karydis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 μόλις πέρασα και το είδα απο το μεντια στο Μαρούσι. πιστεύω οτι είναι πολύ καλή προσφορά γιατί επώνυμο μόνιτορ tv σε τέτοια τιμή και με αυτό το δώρο δεν πολύ βρίσκω. Επίσης από τι βλέπω έχει IPS panel!!! http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LG-27MA43D-PZ-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF-LG-500GB,99452,430509,673919.html?langId=-18&et_lid=5&etcc_par=Price+Search+Engine&etcc_med=Price+Search+Engine&etcc_cmp=Productlisting&et_cid=3&etcc_ori=skroutz.gr
mikegad Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Στην ουσία Site: η τιμή εκεί παίζει αλλά κάνουν δώρο και τον σκληρό
vaggos88 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Για games που παιζω αξιζει? με ανησυχει η αναλυση για τις 27" ιντσες
mikegad Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 οπώς λες και εσύ λόγω της ανάλυσης δεν νομίζω να συνίσταται για games Δες και στην ανάλογη Site: ενότητα
Mountzouris Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Απ'οτι βλέπω η ανάλυση ειναι FHD. Γιατί δεν συνιστάται για games?
mikegad Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 λόγω ινστών αν ήταν 22'' μια χαρά ανάλυση θα ήταν φυσικά. αν είσαι απαιτητικός όμως όσο ανεβαινουν οι ινστες πρέπει να ανεβαίνει και η ανάλυση
giorginho Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ποσο τραγικη δηλαδη μπορει να ειναι η παρακατω διαφορα (αναλυση 1920Χ1080)? 22" Pixel size: 0.253 mm Pixels per inch: 100.132 ppi 27" Pixel size: 0.311 mm Pixels per inch: 81.589 ppi Και οσοι παιζουν ps3/pc σε 42-52" -> 1920Χ1080 (ή και σε προβολεα στις 120"!) τι ειναι;
mikegad Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ποιος μίλησε για τραγική διαφορά? Απαιτητικούς gamer ,ναι τους νοιάζει (εγώ δεν είμαι ) Το παράδειγμα με την τηλεόραση 42-52'' και προβολέα το θεωρώ κάπως ατυχές ,αφού μιλάμε για οθόνη υπολογιστή πράγμα που σημαίνει απόσταση μεταξύ οθόνης και των ματιών μας μισό μέτρο πάνω κάτω. Αν κάθεσε μισό μέτρο από τον προβολέα η την tv που λές και καταφέρνεις να παίξεις ps3 μαγκιά σου
vaggos88 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 εγω dota2 παιζω και καποιες φορες story απο fps games οπως call of duty και bf. και κανα csgo που και που με φιλους. καρτα γραφικων αυτη τη στιγμη εχω 4870 σε 22" samsung. συντομα ισως διαθεσω και αλλα 200ε για καρτουλα.
mikegad Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Διαβασε και ρώτα αν θες στην ανάλογη ενότητα με τις οθόνες. Τα παιδιά εκεί ξέρουν πολλά πράγματα και θα σε βοηθήσουν. Εγώ μιλάω γενικά και μπορεί να λέω και βλακείες. Αν πας σε 27'' πάντως και την έχεις πάνω σε γραφείο ,θα θες σίγουρα αρκετά πάνω από το μέτρο απόσταση από τα μάτια σου ,οπότε δες αν σε παίρνει ο χώρος
vaggos88 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 εχεις δικιο αλλα δε θα ρωτησω καν. εχει παρα πολλα ιδια θεματα ανοικτα οποτε θα βρω τι μου χρειαζεται. 1
Mountzouris Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Παντως mikegad δεν μιλας για απαιτιτκους gamers στο post σου αλλα για games γενικα. Εξου και η απορεια μου. Για ενα ανθρωπο που εχει αναγκη οθονη και σκληρο, θεωρω οτι ειναι καλη προσφορα. Ακομα κι αν τα παρεις πακετο και πουλησεις το σκληρο.
giorginho Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Το παράδειγμα με την τηλεόραση 42-52'' και προβολέα το θεωρώ κάπως ατυχές ,αφού μιλάμε για οθόνη υπολογιστή πράγμα που σημαίνει απόσταση μεταξύ οθόνης και των ματιών μας μισό μέτρο πάνω κάτω. Αν κάθεσε μισό μέτρο από τον προβολέα η την tv που λές και καταφέρνεις να παίξεις ps3 μαγκιά σου Αν πας σε 27'' πάντως και την έχεις πάνω σε γραφείο ,θα θες σίγουρα αρκετά πάνω από το μέτρο απόσταση από τα μάτια σου ,οπότε δες αν σε παίρνει ο χώρος Eμενα γιατι αυτα που εχω 'μαυρισει' μου φαινονται τελειως αντιφατικα; Εφοσον δεχεσαι οτι η 27αρα θα ειναι πιο μακρια απο την 22αρα κατι που με βρισκει απολυτα συμφωνο και γι'αυτο αλλωστε ανεφερα πριν τα μεγεθη των πιξελ που με βαση ακριβως αυτη την διαφορετικη αποσταση θεασης στο ματι θα φαινονται εντελως ιδια στην μια και στην αλλη οθονη θα πρεπει να δεχθεις και τα οσα ανεφερα πριν (ή μηπως οχι?)!
mikegad Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Αυτό ακριβώς λέω Στις οθόνες του υπολογιστή ,λόγω του ότι τις έχουμε πάνω στο γραφείο και δεν έχουμε περιθώριο να παίξουμε με τις αποστάσεις (πόσο είναι το πλάτος του γραφείου σου?) έχει μεγάλη σημασία η ανάλυση στις μεγάλες ίντσες. Και ναι σε αυτές τις ίνστες φαίνεται η διαφορά στα pixel άμα τις έχεις σε τόσο μικρή απόστασή. Αλλά αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν τον νοιάζει ,συμφωνώ. Από την άλλη αν δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν πάει να αγοράσει 27'' οθόνη να την βάλει πάνω στο γραφείο του ,που η ΜΕΓΙΣΤΗ απόσταση που μπορεί να την βάλη είναι κανα μέτρο Οι τηλεοράσεις και οι προτζέκτορες είναι άλλο πράγμα.Δεν βλέπουμε καλά στα 5 μέτρα αλλάζουμε την θέση της ή τραβάμε τον καναπε και πάμε στα 7 και όυτε πιξέλιασμα ούτε τίποτα.Στο μόνιτορ του υπολογιστη όμως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ αυτή την πολυτέλεια (τούλαχιστον οι περισσότεροι).Γιαυτό το λόγο λοιπόν εξακολουθώ να θεωρώ το παραδειγμά σου ατυχές.
giorginho Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Αυτο που πιστευω οτι δεν εχεις καταλαβει, ειναι οτι και αυτος που θα παρει 27αρα θα την παρει γιατι θα την 'χωρεσει' και στο γραφειο του και στο οπτικο του πεδιο με τον ιδιο τροπο (με την ιδια "αναλογια") που θα χωρεσει την 22αρα. Και αντιστοιχα θα ΄΄χωρεσω΄΄ κι εγω την 52αρα και τον προβολεα. Δες λιγο: http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html Aν θεσεις αποσταση θεασης 2,45 ποδιων (75 εκ.) για 22" πιανεις γωνια θεασης 36 μοιρων (κοντα στο ιδανικο της ΤΗΧ). Το ιδιο συμβαινει αν θεσεις αποσταση 3 ποδιων (91,5 εκ) για 27" οθονη! Ναι, η διαφορα ειναι τοσο μικρη! Επισης ο λογος της διαφορας των 91,5 με τα 75 εκατοστα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ιδιος με τον λογο της διαφορας των μεγεθων των πιξελ της μιας και της αλλης οθονης για (1920Χ1080 και στις δυο). Αρα τα πιξελ και της μιας και της αλλης απο τις αντιστοιχες αυτες αποστασεις εχουν το ιδιο φαινομενικο μεγεθος. Αντιστοιχα επεκτεινεται η λογικη και τις περισσοτερες ιντσες αυξανομενης της αποστασης. 1ον λοιπον δεν θες πανω απο 1 μετρο αποσταση για 27" (αλλιως δε θα πουλαγαν με τιποτα τετοια μεγεθη για μονιτορ) 2ον στο μισο μετρο θα ξεστραβωθεις ακομα και στις 22" (πανω απο 50 μοιρες γωνια θεασης)! 3ον Τα απαιτουμενα 15-16 εκατοστα επιπλεον αποστασης τα βρισκεις πανευκολα και προσωπικα σε καθε περιπτωση θα προτιμουσα την 27αρα απο την 22αρα (κατω απο 24" πλεον με τιποτα). Εδω καποτε οι CRT εφταναν μεχρι εντελως την ακρη του γραφειου (αντε να χωραγε με χιλια ζορια ενα στενο πληκτρολογιο μπροστα της, συνηθως πολλα γραφεια Η/Υ ειχαν ενα συρομενο ραφακι απο κατω για αυτο), τωρα που πρακτικα η οθονη κολαει (και κρεμιεται) στον... τοιχο θα εχουμε προβλημα να βρουμε την αποσταση; 4ον οι προαναφερθεισες αποστασεις θεασης (75 και 91,5 εκατοστα) ειναι περιπου και αυτες στις οποιες ο μεσος ανθρωπος δεν μπορει να διακρινει τα πιξελ των 22" και 27" αντιστοιχα (για τα ppi της καθεμιας που ανεφερα προηγουμενως -- σιγουρα ματι με ματι διαφερει, αν παμε με τις προδιαγραφες Retina της Apple οι αποστασεις αυτες αυξανονται κατα περιπου 10 εκατοστα --). Επομενως το μονο 'ατυχες' ειναι να απορριψουμε ενα προϊον ως μη ικανοποιητικο επειδη δεν ξερουμε να το στησουμε/χρησιμοποιησουμε (ή βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα, χωρις σωστους υπολογισμους και συσχετισμους). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα