Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ashmadia

A) Αφού ο i3 φτάνει κοντά στον ι7 και ο 6300 κοντά στον 8350(φαντάζομαι εκεί το πας) τότε γιατί τόσο μεγάλο πρόβλημα κάθε φορά που μιλάω για I3;;;;;

Β)Όπως τα λες,αν θες smooth πληρώνεις τα 75€ παραπάνω και παίρνεις 8350 ή ι5-4570 αν δεν σε χαλέι να χάνεις και κάνα frame παίρνεις τον 6300 ή τον ι3-3140 ..... μιας και 

....γ)βλέπω στην ταμπέλα 8350 και ι3-3220 και μιλάω για της διαφορές που έχουν αυτοί οι δύο.

Όσο ψεύτικα και μη ρεαλιστικά και να τα θεωρείς υπάρχουν bench που δείχνουν αυτό ακριβός.

bench που να δείχνουν κάποιον amd με διπλάσια ταχύτητα από κάποιον intel στην ίδια τιμή απλά δεν υπάρχουν.

(μιλάμε για επεξεργαστική ισχύ και όχι ιδικές εντολές)

Αν πάει στην πρόταση του ashmadia δεν θα κάνει overclock ή μάλλον μόνο ελάχιστο και δεν θα φτάσει ο 6300 σε καμία περίπτωση ούτε κοντά στον 8350....

Στο 2ο κομματι σου δεν προλαβαινα να απαντησω πριν. Λοιπον, περιμενα σαν το μλκ σε προηγουμενο thread, να μου βρεις bench (αν γινεται μαλιστα περισσοτερα απο 1) που να δειχνουν single performance, σε χρονο εκτελεσης. Το μονο που μου παρεθεσες ειναι ενα review (του οποιου τα αποτελεσματα οριακα επιβεβαιωνω στο world of tanks που τυχαινει να παιζω τον τελευταιο καιρο, μην παρεξηγηθει, επιβεβαιωνω γραφω οποτε υποθετω οτι δεν παρουσιαζει ανακριβειες και στα υπολοιπα) και γενικως αποτελεσματα συγκρισεων gaming καταστασεων. Σε αυτο το κομματι θα γινω γραφικος αν ξαναγραψω οτι συμφωνα με τα games θα επιλεξεις κιολας.

Τωρα για το αλλο που λες, καλυτερα να διαβασεις πιο προσεκτικα τα reviews του 8350, θα διαπιστωσεις οτι αγγιζει τις επιδοσεις του i7 σε μερικα, οποτε αυτο που γραφεις ειναι εν μερει αληθες. Πλησιαζει το 2χ σε multithread ο 6300 απο τον i3 (για την ακριβεια θα σου πω κατα μεσο ορο 1.5χ, ακριβως οσο χανει στο single κατα μεσο ορο δηλαδη, και ειναι στην ιδια τιμη). Τα chip της amd κρυβουν αρκετο value σε σχεση με τα αντιστοιχα της intel σε επεξεργαστικη δυναμη (μιας και αναφερεσαι σε αυτη θα την δεις συνολικα, οχι κατα πως σε συμφερει, οπως εγω βλεπω το μεγαλο προβαδισμα στο singlethread). 

Με προχειρη αναζητηση σου παραθετω και oc μετρησεις (δεν επιβεβαιωνω αμεσα την αξιοπιστια του site, εντελως προχειρα το βρηκα) http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/processors/amd-fx-6300-1117533/review

Μπορεις να δεις (για να ξερετε κιολας τι εστι oc 6300) οτι αγγιζει ακομα και i5 (ποιον i3 λοιπον αναρωτιεστε ΑΝ τον φτανει και τετοια..) σε συγκεκριμενες εργασιες αλλα και gaming που κανεις δεν θα το περιμενε (και δικαιως, μιλαμε για i5, ειναι τερας δεν νομιζω οτι το αρνειται κανεις, αν και να πω και την αποψη μου πανω στις μετρησεις αυτες, και τα 2 chip προσφερουν playable fps, τι 150 τι 160, ασχετα με το ποιος εχει το πανω χερι οποτε κλαιν).

Βεβαια ολα αυτα εναντιον ivy, δυστυχως ακομα δεν εχω δει αμεσες συγκρισεις με haswell. Να προσθεσω εδω οτι στο εξωτερικο ο i3 4130 ειναι πιο ακριβος απο 6300, ενω εδω εχουν την ιδια τιμη. Αυτο δεν αλλαζει ομως οτι ερχεται με το κακο και υπερεκοστολογημενο HT (το "κακο" ειναι προσωπικη αποψη, το υπερκοστολογημενο ειναι μαθηματικα αδιαμφισβητητο, μπορω να το αποδειξω, αν και ευλογα θα μου πει κανεις Performance comes at a price) ενω για πρωτη φορα διαβαζω οτι ειναι ξεκλειδωτος για oc μεσω nb (με οτι αυτο συνεπαγεται για κοστος/γνωσεις/δυσκολια).

Τώρα ξανά μπερδεύτηκα.

Εγώ ήξερα:

Gpu-limit  , τα μέγιστα fps που μπορεί να βγάλει μια κάρτα σε ένα παιχνίδι ,όσο καλό επεξεργαστή και να έχει ο Η/Υ.

Bottleneck, τα μέγιστα fps που μπορεί να βγάλει ένας επεξεργαστής,όσο καλή κάρτα γραφικών και να έχει ο Η/Υ. 

Τι μπέρδεψα;

Εννοείς μήπως ότι επειδή θα βάλεις χειρότερη κάρτα θα πέσει ποιο πολύ βάρος στον επεξεργαστή και τότε θα φανεί η δύναμη του 8350;;;

Μα το παιχνίδι δεν κόβει το bench στα 60fps άρα αν είχε παραπάνω δύναμη ο 8350 δεν θα φαινόταν;;Δεν θα έβγαζε παραπάνω fps;;; 

Β) Για τον πίνακα πάντα αυτά που λέω.

Αλλά και ο 6300 με την μητρική που βάζεις και την μνήμη στα 1600,μπορεί να γίνει o/c ; Χωρίς να γίνει o/c σε τι επίπεδα είναι;

Στον Ι3 είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα πιάσεις έστω κοντά στα bench που βλέπεις,στον 6300 δεν είσαι σίγουρος για το o/c αν δεν πάρεις στάνταρ δοκιμασμένα κομμάτια. 

Γ)Ούτε εσύ ξέρεις από τι επωφελείται ,αλλά προτιμάς τον 6300 στα ~ στοκ από τον Ι3-4130 που «σίγουρα» (με βάση το bench) είναι μόνο 10% ποιο κάτω από τον 8350(και όχι από τον ποιο φτηνό 8320 που δεν ξέρουμε που θα έβγαινε στην λίστα), χωρίς να κάνω αερολογίες γιατί μιλάω για την 10% διαφορά από τον παλιό, χειρότερος σίγουρα δεν θα είναι ο haswell αν είναι καλύτερος ή όχι δεν το λογαριάζω.

Ας το παρουμε απ την αρχη, να επιβεβαιωσουμε οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα, με τις ιδιες λεξεις για να αποφυγουμε καθε συγχυση.

Το bottleneck δεν αναφερεται μονο στην gpu. Σαν φαινομενο ολοι λιγο πολυ εχουμε ακουσει οποτε θα το περιγραψω συντομα, για καποιον ο οποιος δεν το γνωριζει ή απλα το εχει ακουστα. Εχεις 2 ισχυες, μια του επεξεργαστη και μια της καρτας. Αν κατα το gaming η καρτα αξιοποιει την μιση ισχυ του επεξεργαστη, δουλευοντας η ιδια στα μεγιστα, τοτε εχεις ενα "μπουκαλι" κατα το οποιο η καρτα ειναι το στομιο του μπουκαλιου, και ο επεξεργαστης το σωμα του μπουκαλιου (πιο μεγαλο πλατος) σε ευθεια παρομοιωση των ισχυων με ενα μπουκαλι σαν αντικειμενο, αν το κραταμε στο πλαι. Το αναποδο ειναι απολυτα δυνατο, αν αντιστρεψεις την ισχυ του επεξεργαστη με αυτην της καρτας. Αυτο ειναι το bottleneck (αν δεν απατωμαι οικτρα) και το συνδεω με το balance που εχεις στο συστημα σου, οταν χτιζεις μια συνθεση. Εδω αναφερω οτι δεν μπορεις να εχεις το τελειο, δηλαδη μια ισορροπια 100-100. Παντα κατι θα στην χαλαει και θα εισαι 80-90 ας πουμε. Αυτην παντα προσπαθεις να κρατας σε τοσο καλα επιπεδα αν γνωριζεις πραγματικα απο συνθεσεις.

Οι οροι gpu-limit/cpu-limit, αν και ειναι πανω σε μια λεπτη γραμμη με τα προηγουμενα θα ελεγα οτι αναφερονται σε κατι διαφορετικο. Εχουν να κανουν πιο πολυ με τον κωδικα του παιχνιδιου. Δηλαδη, cpu-limited θα ονομασεις ενα τιτλο οπου το πρωτο οριο στις επιδοσεις ειναι ο επεξεργαστης, γιατι ο κωδικας το απαιτει. Αντιστροφα για το gpu-limitation. Ευκολα παρατηρει κανεις ακομα περισσοτερο τωρα, την δυσκολια να πετυχεις την παραπανω ισορροπια, γι αυτο και παντα αναφερω οτι πρωτο ρολο στο gaming παιζουν τα συγκεκριμενα παιχνιδια με τα οποια θα ασχοληθεις. Δεν εχω δει strategy game gpu-limited για παραδειγμα (σε μεγαλο βαθμο εστω), γιατι βασιζεται παρα πολυ η αποδοση του συστηματος απο την ισχυ του επεξεργαστη de facto.

Μετα απο αυτα, βλεπεις γραφηματα και reviews για cpus και gpus. Στα μεν πρωτα, γινεται προσπαθεια να αφαιρεσεις καθε ειδος bottleneck/limit απο την καρτα γραφικων, προσομοιωνοντας με καθε τροπο (χαμηλη αναλυση, no filters, low settings) οσο πιο δυνατη καρτα μπορεις. Ετσι διαγραφεται η ισχυς των επεξεργαστων που δοκιμαζεις, unrestrained, για τα συγκεκριμενα παιχνιδια που δοκιμαζεις. Αντιστοιχα στα 2α reviews, βαζεις τον πιο δυνατο επεξεργαστη που κυκλοφορει, overclocked στα μεγιστα για την μεγιστη δυνατη ισχυ, και υστερα προχωρας σε μετρησεις των καρτων. 

Με μια συγκριση των 2 γραφηματων που θα παρεις στα χερια σου, για ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, μπορεις να εχεις μια εικονα του τι παιζει. Τα γραφηματα των επεξεργαστων ειναι τα πιο misleading κατα την αποψη μου, γιατι βγαινει ο καθενας και εξαγει αυτο που βλεπει ωμα, νομιζοντας οτι αυτο θα γινει σε καθε περιπτωση (οτι δηλαδη στο pc του θα εχει την πιο δυνατη gpu του κοσμου, ποσο λογικο ειναι αυτο?) Καταλαβαινεις λοιπον ποσο "λιγο" ειναι στα ματια μου το απο πανω bench του toms. Δεν φανερωνει σχεδον τιποτα ενδιαφερον (τοσα ενδιαφεροντα εγραψα οτι λειπουν). Επισης στο τελευταιο που γραφεις, οταν βαζεις μικροτερη gpu πανω στο γραφημα συγκρισης cpu που εχεις, οπως το περιγραφω πιο πανω (low res, low sett, 0 filter+ titan gpu) ειναι ουσιαστικα μια καλη προσεγγιση να φερεις μια καθετη γραμμη στο γραφημα σε συγκεκριμενα fps, η οποια προκυπτει απο τα review της ιδιας μικρης καρτας που σε ενδιαφερει. Πολυ απλα κρατας τα fps που αποδιδει η καρτα στο review της, στο συγκεκριμενο παιχνιδι, οταν συνδυαστηκε για μετρηση με τον δυνατοτερο επεξεργαστη. Σε αυτην την τιμη βρισκεται η καθετη γραμμη που θα σχεδιασεις. Θα παρατηρησεις οτι σε πολλους τιτλους, πρωτο θα ερθει το οριο της καρτας (οπως λεμε συχνα) και αυτο θα φανει στο γραφημα που σχεδιασες: Οι επεξεργαστες ξαφνικα χανουν την αξια τους, και αποδιδουν παρομοια νουμερα οταν συνδυαστουν με αδυναμες καρτες. BOOM επιτελους τελειωσα!

Β) Θεωρητικα ενα mild oc στα 4.4-4.5 το παιρνει, αλλα δεν ξερω πως θα αντιδρασουν τα vrms της και αν θα throttlarei. Το σιγουρο ειναι οτι ερχεται με out of the box support για τους FX απο αποψη bios. Οι μνημες, αν δεν ψαχνεις το μεγιστο, δεν παιζουν ρολο νομιζω. Μονο πολλαπλασιαστη ανεβαζεις, λιγη ταση και end of story. Χωρις oc ζητησε μου οποιοδηποτε bench χρειαζεσαι και θα στο παραθεσω ο ιδιος. Αρκει να μην με πεθανεις στο install/uninstall. (Θυμισου παλιοτερα ειχα παραθεσει scores του Black Hole bench, τοσο απο i3 οσο και απο 6300)

Γ) Μετα απο ολα αυτα που γραφω, ελπιζω να καταλαβαινεις ποση αξια δινω στο παραπανω γραφημα, και στο 10% διαφορα των επεξεργαστων. Αντικειμενικα ομως σου εγραψα, οτι το προβαδισμα στα lowest στο συγκεκριμενο παιχνιδι, ειναι μεγαλο ατου για competitive players, και λιγο ευκολα μαντευω οτι οφειλεται στους πυρηνες. Προσεξε οτι ολοι οι πολυπυρηνοι (amd-intel) ειναι καλυτεροι απο i3 στο συγκεκριμενο κομματι. Παρομοια μπορει να ειναι και τα αποτελεσματα του 6300, αυτος που μας λειπει απ την συγκριση ειναι ο 4130 και η διαφορα του απο 3220, αν και παραμενει 2+HT, οποτε και αυτος μπορει να κανει παρομοια dips.

Ειναι το μεγαλυτερο κειμενο που εχω γραψει, ισως και το πιο αρτιο που εχω γραψει σε αυτο το forum. Ζητω συγγνωμη για την "παρανομια" μου απο τον TS επειδη καταχραζομαι με σχεδον ανουσια πραγματα (ή πολυ εξειδικευμενα ---> αδιαφορα) το topic του, ενω ζηταει απλα την βοηθεια μας 

Προφανως περιμενω και το feedback απο τους υπολοιπους χρηστες, ιδιαιτερα αν ξεχασα κατι ή μου διαφευγει απλα, αν και σχεδον λυπαμαι οποιον μπει στον κοπο να διαβασει ολο αυτο το πραμα. :)

• Like 3
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στο 2ο κομματι σου δεν προλαβαινα να απαντησω πριν. Λοιπον, περιμενα σαν το μλκ σε προηγουμενο thread, να μου βρεις bench (αν γινεται μαλιστα περισσοτερα απο 1) που να δειχνουν single performance, σε χρονο εκτελεσης. Το μονο που μου παρεθεσες ειναι ενα review (του οποιου τα αποτελεσματα οριακα επιβεβαιωνω στο world of tanks που τυχαινει να παιζω τον τελευταιο καιρο, μην παρεξηγηθει, επιβεβαιωνω γραφω οποτε υποθετω οτι δεν παρουσιαζει ανακριβειες και στα υπολοιπα) και γενικως αποτελεσματα συγκρισεων gaming καταστασεων. Σε αυτο το κομματι θα γινω γραφικος αν ξαναγραψω οτι συμφωνα με τα games θα επιλεξεις κιολας.

Τωρα για το αλλο που λες, καλυτερα να διαβασεις πιο προσεκτικα τα reviews του 8350, θα διαπιστωσεις οτι αγγιζει τις επιδοσεις του i7 σε μερικα, οποτε αυτο που γραφεις ειναι εν μερει αληθες. Πλησιαζει το 2χ σε multithread ο 6300 απο τον i3 (για την ακριβεια θα σου πω κατα μεσο ορο 1.5χ, ακριβως οσο χανει στο single κατα μεσο ορο δηλαδη, και ειναι στην ιδια τιμη). Τα chip της amd κρυβουν αρκετο value σε σχεση με τα αντιστοιχα της intel σε επεξεργαστικη δυναμη (μιας και αναφερεσαι σε αυτη θα την δεις συνολικα, οχι κατα πως σε συμφερει, οπως εγω βλεπω το μεγαλο προβαδισμα στο singlethread). 

Με προχειρη αναζητηση σου παραθετω και oc μετρησεις (δεν επιβεβαιωνω αμεσα την αξιοπιστια του site, εντελως προχειρα το βρηκα) http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/processors/amd-fx-6300-1117533/review

Μπορεις να δεις (για να ξερετε κιολας τι εστι oc 6300) οτι αγγιζει ακομα και i5 (ποιον i3 λοιπον αναρωτιεστε ΑΝ τον φτανει και τετοια..) σε συγκεκριμενες εργασιες αλλα και gaming που κανεις δεν θα το περιμενε (και δικαιως, μιλαμε για i5, ειναι τερας δεν νομιζω οτι το αρνειται κανεις, αν και να πω και την αποψη μου πανω στις μετρησεις αυτες, και τα 2 chip προσφερουν playable fps, τι 150 τι 160, ασχετα με το ποιος εχει το πανω χερι οποτε κλαιν).

Βεβαια ολα αυτα εναντιον ivy, δυστυχως ακομα δεν εχω δει αμεσες συγκρισεις με haswell. Να προσθεσω εδω οτι στο εξωτερικο ο i3 4130 ειναι πιο ακριβος απο 6300, ενω εδω εχουν την ιδια τιμη. Αυτο δεν αλλαζει ομως οτι ερχεται με το κακο και υπερεκοστολογημενο HT (το "κακο" ειναι προσωπικη αποψη, το υπερκοστολογημενο ειναι μαθηματικα αδιαμφισβητητο, μπορω να το αποδειξω, αν και ευλογα θα μου πει κανεις Performance comes at a price) ενω για πρωτη φορα διαβαζω οτι ειναι ξεκλειδωτος για oc μεσω nb (με οτι αυτο συνεπαγεται για κοστος/γνωσεις/δυσκολια).

Ας το παρουμε απ την αρχη, να επιβεβαιωσουμε οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα, με τις ιδιες λεξεις για να αποφυγουμε καθε συγχυση.

Το bottleneck δεν αναφερεται μονο στην gpu. Σαν φαινομενο ολοι λιγο πολυ εχουμε ακουσει οποτε θα το περιγραψω συντομα, για καποιον ο οποιος δεν το γνωριζει ή απλα το εχει ακουστα. Εχεις 2 ισχυες, μια του επεξεργαστη και μια της καρτας. Αν κατα το gaming η καρτα αξιοποιει την μιση ισχυ του επεξεργαστη, δουλευοντας η ιδια στα μεγιστα, τοτε εχεις ενα "μπουκαλι" κατα το οποιο η καρτα ειναι το στομιο του μπουκαλιου, και ο επεξεργαστης το σωμα του μπουκαλιου (πιο μεγαλο πλατος) σε ευθεια παρομοιωση των ισχυων με ενα μπουκαλι σαν αντικειμενο, αν το κραταμε στο πλαι. Το αναποδο ειναι απολυτα δυνατο, αν αντιστρεψεις την ισχυ του επεξεργαστη με αυτην της καρτας. Αυτο ειναι το bottleneck (αν δεν απατωμαι οικτρα) και το συνδεω με το balance που εχεις στο συστημα σου, οταν χτιζεις μια συνθεση. Εδω αναφερω οτι δεν μπορεις να εχεις το τελειο, δηλαδη μια ισορροπια 100-100. Παντα κατι θα στην χαλαει και θα εισαι 80-90 ας πουμε. Αυτην παντα προσπαθεις να κρατας σε τοσο καλα επιπεδα αν γνωριζεις πραγματικα απο συνθεσεις.

Οι οροι gpu-limit/cpu-limit, αν και ειναι πανω σε μια λεπτη γραμμη με τα προηγουμενα θα ελεγα οτι αναφερονται σε κατι διαφορετικο. Εχουν να κανουν πιο πολυ με τον κωδικα του παιχνιδιου. Δηλαδη, cpu-limited θα ονομασεις ενα τιτλο οπου το πρωτο οριο στις επιδοσεις ειναι ο επεξεργαστης, γιατι ο κωδικας το απαιτει. Αντιστροφα για το gpu-limitation. Ευκολα παρατηρει κανεις ακομα περισσοτερο τωρα, την δυσκολια να πετυχεις την παραπανω ισορροπια, γι αυτο και παντα αναφερω οτι πρωτο ρολο στο gaming παιζουν τα συγκεκριμενα παιχνιδια με τα οποια θα ασχοληθεις. Δεν εχω δει strategy game gpu-limited για παραδειγμα (σε μεγαλο βαθμο εστω), γιατι βασιζεται παρα πολυ η αποδοση του συστηματος απο την ισχυ του επεξεργαστη de facto.

Μετα απο αυτα, βλεπεις γραφηματα και reviews για cpus και gpus. Στα μεν πρωτα, γινεται προσπαθεια να αφαιρεσεις καθε ειδος bottleneck/limit απο την καρτα γραφικων, προσομοιωνοντας με καθε τροπο (χαμηλη αναλυση, no filters, low settings) οσο πιο δυνατη καρτα μπορεις. Ετσι διαγραφεται η ισχυς των επεξεργαστων που δοκιμαζεις, unrestrained, για τα συγκεκριμενα παιχνιδια που δοκιμαζεις. Αντιστοιχα στα 2α reviews, βαζεις τον πιο δυνατο επεξεργαστη που κυκλοφορει, overclocked στα μεγιστα για την μεγιστη δυνατη ισχυ, και υστερα προχωρας σε μετρησεις των καρτων. 

Με μια συγκριση των 2 γραφηματων που θα παρεις στα χερια σου, για ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, μπορεις να εχεις μια εικονα του τι παιζει. Τα γραφηματα των επεξεργαστων ειναι τα πιο misleading κατα την αποψη μου, γιατι βγαινει ο καθενας και εξαγει αυτο που βλεπει ωμα, νομιζοντας οτι αυτο θα γινει σε καθε περιπτωση (οτι δηλαδη στο pc του θα εχει την πιο δυνατη gpu του κοσμου, ποσο λογικο ειναι αυτο?) Καταλαβαινεις λοιπον ποσο "λιγο" ειναι στα ματια μου το απο πανω bench του toms. Δεν φανερωνει σχεδον τιποτα ενδιαφερον (τοσα ενδιαφεροντα εγραψα οτι λειπουν). Επισης στο τελευταιο που γραφεις, οταν βαζεις μικροτερη gpu πανω στο γραφημα συγκρισης cpu που εχεις, οπως το περιγραφω πιο πανω (low res, low sett, 0 filter+ titan gpu) ειναι ουσιαστικα μια καλη προσεγγιση να φερεις μια καθετη γραμμη στο γραφημα σε συγκεκριμενα fps, η οποια προκυπτει απο τα review της ιδιας μικρης καρτας που σε ενδιαφερει. Πολυ απλα κρατας τα fps που αποδιδει η καρτα στο review της, στο συγκεκριμενο παιχνιδι, οταν συνδυαστηκε για μετρηση με τον δυνατοτερο επεξεργαστη. Σε αυτην την τιμη βρισκεται η καθετη γραμμη που θα σχεδιασεις. Θα παρατηρησεις οτι σε πολλους τιτλους, πρωτο θα ερθει το οριο της καρτας (οπως λεμε συχνα) και αυτο θα φανει στο γραφημα που σχεδιασες: Οι επεξεργαστες ξαφνικα χανουν την αξια τους, και αποδιδουν παρομοια νουμερα οταν συνδυαστουν με αδυναμες καρτες. BOOM επιτελους τελειωσα!

Β) Θεωρητικα ενα mild oc στα 4.4-4.5 το παιρνει, αλλα δεν ξερω πως θα αντιδρασουν τα vrms της και αν θα throttlarei. Το σιγουρο ειναι οτι ερχεται με out of the box support για τους FX απο αποψη bios. Οι μνημες, αν δεν ψαχνεις το μεγιστο, δεν παιζουν ρολο νομιζω. Μονο πολλαπλασιαστη ανεβαζεις, λιγη ταση και end of story. Χωρις oc ζητησε μου οποιοδηποτε bench χρειαζεσαι και θα στο παραθεσω ο ιδιος. Αρκει να μην με πεθανεις στο install/uninstall. (Θυμισου παλιοτερα ειχα παραθεσει scores του Black Hole bench, τοσο απο i3 οσο και απο 6300)

Γ) Μετα απο ολα αυτα που γραφω, ελπιζω να καταλαβαινεις ποση αξια δινω στο παραπανω γραφημα, και στο 10% διαφορα των επεξεργαστων. Αντικειμενικα ομως σου εγραψα, οτι το προβαδισμα στα lowest στο συγκεκριμενο παιχνιδι, ειναι μεγαλο ατου για competitive players, και λιγο ευκολα μαντευω οτι οφειλεται στους πυρηνες. Προσεξε οτι ολοι οι πολυπυρηνοι (amd-intel) ειναι καλυτεροι απο i3 στο συγκεκριμενο κομματι. Παρομοια μπορει να ειναι και τα αποτελεσματα του 6300, αυτος που μας λειπει απ την συγκριση ειναι ο 4130 και η διαφορα του απο 3220, αν και παραμενει 2+HT, οποτε και αυτος μπορει να κανει παρομοια dips.

Ειναι το μεγαλυτερο κειμενο που εχω γραψει, ισως και το πιο αρτιο που εχω γραψει σε αυτο το forum. Ζητω συγγνωμη για την "παρανομια" μου απο τον TS επειδη καταχραζομαι με σχεδον ανουσια πραγματα (ή πολυ εξειδικευμενα ---> αδιαφορα) το topic του, ενω ζηταει απλα την βοηθεια μας 

Προφανως περιμενω και το feedback απο τους υπολοιπους χρηστες, ιδιαιτερα αν ξεχασα κατι ή μου διαφευγει απλα, αν και σχεδον λυπαμαι οποιον μπει στον κοπο να διαβασει ολο αυτο το πραμα. :)

like απο μενα για τον κοπο,κριμα που το μεγαλυτερο και ισως καλυτερο σου κειμενο παει προς το συγκεκριμενο ατομο -_-

Δημοσ.

Πλησιαζει το 2χ σε multithread ο 6300 απο τον i3 ( (1) για την ακριβεια θα σου πω κατα μεσο ορο 1.5χ, ακριβως οσο χανει στο single κατα μεσο ορο δηλαδη, και ειναι στην ιδια τιμη). Τα chip της amd κρυβουν αρκετο value σε σχεση με τα αντιστοιχα της intel σε επεξεργαστικη δυναμη ( (2) μιας και αναφερεσαι σε αυτη θα την δεις συνολικα, οχι κατα πως σε συμφερει, οπως εγω βλεπω το μεγαλο προβαδισμα στο singlethread).

(1)Ε,σόρρυ κιόλα αλλά όταν τα λέω εγώ κάτι τέτοια πέφτουν «όλοι» να ποστάρουν meme και να κοροϊδεύουν,οπότε με το συμπάθιο, που το στηρίζεις αυτό το για την ακρίβεια; (αν είναι από το bench πρέπει να κάνεις αρκετές αλχημείες και βγάζει ο κάθε ένας ό,τι θέλει)  

(2)  Αφού παρακολουθείς τα thread, βλέπεις ότι ποτέ δεν αρνήθηκα ότι πρέπει να το δεις συνολικά,ακριβός το αντίθετο,ζητάει κάποιος office pc προτείνω i3 γιατί «ποτέ» δεν θα κάνει κάτι που θέλει multi (όχι ότι δεν είναι υπέρ ικανός για κάτι τέτοιο)και πέφτουν όλοι με τα μούτρα να μου την πούνε...  

Καλός να βλέπουμε ποιος είναι καλός στο σύνολο αλλά καλό να βλέπουμε και ποιος θα είναι καλύτερος για κάτι συγκεκρυμένο.

Με προχειρη αναζητηση σου παραθετω και oc μετρησεις (δεν επιβεβαιωνω αμεσα την αξιοπιστια του site, εντελως προχειρα το βρηκα) http://www.techradar...-1117533/review

Δεν ξέρω πως το εννοείς το πλησιάζει γιατί δεν έχω και ιδέα τι είναι το index score του cine και από τι αποτελείτε,

Στο multi o I5-3570K είναι πολύ πάνω από τον i3, οκ  δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, σε o/c στα 5ghz ο 6300 είναι πολύ ψιλά, στο single όμως ο ι5 με τον ι3 απέχουν ελάχιστα (~10% )

http://www.cpu-world.com/Compare/491/Intel_Core_i3_i3-4130_vs_Intel_Core_i5_i5-3570K.html

Δηλαδή ακόμα και φουλ o/c στα 5ghz να είναι ο 6300, ο Ι3 θα έχει περίπου 50% πάνω ~1 προς ~1,5 (αν τα μπερδεύω πάλι, ας τα βγάλει κάποιος)

Δεν θέλει πολύ αλχημεία εδώ,κόβουμε απλά 10% από τον ι5, εκτός και αν τον κάνανε και αυτόν o/c αλλά από τα μπερδεμένα που λέει μάλλον stock τον έχουν. 

CPU single-threaded rendering performance

Cinebench R11.5: Index score: Higher is better

AMD FX-6300: 0.96

AMD FX-6200: 0.92

INTEL CORE I5-3570K: 1.58

AMD FX-8350: 1.07

Το HT μπορεί να μην σου αρέσει εσένα αλλά κάτσε να σκεφτείς λίγο τι κάνει,έχεις πολύ δυνατό cpu με δυο πυρήνες,όποτε νομίζει ο task manager μπορεί να στείλει δυο «βαριά» νήματα(που δεν χρειάζεται να είναι ιδικά γραμμένα) και να εκτελεστούν πολύ γρήγορα ταυτόχρονα οπότε μπορούν να προσφέρουν ποιο γρήγορα (σε έναν κύκλο στην καλύτερη) τα αποτελέσματα για τα οποία περιμένουν τα όποια άλλα νήματα,ο όποιος amd δεν έχει τέτοια πολυτέλεια και αν υπάρχει ένα τέτοιο νήμα πρέπει όλα τα άλλα νήματα να περιμένουν μέχρι να βγάλει αποτέλεσμα (π.χ. το κεντρικό loop ενός παιχνιδιού),εκτός και αν είναι ένα ή περισσότερα νήματα ενός παιχνιδιού παραλληλισμένα,άλλο αυτό από το να τρέχουν απλά παράλληλα, ώστε ένα νήμα να εκμεταλλευτεί πάνω από έναν πυρήνα(πρέπει δηλαδή να είναι ιδικά γραμμένο),στην οποία περίπτωση πάλι «χάνεις» αυτούς τους πυρήνες.

Όποτε θέλει όμως μπορεί να γίνει και 4core εκτελώντας 4 «ελαφριά» νήματα ταυτόχρονα,αλλά ο amd συνεχίζει να έχει άλλους 2 ή 4 πυρήνες ελεύθερους για άλλα νήματα.

gpu/cpu limited, το limited σημαίνει περιορίζεται για αυτό και μπερδεύτηκα,optimized=βελτιστοποιημένο θα ήταν καλύτερα ή απλά πες, γραμμένο για...

Απλά μέχρι τώρα, όποτε έλεγα i3 όλοι λέγανε ότι το bf4 και γενικά όλα τα next-gen θα θέλουν τουλάχιστον τους πυρήνες του 6300 και ότι ο i3 θα πατώνει,σόρρυ και πάλι,αλλά τώρα δείχνει ότι το γυρίζεται στο ότι μετράει η κάρτα ποιο πολύ.Προσωπικά έτσι μου φαίνεται,τίποτα εναντίων σου,μια χαρά τα λες και έτσι όπως τα λες τα σέβομαι.

Οπότε για άλλη μια φορά καταλήγουμε ότι όλα εξαρτώνται από το πως γράφτηκε το παιχνίδι ή πρόγραμμα και ότι μια θα είναι μπροστά ο 6300 και μια ο i3,το μόνο στο οποίο διαφωνούμε δηλαδή είναι στο αν οι εταιρίες θα ασπαστούν τον παραλληλισμό ή όχι. 

Για εμένα προσωπικά δεν έχει νόημα να το κάνουν μιας και όλα, τα παιχνίδια τουλάχιστον, θα γράφονται πλέον μια φορά για την ps4 που θα έχει τον jaguar ,που είναι δυο 4core ,mobile τάξης cpu, στα 2ghz μαξ, θα είναι τόσο «μικρά» δηλαδή τα νήματα που δεν θα παίζει ρόλο αν θα τα εκτελείς γρήγορα το ένα μετά το άλλο ανά δύο(ακόμα και χωρίς HT) ή και τα 8 ταυτόχρονα,το υποθέτω αυτά αλλά ν'τάξ τι να βγάζει από υπολογιστική ισχύ;;;

like απο μενα για τον κοπο,κριμα που το μεγαλυτερο και ισως καλυτερο σου κειμενο παει προς το συγκεκριμενο ατομο -_-

Εσύ συνέχιζε να νομίζεις ότι ο 6300 τα κάνει όλα καλύτερα και μην ασχολείσαι μαζί μου αφού σου σπάω τα νεύρα.

Δημοσ.

Αυτο που θελω εγω ειναι να καταληγεις σε ενα συμπερασμα σύμφωνο με αυτα που διαβαζεις. Δεν φαινεσαι τυχαιος, hell, μαλλον ξερεις ποιο πολλα απο μενα καθαρα τεχνολογικα/προγραμματιστικα/λειτουργικα. 

(1) Σου ειπα ηδη που στηριζω τις προσεγγισεις μου, σε στοιχεια που αποκομιζω διαβαζοντας. Αυτο το 1.5 βγαινει βαζοντας κατω ολα τα multi benches (που εχω παραθεσει στο αλλο thread, google στην τελικη και θα βρεις, πιασε ξερω γω anandtech) και τραβωντας ενα μεσο ορο "προχειρα". Δινω και μια extra βαρυτητα στις μετρησεις του Black Hole που εχω απο εμας, το θεωρω πληρες αν σκεφτεις οτι περιεχει τα βασικα loads για gaming (single-multi-4thread κουτι ερχεται) και συμπιπτει με αυτο που βλεπω στα reviews.

(2) Να ξερεις οτι και ο i3 υπερβολη ειναι, χιλιες φορες Pentium G3420, αυτο ειναι vfm. Βρηκαμε, by the way, και κατι στο οποιο συμφωνουμε απολυτα.

Το HT δεν μου αρεσει οχι γιατι δεν προσφερει τιποτα, αλλα γιατι προσφερει λιγα, και δεν τιμολογειται εκει που του αρμοζει. Ουτε στον i3, ουτε στον i7. Οσο και να το παλεψεις με τα νηματα, i5= 4real-core > i3= 2core+HT, και ας ειναι τα νηματα "βαρια" και "ελαφρα".

"Απλά μέχρι τώρα, όποτε έλεγα i3 όλοι λέγανε ότι το bf4 και γενικά όλα τα next-gen θα θέλουν τουλάχιστον τους πυρήνες του 6300 και ότι ο i3 θα πατώνει,σόρρυ και πάλι,αλλά τώρα δείχνει ότι το γυρίζεται στο ότι μετράει η κάρτα ποιο πολύ.Προσωπικά έτσι μου φαίνεται,τίποτα εναντίων σου,μια χαρά τα λες και έτσι όπως τα λες τα σέβομαι."

Σου εδωσα στοιχεια για το τι παιζει. Μπορει αυτο που μετρησαν στο toms να μην ειναι αντιπροσωπευτικο (μπορει να θελει επιπλεον δοκιμες, σε αλλα maps, επισης θελει συμπληρωση και δοκιμες με τα μοντελα της εποχης, οχι 2 γενιες πισω). Υπομονη, ισως να δουμε κιαλλα μετα το release και απο περισσοτερες πηγες για να βγαλουμε συμπερασμα. 

Το τελευταιο κομματι σου ειναι το μεγαλο στοιχημα. Εγω πονταρα στους πυρηνες, γιατι τα δειγματα απο παιχνιδια που θελω να παιξω προς τα κει πανε. Αν και η αληθεια ειναι οτι το budget μού εβγαλε τον i5 εκτος, και εχω γραψει αρκετες φορες για τις επιλογες που εγω θεωρω οτι υπαρχουν στην αγορα (pentium/athlon x4 < fx 6300 < i5/8320 και τελος, παντα για gaming) οποτε ειχα να επιλεξω αναμεσα σε 7850+i5 ή 7870ΧΤ+6300. Αν ειχα να διαθεσω περισσοτερα, θα εβαζα ssd, και θα ετρωγε 2ο ακυρο o i5 :P Τουλαχιστον εφαγε λιγοτερα ακυρα απο τον i3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...