WoodSell3r Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα,έδω και κάτι μέρες έχω ανεβάσει μια ιστοσελίδα που έκανα και έχει καλή επισκεψιμότητα.Σκέφτηκα, να κρατάω κάποια στοιχεία από τους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα μέρα και ώρα που έκαναν browsing στη σελιδα καθώς και την ip τους. Η σελίδα δε διαθέτει εγγραφή μελών οπότε όποιος την επισκέπτεται δεν συμπληρώνει κάποια φόρμα σύνδεσης.Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω πανω στη καταγραφη της ip ;Θα πρεπει να ενημερωνω τους χρηστες οτι περισυλλεγω δεδομενα και τετοια καπου στη σελιδα;Να τονισω οτι τα στοιχεια που θελω ειναι η ωρα/ημερομηνια και η ip και τα θελω για να βγαλω καποια συγκριτηκα γραφηματα σε βαθος χρονου και χρησης. Για παραδειγμα, επισκεπτες την ταδε μερα, και με βαση την ip να μπορω να εικαζω και την χωρα του επισκεπτη. Αυτα καθαρα για προσωπικους λογους / αναλυση κινησης - μιας σελιδας που στη τελικη εγω την εγραψα σε php και θελω να δω πως τα παει απο επισκεψιμοτητα. Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο που να με υποχρεωνει να αναφερω πως αποθηκευω καπου τις διευθυνσεις των επισκεπτων που δεχομαι ή απλά μπορώ να το κάνω back end έτσι;Ευχαριστω.
SlackulatoR Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Γιατί δεν χρησιμοποιείς τα analytics της google;
WoodSell3r Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ελεγα να μη μπλεξω με τριτους ακριβως γιατι η καταγραφη γινεται καθαρα για προσωπικη ενασχοληση και εξαγωγη συμπερασματων με βαση τις πληροφοριες των επισκεπτων και τιποτα παραπανω.Βεβαια, με τα analytics ισως αργοτερα πετυχω καλυτερο ranking αλλα και παλι δε το βλεπω και τοσο θερμα.Θα πρεπει δηλαδη να τους ενημερωνω για τα αυτονοητα συμφωνα με καποιο νομικο πλαισιο ;
sougiasdj Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Το νομικό πλαίσιο είναι το ίδιο για τη διαχείριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η πραγματικότητα όμως λέει απο την ip δε μπορείς να καταλάβεις πολλά. Επίσης η google τα έχει αναλάβει όλα και σε πολύ μεγάλο βαθμό οπότε γιατι να μπεις στην διαδικασία να ανακαλύψεις τον τροχό; Τώρα αν το κάνεις για να μάθεις τότε αλλάζει η συζήτηση.
WoodSell3r Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Το νομικό πλαίσιο είναι το ίδιο για τη διαχείριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η πραγματικότητα όμως λέει απο την ip δε μπορείς να καταλάβεις πολλά. Επίσης η google τα έχει αναλάβει όλα και σε πολύ μεγάλο βαθμό οπότε γιατι να μπεις στην διαδικασία να ανακαλύψεις τον τροχό; Τώρα αν το κάνεις για να μάθεις τότε αλλάζει η συζήτηση. Το οποίο νομικό πλαίσιο πως ορίζεται σε γενικές γραμμές; Γιατι μου φαινεται λιγο τρελο να πρεπει να ενημερωνω και να αναφερω στους επισκεπτες οτι: "ξερω την ip σου και την αποθηκευω". Ουτως ή αλλως το κανει ο apache για παραδειγμα στα δικα του logs. Απλα εγω το κανω back end οταν χτυπας την σελιδα μου. Αν ο χρηστης δεν χρησιμοποιει καποιο proxy τοτε με την ip του μπορω να βρω την χωρα του, αλλιως οκ τρεχα γυρευε. Δεν ειναι να το κανω για να μαθω κατι, 5 γραμμες σε php ειναι ουτως ή αλλως και τα αποθηκευω σε ενα log αρχειο, ουτε καν σε μια στοιχειωδη βαση, και απο εκει με regex βγαζω graphs. Απλα ειναι κατι τελειως προσωπικο χωρις να εχω πανω απο τον κεφαλι μου κανεναν να βλεπει την κινηση μου. Εδω ειναι το θεμα. Πιστευω καταλαβαινεις το point μου. Και επειδη εγραψα ολη η σελιδα μονος, from scratch, απο το css μεχρι την php, δε θελω να "λερωσω" τον ομορφα γραμμενο κωδικα μου με κωδικα και scriptakia τριτων. Βεβαια το παραδεχομαι, τα dashboards τους ειναι φοβερα, αλλα και παλι, δε θελω να βαλω και κανενα τρομερο monitor traffic board. http://www.openwebanalytics.com/ Το εχεις χρησιμοποιησει αυτο; Ειναι γενικα βαρυ ή ελαφρύ; Απο κωδικα πρεπει να προσθεσω και js ε; Γιατι εγω τραβαω τα στοιχεια ωρα/ημερομηνια/ip απο την php. Έτσι και τον κωδικα να δεις στο index.php δε θα δεις πουθενα για κατι που θα σε προβληματισει και θα καταλαβεις τι παιζει. Αν πρεπει να βαλω και js τοτε οποιος κανει view source και γνωριζει, μπορει να καταλαβει οτι εχω traffic analysis τριτων. Απο την αλλη, μεταξυ μας, ολες οι σελιδες (ή τουλαχιστον οι servers στους οποιους ειναι ανεβασμενες) αποθηκευουν την ip των επισκεπτων αναγκαστικα ( αφου τους στελνουν πακετα!! ) και δεν εχω προσεξει σε καμια να λεει ξεκαθαρα πως το κανει. Απλα προβληματιζομαι για τα νομικα πλαισια γιατι το κανω custom και δεν το εχω πεταξει στο analytics να το κανει με την ησυχια του.
kvnm Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΝΩ (ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ IP) AN ΠΑΛΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΟΝΟ IP ΠΕΣ ΜΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΩΔΙΚΑ HTML.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα