Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια θα ηθελα την συμβουλη σας ασχολουμε εδω και αρκετο καιρο με C και Java μπορω να πω ειμαι σε αρκετο καλο επιπεδο ... και στο τει μας λυνουμε απλα προβληματακια που ειναι γελοια και ψαχνω να ασχοληθω με καποιο μεγαλο project πανω στην java παλιοτερα πιτσιρικας θυμαμαι επαιζα l2 private  που ειναι πανω σε java ..και σκεφτηκα μηπως ειναι καλη ιδεα να ασχοληθω πανω σε αυτο

http://svn.l2jserver.com/branches/

τι μου προτεινεται αξιζει να ασχοληθω?

Δημοσ.

Αν με ρώταγες πριν 4-5 χρόνια, θα σου έλεγα σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς. Αν το πήγαινες σοβαρά, είχε πολύ χρήμα το πράγμα. Τώρα, αν ενδιαφέρεσαι μόνο να μάθεις να ξέρεις ότι θα είναι πιο δύσκολο καθώς δεν υπάρχει πλέον το support που υπήρχε τότε. Δεν ξέρω ποιο είναι το επιπεδό σου σε java, πάντως να ξέρεις ότι θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο(μήνες) για να καταλάβεις τι παίζει, και να είσαι σε θέση να πειράζεις τον κώδικα. Και όταν λέω να τον πειράζεις εννοώ να μπορείς να διορθώνεις bugs, και όχι να κάνεις apply custom patch :P

Άν δεν έχεις σκοπό να το πας σοβαρά, και να ανοίξεις κάποιον σέρβερ τότε γρήγορα θα ξενερώσεις και θα τα παρατήσεις.

Αν θέλεις γενικά να επεκτείνεις τις γνώσεις σου σε java, απλά googlare και θα βρεις άπειρες ιδεές για project που μπορείς να υλοποιήσεις. Αν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια πάντως, υπάρχουν αρκέτα tutorials που μπορείς να βρεις σε youtube/google.

Δημοσ.

αδερφε σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου... η αληθεια ειναι πως απλα θελω να επεκτεινω της γνωσεις μου και σκεφτηκα να ασχοληθω με αυτο το project . γιατι θα γνωριζω περι τινος προκειται ο καθε κωδικας διοτι ειχα ασχοληθει στο παρελθον ελαχιστα.. ειμαι διατεθιμενος να αφιερωσω πολυ χρονο ...δεν εχω σκοπο να ανοιξω καποιον σερβερ προς θεου ξερω πως εχει πεθανει πλεον αυτο το παιχνιδι.. απλα πιστευω οτι το να ασχοληθω με μεγαλου ευρους κωδικα θα με βοηθησει...τι πιστευεις?

Δημοσ.

Είναι γενικώς καλή ιδέα για project για αρκετούς λόγους. Ενδεχομένως να μην είναι αυτό που θα πρότεινα εγώ αν στοχεύεις να αποκτήσεις ευρύτερα εφόδια για την αγορά εργασίας στη Java. Παρ'όλα αυτά είναι όντως εκαιδευτικό κάτι τέτοιο. Go for it. 

Δημοσ.

Είναι γενικώς καλή ιδέα για project για αρκετούς λόγους. Ενδεχομένως να μην είναι αυτό που θα πρότεινα εγώ αν στοχεύεις να αποκτήσεις ευρύτερα εφόδια για την αγορά εργασίας στη Java. Παρ'όλα αυτά είναι όντως εκαιδευτικό κάτι τέτοιο. Go for it. 

αδερφε ...τι θα μου προτεινες εσυ δηλαδη???δωσε μου ιδεες...

Δημοσ.

Προσωπικά θα σου έλεγα να φτιάξεις κάτι το οποίο θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις όλη την Java Enterprise πλατφόρμα. Κάποιο Web-Application δηλαδή να ασχοληθείς με front-end και back-end, να μάθεις και έναν application server. Κάποιο κλασικό πρόγραμματάκι π.χ βιντεοκλάμπ, e-shop, ticket reservation (cinema, travel) κτλ.Μάλιστα να είναι στο μεγαλύτερο βαθμό AJAX based για να είναι μοιάζει σε Desktop App. Γενικώς είναι applications τα οποία άνετα μπορούν να πάνε πάνω απο 10.000 γραμμές (και τότε αρχίζεις και χάνεις τη μπάλα).

Αλλά και πάλι σου λέω, και απο το παιχνίδι υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθεις. Σημασία έχει άλλωστε να το γουστάρεις για να κάτσεις να ασχοληθείς.

Δημοσ.

Προσωπικά θα σου έλεγα να φτιάξεις κάτι το οποίο θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις όλη την Java Enterprise πλατφόρμα. Κάποιο Web-Application δηλαδή να ασχοληθείς με front-end και back-end, να μάθεις και έναν application server. Κάποιο κλασικό πρόγραμματάκι π.χ βιντεοκλάμπ, e-shop, ticket reservation (cinema, travel) κτλ.Μάλιστα να είναι στο μεγαλύτερο βαθμό AJAX based για να είναι μοιάζει σε Desktop App. Γενικώς είναι applications τα οποία άνετα μπορούν να πάνε πάνω απο 10.000 γραμμές (και τότε αρχίζεις και χάνεις τη μπάλα).

Αλλά και πάλι σου λέω, και απο το παιχνίδι υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθεις. Σημασία έχει άλλωστε να το γουστάρεις για να κάτσεις να ασχοληθείς.eyx

ευχαριστω αδερφε. !

Δημοσ.

Προσωπικά κάνω ένα project ελευθέρου λογισμικού και το λένε guma:

Ο κώδικας είναι στο:

https://github.com/pc-magas/guma

Που μπορείς να κάνεις fork το project και να αρχίζεις αλλαγές. Δε αν διορθώσεις κάτι μπορείς να κάνεις pull request.

Ακόμη στο github μπορείς να βρεις πολλά project που μπορείς να συνεισφέρεις. Ακόμη αν θες και κάτι 'άλλο έλεγξε πότε αρχίζεις το google summer of code που θα σου δώσει πολλές εμπειρείες + ότι σου δίνει και $5000 άμα τα βγάλεις πέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...