looneygeorge Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Βασικά οτι λεει ο τίτλος... Έχω ενα PC με εγκατεστημένα 12.04, τα οποία ομως κλάταραν μετά απο την εγκατάσταση του τελευταίου driver της nvidia (δεν αναγνωρίζει οθόνη λογω του παλαιότερου .xml ) και αποφάσισα αντί να το διορθώσω να κανω ενα clean install τα 13.10 αφου ουτως ή αλλως το σκεφτόμουν. Προσπαθόντας όμως απο το LiveUsb να τραβήξω τα αρχεία μου δεν ειμαι "allowed" αφου δεν ειμαι συνδεδεμένος με τον λογαριασμο μου.. οπότε η ερώτηση ειναι στην ουσία ο κώδικας που χρειάζομαι απο το ενα να μπω στο αλλο. (Edit: μιλάω για ubuntu) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Χρειάζεσαι δικαιώματα υπερχρήστη (root) - διαχειριστή.. όπως θες πες τον. Οπότε άνοιξε τον διαχειριστή αρχείων (nautilus) με gksudo gksudo nautilus Έπειτα προσεκτικά, πάρε ότι αρχεία θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μηπως ειχες ορισει να γινεται encrypted το home σου ή κατι αναλογο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
looneygeorge Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μηπως ειχες ορισει να γινεται encrypted το home σου ή κατι αναλογο? μα να μην θυμάμαι καθολου ομως! θα κανει καποια διαφορά στα δικαιώματα του "gksudo nautilus"? επίσης να πω οτι θυμάμαι παλαιότερα να το έχω ξανακάνει προκειμένου να διορθώσω το ίδιο καταραμενο προβλημα. σε καποιο ξεχασμένο απο το θεο forum ενας τυπας είχε δώσει κώδικα με τον οποίο απο τo terminal του liveUsb εμπαινα και πειραζα τα αρχεια του installation της nvidia και δημιουργουσε νεο default αρχειάκι για τις ρυθμίσεις. και το θυμάμαι χαρακτηριστικα που στις οδηγιες ελεγε οτι "πλεον δεν ειστε χρήστης του liveUsb αλλα ο χρήστης στο installed OS". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ενα ενα. 1) Κακως κατεβασες τον driver απο την nvidia και τον εβαλες με το χερι. Επρεπε να τον βαλεις κανονικα απο το repo, γιατι εινια 1-2 πραγματα πρεπει να γινουν αφου εγκατασταθει και ΔΕΝ γινονται αν τον βαλεις απο τον installer της nvidia. 2) Το οτι εκανες πατατα με τον driver δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα αρχεια σου ή το encryption αν εχεις ή οτιδηποτε αλλο. Απλα δεν μπορεις να μπεις σε γραφικο περιβαλλον. Τα αρχεια σου ειναι εκει 3) Καλυτερα να ποσταρεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ λεει το μηνυμα που σου πεταει και δεν σε αφηνει να δεις τα αρχεια σου. Μπορει να ειναι κατι ασχετο με το χρηστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
looneygeorge Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ενα ενα. 1) Κακως κατεβασες τον driver απο την nvidia και τον εβαλες με το χερι. Επρεπε να τον βαλεις κανονικα απο το repo, γιατι εινια 1-2 πραγματα πρεπει να γινουν αφου εγκατασταθει και ΔΕΝ γινονται αν τον βαλεις απο τον installer της nvidia. 2) Το οτι εκανες πατατα με τον driver δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα αρχεια σου ή το encryption αν εχεις ή οτιδηποτε αλλο. Απλα δεν μπορεις να μπεις σε γραφικο περιβαλλον. Τα αρχεια σου ειναι εκει 3) Καλυτερα να ποσταρεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ λεει το μηνυμα που σου πεταει και δεν σε αφηνει να δεις τα αρχεια σου. Μπορει να ειναι κατι ασχετο με το χρηστη. 1) Αμ δεν τους κατέβασα μονος μου! απο το menu Additional Drivers τους "ενεργοποίησα". Οπως και τις προηγούμενες φορές. 2) Το ξερω οτι ειναι εκεί, τα βλέπω αλλωστε απο το GUI του LiveUsb. Δεν ειχα κανένα τετοιον φόβο. Απλώς δεν μπορούσα να τα κάνω τίποτα και που τα έβλεπα δίοτι δεν είχα δικαιώματα "πανω" τους. 3)Με sudo nautilus κουτσά στραβά τα πήρα. Λεω κουτσά στραβά διότι για λόγους που δεν γνωρίζω, που και που μου έκλεινε το παράθυρο και μου ελεγε να επικοινωνίσω με τον admin του συστήματος για το τι μοιράζομαι. Το ακριβές μηνυμα δεν μπορω να το δώ τώρα διότι ήδη ειμαι στην διαδικασία εγκατάστασης των 13.10 εφόσον τελικά πήρα τα αρχεία μου, απλα με αλλον τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα