Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την μητρική asrock G41C - GS (δέχεται ddr3 μέχρι 1333Mhz occ) και θέλω να βάλω κατι xms3 στα1600Mhz μπορώ?Αν ναι πρέπει να αλλάξω κάτι στο bios?

Δημοσ.

Θα θέλεις overclock για να τις πας στα 1600 και αν πανε και αν ειναι σταθερές και δεν εχεις προβλήματα , μεινε οπως εισαι ετσι και αλλιως και να τις πας 1600 διαφορά δεν θα καταλάβεις

Δημοσ.

Με G41 που δέχεται και τα 1333 με υπερχρονισμό, να φτάσεις στα 1600 χλωμό το βλέπω. Νομίζω, μάλιστα, ότι αυτές οι corsair XMS3 παίζουν στα 1,65volt, άρα έχουν ανάγκη από ρεύματα για να λειτουργήσουν, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα ακόμα πιό δύσκολο ...

Έχω την gigabyte g41 combo που είναι σχεδόν ίδια και χρησιμοποιώ αποκλειστικά μνήμες ddr3 στα 1,5volt (kingston).

Αν μάλιστα ο επεξεργαστής σου, που είναι σχεδόν σίγουρο, τρέχει στα 1066/1333, αποκλείεται με G41 chipset να τον ξεπεράσει η μνήμη.

Ανεξάρτητα, βέβαια, από τη δυνατότητα, δεν πρόκειται να δεις οποιαδήποτε διαφορά ...

Δημοσ.

Είναι διαφορετικό αυτό που αναφέρεις τώρα και έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που σου ανέφερα για τα ρεύματα παραπάνω, χωρίς να ξέρω το πραγματικό σου πρόβλημα ... ;)

Δηλαδή δεν ξεκινάει καθόλου το μηχανάκι με τις συγκεκριμένες μνήμες ...

Εκτιμώ ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το αυξημένο voltage που χρειάζονται (1,65volt) οι συγκεκριμένες μνήμες και δεν μπορεί να το παρέχει η συγκεκριμένη μητρική και oxi με τη μεγαλύτερη συχνότητα (1600) την οποία, ο memory controller, συνήθως την κατεβάζει αυτόματα ...

Αν οι μνήμες δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, απλά δεν είναι συμβατές με τη μητρική σου ...

Αν θες να περιορίσεις σημαντικά τις πιθανότητες για ασυμβατότητες, ψάξε για μνήμες στα 1,5volt

Δημοσ.

Μπορεί να δοκιμάσεις να βάλεις της παλιές για να μπεις στο bios και εκεί να βάλεις της ρυθμίσεις για την μνήμη στο αυτόματο ή να βάλεις καρφωτά,αν σε αφήνει,της underclock ρυθμίσεις (save+exit) και δοκιμάζεις ξανά αν ξεκινήσει.   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...