Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις πάνω στο θέμα κάδος ανακύκλωσης.

Ξεκινάω :

 

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο πηγαίνει στον κάδο ανακύκλωσης, αν το διαγράψεις από τον κάδο, που πηγαίνει; 
Ρωτάω διότι διέγραψα πολλές φορές στο παρελθόν πολλά αρχεία μαζί + κάποια κατά λάθος (ctrl+a)  και σε μιά αναζήτηση που είχα στο ίντερνετ, είδα πως υπάρχουν software για να κάνεις retrieve τα διαγραμμένα αρχεία από τον κάδο.

Θα ήθελα αν γίνετε κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει γιατί αν είναι θα ήθελα να τα διαγράψω και από εκεί που πάνε για εξοικονόμηση μνήμης μιας και είναι full και επίσης αν έχετε να μου συστήνεται κάποιο καλό software για να μπορώ να κάνω retrieve αρχεία αν μου ξανά τύχει κάτι τέτοιο, κατά προτίμηση free ή να υπάρχει cracker για το software, και κάτι τελευταίο επειδή δεν είμαι master σε αυτά, σε ποια άλλα μέρη/φάκελοι του υπολογιστή αποθηκεύονται αρχεία είτε από μισά downloads είτε από παλιές αναβαθμίσεις και γενικώς αρχεία που θα έπρεπε να διαγράψω για να εξοικονομώ χώρο στο pc (χωρίς φυσικά να αλλάξει κάτι στο pc ή να δημιουργηθεί ζημιά)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κάθε βοήθεια και λυπάμαι αν το post μου είναι σε λάθος σημείο διότι είμαι νέο μέλος.

Δημοσ.

Όταν διαγράφεις τα περιεχόμενα του κάδου, αυτά δεν πάνε πουθενά. Πάλι εκεί είναι απλά διαγράφεται το header και η καταχώρηση του στο mft, δηλαδή οι πληροφορίες σχετικά με το αρχείο και την θέση του στον δίσκο. Η ανάκτηση που κάνουν αυτά τα προγράμματα που λες γίνεται ανιχνεύοντας τον δίσκο σε χαμηλό επίπεδο, τέτοιο που ούτε ο χρήστης ούτε το λειτουργικό δεν το βλέπει. Ο χώρος που πιάνει ένα αρχείο που διαγράφεται και από τον κάδο προστίθεται στον ελεύθερο χώρο του δίσκου, οπότε αν και τα δεδομένα του αρχείου υπάρχουν ακόμα στον δίσκο δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά και ταυτόχρονα το λειτουργικό κάνεις overwrite πάνω στα διαγραμμένα αρχεία τα καινούργια δεδομένα που μπορεί να έχει χωρίς να δίνει σημασία τι υπάρχει από κάτω.

 

Με λίγα λόγια τα αρχεία που διαγράφονται από τον κάδο δεν υπάρχουν πια για σένα, ούτε για το λειτουργικό.

 

Αν θέλεις ασφάλεια και να μην υπάρχει περίπτωση να γίνει ανάκτηση κάποιου διαγραμμένου αρχείου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικά προγράμματα που γράφουν μηδενικά πάνω στα αρχεία που διαγράφεις και στον κενό χώρο του δίσκου. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και ταλαιπωρεί πολύ τον δίσκο γι αυτό και δεν χρησιμοποιείται για καθημερινή χρήση.

 

Για να κάνω και έναν παραλληλισμό, φαντάσου ένα βιβλίο με περιεχόμενα ένδειξη που βρίσκεται η κάθε λέξη. Όταν διαγράφεις ένα αρχείο είναι σαν να διαγράφεις την ένδειξη της λέξης από τα περιεχόμενα και να τραβάς μπλάνκο πάνω από το πρώτο γράμμα της λέξης μέσα στο κείμενο. Αν ήθελες όμως να διαγράψεις τελείως την λέξη θα έπρεπε να την βρεις και μέσα στο κείμενο και να την σβήσεις πρώτα με σβύστρα, μετά να τραβήξεις μπλάνκο σε όλη τη λέξη και τέλος να γράψεις άλλη λέξη στην ίδια θέση.

Δημοσ.

Με το Ccleaner μπορείς να καθαρίσεις τα διάφορα άχρηστα αρχεία χωρίς φόβο,δες όμως πρώτα της επιλογές που έχει, αν π.χ. κρατάς κωδικούς από σελίδες μέσου cookies μπορεί να σβηστούν αν το έχεις επιλεγμένο.

Αν πας στην καρτέλα επιλογές->ρυθμίσεις,έχει επιλογή για «ασφαλής διαγραφή» πάτα το αργή και 1 πέρασμα για να διαγράψει τον ελεύθερο χώρο, δηλαδή και όλα τα διεγραμμένα αρχεία,αν το κάνεις μόνο σπάνια δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...