ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αγόρασα το Lenovo Essentials G500H και έβαλα το ubuntu 12.04 αλλά δεν δουλεύει το internet, γιατί λέει: no network devises available. Παράκληση για βοήθεια. Ευχαριστώ. Επεξεργαστής: Intel Core i3-3110M (2.40 GHz) με 3MB L3 cache. 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation 3rd Gen Core processor DRAM Controller [8086:0154] (rev 09)00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09)00:14.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller [8086:1e31] (rev 04)00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 [8086:1e3a] (rev 04)00:1a.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 [8086:1e2d] (rev 04)00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller [8086:1e20] (rev 04)00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 [8086:1e10] (rev c4)00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 [8086:1e12] (rev c4)00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 [8086:1e26] (rev 04)00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC Controller [8086:1e59] (rev 04)00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] [8086:1e03] (rev 04)00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller [8086:1e22] (rev 04)01:00.0 Ethernet controller [0200]: Qualcomm Atheros QCA8172 Fast Ethernet [1969:10a0] (rev 10)02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM43142 802.11b/g/n [14e4:4365] (rev 01) Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2013 από ioannis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Σύνδεσε το με ένα Ethernet Cable και μετά τρέξε σε τερματικό τις παρακάτω εντολές μια-μια sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source sudo apt-get install build-essential dkms linux-headers-generic sudo apt-get install bcmwl-kernel-source echo "wl" | sudo tee -a /etc/modules Κάνε μια επανεκκίνση με το καλώδιο Ethernet αποσυνδεδεμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Σύνδεσε το με ένα Ethernet Cable και μετά τρέξε σε τερματικό τις παρακάτω εντολές μια-μια sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source sudo apt-get install build-essential dkms linux-headers-generic sudo apt-get install bcmwl-kernel-source echo "wl" | sudo tee -a /etc/modules Κάνε μια επανεκκίνση με το καλώδιο Ethernet αποσυνδεδεμένο. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Αλλα μου βγαζει τα παρακατω, χωρις αποτελεσμα E: Unable to locate package bcmwl-kernel-source E: Package 'build-essential' has no installation candidate E: Package 'dkms' has no installation candidate Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πριν απο οοολα αυτα, πρεπει να εχεις τρεξει και ενα sudo apt-get update, για να δει οτι οντως υπαρχουν στο repo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Σίγουρα έχεις σύνδεση στο Internet με καλώδιο ; Εκτός αυτού που είπε ο jim_p , δες λίγο και τις πηγές λογισμικού. Δηλαδή άνοιξε το Software Center ➡ Software Sources και στο Other Software κοίτα να είναι τσεκαρισμένα ☑ τα Canonical Partners και τα Indepentend. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πριν απο οοολα αυτα, πρεπει να εχεις τρεξει και ενα sudo apt-get update, για να δει οτι οντως υπαρχουν στο repo. Ευχαριστω για την απαντηση. Ετρεξα την εντολη, αλλα χωρις internet μου τα βγαζει ολα λαθος. Για το συγκεκριμενο lenono δεν υπαρχουν drivers για ubuntu, μονο για καποιο αλλο linux. Αλλα δεν ξερω πολλα απο linux και ετσι απο αγνοια πηρα και το lenovo, νομιζοντας οτι θα υπαρχουν drivers και τωρα παιδευομαι. Αν δεν εχει γιατρεια να σταματησω; Σίγουρα έχεις σύνδεση στο Internet με καλώδιο ; Εκτός αυτού που είπε ο jim_p , δες λίγο και τις πηγές λογισμικού. Δηλαδή άνοιξε το Software Center ➡ Software Sources και στο Other Software κοίτα να είναι τσεκαρισμένα ✔ τα Canonical Partners και τα Indepentend. Δεν εχω καμμια συνδεση, επικοινωνω απο αλλο computer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Ρωτάω τους φίλους, αν δεν μπορέσω να κάνω κάτι με τους drivers, μήπως θα μπορούσα να αγόραζα και να έβαζα σε usb κάποια κάρτα ασύρματου δικτύου; Αν γίνεται πέστε μου κάποια κάρτα που να έχει drivers για ubuntu. Ακόμη αν έβαζα ubuntu πιο προχωρημένα από τα 12.04 θα είχα καλύτερη τύχη μήπως; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Προφανως θελει συνδεση στο ιντερνετ για να κανει οτι λεμε. Και γενικα, λινουξ χωρις ιντερνετ ειναι μισο λειτουργικο, γιαυτο συνδεσου ενσυρματα, βαλε τον driver για το ασυρματο με τον τροπο που λεει ο φιλος παραπανω, και συνεχιζεις ασυρματα μετα. Η καρτα σου ΔΕΝ υποστηριζεται ακομα απο τον b43, τον ανοιχτο driver για τις broadcom, οποτε αναγκαστικα πρεπει να βαλεις τον wl (driver κλειστου κωδικα που την υποστηριζει). Και αυτο δεν αλλαζει οποια λινουξοδιανομη και να βαλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Προφανως θελει συνδεση στο ιντερνετ για να κανει οτι λεμε. Και γενικα, λινουξ χωρις ιντερνετ ειναι μισο λειτουργικο, γιαυτο συνδεσου ενσυρματα, βαλε τον driver για το ασυρματο με τον τροπο που λεει ο φιλος παραπανω, και συνεχιζεις ασυρματα μετα. Η καρτα σου ΔΕΝ υποστηριζεται ακομα απο τον b43, τον ανοιχτο driver για τις broadcom, οποτε αναγκαστικα πρεπει να βαλεις τον wl (driver κλειστου κωδικα που την υποστηριζει). Και αυτο δεν αλλαζει οποια λινουξοδιανομη και να βαλεις. Δεν μπορω να συνδεθω και ενσυρματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δεν υπαρχει καλωδιο ή σχετικος εξοπλισμος ή δεν αναγνωριζει την ενσυρματη καρτα πχ και δεν μπορει να συνδεθει? Αν δεν μπορεις να το βαλεις στο ιντερνετ, βαλτου καλυτερα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πως εγκατέστησες το 12.04 , με USB ή CD/DVD disk ; Υπάρχει μια διαδικασία όπου μπορείς να βάλεις το USB/CD/DVD και να το προσθέσεις στις πηγές λογισμικού. Έπειτα θα κάνεις ένα sudo apt-get update και μετά θα τρέξεις τις εντολές που σου έδωσα παραπάνω. Έχω μια καλή εντύπωση ότι ο wl driver που χρειάζεσαι, συμπεριλαμβάνεται στο Live. H διαδικασία εδώ ➫ https://help.ubuntu.com/community/AptCdrom όπου κολλήσεις, ρώτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πως εγκατέστησες το 12.04 , με USB ή CD/DVD disk ; Υπάρχει μια διαδικασία όπου μπορείς να βάλεις το USB/CD/DVD και να το προσθέσεις στις πηγές λογισμικού. Έπειτα θα κάνεις ένα sudo apt-get updateκαι μετά θα τρέξεις τις εντολές που σου έδωσα παραπάνω. Έχω μια καλή εντύπωση ότι ο wl driver που χρειάζεσαι, συμπεριλαμβάνεται στο Live. H διαδικασία εδώ ➫ https://help.ubuntu.com/community/AptCdrom όπου κολλήσεις, ρώτα. Ευχαριστω πολυ, για το θαρρος που μου δινεις. Εχω απελπιστει και ειπα να τα παρατησω, για να δουμε. Η εγκατασταση εγινε με dvd. Μηπως πρεπει να δοκιμασω με ubuntu 13.10 (32 ή 64-bit); Έχει διανομές ubuntu ειδικά για laptop; Η ubuntu-13.10-desktop-i386.iso είναι καλή; Πρόσεξα πως η Canonical έχει διανομές ubuntu για lenovo laptop, αλλά αναφέρουν και τη λέξη amd, μήπως αναφέρονται σε laptop που έχουν επεξεργαστή amd; Στο site της lenono έχει drivers για μερικές διανομές linux, όχι όμως για ubuntu. Θέλω ubuntu όμως για παρα πολλούς λόγους. Δεν υπαρχει καλωδιο ή σχετικος εξοπλισμος ή δεν αναγνωριζει την ενσυρματη καρτα πχ και δεν μπορει να συνδεθει? Αν δεν μπορεις να το βαλεις στο ιντερνετ, βαλτου καλυτερα windows. Βγαζει το μηνυμα: no network devises available. Ολα υπαρχουν και αλλα laptop συνδεονται αμεσως και ενσυρματα και ασυρματα. Φυσικά windows θα βάλω, αλλά τα χρησιμοποιεί η γυναίκα μου, εγώ μαζί με τα εγγόνια μου χρησιμοποιούμε μόνο ubuntu. Είμαι συνταξιούχος δάσκαλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 κατεβασε τα dvd με ολα τα αποθετηρια και μεχρι να ρυθμισεις το συστημα σου κανε εγκαταστασεις απο τα dvd http://askubuntu.com/questions/974/how-can-i-install-software-or-packages-without-internet-offline * ή δανεισου ένα wifi stick και κανε απο κει τις αρχικες δουλειες edit http://askubuntu.com/questions/342934/qualcomm-atheros-ar8172-driver-fix-lenovo-g500s αυτο σου κανει δουλεια ? http://blog.norture.com/2013/05/how-to-fix-ubuntu-13-04-alx-ethernet-driver/ *χειροκινητα μπορεις να κατεβασεις ενα ενα τα πακετα με τις εξαρτησεις χωρις να παρεις ολα τα dvd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 κατεβασε τα dvd με ολα τα αποθετηρια και μεχρι να ρυθμισεις το συστημα σου κανε εγκαταστασεις απο τα dvd http://askubuntu.com/questions/974/how-can-i-install-software-or-packages-without-internet-offline * ή δανεισου ένα wifi stick και κανε απο κει τις αρχικες δουλειες edit http://askubuntu.com/questions/342934/qualcomm-atheros-ar8172-driver-fix-lenovo-g500s αυτο σου κανει δουλεια ? http://blog.norture.com/2013/05/how-to-fix-ubuntu-13-04-alx-ethernet-driver/ *χειροκινητα μπορεις να κατεβασεις ενα ενα τα πακετα με τις εξαρτησεις χωρις να παρεις ολα τα dvd Ευχαριστω ολους. Χρονια πολλα. Μετα τις γιορτες θα συνεχισουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Είπα μετά τις γιορτές αλλά...........Έβαλα το ubuntu 13.10, το ethernet λειτουργεί, και το ασυρματο νομίζω ότι θα λειτουργήσει γιατί βλέπω ένα ξένο ασύρματο. Δεν βλέπω το δικό μου, μάλλον χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Περιμένω τη βοήθειά σας. Παρακάτω προσθέτω εντολή και αποτέλεσμα. Ευχαριστώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. gian@gian-Lenovo-G500:~$ lspci -nnk | grep -iA3 network 02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM43142 802.11b/g/n [14e4:4365] (rev 01) Subsystem: Lenovo Device [17aa:0611] Kernel driver in use: wl gian@gian-Lenovo-G500:~$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα