SakisProHD Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Τα μοντελα που βλεπω στις εικονες ειναι εξαιρετικα.Καλη συνεχεια και μην ξεχασετε να μας στειλετε screenshots οταν το παιχνιδι φτασει σε early beta φαση.
Alchemist` Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα σε ολους! Προσφατα μαζευτηκαμε λιγα ατομα και σκεφτηκαμε να φτιαξουμε ενα παιχνιδι... Πρωτου ξεκινησουμε να το φτιαχνουμε ομως θα ηθελα να παρω καποιες γνωμες σχετικα με την ιστορια του... Λοιπον στην αρχη για FPS το πηγαιναμε αλλα τελικα μετα απο λιγη σκεψη του οτι υπαρχουν τοσα FPS και γενικα οτι οι σκοτωμοι και τα αιματα ισως εχουν αρχισει να πλημμυριζουν τα παιδια απο μικρη ηλικια σκεφτηκαμε την παρακατω ιστορια : 3ου προσωπου θα ειναι... (FPS <-> 3rd Person Shooter, i fail to see much difference) Περιληψη ιστοριας : Ο Βορειος Πολος καταλυπτεται απο καποιους κακους.Ο Αι βασιλης καλει τον γιο του για να τον βοηθησει(ενα αγορι) 16 ετων.Ο χαρακτηρας θα πρεπει να αντιμετωπισει τον εχθρο αλλα στην προσπαθεια του θα πρεπει να περασει απο εμποδια οπως εχθρικοι καλικατζαροι με σφυρια,ζωντανοι χιοναθρωποι που θα βγαζουν απο το σωμα τους μπαλες χιονιου αλλα και παιχνιδια απο το εργαστηριο του Αι βασιλη που εχουν επιρεαστει απο τις κακες δυναμεις... Το παιχνιδι θα ειναι openworld και η πιστα θα περιεχει το εργαστηρι του Αι βασιλη και ενα κοντινο μεγαλο χωριο!Ο χαρακτηρας θα πρεπει να κερδισει την εμπιστοσυνη των χωρικων(ξωτικα) για να τον βοηθησουν δινωντας του στοιχια αλλα και ισως και την συνησφορα τους στην τελικη μαχη! Επισης θα πρεπει να διασχυσει χιονισμενα βουνα,να βρει σπιλιες και την ιστορια του τοπου! Αλλα και να προσεχει για παγωμενες λιμνες που ειναι επικινδυνες...Μαζι του θα εχει ενα σακιδιο με τα απαραιτητα...φαι.νερο,φωτοβολιδες,οπλισμο,σκοινι,πρωτες βοηθεις και ενα οχημα χιονιου για να μπορει να διανυει μεγαλες αποστασεις... Οι καλικατζαροι θα μπορουν να σκοτωθουν με τη χρηση μπιστολιων,τα παιχνιδια με καποιο ηλεκτρομαγνητικο οπλο αλλα οι χιοναθρωποι μονο με οπλο θερμοτητας... Ολα τα οπλα θα ειναι αναβαθμισημα. (επειδή αντί να σκοτώνονται στρατιώτες, θα σκοτώνονται καλικάντζαροι το παιχνίδι δεν είναι βίαιο? Έχεις καταφέρει να συνδέσεις τα Χριστούγεννα και τον άγιο Βασίλη με μπιστόλια κλπ) Πιστευω μπορει να χρησιμοποιησουμε το PhysX της nVidia για τις χιονοθυελλες κ.α. (wut? τι σχέση έχει το physx με τις χιονοθύελες και γιατί να το χρησιμοποιήσεις?) Προφανως σκοπευουμε να το βγαλουμε εαν τα καταφερουμε λιγους μηνες πριν τα Χριστουγεννα του 2014. Αλλα οπως και να χει πειτε μου εαν σας αρεσει... Κυριως στοχευει σε μικρα παιδια αλλα και σε ενηλικες(και κυριως σε οσους ξερουν απο παιχνιδια...) Έχω σημειώσει μερικά points. Imho αν θες να είναι kid-friendly καλύτερα να κάνεις κάτι σε 3D platformer (αφού έχεις σκάλωμα στο 3Δ απ'ότι παρατήρησα). βλ. Crash Bandicoot, Super Mario 3D land ή και κάτι σε φάση Zelda θα ήταν ταιριαστό, κτλ. Πάντως το όλο concept επίθεσης στα εργαστήρια του Σάντα Κλάους έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές... Υ.Γ. To model του ακέφαλου στρατιώτη μου φαίνεται awfully familiar... κάποιος το έχει ξαναποστάρει στο ινσόμνια, ευελπιστώ πως ήσουν εσύ. Υ.Γ. Το ipad που κολάει? :S
Nikos667 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 οχι δεν ημουν εγω πρωτη φορα ποσταρω τετοια ιδεα... Ονομαζεις τα παιχνιδια αυτα ? Το PhysX που κολλαει? Μηπως εισαι AMD FANBOY ? Πολλες ταινιες επισης εχουν βγει με εξωγηινους...κ αυτες εχουν κλεψει? Παιζει ο τροπος που διατυπωνεις οχι ο σκελετος...
Alchemist` Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 οχι δεν ημουν εγω πρωτη φορα ποσταρω τετοια ιδεα... Ονομαζεις τα παιχνιδια αυτα ? Το PhysX που κολλαει? Μηπως εισαι AMD FANBOY ? Πολλες ταινιες επισης εχουν βγει με εξωγηινους...κ αυτες εχουν κλεψει? Παιζει ο τροπος που διατυπωνεις οχι ο σκελετος... 1) καλά το θυμόμουν... http://www.insomnia.gr/topic/480226-extremesoldier-1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82/?hl=soldier 2) Το physX έχει αυτό το όνομα γιατί έχει σχέση με physics. η χιονοθύελλα είναι ένα απλούστατο weather effect. 3) Δεν σου είπα ότι η ιδέα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί υποννοώντας πως την κλέβεις. Το ανέφερα με την έννοια ότι δεν είναι κάτι καινούργιο. Όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν μου έρχεται κάποιο title γιατί τα περισσότερα είναι κάτω του μετρίου (ειδικά κάτι DOS indie games του 90φεύγα) , αλλά ένα απλό christmas video games search στο google θα σε διαφωτίσει.
Nikos667 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω Οποιος ενδιαφερεται...η ομαδα θα προχωρησει κανονικοτατα...εαν καθομασταν και ακουγαμε τις εικασεις του καθενος...πραγματικα θα πρεπε να ψαχναμε στα σκουπιδια τωρα...δεν σου αρεσει η δουλεια οκ...το δεχομαι και το σεβομαι... Το παλιο project ειχε αποριφθει κ ειπα τους λογους... Οπως ειπα ειναι πως το διατυπωνεις και τι δουλεια το 80 με το 2013? Καταλαβαινεις τη διαφορα και την αναπτυξη των γραφικων?
Alchemist` Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω Οποιος ενδιαφερεται...η ομαδα θα προχωρησει κανονικοτατα...εαν καθομασταν και ακουγαμε τις εικασεις του καθενος...πραγματικα θα πρεπε να ψαχναμε στα σκουπιδια τωρα...δεν σου αρεσει η δουλεια οκ...το δεχομαι και το σεβομαι... Το παλιο project ειχε αποριφθει κ ειπα τους λογους... Οπως ειπα ειναι πως το διατυπωνεις και τι δουλεια το 80 με το 2013? Καταλαβαινεις τη διαφορα και την αναπτυξη των γραφικων? Καταρχάς δεν σε κατηγόρησα για κάτι, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που αντιδράς έτσι. Κατά δεύτερον νόμιζα ότι έκανες το θέμα ακριβώς για να ακούσεις τις εικασίες τους καθενός και να πάρεις ιδέες, τα σκουπίδια που κολάνε? Η δικιά μου εικασία λοιπόν συνοψίζεται στα εξής: 1) Δύσκολα θα καταφέρεις να κάνεις ένα παιχνίδι με ρεαλιστικά όπλα να είναι kid-friendly. 2) Το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού (fps/3rdps) δεν είναι kid-friendly (όπως εσύ το οριοθέτησες) 3) Τα περισσότερα (αν όχι όλα) religious/christmas/easter/christian games μέχρι σήμερα δεν είναι άξια λόγου. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο αυτό. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά ως θεματολογία και σε περιορίζει στο creativity (δεν είσαι 100% ελεύθερος να κάνεις ότι θες διότι βασίζεσαι σε προϋπάρχον lore) 4) Πιστεύω ότι το είδος 3D Platformer είναι πιο ταιριαστό στην θεματολογία και το target group του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου με την διατύπωσή μου. Δεν είμαι κατανοητός or what? Τέλος δεν μας έχει δώσει κάποιο demo προς σχολιασμό αλλά μία μικρή περίληψη της θεματολογίας/σεναρίου του παιχνιδιού. Αυτό λοιπόν σχολιάζω και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν έχει αλλάξει και πολύ από το 80 μέχρι το 2013. Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια με το project.
Nikos667 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Και δεν σου γραφω με εχθρικο τροπο! Θα δουμε στο τελος πως θα παει και τοτε μ λες...οτιδηποτε αλλο ειναι περιττο... +Οτι τα οπλα θα πετανε καραμελες και γλυκα?Ποια βια>?ειπα μπιστολια δεν ειπα με τι θα ριχνουν
Nikos667 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μπορει μαλιστα να γινει καποια αγορα καινουριας GPU μαλλον σε GTX 650 TI BOOST... η GTX 660 δεν ειναι σιγουρο...αλλα μπορει να την κανουμε αυτη την αναβαθμιση για να μπορουμε να δουλεψουμε και με διαφορες τεχνολογιες...
scrooge mcduck Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Alchemist` λες πος δεν έχει αλλάξει και πολύ από το 80 μέχρι το 2013. εισαι λαθος πολλα παιχιδια εχουν γινει επανεκδοση και εχουν καλυτερη μουσικη και γραφικα οπος το DuckTales Remastered, το Lunar Silver Star Harmony (PSP) ειναι επανεκδοση απο το παλιο Lunar Silver Star Story (PS1) δες διαφορα εδω και πολλα αλλα. αυτο που πε ο Nikos667 δεν εχει καμια ΣΧΕΣΗ με κανενα αλλο Χριστουγενιατικο παιχνιδι.
Nikos667 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγω δεν ειπα κατι παραπανω γιατι δεν αξιζει απλα...τα παιχνιδια που προαναφερει o Alchemist προκειτε για 2D graphics...οποτε ακομα και εαν ηθελε καποιος να κανει συγκριση...πραγματικα δεν ειναι εφικτο... Α και ειναι πολυ πιθανο στο τελος της βδομαδας να δειξουμε λιγο concept art απο τον χαρακτηρα...και μπορει λιγο αργοτερα να δουμε και το model του! Οπως λεω υπομονη...εχουμε φτιαξει χρονοδριαγραμμα και εχουμε ξεκινησει την υλοποιηση του! Αλλα οπως καταλαβαινετε βασικοι χαρακτηρες και τετοια θελουν πολλη σκεψη διοτι οπως λεει και η λεξη ειναι βασικοι Και επισης εχουμε αναγκη απο εναν καλο texture artist...τα χρωματα μπορει να ερθουν και στους τελευταιους μηνες αλλα καλο θα ηταν εαν υπαρχει καποιος να στειλει απο τωρα...τα γραφικα θα ειναι καπως σε στυλ καρτουνιστικα (οχι εντελως μην σας φοβιζει ισα ισα θα δειχνει καπως ποιο καλλιτεχνικο)... Μεχρι στιγμης οριστε δυο texture για τον παγο αλλα θελει ακομα πολλη δουλεια...και εννοειται οτι εφοσον το παιχνιδι θα ειναι καπως καρτουνιστικο θα πρεπει ο παγος να δειχνει σε καποια σημεια του χωριου(οχι σε ολα) καπως μπλε ενω με κανονικα γραφικα θα πηγαινε προς ασπρος! Και ειναι πολυ ελαφρυ...περιπου 3.5 MB και τα δυο...(Δεν ειμαι και ειδικος στα textures πιο πολυ 3D modeling κανω αλλα δουλευω και σαν animator και texture artist γιατι δεν εχω καποια πιεση τα απολαμβανω ολα τα μερη...Αλλα θα χρειαζομουν και καποιον για πιο γρηγορα γι'αυτο ζηταω απο πανω... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2013 από Nikos667
Alchemist` Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Alchemist` λες πος δεν έχει αλλάξει και πολύ από το 80 μέχρι το 2013. εισαι λαθος πολλα παιχιδια εχουν γινει επανεκδοση και εχουν καλυτερη μουσικη και γραφικα οπος το DuckTales Remastered, το Lunar Silver Star Harmony (PSP) ειναι επανεκδοση απο το παλιο Lunar Silver Star Story (PS1) δες διαφορα εδω και πολλα αλλα. Τέλος δεν μας έχει δώσει κάποιο demo προς σχολιασμό αλλά μία μικρή περίληψη της θεματολογίας/σεναρίου του παιχνιδιού. Αυτό λοιπόν σχολιάζω και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν έχει αλλάξει και πολύ από το 80 μέχρι το 2013. Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια με το project. Μάλλον μιλάω κινέζικα τελικά... αυτο που πε ο Nikos667 δεν εχει καμια ΣΧΕΣΗ με κανενα αλλο Χριστουγενιατικο παιχνιδι. Δεν έχει καμία σχέση με κανένα άλλο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι που έχεις εσύ παίξει. Έχει μεγάλη σχέση με πληθώρα παιχνιδιών και ταινιών. Εγω δεν ειπα κατι παραπανω γιατι δεν αξιζει απλα...τα παιχνιδια που προαναφερει o Alchemist προκειτε για 2D graphics...οποτε ακομα και εαν ηθελε καποιος να κανει συγκριση...πραγματικα δεν ειναι εφικτο... Έχεις δίκιο, εγώ φταίω που κάθομαι και καίω το κεφάλι μου με αυτά που διαβάζω. Ο λόγος που κάθησα να σχολιάσω είναι γιατί έχω περάσει από την δικιά σου θέση. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτά τα ζητήματα για να μην σε απογοητεύσω, αλλά μιας και έχεις καταφέρει να με τσιγκλίσεις, μερικές ερωτήσεις: 1) έχεις ξαναφτιάξει ποτέ κανένα video game οποιοδήποτε είδους? Αν ναι φαντάζομαι πως γνωρίζεις ότι δεν ξεκινάς το development από τα γραφικά και τα textures έτσι? Η βάση είναι κάποιο engine. 2) Αφού λοιπόν φτιάχνεις textures και 3D models, θα έχεις φτιάξει το engine του παιχνιδιού, μπορείς να μας πεις λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του? Θα αγοράσεις κάποιο έτοιμο και άν ναι ποιό? 3) Ποιά είναι αυτή η πολυμελής ομάδα? Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να καλύψει τους πόρους που χρειάζεται ένα 3Δ game? Στην περίπτωση δε που φτιάξετε 3D engine μόνοι σας, εγώ προβλέπω να είναι υπό κατασκευή το παιχνίδι μέχρι το 2027. Υ.Γ. και από που και ως που δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα 2D και ένα 3D game? Δεν το έπιασα αυτό...
Nikos667 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Οκ οπως νομιζεις...1ον ποιος σου ειπε οτι ξεκινησα με τα textures?Απλα επειδη περιμενω concept art εκανα λιγη εξασκηση για τον παγο...2ον? Πως μπορεις να μου λες οτι το παιχνιδι θα το φτιαχνουμε μεχρι το 2027 οταν δεν εχεις το μυαλο να σκεφτεις οτι δεν ειναι εφικτο για indie ομαδα να δημιουργησει δικη της game engine και συγκεκριμενα μεσα ενα 1 χρονο μαζι με το development του παιχνιδιου...?Και επισης ποσες φορες παιζει να εχω γραψει οτι θα χρησιμοποιησουμε Unity... Μηπως μιλαω εγω κινεζικα? Γιατι να μην μπορεσει να ανταπεξελθει μεχρι και concept artist εχουμε και μουσικο ελεος... Εκτιμω την προσπαθεια σου να μας βοηθησεις αλλα κολλας σε πραγματα χωριος ουσια οπως π.χ. τη θεματολογια κ για να ειμαι πιο συγκεκριμενος (γτ μακαρι να ελεγες για θεματολογια γτ αυτη ειναι σημαντικη) λες οτι υπαρχουν πολλα παιχνιδια παρομοια...και κολλας εκει... Π.χ. Battlefield,Call of duty,Medal Of Honor = FPS θεμα πολεμος ?? Και τα 3 κανουν πωλησεις αλλο παραδειγμα : Need For speed,Dirt = Racing θεμα αγωνες ?? Και τα 2 κανουν πωλησεις +Οτι η ομαδα σιγα σιγα μεγαλωνει...προς το παρον τα ατομα που υπαρχουν ειναι υπεραρκετα για τα πρωτα σταδια...υπαρχουν κι αλλα παιδια που θα μπουν! Αυτα που λες δεν εχουν λογικη...
Alchemist` Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Οκ οπως νομιζεις...1ον ποιος σου ειπε οτι ξεκινησα με τα textures?Απλα επειδη περιμενω concept art εκανα λιγη εξασκηση για τον παγο... 2ον? Πως μπορεις να μου λες οτι το παιχνιδι θα το φτιαχνουμε μεχρι το 2027 οταν δεν εχεις το μυαλο να σκεφτεις οτι δεν ειναι εφικτο για indie ομαδα να δημιουργησει δικη της game engine και συγκεκριμενα μεσα ενα 1 χρονο μαζι με το development του παιχνιδιου...?Και επισης ποσες φορες παιζει να εχω γραψει οτι θα χρησιμοποιησουμε Unity... Μηπως μιλαω εγω κινεζικα? Γιατι να μην μπορεσει να ανταπεξελθει μεχρι και concept artist εχουμε και μουσικο ελεος... Εκτιμω την προσπαθεια σου να μας βοηθησεις αλλα κολλας σε πραγματα χωριος ουσια οπως π.χ. τη θεματολογια κ για να ειμαι πιο συγκεκριμενος (γτ μακαρι να ελεγες για θεματολογια γτ αυτη ειναι σημαντικη) λες οτι υπαρχουν πολλα παιχνιδια παρομοια...και κολλας εκει... Π.χ. Battlefield,Call of duty,Medal Of Honor = FPS θεμα πολεμος ?? Και τα 3 κανουν πωλησεις αλλο παραδειγμα : Need For speed,Dirt = Racing θεμα αγωνες ?? Και τα 2 κανουν πωλησεις Αυτα που λες δεν εχουν λογικη... Λογική έχουν, απλά μιλάμε σε άλλο μήκος κύματος γιατί κάνεις assumptions για τα λεγόμενά μου. Καλύ τύχη. Περιμένουμε demo.
Nikos667 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Οκ ευχαριστω πολυ...Θα σε εχω υπ οψιν...εσενα θελω να σε εντυπωσιασω
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δε σας υποχρεώνει κανείς να συμμετέχετε σε ένα νήμα, ειδικά αν το βρίσκετε "ανάξιο λόγου". Εφόσον το κάνετε, όμως, θα εκφράζετε τις αντιρρήσεις σας κόσμια και δε θα τρολάρετε. Επίσης, όταν στέλνετε αναφορά για να καταγγείλετε διπλούς λογαριασμούς, σκόπιμο είναι να μην το κάνετε από περισσότερους του ενός λογαριασμούς με τα ίδια ακριβώς λόγια. Σπίτι κρεμασμένου, σχοινί κτλ. Συνοψίζοντας, εφόσον δε σας ενδιαφέρει το νήμα, θεωρείτε το project σαθρό/ουτοπιστικό ή ό,τι άλλο, απλά μη συμμετέχετε. Αν εντοπίζετε νήμα το οποίο θεωρείτε ότι παραβαίνει τους όρους χρήσης, στέλνετε αναφορά και απέχετε από κάθε άλλο σχόλιο -και, οπωσδήποτε, δε φτιάχνετε δεύτερους λογαριασμούς για να ειρωνευτείτε ή να βρίσετε. Ευχαριστώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα