Προς το περιεχόμενο

Αγορά ΝΟΤΕ3 vs HTCone vs LGG2 - H E L P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παδιά...ήρθε επιτέλους η πολυαναμενόμενη απο εμένα εταρική επισότηση για αγορά smartphone και είμαι ανάμεσα σε Note3, HTC one και LG G2. Κατέληξα σε αυτα τα 3 μετά απο έρευνα και τώρα έχω πραγματικά "βαλτώσει" και δεν ξέρω τι να διαλέξω.

Το HTC One είναι κομψοτέχνημα, με απίτευτο ήχο και άψογη οθόνη. Τα 32gb είναι more than ok και δεν με χαλάει η μή επεκτασιμότητα μέσω καρτούλας, όπως δεν με χαλάει και η μη αφαίρεση μπαταρίας. Η κάμερα είναι οκ και συνοδεύεται απο φοβερή εφαρμογή. Το sense 5 όμως δεν με τρελαίνει, όπως επίσης θεωρώ αρνητικό την ύπαρξη μόνο 5 home screens με τη μία να καταλαμβάνεται by default απο το blinkfeed. Aρνητικό και το 4.1 android...ποια αναβάθμιση επίσημα είναι διαθέσιμη για το one? Eπίσης, δεν γνωρίζω αν το TVsense δουλεύει πλέον και για Ελλάδα (θυμάμαι πως δεν δούλευε το καλοκαίρι που είχα δοκιμάσει το κινητό) και επίσης δεν ξέρω αν μπορείς πλέον στο blinkfeed να ορίσεις τις πηγές που επιθυμείς για μετάδοση των νέων και να μην περιορίζεσαι μόνον στις λίγες επιλογές που είχε το HTCone μέχρι πριν απο κάποιους μήνες. Επίσης, ανησυχώ σχετικά με τις επίσημες αναβαθμίσεις απο την HTC...τι γνωρίζετε γιαυτό?

Όσον αφορά το Νοte 3, υστερεί σε ποιότητα οθόνης - κατα τη γνώμη μου πάντα - απο το HTC (όχι οτι είναι άσχημη η οθόνη του, κάθε άλλο) και σαφώς υστερεί και σε επίπεδο ήχου. Τα χαρακτηριστικά του όμως είναι top και αυτα που σου προσφέρει το s-pen είναι απίστευτα και επίσης έχει 3gb ram και latest android version. Η ποιότητα κατασκευής δεν με χαλάει καθόλου και αυτο το ψευτοδερματινέ το βρίσκω μια χαρά, αφού δεν γλυστράει όπως το note2 ή το s4. Στα μείον και η έλλειψη ραδιο. Αυτο που με ανησυχεί όμως είναι το μέγεθος. Είναι ΟΚ για καθημερινή χρήση? Είναι ΟΚ για να γίνει το ένα και μοναδικό smartphone που θα έχει κάποιος για 1,5 έτος?

Όσον αφορά το LGG2 έμεινα εntυπωσιασμένος απο την ταχύτητα και την οθόνη του και την κάμερα. Φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά και επαναστατικό μέγεθος για οθόνη 5.2. Το πίσω πλήκτρο δεν με απασχολεί.   Το UI δεν με ενθουσιάζει, όπως επίσης και η "γλυστερή" πλάτη του. Αυτο που με χαλάει πιο πολύ είναι η μόλις 16gb μνήμη με αδυναμία επέκτασης μέσω κάρτας (το τηλέφωνο θα το προμηθευτώ όπως είπα με εταιρική επιδότηση απο ελληνική αντιπροσωπεία, οπότε δεν υπαρχει επιλογή για 32gb). Επίσης ανησυχώ για αυτα που ακούω όσον αφορά τις αναβαθμίσεις απο LG κλπ.

Γενικότερα, απο πλευράς υποστήριξης, όσον αφορά αναβαθμίσεις κλπ δεν γνωρίζω πολλά για καμία απο τις εταιρείες που ανέφερα. όπως επίσης και όσον αφορά τεχνική υποστήρικη κ.ο.κ.

Αυτά απο εμένα... την Τρίτη 29 Οκτωβρίου πρέπει να προχωρήσω σε τελική επιλογή. Θα είναι η ΜΟΝΗ συσκευή που θα έχω...και θα την κρατήσω τουλάχιστον 1 - 1,5 χρόνο...μπορεί και 2.

Please βοηθήστε με στην επιλογή...είμαι άκρως προβληματισμένος και "πεσμένος" απο τον χρόνο για την απόφαση που πρέπει να πάρω.

Δημοσ.

Όντως φιλαράκι είσαι προβληματισμένος αρκετά, κατάφερες να προβληματίσεις και μένα :P Συμφωνώ με τις σκέψεις σου είναι αρκετά σωστές κ ζυγισμένες.Το One θα πάρει αν δεν εχει ξεκινήσει ηδη την 4.3 με το Sense 5.5, όμως δεν έχει τόσο καλή κάμερα.Μπορείς αν δεν σ'αρέσει το Sense να περάσεις έναν Launcher ;) Δες και για το Google Edition.Το Note είναι διαφορετική κατηγορία ξεφεύγει σε μέγεθος δεν ξερω αν έχεις πρόβλημα με αυτό ,αν δεν έχεις B) Όσο αναφορά το G2 μόνο αυτό που είπες για την μνήμη με έκανε να το βγάλω απ'έξω.Λίγα τα 16gb :mellow: αλλιώς θα σου πρότινα αυτό.

Δημοσ.

Και εγω ημουν αναμεσα σε αυτα, οχι τοσο στο ONE αλλα ειχα βαλει αλλα κατα νου. Επειδη τα κινητα μοιαζουν αρκετα σε επιδωσεις, καλυτερα πηγαινε και εσυ, οπως εκανα και εγω, σε ενα καταστημα που τα εχει ολα να τα δεις απο κοντα (εφοσον εχεις τη δυνατοτητα).

Το htc με το που το επιασα ειδα αμεσως οτι δεν ειναι τοσο smooth οσο τα αλλα..Στο μενου και στο dash φανηκε καλο αλλα οταν το επιασα και πηγα να το ξεκλειδωσω, ξενερωσα γιατι lagαρε.

Εν τελη, ημουν αναμεσα σε Note3 και LG g2. Αν βγαζεις φωτογραφιες/βιντεο κοιτας το g2 που εχει καλυτερη καμερα αλλα δυστυχως δεν εχει επεκτασημοτητα στη μνημη. Αρα να ενα future που αμεσως αμεσως χανει την αξια του. Εκτος αν κουβαλας μια στο τοσο το λαπτοπ μαζι για να κανεις transfer.

Το note2 ακομα και με τη "φθηνη" του amoled εχει πιο ωραια αποχρωση και φυσικα περισσοτερη φωτεινοτητα απ'οτι το g2. Ψαρωτικη η ips αλλα μεχρι εκει. 

Η καμερα του g2 σε εσωτερικους χωρους τα παει καλυτερα σε σχεση με του note 3 που θελει λιγο φως για να δουλεψει πιο σωστα.

2gb ram vs 3gb ram. Αχρειαστα ειναι αλλα future is coming (???)

Ιδιος επεξεργαστης.

Αφαιρουμενο πισω καπακι στο ενα και αφαιρουμενη μπαταρια αλλα μικροτερης χωρητικοτητας.

Τα πισω πληκτρα του g2 ισως σε απογοητευσουν γιατι θα χρειαζεται να βαζεις τον αντιχειρα στην οθονη για να τα πατησεις.

Ελπιζω εστω και βιαστηκα, να σε καλυψα...Εγω σημερα περιμενω το Note3...:P :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω ημουν αναμεσα σε αυτα, οχι τοσο στο ONE αλλα ειχα βαλει αλλα κατα νου. Επειδη τα κινητα μοιαζουν αρκετα σε επιδωσεις, καλυτερα πηγαινε και εσυ, οπως εκανα και εγω, σε ενα καταστημα που τα εχει ολα να τα δεις απο κοντα (εφοσον εχεις τη δυνατοτητα).

Το htc με το που το επιασα ειδα αμεσως οτι δεν ειναι τοσο smooth οσο τα αλλα..Στο μενου και στο dash φανηκε καλο αλλα οταν το επιασα και πηγα να το ξεκλειδωσω, ξενερωσα γιατι lagαρε.

Εν τελη, ημουν αναμεσα σε Note3 και LG g2. Αν βγαζεις φωτογραφιες/βιντεο κοιτας το g2 που εχει καλυτερη καμερα αλλα δυστυχως δεν εχει επεκτασημοτητα στη μνημη. Αρα να ενα future που αμεσως αμεσως χανει την αξια του. Εκτος αν κουβαλας μια στο τοσο το λαπτοπ μαζι για να κανεις transfer.

Το note2 ακομα και με τη "φθηνη" του amoled εχει πιο ωραια αποχρωση και φυσικα περισσοτερη φωτεινοτητα απ'οτι το g2. Ψαρωτικη η ips αλλα μεχρι εκει. 

Η καμερα του g2 σε εσωτερικους χωρους τα παει καλυτερα σε σχεση με του note 3 που θελει λιγο φως για να δουλεψει πιο σωστα.

2gb ram vs 3gb ram. Αχρειαστα ειναι αλλα future is coming (???)

Ιδιος επεξεργαστης.

Αφαιρουμενο πισω καπακι στο ενα και αφαιρουμενη μπαταρια αλλα μικροτερης χωρητικοτητας.

Τα πισω πληκτρα του g2 ισως σε απογοητευσουν γιατι θα χρειαζεται να βαζεις τον αντιχειρα στην οθονη για να τα πατησεις.

Ελπιζω εστω και βιαστηκα, να σε καλυψα...Εγω σημερα περιμενω το Note3... :P :P

καλή επιλογή καλορίζικο

Γειά σας παδιά...ήρθε επιτέλους η πολυαναμενόμενη απο εμένα εταρική επισότηση για αγορά smartphone και είμαι ανάμεσα σε Note3, HTC one και LG G2. Κατέληξα σε αυτα τα 3 μετά απο έρευνα και τώρα έχω πραγματικά "βαλτώσει" και δεν ξέρω τι να διαλέξω.

Το HTC One είναι κομψοτέχνημα, με απίτευτο ήχο και άψογη οθόνη. Τα 32gb είναι more than ok και δεν με χαλάει η μή επεκτασιμότητα μέσω καρτούλας, όπως δεν με χαλάει και η μη αφαίρεση μπαταρίας. Η κάμερα είναι οκ και συνοδεύεται απο φοβερή εφαρμογή. Το sense 5 όμως δεν με τρελαίνει, όπως επίσης θεωρώ αρνητικό την ύπαρξη μόνο 5 home screens με τη μία να καταλαμβάνεται by default απο το blinkfeed. Aρνητικό και το 4.1 android...ποια αναβάθμιση επίσημα είναι διαθέσιμη για το one? Eπίσης, δεν γνωρίζω αν το TVsense δουλεύει πλέον και για Ελλάδα (θυμάμαι πως δεν δούλευε το καλοκαίρι που είχα δοκιμάσει το κινητό) και επίσης δεν ξέρω αν μπορείς πλέον στο blinkfeed να ορίσεις τις πηγές που επιθυμείς για μετάδοση των νέων και να μην περιορίζεσαι μόνον στις λίγες επιλογές που είχε το HTCone μέχρι πριν απο κάποιους μήνες. Επίσης, ανησυχώ σχετικά με τις επίσημες αναβαθμίσεις απο την HTC...τι γνωρίζετε γιαυτό?

Όσον αφορά το Νοte 3, υστερεί σε ποιότητα οθόνης - κατα τη γνώμη μου πάντα - απο το HTC (όχι οτι είναι άσχημη η οθόνη του, κάθε άλλο) και σαφώς υστερεί και σε επίπεδο ήχου. Τα χαρακτηριστικά του όμως είναι top και αυτα που σου προσφέρει το s-pen είναι απίστευτα και επίσης έχει 3gb ram και latest android version. Η ποιότητα κατασκευής δεν με χαλάει καθόλου και αυτο το ψευτοδερματινέ το βρίσκω μια χαρά, αφού δεν γλυστράει όπως το note2 ή το s4. Στα μείον και η έλλειψη ραδιο. Αυτο που με ανησυχεί όμως είναι το μέγεθος. Είναι ΟΚ για καθημερινή χρήση? Είναι ΟΚ για να γίνει το ένα και μοναδικό smartphone που θα έχει κάποιος για 1,5 έτος?

Όσον αφορά το LGG2 έμεινα εntυπωσιασμένος απο την ταχύτητα και την οθόνη του και την κάμερα. Φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά και επαναστατικό μέγεθος για οθόνη 5.2. Το πίσω πλήκτρο δεν με απασχολεί.   Το UI δεν με ενθουσιάζει, όπως επίσης και η "γλυστερή" πλάτη του. Αυτο που με χαλάει πιο πολύ είναι η μόλις 16gb μνήμη με αδυναμία επέκτασης μέσω κάρτας (το τηλέφωνο θα το προμηθευτώ όπως είπα με εταιρική επιδότηση απο ελληνική αντιπροσωπεία, οπότε δεν υπαρχει επιλογή για 32gb). Επίσης ανησυχώ για αυτα που ακούω όσον αφορά τις αναβαθμίσεις απο LG κλπ.

Γενικότερα, απο πλευράς υποστήριξης, όσον αφορά αναβαθμίσεις κλπ δεν γνωρίζω πολλά για καμία απο τις εταιρείες που ανέφερα. όπως επίσης και όσον αφορά τεχνική υποστήρικη κ.ο.κ.

Αυτά απο εμένα... την Τρίτη 29 Οκτωβρίου πρέπει να προχωρήσω σε τελική επιλογή. Θα είναι η ΜΟΝΗ συσκευή που θα έχω...και θα την κρατήσω τουλάχιστον 1 - 1,5 χρόνο...μπορεί και 2.

Please βοηθήστε με στην επιλογή...είμαι άκρως προβληματισμένος και "πεσμένος" απο τον χρόνο για την απόφαση που πρέπει να πάρω.

+1 για το note 3 για μένα το μόνο αρνητικό που βρίσκω στο τηλέφωνο είναι  το μέγεθος τής οθόνης  5,7"

Επεξ/σία από driverpit
  • Confused 1
Δημοσ.

Μιλώντας καθαρά από ποιότητα κατασκευής και hardware (μαζί με όλα τα εσωτερικά του) θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα το HTC One. Στιβαρό τόσο έξω όσο και μέσα, ποιότητα που θα σου κρατήσει μέσα στο χρόνο. To Note 3 είναι μια πλαστικούρα που ναι μεν έχει εντυπωσιακά specs, αλλά δεν θα σου αντέξει μέσα στο χρόνο. Καπάκι και κούμπωμα, home button και volume keys είναι αυτό που λέμε "αγιοβασιλιάτικα" :) Χρειάστηκε αλλαγή το grid του ακουστικού (πράγμα απαράδεκτο για καινούργιο κινητό) και επανατοποθετήθηκε στραβά! (οι τρύπες "κοιτούν" στο πλάι! λεπτομέρεια μεν...αλλά) Το πλαϊνό frame παρουσίασε από πολύ νωρίς σημάδια εκδοράς και από μέσα έβγαινε άλλο χρώμα, αντί για μεταλλικό ένα γαλακτώδες λευκό πλαστικό.

Τώρα για το LG δεν ξέρω δυστυχώς κάτι. Πάντως από χαρακτηριστικά φαντάζει επαρκέστατο. Πιάσε και τα 3 στα χέρια σου και δες ποιο ταιριάζει στα δικά σου γούστα, γιατί στην τελική εσύ θα αποφασίσεις. Απλά έχε κατά νου αυτό περί ποιότητας της Samsung.  

Δημοσ.

δουλεψε και τα 3. κάποιο παιδι αναφερει ότι το οne του φανηκε να λαγκαρει. επειδή έχω το κινητό με την επισημη 4.2.2(που ειναι ακομα πιο γρηγορη απο την 4.1.2) το κινητο δεν μου εχει λαγκαρει πουθενα. μάλιστα όσοι καναν τη μεταβαση σε g2 σχολίασαν οτι δεν φτάνει το one σε smoothness αλλα ρολάρει κι αυτό αψογα.

με λίγα λόγια αν αποφάσιζα εγώ: note 3 θα ήταν εκτός γιατί μου δεν με βολευει και δεν το χρειάζομαι, χωρια τα πλαστικούρα και ότι το ui του ειναι ασχημο και θεοβαρο, τίγκα στο bloat! για τα 3gb δε του note δεν το συζηταω, μ αυτά που του χουν φορτώσει μέσα 4 χρειαζόταν όχι 3!

g2 πολύ καλή συσκευή, άψογη σε ολα της, αλλά αν εχεις κρατήσει One στα χέρια σου το G2 φαινεται σαν ψευτικο παιχνιδακι. το one ειναι απλά κοσμημα. το Ui του lg ειναι αντιγραφη του ui της Samsung μόνο που ειναι ακόμα πιο ασχημο αλλά παρόλα αυτά τρέχει νεράκι.

one κοσμημα και τα γνωστα. παίρνει 4.3 οπου να ναι οπου μπορεις να απενεργοποιησεις το blinkfeed που αναφερες αν και θα δεις οτι ειναι χρήσιμο εργαλειο. το sense έιναι το πιο σοβαρο, καλογραμμένο ui αδιαμφισβητα. αν εισαι απο ios ειναι το μονο που μπορει να σε ικανοποιήσει για μενα. μειονεκτημα η καμερα που τα αλλα 2 ειναι ανωτερα. οσο για τις αναβαθμίσεις που αναφέρεις η htc μοιαζει να εχει διορθωθει μιας και ειναι το 2ο μεγαλο update που θα δωσει τωρα. το S4 πχ τωρα θα παρει τη πρωτη να μη συζητησουμε για το s3 που ειναι απο περσυ στην 4.1.2

όλα τα παραπανω ειναι προσωπικές μου αποψεις. πήγαινε δες τα απο κοντα, δουλεψε τα και αποφασίζεις

Δημοσ.

Ειμαι κατοχος Ν3,το μηχανημα παει  "αερας"  ,το προβλημα ειναι το μεγεθος αλλα και αυτο εξαρταται απο τι ζητας.Αν ζητας ενα τηλεφωνο  που θες  να το κρατησεις κανα 2 χρονια οπως λες τοτε για μενα το Ν3 ειναι μονοδρομος.Το lg πολυ καλο,απλα εγω δεν εμπιστευομαι  την εταιρεια σχετικα με την μελλοντικη υποστηριξη.Το htc εχει μεινει λιγο πισω απο τα αλλα δυο και μετα μη ξεχνας οτι υπαρχει μια αβεβαιοτητα σχετικα με το μελλον της εταιρειας.

Δημοσ.

Σε ολα συμφωνουμε αλλα να μη σ'αρεσει η οθονη του Note?! :P Αυτο ειναι αξιοπεριεργο

Δημοσ.

Σε ολα συμφωνουμε αλλα να μη σ'αρεσει η οθονη του Note?! :P Αυτο ειναι αξιοπεριεργο

καλησπέρα. Δεν είπα οτι δεν μου αρέσει. Απλά ανέφερα οτι την οθόνη του HTC την βρηκα καλύτερη (στην αναπαραγωγή video που δοκίμασα και είδα 2-3 hd videaκια)

Δημοσ.

Κραταω και εγω το Note3 στα χερια μου..Μπορει να ειναι λιγο τεραστιο αλλα η οθονη θα σε αποζημιωσει. :)

καλορίζικο!

Το LGG2 μάλλον στην απέξω για μένα... HTC ONE vs NOTE 3 πλέον..............

Δημοσ.

Ευχαριστω! 

Και τα δυο που κοιτας ειναι απο τα καλυτερα κομματια. Κανε μια συγκριση ομως:

Note 3                                 Htc One

32Gb+sd                             >    32gb, no sd

5.7''                                      >    4.7''

3200mAh                             >    2300mAh

Snapdragon 800 2.3Ghz     >    Snapdragon 600 1.7Ghz

3Gb Ram                             >    2Gb Ram

13mpixel                              ?    4mpixel Ultrapixel

Μεγεθος                               >    Μεγεθος

Βαρος                                  >     Βαρος

565€ +                                 >     465€ +

Δημοσ.

καλησπέρα. Δεν είπα οτι δεν μου αρέσει. Απλά ανέφερα οτι την οθόνη του HTC την βρηκα καλύτερη (στην αναπαραγωγή video που δοκίμασα και είδα 2-3 hd videaκια)

Μα οι amoled με τα χρωματα που εχουν κανουν ολες τις αλλες να φαινονται γατακια και ποσο μαλλον το Note 3 που ειναι και full HD και εχει και αρκετα PPI

Δημοσ.

Ευχαριστω! 

Και τα δυο που κοιτας ειναι απο τα καλυτερα κομματια. Κανε μια συγκριση ομως:

Note 3                                 Htc One

32Gb+sd                             >    32gb, no sd

5.7''                                      >    4.7''

3200mAh                             >    2300mAh

Snapdragon 800 2.3Ghz     >    Snapdragon 600 1.7Ghz

3Gb Ram                             >    2Gb Ram

13mpixel                              ?    4mpixel Ultrapixel

Μεγεθος                               >    Μεγεθος

Βαρος                                  >     Βαρος

565€ +                                 >     465€ +

I know... μέγα μειονέκτημα (απλά δεν μπορώ να το γνωρίζω αν δεν το δοκιμάσω για 1-2 μέρες, διοτι απο κοντά τα έχω δεί) το κατα πόσον το note3 είναι βολικό για το μοναδικό και every-day-business κινητό τηλέφωνο. Οτι είναι τούμπανο και οτι η υλοποίηση του spen θέτει νέα στανταρντ είναι προφανές. Επίσης η κατασκευή...κατασκευαστικά το htc δείχνει next level. Θα ήθελα τις εντυπώσεις σου μετα απο 1-2 μέρες χρήσης για το κατα πόσον είναι λειτουργικό σαν καθημερινή κινητή τηλεφωνική συσκευή και όχι μόνο σαν γκάντζετ.

Δημοσ.

Μα οι amoled με τα χρωματα που εχουν κανουν ολες τις αλλες να φαινονται γατακια και ποσο μαλλον το Note 3 που ειναι και full HD και εχει και αρκετα PPI

δυστυχως οι amoled της samsung κάτω απο τον ηλιο δεν τη παλευουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...