alexmm Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Επειδή τα καινούργια ΜΒΡ με έχουν βάλει σε μεγάλο πειρασμό, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Το Word 2011 έχει πλέον ελληνικό spellcheck αντίστοιχο με αυτού των windows; Ρωτάω γιατί την τελευταία φορά που είχα ΜΒ (ένα άσπρο C2D) έβρισκα κουραστικό και απογοητευτικό (από πλευράς MS) το ότι δεν υπήρχε λύση τις προκοπής κι έπρεπε να βασίζεσαι σε ερασιτεχνικές λύσεις, οι οποίες ήταν τίμιες αλλά όχι τέλειες. Έχουν βελτιωθεί τα πράγματα; Μια γρήγορη ματιά στο google μου έδειξε τις λύσεις που χρησιμοποιούσα τότε και τίποτα καινούργιο. Μου ξέφυγε κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Έστω και ανεπίσημα ορθογράφο διαθέτουμε πλέον: http://milaraki.com/blog/2011/02/installer-for-greek-spellcheck-in-office-2011/ (δεν γνωρίζω αν είχες προλάβει την παραπάνω λύση) Το Word όμως σε Mac, δυστυχώς είναι ΓΤΠ Προσωπικά bootαρω σε Windows όποτε θέλω να δουλέψω σοβαρά και αρκετή ώρα σε word. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Γενικά το word είναι ΓΤΠ. Προτείνω Libre Office για μικρά έγγραφα και LaTeX για μεγάλα. Και στα δύο υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 LaTeX και από μένα και Pages (υποστηρίζει word docs) με τον ορθογραφικό έλεγχο που δίνει free ή iSquare. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexmm Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Το Word όμως σε Mac, δυστυχώς είναι ΓΤΠ Προσωπικά bootαρω σε Windows όποτε θέλω να δουλέψω σοβαρά και αρκετή ώρα σε word. Γενικά το word είναι ΓΤΠ. Προτείνω Libre Office για μικρά έγγραφα και LaTeX για μεγάλα. Και στα δύο υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος. Μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάπως έτσι τα θυμόμουν, και είναι πραγματικά απογοητευτικό Θα κοιτάξω τις άλλες λύσεις που αναφέρετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Γενικά το word είναι ΓΤΠ. Προτείνω Libre Office για μικρά έγγραφα και LaTeX για μεγάλα. Και στα δύο υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος. H αντικειμενικοτητα στο μεγαλειο της.. "Γενικα το word ειναι ΓΤΠ". Μαλιστα. Το office δεν ειναι τυχαια η καλυτερη και πιο πληρης σουιτα γραφειου, με το word να αποτελει βασικη εφαρμογη του που προτιμαει ο περισσοτερος κοσμος. @alexmm: Δυστυχως για mac, η λυση για spellcheck δεν ειναι τοσο καλη οσο στα windows, αλλα και παλι το word παραμενει ανωτερο απο τις αλλες λυσεις, ειδικα αν σε ενδιαφερει η οσο το δυνατον καλυτερη συμβατοτητα με αρχεια doc/docx αλλων χρηστων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Εχμ... Πάντως κι εγώ πιστεύω πως το Word for Mac είναι κατώτερο από το Word for Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Εχμ... Πάντως κι εγώ πιστεύω πως το Word for Mac είναι κατώτερο από το Word for Windows. Και εγω το ιδιο πιστευω: το Word for Mac είναι κατώτερο από το Word for Windows, το οποιο ομως δεν το προτιμαει τυχαια ο περισσοτερος κοσμος για word processing. Ειναι ανωτερη λυση απο τις περισσοτερες που κυκλοφορουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Libre Office ή Pages όντως, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις word στο Mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δοκιμάστε να ανοίξετε excel με πολλά δεδομένα στο MS Excel για Mac και μετά ελάτε να μου ξαναπείτε για ευχρηστία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 LaTeX και από μένα και Pages (υποστηρίζει word docs) με τον ορθογραφικό έλεγχο που δίνει free ή iSquare. εφτιαχνα χθες ενα βιογραφικο, και στο pages ηταν εντελως διαφορετικο απο οτι στο word 2011. δλδ απο αλλη παραγραφο ξεκινησουσε στο μεν, απο αλλη στο δε. ολα αυτα σε αρχειο .doc γενικα μετα ΄λυπης μου διαπιστωνω πως δεν ειναι αξιοπιστο (pages ) για εργασιες που αφορουν διαφορετικα συστηματα (η φορμα αποστολης του βιογραφικου δεν δεχοταν αλλα αρχεια πλην .doc, .txt, .pdf ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 εφτιαχνα χθες ενα βιογραφικο, και στο pages ηταν εντελως διαφορετικο απο οτι στο word 2011. δλδ απο αλλη παραγραφο ξεκινησουσε στο μεν, απο αλλη στο δε. ολα αυτα σε αρχειο .doc γενικα μετα ΄λυπης μου διαπιστωνω πως δεν ειναι αξιοπιστο (pages ) για εργασιες που αφορουν διαφορετικα συστηματα (η φορμα αποστολης του βιογραφικου δεν δεχοταν αλλα αρχεια πλην .doc, .txt, .pdf ) Το βιογραφικό κάθε φορά που το στέλνεις, καλό είναι να το κάνεις PDF και να μην το αφήνεις σε .doc κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 εφτιαχνα χθες ενα βιογραφικο, και στο pages ηταν εντελως διαφορετικο απο οτι στο word 2011. δλδ απο αλλη παραγραφο ξεκινησουσε στο μεν, απο αλλη στο δε. ολα αυτα σε αρχειο .doc γενικα μετα ΄λυπης μου διαπιστωνω πως δεν ειναι αξιοπιστο (pages ) για εργασιες που αφορουν διαφορετικα συστηματα (η φορμα αποστολης του βιογραφικου δεν δεχοταν αλλα αρχεια πλην .doc, .txt, .pdf ) Εν γένει οι text editors τύπου Pages και Word είναι καλοί για μικρά κείμενα. Για μεγάλα (αριθμός σελίδων > 200 π.χ.) ή/και πολύπλοκα (π.χ. με αναφορές, υποσημειώσεις, πολλές εικόνες με πολλές αναφορές μέσα στο κείμενο, σχέδια μέσα στο κείμενο κλτ) κανένα τέτοιο "σύστημα" δεν είναι αξιοπρεπές. Εκτός και εάν για μία ακόμη φορά υπολογίσουμε άλλα αντ' άλλων συν το τι "λένε οι περισσότεροι" για να βγάλουμε συμπέρασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Εν γένει οι text editors τύπου Pages και Word είναι καλοί για μικρά κείμενα. Για μεγάλα (αριθμός σελίδων > 300 π.χ.) κανένα τέτοιο "σύστημα" δεν είναι αξιοπρεπές. Εκτός και εάν για μία ακόμη φορά υπολογίσουμε άλλα αντ' άλλων συν το τι "λένε οι περισσότεροι" για να βγάλουμε συμπέρασμα. text editor ειναι το textwrangler πχ, pages και word ειναι word processors. Αυτη ειναι η δουλεια τους βασικα, να διαχειριζονται μεγαλα κειμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Βασικά δεν την κάνουν καλά και ας είναι η δουλειά τους. Εάν κάποιος δεν έχει δουλέψει κάποιο άλλο εργαλείο, τότε είναι λογικό να νομίζει ότι είναι μονόδρομος αυτή η κακουχία. Όμως, υπάρχουν εργαλεία που πραγματικά έχουν φτιαχτεί για να διαχειρίζονται μεγάλα έγγραφα και αυτά ΔΕΝ είναι τα word/text editors (όπως θες πες τα), τα προαναφερθέντα anyway. Πέρα από την κακουχία, είναι και η ποιότητα εγγράφου. Υπάρχουν μεγέθη που μπορούν να μετρηθούν και σε όλα αυτά, δυστυχώς ή ευτυχώς, τα παραπάνω λογισμικά δεν τα πάνε καλά. Οπότε, γιατί κάποιος να επιμένει σε commercial και να μην πάει σε ένα FOSS εφόσον θέλει κάτι για μικρά και μη-επαγγελματικά έγγραφα; Εκτός και εάν θέλει σε ΜΙΚΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ να προσθέτει business γραφικά/διαγράμματα, όπου το MS Word θαρρώ πως έχει το καλύτερο integration. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα