα μου") αλλά μισθωτός ("για να βγαίνω παερισσότερο").

Να συμπληρώσω πως κανείς επίσης δεν υποχρέωσε τους ΕΕ να γίνουν ΕΕ. Αλλά είμαι σίγουρος πως σαν μισθωτοί, και με τέτοια νοοτροπία, θα ήταν μόνιμα άνεργοι.

Επεξ/σία από l337
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το να βάζεις όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σε ένα τσουβάλι,αν κατάλαβα καλά,είναι άδικο.

Υπάρχουν οι σωστοί,υπάρχουν και οι αλήτες,όπως υπάρχουν και σωστοί υπάλληλοι αλλά και αλήτες.

Προσωπικά είμαι της άποψης τον σωστό υπάλληλο που βλέπεις ότι παλεύει και δουλεύει με όρεξη πρέπει να τον πληρώνεις ανάλογα.Οτι δουλειά και να είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το να βάζεις όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σε ένα τσουβάλι,αν κατάλαβα καλά,είναι άδικο.

Δεν τους έβαλα όλους σε ένα τσουβάλι. Σε μια συγκεκριμένη κάστα αυτών (και είναι μεγάλη) αναφέρομαι.
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνο.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.

Στο μοίρασμα φυλλαδίων τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις προσθέστε και τα μπινελίκια των ενοίκων στους διανομείς, τις κλειστές πολυκατοικίες που δε σου ανοίγουν από το θυροτηλέφωνο κλπ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Στο μοίρασμα φυλλαδίων τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις προσθέστε και τα μπινελίκια των ενοίκων στους διανομείς, τις κλειστές πολυκατοικίες που δε σου ανοίγουν από το θυροτηλέφωνο κλπ.

Μπινελίκια δεν παίζουν, τουλάχιστον εγώ δεν είχα συναντήσει. Αντιθέτως αρκετοί έδειχναν κατανόηση παρόλο που "βρομίζουμε" τις εισόδους. 

Να σου ανοίξουν δεν χρειάζεται γιατί πλέον κανένας δεν μπαίνει μέσα, όλοι τα ρίχνουν είτε στον ειδικό κάδο αν υπάρχει, είτε κάτω από την πόρτα. Αν χτυπήσεις κουδούνι, τότε ναι, παίζει να στα χώσουν.

Δημοσ.

Την εποχή 1998 - 2002 δούλευα αρχικά σε φυλλάδια και μετά αυτοκόλλητα κλειδαρά.

Το 2ο ήταν μακράν καλύτερη εργασία. Έβγαινε πιο γρήγορα και ξεκούραστα η δουλειά. Τα χιλιόμετρα περνούσαν από τα πόδια σου σαν νερό. Πληρωνοσουν με την περιοχή και όχι με την ώρα. 

Για όταν είσαι φοιτητής δεν είναι άσχημη δουλειά για ένα καλούτσικο χαρτζιλίκι. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, divo είπε

Και μια και το θεωρειτε δουλεία. εχω στο σπιτι ενα μαστορα ο οποιος εχει ενα βοηθο. του δινει 30€ τη μερα χωρις ένσημα, (σιγα μη του κολλαει ένσημα) και το παλικαρακι κουβαλαγε αμμο και τσιμεντα σακια 3 οροφους απο σκαλες νταλα μεσημερι. κοντα 2 τονους αμμο και καμια 10αρια σακια 50αρια τσιμεντο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό κάποιων εδώ μέσα, αφού είσαι ανειδίκευτος, θα είσαι κακοπληρωμένος, σε βαριά δουλειά και με κακές συνθήκες εργασίας.

Δούλεψα παλαιότερα στο εξωτερικό ως ανειδίκευτος σε βιομηχανία και έπαιρνα περισσότερα απ' όσα έπαιρναν δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι εκεί. Και αυτό ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Το να υπάρχουν βαριές δουλειές, να μην πάει κανείς να δουλέψει και τα μεροκάματα να μένουν χαμηλά, μόνο εδώ το συναντάς. Πουθενά αλλού.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 5/7/2019 στις 9:47 ΠΜ, markoliaz είπε

Διανομή Φυλλαδίων αξίζει για φοιτητή?  OXI

Και βεβαια ΝΑΙ εαν εχει οικονομικο προβλημα και πρεπει να καλυψει τις αναγκες του γιατι να μην το κανει προσωρινα. Ισως αυριο εαν δουλεψει σε θεση ευθυνης να καταλαβει και να αξιολογησει και τον ντελιβερα και την καθαριστρια και καθε υφισταμενο  καλυτερα. Το οτι ειναι φοιτητης δεν σημαινει οτι επιασες και τον παπα απο τα @@ . Και εμεις περασαμε απο αυτο το σταδιο την δεκαετια του 70 και μεταπτυχιακα καναμε καποια στιγμη και δουλεψαμε διοτι ηταν ποιο δυσκολες εποχες. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ  φοιτητης, προοδευτικος, οικολογος,  φασιστας, δη,οκρατης  μονο στην ουγκαντα και εαν υπαρχουν σε κρινει ο περυγυρος σου απο τις πραξεις σου και μονο .

ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ εαν δεν κανε τα πτυχια χαρτι  τουαλετας 

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, antbyron είπε

Μπινελίκια δεν παίζουν, τουλάχιστον εγώ δεν είχα συναντήσει. Αντιθέτως αρκετοί έδειχναν κατανόηση παρόλο που "βρομίζουμε" τις εισόδους. 

Να σου ανοίξουν δεν χρειάζεται γιατί πλέον κανένας δεν μπαίνει μέσα, όλοι τα ρίχνουν είτε στον ειδικό κάδο αν υπάρχει, είτε κάτω από την πόρτα. Αν χτυπήσεις κουδούνι, τότε ναι, παίζει να στα χώσουν.

Σε τι περιοχή; Κατανόηση είχα συναντήσει σε πολύ λίγους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τη μια βέβαια λογικό γιατί όταν κάθε είσοδος διαμερίσματος έχει 7-8 φυλλάδια στο πατάκι και 2-3 κρεμασμένα στο χερούλι είναι λίγο κάπως.

Δεν ξέρω για πλέον αλλά πριν καμια 10αρια χρόνια εμένα μου λέγανε να τα αφήνω σε κάθε πόρτα και όχι στον ειδικό κάδο παρά μόνο αν δε καταφέρω να μπω, οπότε είτε χτυπούσα είτε έμπαινα αν ήταν ανοικτή η είσοδος ή κάποιος έβγαινε.

9 ώρες πριν, divo είπε

αν ειχατε κανει διανομη θα ξερατε οτι οι διανομεις ξερουν τι θα χτυπησουν.

Ποιος σου είπε ότι δεν έκανα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμια δουλειά δεν είναι ντροπή και καμιά δουλειά δεν είναι ξεκούραστη. Γνωρίζω άτομα άνω των 50 ετών και αρκετούς φοιτητές που έκαναν αυτή τη δουλειά για μήνες. Η συγκεκριμένη δουλειά όμως είναι όντως δύσκολη και δεν ξέρω αν είναι από τις δουλειές που μπορείς να την κάνεις για πολύ καιρό. Όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα βοηθούν.

Επεξ/σία από zananiro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...