Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όταν κάπου έχουμε 2 πυρήνες, και μιλάμε για αύξηση στο 100%, πάμε στους 4 πυρήνες. Όταν απο τους 2 πυρήνες πάμε στους 8, η ποσοστιαία αύξηση πόσο θα είναι? (Κουίζ για δυνατούς λύτες)

Ημιμαθής στην χρήση της ελληνικής γλώσσας, ημιμαθής σε απλά μαθηματικά, ημιμαθής και στους υπολογιστές, και ακόμα συνεχίζεις να εκτίθεσαι, ή πολύ μεγάλο τρολλ είσαι, ή μαζοχιστής.

P.S Αλήθεια πότε ακριβώς το PS4 είχε powerpc επεξεργαστές?

P.S2 Να θέλει κάποιος να αναβαθμιστεί απο E σειρά σε i3 να το καταλάβω. Κάποιος με σειρά Q να πάει σε i3 με προσπερνά πραγματικά.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν κάπου έχουμε 2 πυρήνες, και μιλάμε για αύξηση στο 100%, πάμε στους 4 πυρήνες. Όταν απο τους 2 πυρήνες πάμε στους 8, η ποσοστιαία αύξηση πόσο θα είναι? (Κουίζ για δυνατούς λύτες)

Ημιμαθής στην χρήση της ελληνικής γλώσσας, ημιμαθής σε απλά μαθηματικά, ημιμαθής και στους υπολογιστές, και ακόμα συνεχίζεις να εκτίθεσαι, ή πολύ μεγάλο τρολλ είσαι, ή μαζοχιστής.

P.S Αλήθεια πότε ακριβώς το PS4 είχε powerpc επεξεργαστές?

P.S2 Να θέλει κάποιος να αναβαθμιστεί απο E σειρά σε i3 να το καταλάβω. Κάποιος με σειρά Q να πάει σε i3 με προσπερνά πραγματικά.

Εγώ δεν μιλάω για αύξηση σε κάτι αλλά για το πόσοι πυρήνες υπάρχουν.

Όταν ένα πυρήνας είναι 100% τότε επί 4 πόσο βγαίνει;;; 4 πυρήνες / 400%

2                          100%              4                         8                / 400% 

Ορθογραφία και γραμματική μπορεί να μην ξέρω,αλλά τόσο χαζός όσο είσαι εσύ, εγώ δεν είμαι. 

Ε,σορρυ το ps3 ήθελα να γράψω,βρήκα το λάθος πλήκτρο.

Άλλωστε η λέξη είχε για κάποιους έχει μια συγκεκριμένη σημασία.

Δημοσ.

Βασικά όταν πάμε απο 2 πυρήνες σε 8 τότε ,2 προτάσεις περιγράφουν την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ότι ο 2πύρηνος έχει 75% λιγότερους πυρήνες απο τον 8πύρηνο και οτι ο 8πύρηνος εχει 300% περισσότερους πυρήνες απο τον 2πύρηνο.

Όταν απο τους 2 λοιπόν πάμε στους 8, τότε η αύξηση σε %, είναι 300% και όχι 400%. Αν αυξήσεις το 2 κατα 400% πέρνεις 10, όχι 8.

Και επειδή μάλλον δεν θα σου βρίσκεται πρόχειρο κάποιο βιβλίο αριθμητικής δημοτικού για να διαβάσεις, πήγαινε εδώ

http://www.percentagecalculator.net/

και εκεί που γράφει What is the percentage increase/decrease (ποια είναι η ποσοστιαία αύξηση/μείωση) βάλε στο πρώτο κουτάκι το 2 και στο δεύτερο κουτάκι το 8, να δεις ποιο νουμεράκι θα πεταχτεί.

Το "είχε" που υπογραμμίζεις κιόλας, για "κάποιους" θα είχε συγκεκριμένη σημασία και νόημα, αν και μόνο αν, το ps4 είχε κάποτε powerpc - πλέον δεν έχει - και σε κάποια άλλη νεότερή του version κυκλοφόρησε με τους x86.

Κάνεις που κάνεις το λάθος (3 αντί για 4 - κάτι που δέχομαι) και αντι να μείνεις εκεί, προσπαθείς να βγεις και απο πάνω...

Aν πάλι επιμένεις στον συγκεκριμένο τύπο

+400% πυρήνες = +10% ταχύτητα

αφού ι3=100% και 8350=400% τότε στην ταχύτητα έχουμε i3=100% και 8350=110%

Δημοσ.

Ο 6300 για να μην χαραμίζεται πρέπει να μπει σε μητρική των ~90€ ,για να τον ανεβάσεις στην πραγματική του συχνότητα και να μην τον έχεις με αυτήν που τον βγάζει η amd για να γλιτώσει λεφτά από την ψήκτρα και να μην αναγκάζεται να δηλώσει το πραγματικό του tdp,μαζί με την τιμή του των 105€ που έχει ο επεξεργαστής τελείωσε το budget και μένεις χωρίς μνήμη(και χωρίς καλύτερη ψήκτρα που μπορεί και να μην χρειαστεί).

Σε Intel μεριά κάτω από αυτόν δεν μπορείς να πας Intel Core i3-4130 Box ~105€

αλλά μπορείς να τον βάλεις άφοβα σε μητρική των ~46-50€ Μητρικές Κάρτες ,χάνοντας βέβαια κάποιες από της ανέσεις που θα είχες με καλύτερη μητρική,(όταν έρχεσαι από s775 βέβαια δεν θα σου λείψει και κάτι. )

Με τα ~50€ που περισσεύουν παίρνεις και 4gb μνήμη.

http://www.skroutz.gr/s/385854/Kingston-KHX1866C9D3-4G-4GB-1866MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM.html

Δεν έχει να ντραπεί τίποτα ο I3 στα παιχνίδια δες εδώ το battlefield 4 beta στον ποιο παλιό i3-3220

http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-4-graphics-card-performance,3634-10.html

46-50ευρο μητρικη για gaming pc με 7870 πανω...Ουτε ετοιμο pc απο το Πλαισιο να επαιρνε ελεος...

Α και προς το αγαπητο ts αν κοιτας για αγορα καινουργιας 7870 στο μελλον πηγαινε καλυτερα σε http://www.skroutz.gr/s/4023699/Gigabyte-Radeon-R9-270X-2GB-WindForce-3X-OC.html(στα λεφτα αυτα)ή αν αγορασεις απο εξωτερικο κοιτας και κατι σε 7950 http://www.amazon.it/Sapphire-Graphics-Express-2xDVI-I-Technology/dp/B00BBKO65S/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382702220&sr=8-1&keywords=7950.

Λοιπον προς τον ts μιας και θελεις να φτιαξεις gaming pc σε Intel οπως ειπαν και αλλου κοιταζεις κατι σε i5 http://www.skroutz.gr/s/3765361/Intel-Core-i5-4440-Box.html?from=catspan,αν δεν μπορεις οικονομικα πας σε fx 6300.(γιαυτο ακριβως υπαρχουν οι fx της Amd γιατι ειναι ιδανικοι για low budget pc).

Δημοσ.

Ναι,έχεις δίκιο, ζητάω λοιπόν δημοσίως συγνώμη από όλους τους συνφορουμίτες και προχωρώ άμεσα σε διόρθωση του φοβερού faux pas στο οποίο είχα προβεί,αναδιατυπώνοντας-διορθώνοντας την προηγούμενή μου δήλωση.

Ο 8350(180€ ) με 300% παραπάνω πυρήνες, βγάζει μόλις το 110% της δύναμης ενός παλιού i3-3220 (105€ ) .

Τώρα αν αυτό το θεωρείς φοβερά καλύτερο για την, και καλά, δύναμη που προσφέρουν οι περισσότερη πυρήνες και για τον, τόσο ποια, σημαντικό ρόλο του multithreading πάω πάσο.

Δημοσ.

Το γραφημα παντως λεει πολλα περισσοτερα απο τα απλα που καταλαβαινεις με μια πρωτη ματια Elf. Και απευθυνομαι ξανα σε εσενα, διοτι εισαι κατ' επαναληψη αυτος που καταληγει σε οτι να ναι συμπερασματα, γιατι κανεις αδικες συγκρισεις. 

α) Βλεπω ενα αγνο gpu-limit απο ΤΙΤΑΝ (ειπα να το τονισω, μπας και καταλαβει κανεις τι μπορει να γινει με καρτα επιπεδου χμ, 7870 ας πουμε) στο γραφημα που παραθετεις. Με τις γνωσεις που εχεις ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να καταλαβεις την αξια του cpu με βαση την συγκεκριμενη μετρηση, αν και εφοσον σε ολα τα τμηματα/maps γινεται αυτο που βλεπουμε στο γραφημα. Α και αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο για τον i3, ισα ισα τον βολευει γιατι τον βγαζει ισοδυναμο και με i7 που λεει ο λογος (τα ιδια και για τον 6300).

β)Ο μινι-almost quad i3 δεν φτανει στο οριο της την titan/επιδοσεις του επιπεδου της οσον αφορα την συγκεκριμενη εφαρμογη. Ουτε και ο 8350, αν και ειναι πιο κοντα. Ομως ο 8350 πεφτει στην χειροτερη περιπτωση του run στα 57fps (smooth, ετσι? δεν καταλαβαινεται), ενω ο i3 πεφτει μεχρι και στα 49. Οχι οτι μιλαμε για μεγαλη ενοχληση, (εμενα δεν θα με πειραζε πχ αν και θα ηξερα οτι ειναι εκει, εχω προπονημενο ματι) αλλα καποιος αλλος πιο competitive, ισως να το εβλεπε διαφορετικα και να μου ελεγε πχ "κολλαω ωρες ωρες, δεν μπορω να παιξω".

γ) Και αφησα κατι απ τα πιο σημαντικα για το τελος, γιατι δεν αναφερεται ακριβως στο υπαρχον γραφημα. Που ειναι ο FX6300 και ο i3 4130?!? Που ειναι οι διπυρηνοι pentium/a4 να φανει εξαρτηση απο πυρηνες/multithread? Γιατι λοιπον χρησιμοποιειται κατι τετοιο για οποιαδηποτε ενδειξη? (εσυ ο ιδιος μου ελεγες να μην κανω υποθεσεις/προσεγγισεις, μα μονο με υποθεσεις μπορειτε να εξαγετε την συγκριση που ψαχνετε εδω, απο το συγκεκριμενο γραφημα... Ξερεις ολα αυτα αθροιζονται και λενε πολλα για το τι εχεις τελικα να πεις, ποσα γνωριζεις επι του θεματος και τι θελεις τελικα να πετυχεις...)

Επισης μην ξαναπεις σε παρακαλω οτι πυρηνας ιντελ=2χ πυρηνας 6300/8350. Δεν ειναι ετσι... και το παιρνεις για δεδομενο παντου.

Φιλε Θανο, θα σου προτεινα 2 εναλλακτικες.

α) http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html?keyphrase=6300 105E/100E

http://www.skroutz.gr/s/3459519/Gigabyte-GA-970A-DS3P.html 70E

http://www.skroutz.gr/s/2692470/Kingston-HyperX-Black-4GB-DDR3-1600MHz.html 38E

β) http://www.skroutz.gr/s/3404706/Intel-Core-i5-4430-Box.html 160E

http://www.skroutz.gr/s/3814555/Asus-B85M-E-C2.html 73E

http://www.skroutz.gr/s/2692470/Kingston-HyperX-Black-4GB-DDR3-1600MHz.html 38E

70E διαφορα, αν τα χεις προχωρα αν οχι μεινε στον 6300.

Δημοσ.

46-50ευρο μητρικη για gaming pc με 7870 πανω...Ουτε ετοιμο pc απο το Πλαισιο να επαιρνε ελεος...

Αυτά μπορεί να πάρει με 200€ ο άνθρωπος,αυτά του προτείνω. 

Κάρτα γραφικών έχει μια τώρα που ΘΑ την αλλάξει μελλοντικά.

Δημοσ.

Ναι,έχεις δίκιο, ζητάω λοιπόν δημοσίως συγνώμη από όλους τους συνφορουμίτες και προχωρώ άμεσα σε διόρθωση του φοβερού faux pas στο οποίο είχα προβεί,αναδιατυπώνοντας-διορθώνοντας την προηγούμενή μου δήλωση.

Ο 8350(180€ ) με 300% παραπάνω πυρήνες, βγάζει μόλις το 110% της δύναμης ενός παλιού i3-3220 (105€ ) .

Τώρα αν αυτό το θεωρείς φοβερά καλύτερο για την, και καλά, δύναμη που προσφέρουν οι περισσότερη πυρήνες και για τον, τόσο ποια, σημαντικό ρόλο του multithreading πάω πάσο.

τι ειναι το καλυτερο σε γενικες γραμμες που μπορει να αγορασει ο ts στα λεφτα αυτα αυτο μας ενδιαφερει.Και οπως αναφερθηκε παρακατω απο Ashmadia ή δινει 70περιπου ευρο παραπανω για i5 ή παει σε 6300.

Δημοσ.

@ashmadia

A) Αφού ο i3 φτάνει κοντά στον ι7 και ο 6300 κοντά στον 8350(φαντάζομαι εκεί το πας) τότε γιατί τόσο μεγάλο πρόβλημα κάθε φορά που μιλάω για I3;;;;;

Β)Όπως τα λες,αν θες smooth πληρώνεις τα 75€ παραπάνω και παίρνεις 8350 ή ι5-4570 αν δεν σε χαλέι να χάνεις και κάνα frame παίρνεις τον 6300 ή τον ι3-3140 ..... μιας και 

....γ)βλέπω στην ταμπέλα 8350 και ι3-3220 και μιλάω για της διαφορές που έχουν αυτοί οι δύο.

Επισης μην ξαναπεις σε παρακαλω οτι πυρηνας ιντελ=2χ πυρηνας 6300/8350. Δεν ειναι ετσι... και το παιρνεις για δεδομενο παντου.

Όσο ψεύτικα και μη ρεαλιστικά και να τα θεωρείς υπάρχουν bench που δείχνουν αυτό ακριβός.

bench που να δείχνουν κάποιον amd με διπλάσια ταχύτητα από κάποιον intel στην ίδια τιμή απλά δεν υπάρχουν.

(μιλάμε για επεξεργαστική ισχύ και όχι ιδικές εντολές)

τι ειναι το καλυτερο σε γενικες γραμμες που μπορει να αγορασει ο ts στα λεφτα αυτα αυτο μας ενδιαφερει.Και οπως αναφερθηκε παρακατω απο Ashmadia ή δινει 70περιπου ευρο παραπανω για i5 ή παει σε 6300.

Αν πάει στην πρόταση του ashmadia δεν θα κάνει overclock ή μάλλον μόνο ελάχιστο και δεν θα φτάσει ο 6300 σε καμία περίπτωση ούτε κοντά στον 8350....
Δημοσ.

Ξεκαθάρισε σε τι αναφέρεσαι γιατί γίνονται και μπερδέματα.

Δημοσ.

Ξεκαθάρισε σε τι αναφέρεσαι γιατί γίνονται και μπερδέματα.

Πολύ ευχαρίστως.

Ο 8350(180€ ) με 300% παραπάνω πυρήνες, βγάζει μόλις το 110% της δύναμης ενός παλιού i3-3220 (105€ ) ....

....Στο battlefield που όλοι λέγανε ότι θα στηρίζεται καθαρά σε multithreading και ότι δεν θα έτρεχε καλά σε διπύρηνο... 

CPU.png

Δημοσ.

@ashmadia

A) Αφού ο i3 φτάνει κοντά στον ι7 και ο 6300 κοντά στον 8350(φαντάζομαι εκεί το πας) τότε γιατί τόσο μεγάλο πρόβλημα κάθε φορά που μιλάω για I3;;;;;

Β)Όπως τα λες,αν θες smooth πληρώνεις τα 75€ παραπάνω και παίρνεις 8350 ή ι5-4570 αν δεν σε χαλέι να χάνεις και κάνα frame παίρνεις τον 6300 ή τον ι3-3140 ..... μιας και 

....γ)βλέπω στην ταμπέλα 8350 και ι3-3220 και μιλάω για της διαφορές που έχουν αυτοί οι δύο.

Όσο ψεύτικα και μη ρεαλιστικά και να τα θεωρείς υπάρχουν bench που δείχνουν αυτό ακριβός.

bench που να δείχνουν κάποιον amd με διπλάσια ταχύτητα από κάποιον intel στην ίδια τιμή απλά δεν υπάρχουν.

(μιλάμε για επεξεργαστική ισχύ και όχι ιδικές εντολές)

Αν πάει στην πρόταση του ashmadia δεν θα κάνει overclock ή μάλλον μόνο ελάχιστο και δεν θα φτάσει ο 6300 σε καμία περίπτωση ούτε κοντά στον 8350....

Α) Δεν εχω θεμα για ποιον επεξεργαστη θα μιλας, προβλημα εχω οταν αυτο που γραφεις και το διαβαζω δεν ειναι σωστο. Επισης, σημερα δηλαδη το δεχεσαι ανενδοτος το gpu-limit, ολες τις υπολοιπες φορες επρεπε να μου βγαζεις το λαδι?? :P 

Β) Οχι οπως τα λεω... γιατι εγω δεν θα προτεινω 8350 οταν υπαρχει 8320 με 140Ε... Στα μισα η χρηματικη διαφορα που γραφεις. Δεν ειναι οτι παιρνεις 6300 και i3 οταν εν γνωση σου χανεις καμποσα frames, το κανεις για balance στο συστημα. Τι να μου πει ο i5-i7 αν συνδυαστει με 660/7870? Επισης απο το Α) βγαινει οτι σε αυτην την περιπτωση μπορει να μην χασεις ουτε frame, αναλογα το game. Τους τα χρωσταγες?

Γ) Ναι, αλλα δεν ξερεις κατα ποσο το game επωφελειται απο cpu freq, singlethread, multithread με τα στοιχεια που σου παρεχει. Οταν εγω μιλουσα για προσεγγισεις και κανω τετοιες, αυτα προυποθετονται, προσπαθω να μην αερολογω. Χωρις αυτα τα στοιχεια λοιπον ποσο καλη προσεγγιση μπορει να γινει?

Δημοσ.

Α) Δεν εχω θεμα για ποιον επεξεργαστη θα μιλας, προβλημα εχω οταν αυτο που γραφεις και το διαβαζω δεν ειναι σωστο. Επισης, σημερα δηλαδη το δεχεσαι ανενδοτος το gpu-limit, ολες τις υπολοιπες φορες επρεπε να μου βγαζεις το λαδι?? :P

Β) Οχι οπως τα λεω... γιατι εγω δεν θα προτεινω 8350 οταν υπαρχει 8320 με 140Ε... Στα μισα η χρηματικη διαφορα που γραφεις. Δεν ειναι οτι παιρνεις 6300 και i3 οταν εν γνωση σου χανεις καμποσα frames, το κανεις για balance στο συστημα. Τι να μου πει ο i5-i7 αν συνδυαστει με 660/7870? Επισης απο το Α) βγαινει οτι σε αυτην την περιπτωση μπορει να μην χασεις ουτε frame, αναλογα το game. Τους τα χρωσταγες?

Γ) Ναι, αλλα δεν ξερεις κατα ποσο το game επωφελειται απο cpu freq, singlethread, multithread με τα στοιχεια που σου παρεχει. Οταν εγω μιλουσα για προσεγγισεις και κανω τετοιες, αυτα προυποθετονται, προσπαθω να μην αερολογω. Χωρις αυτα τα στοιχεια λοιπον ποσο καλη προσεγγιση μπορει να γινει?

Τώρα ξανά μπερδεύτηκα.

Εγώ ήξερα:

Gpu-limit  , τα μέγιστα fps που μπορεί να βγάλει μια κάρτα σε ένα παιχνίδι ,όσο καλό επεξεργαστή και να έχει ο Η/Υ.

Bottleneck, τα μέγιστα fps που μπορεί να βγάλει ένας επεξεργαστής,όσο καλή κάρτα γραφικών και να έχει ο Η/Υ. 

Τι μπέρδεψα;

Εννοείς μήπως ότι επειδή θα βάλεις χειρότερη κάρτα θα πέσει ποιο πολύ βάρος στον επεξεργαστή και τότε θα φανεί η δύναμη του 8350;;;

Μα το παιχνίδι δεν κόβει το bench στα 60fps άρα αν είχε παραπάνω δύναμη ο 8350 δεν θα φαινόταν;;Δεν θα έβγαζε παραπάνω fps;;; 

Β) Για τον πίνακα πάντα αυτά που λέω.

Αλλά και ο 6300 με την μητρική που βάζεις και την μνήμη στα 1600,μπορεί να γίνει o/c ; Χωρίς να γίνει o/c σε τι επίπεδα είναι;

Στον Ι3 είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα πιάσεις έστω κοντά στα bench που βλέπεις,στον 6300 δεν είσαι σίγουρος για το o/c αν δεν πάρεις στάνταρ δοκιμασμένα κομμάτια. 

Γ)Ούτε εσύ ξέρεις από τι επωφελείται ,αλλά προτιμάς τον 6300 στα ~ στοκ από τον Ι3-4130 που «σίγουρα» (με βάση το bench) είναι μόνο 10% ποιο κάτω από τον 8350(και όχι από τον ποιο φτηνό 8320 που δεν ξέρουμε που θα έβγαινε στην λίστα), χωρίς να κάνω αερολογίες γιατί μιλάω για την 10% διαφορά από τον παλιό, χειρότερος σίγουρα δεν θα είναι ο haswell αν είναι καλύτερος ή όχι δεν το λογαριάζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...