Προς το περιεχόμενο

Blu-Ray Home Cinema 7.1 & 9.1

ntg1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες τι γνωρίζετε για Home Cinema 7.1 ή 9.1 με Blu-Ray?
Για να πω την αλήθεια δίσκο Blu-Ray με 9.1 ήχο ακόμα δεν έχω δει. Οι περισσότεροι έχουν 5.1 & 7.1.

Δυστυχώς στην αγορά δε βρίσκω κάποιο σύστημα άμεσα διαθέσιμο, ώστε να το έχουν τα καταστήματα (πχ βιτρίνα) και να μπορώ να το δοκιμάσω.

Μ'ένα γρήγορο google search είδα πως οι τιμές ποικίλουν και μου κάνει εντύπωση που τα 9.1 συστήματα είναι πιο φτηνά από τα 7.1! Πχ βρήκα αυτό και για 9.1 δε το λες ακριβό.

Και... επειδή δε κατέχω καθόλου από Home Cinema... υπάρχουν συστήματα με "λιγότερα ηχεία" που να μπορούν να αποδώσουν τον ίδιο ήχο σωστά? Υπάρχει θέμα χώρου.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα Blu-Ray Deck της Sony και έχω συνδέσει τον ήχο με στερεοφωνικό της Technics μέσω TV (το στερεοφωνικό υποστηρίζει Virtual Dolby Surround, δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδοχές στο BD-Deck ώστε να το συνδέσω απευθείας στο στερεοφωνικό), αλλά επειδή υπάρχουν μόνο 2 ηχεία, δε μοιράζεται σωστά ο ήχος όταν αυτός είναι σε 5.1 ή 7.1 στα Blu-Ray. Αποτέλεσμα σε πολλές σκηνές να πρέπει να αυξομειώνω την ένταση. Άλλες φορές ακούγεται πολύ δυνατά, άλλες φορές πολύ χαμηλά. Μόνο όταν είναι 2.1 (δύσκολα βρίσκω BD με 2.1 ήχο) αποδίδεται σωστά ο ήχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το 9.1 ειναι μουφα! Έχει 6 ηχεία και καλα προσομειωνει τον ήχο σαν 9.1! Μεχρι ποσα χρήματα ψάχνεις και σε τι χώρο θα μπει (τετραγωνικά) γιατι ενα 5.1 σε κομμάτια πιστεύω θα είσαι οκ και με καλύτερη ποιότητα!

σαχλαμαρες

το 5.1 ειναι το καλυτερο

τα αλλα ειναι υπερβολες

καλυτερα παρε ενα καλο 5.1 με καλα ηχεια,και τοποθετησε τα σωστα στο χωρο.

Το 9.1 (να πω την αλήθεια) προς το παρόν δε μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα, επειδή δεν έχει πέσει Blu-Ray στα χέρια μου που να'χει 9.1 ήχο. Όλα έχουν 5.1 & 7.1. Επίσης δε θα'μπαινα καν στη διαδικασία να ενδιαφερθώ για Home Cinema, αν τα BD είχαν ήχο 2.1, επειδή το στερεοφωνικό τον αποδίδει εκπληκτικά... αλλά 2.1 ελάχιστα BD έχουν (εδώ τα DVD δεν έχουν πλέον 2.1).

Το θέμα μου είναι το εξής... το σαλόνι μου είναι έτσι διαμορφωμένο, που αν βάλω 5.1 ή 7.1 ηχεία (στην ουσία ο αριθμός των ηχείων παραμένει ο ίδιος, απλά τα 2 ηχεία στην περίπτωση του 7.1 έχουν πάνω τους 4 εξόδους ήχου απ'όσο έψαξα), τα 2 ηχεία δε μπορώ να τα βάλω πίσω απ'τον καναπέ όπως θα'θελα! Θέλοντας και μη θα περνάνε τα καλώδια κάτω απ'τα πόδια μου (άθλιο). Αλλιώς θα πρέπει να τα περάσω γύρω-γύρω απ'τον τοίχο για να φτάσουν πίσω (πολλή δουλειά και μια ιδέα που δε μ'ενθουσιάζει).

Γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχουν συστήματα που να αποδίδουν τον ίδιο ήχο, με μικρότερο αριθμό ηχείων! Να'χουν πχ 3 ηχεία (woofer + 2) που να αποδίδουν 5.1 ήχο.
Αν υφίσταται κάτι τέτοιο... θα'χει νόημα να'ρχεται όλος ο ήχος από μπροστά (δεξιά κι αριστερά απ'την TV) ή θα'ναι βλακεία, επειδή δε θα μοιράζεται σωστά στο χώρο?

Όντως, αυτό γίνεται.
Μπορείς να μου προτείνεις συγκεκριμένα μοντέλα ή να μου πεις ποια να αποφύγω?
Δεν είναι μόνο η τιμή... θα'ναι βλακεία να δώσω λεφτά και να πάρω κάτι που τελικά θα μου βγει μάπα.

Δώσε μας ενα budget και τι απαιτησεις εχεις σε ηχο. Τελος εχει καποια ιδιαιτερότητα ο χωρος? Οχ ως προς το μεγεθος των ηχειων? Γενικά τι περιμένεις απο το ηχοσυστημα σου, τι μουσική ακοής κτλ. Οσο περισσότερες πληροφορίες λαβω τοσο πιο ακριβής θα είμαστε στις προτάσεις.

Το original 7,1 αποτελείται απο 7 ηχεια (2 επιπλέον πισω μας) το 9,1 εχει επιπλέον αλλα 2  εμπρός και πιο ψηλα. Έχουν νοημα σε μεγάλους χώρους. Τα αλλα που βλέπεις ειναι χαζομάρες με μαρκετιστικο προσανατολισμό....

πχ

7,1 system

ht-seven-one.jpg

9.1 System

Dolby-Pro-Logic-IIz-9.1.jpg

• Like 2

Σ'ευχαριστώ πολύ!

Κοίταξε... δε σκοπεύω σε καμία περίπτωση να δώσω κάνα χιλιάρικο, αλλά ούτε να πάρω κάτι που θα κάνει 300€ και θα ξεκινήσω τη γκρίνια, επειδή κάτι δε θα μου κάνει.
Οπότε στο ενδιάμεσο κινούμαι οικονομικά.

Τώρα... ο χώρος είναι όπως βρίσκεται η πρώτη φωτογραφία (7.1 system) με τη διαφορά ότι ο τοίχος είναι εκεί που κάθεται ο τυπάς, δηλαδή εκεί που τελειώνει ο καναπές! Αν κόψεις τη φωτογραφία εκεί, βλέπεις το σαλόνι μου, μάλιστα με την ίδια θέση της TV (κάτω απ'το έπιπλο της TV υπάρχουν 3 επίπεδα, 1 με BD-Deck, 1 με DVD-Recorder & κάτω από αυτά το stereo, που είναι συνδεμένο με τη TV).
Οπότε με βάση τη φωτογραφία τo ΒD-Deck σαφώς θα βγει, για να μπει το deck του Home Cinema OTAN αποφασίσω ποιο μου κάνει.
Από τη δεξιά πλευρά (που είναι το subwoofer) δε μπορώ να περάσω καλώδια, επειδή εκεί ξεκινάει η κουζίνα (είναι ενιαίος χώρος)!
Εκεί που βρίσκεται το front right speaker... υπάρχει ενυδρείο, άρα ούτε εκεί μπαίνει woofer. Δίπλα όμως απ'αυτό μπορώ να βάλω ηχείο ή woofer, άντε κι άλλο 1 δίπλα στη TV αν χρειαστεί!

Τα μπροστά ηχεία και το σύστημα δε μ'απασχολούν. Τα βολεύω.
Αυτό που μ'απασχολεί είναι τα left & right surround speakers, επειδή κι από αριστερά να'θελα να περάσω τα καλώδια... υπάρχει μπαλκονόπορτα!! Κοινώς δε ξέρω πως να μεταφέρω τον surround ήχο από αυτά τα ηχεία πίσω μου (δεξιά-αριστερά). Μόνο "ασύρματα" θα με βόλευαν απόλυτα!

Για τη μουσική δε μ'αποσχολεί ιδιαίτερα, επειδή έχω το στερεοφωνικό (Technics dv250 χωρίς surround system, απλά 2 ηχεία), οπότε ακούω από'κει μουσική. Αυτό που θέλω είναι να αποδίδεται σωστά ο ήχος των Blu-Ray.

Έχουν HD ήχο 5.1 ή 7.1 και όταν βάζω να δω ταινία, ούτε το στερεοφωνικό, ούτε η TV μπορεί να αποδώσει σωστά τον ήχο. Πολλές φορές ανεβάζω τον ήχο στο 80 (maximum 100), επειδή χάνεται ο ήχος από 3 ηχεία, όταν είναι 5.1! Φαντάσου στο 7.1 τι γίνεται.
Αποτέλεσμα σχεδόν να αφουγκράζομαι για ν'ακούσω διαλόγους, όταν οι περιφερειακοί ήχοι ακούγονται δυνατά ή το αντίθετο!
Μόνο στο 2.1 αποδίδεται σωστά. Και 2.1 (κοινώς απλό stereo sound) σε BD... απειροελάχιστες φορές πέτυχα.

Το budget είναι μικρο, αλλα μπορούμε να φτιάξουμε κάτι αξιόλογο που να παίζει πολύ καλύτερα απο κάποιο all in one.

Μια καλη επιλογή ειναι να πάρεις κάποιο σετ ηχείων τύπου ηχοστηλης για τα main.

Πχ

Ενισχυτης AV:     Pioneer VSX-527                   279 €

Ηχεία σετ:           ELTAX EXPERIENCE 5.0 BL  288 €

Sub:                   Koda GW-212                       169 €

O ενισχυτής είναι περσινό καταργημένο μοντέλο. Αλλα υπάρχει σε στοκ αμα ψάξεις και βγαίνει σε καλη τιμη. Δεν είναι κανα τέρας ισχύος, αλλα τα eltax θα τα κουνάει μια χαρα.

Τα ηχεία ειναι συμπαθητικά με 16αρες μονάδες. Στα λεφτα τους δεν υπαρχει κάτι καλύτερο. Μονο μερικά koda με 8αρες μονάδες.

Τελος σε sub δεν θες κατι φοβερό. Τα ηχεια δεν θέλουν πολυ μπάσο καθως βγάζουν απο μόνα τους. Απλα θέλουμε λιγο συμπλήρωμα για κάτω απο τους 80 κύκλους. Το koda ειναι 12'' και κάνει πολύ καλη δουλεια

Αν θες κάτι σε πιο design  θυσιάζοντας ομως την ποιότητα του ηχου δες και κάποιο slim σετ όπως το ROISTER HT-3300 στα 389€ όλα μαζί.

Τέλος για εμενα καλο θα ηταν να μελετήσεις απο που θα περάσεις το καλώδιο (με κανάλι, γύρω απο το σοβατεπί κτλ) Ακόμα και μπαλκονόπορτα να εχεις περνάει κατω απο την ράγα η γύρω απο την κάσα με καναλάκι λεπτό. Πολλοι πελάτες μου δεν το πίστευαν απο που εχω περάσει καλώδια...

Αμα ομως δεν θες καθολου καλωδιο και επιμένεις στο ασύρματο, ο καλύτερος δεκτής που ξέρω ειναι αυτός.   BOSE SL2 στα 279€ Τον τοποθετείς σε μια πρίζα και στα μετατρέπει σε wireless.

Thanx, αλλά... μάλλον δε με κατάλαβες.
Έγραψα πως 300€ είναι πολύ φτηνό, 1000€ παραείναι πολλά λεφτά, άρα κάπου στο ενδιάμεσο μεταξύ 300€ & 1000€ .
;-)

Η μέση μεταξύ 300 - 1000 ειναι ακριβώς 650€

Η πρώτη λύση κοστίζει 736 €

Η δεύτερη λύση κοστίζει 688 €

Αν τωρα εννόησες κάποια αλλη μαθηματική προσέγγιση, καλύτερα θα ήταν να μας πεις κατευθείαν το ποσό που θες να διαθέσεις.

Τώρα μην περιμένεις να βρω κατι με 650€ ακριβώς. Αν αγοράσεις και τον ασύρματο αναμεταδότη τοτε ανεβαίνει πολυ. Αλλα σε προτρέπω να μην τον αγοράσεις απο τα άνωθεν λεγόμενα μου. Άλλωστε και σε έτοιμη λύση να πας, με ασύρματα πίσω ηχεία, ξεπερνάς τα 800€ ετσι και αλλιώς.

• 2 μήνες μετά...

Μιάς και οι ταινείες που υποστηρίζουν 7.1 είναι λίγες και οι 9.1 ανύπαρκτες το 5.1 θα σου κάνει τη δουλειά σου. Απο εκεί και πέρα αν θές αυτό το + που απλά θα γεμίσει το χώρο μπορείς να δείς και αυτό σαν έτοιμο σύστημα https://www.skroutz.gr/s/3275226/LG-BH9530TW.html?keyphrase=LG+BH9530TW μπορείς να δείς review εδώ http://reviews.pathfinder.gr/tech/lg-bh9530tw/

με πίσω ασύρματα ηχεία. Δεν έτυχε να το ακούσω αλλά να ξέρεις συνήθως τα all-in-one συστήματα δεν πιάνουν την ποιότητα εταιρειών που βγάζουν αποκλειστικά ηχεία όπως σου πρότεινε πιο πάνω ο graphist83.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...