Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Unity/Gnome,μετά από update

heavymetallicus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.Μετά την χθεσινή αναβάθμιση πυρήνα από την 3.2.0-54 στην 3.2.0-55 και το reboot,τα γραφικά στο unity και στο gnome παρουσιάζουν κολλήματα,αστοχίες,δεν αλλάζει το φόντο στην επιφάνεια εργασίας,γενικά όλα,μπάχαλο.Εκανα ξαναεγκατάσταση των linux-headers 3.2.0-55 και linux-image,μέσω synaptic.Στην αρχή έστρωσαν όλα,αλλά σήμερα τα ίδια πάλι.Ξανακάνω άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία....το unity/gnome "ανάπηρα".Το mate περιβάλλον στο οποίο και βρίσκομαι τώρα δουλεύει κανονικά.Και με previus version στην 3.2.0-54,που εκκίνησα,είχα τα ίδια προβλήματα.Π.χ.με το δεξί κλικ,ότι και να ανοίξω μένει ανοιχτό,κολλάει.Τα εικονίδια στην μπάρα εφαρμογών,στην επαφή με τον κέρσορα θολώνουν και κολλάνε και αυτά.Μόνο με Mate μπορώ να δουλέψω.Υπάρχει λύση;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εβαλα τον πυρήνα του raring,τον 3.8.3.Αλλά το πρόβλημα παραμένει:Κολλήματα και δύστροπη συμπεριφορά του Unity/Gnome.Το παράδοξο είναι,πως το ubuntu 2d λειτουργεί άψογα!!!Όπως τα mate και cinnamon περιβάλλοντα που έχω,είναι μια χαρά.H συνεδρία guest,στα ίδια προβλήματα.Με την εντολή,unity --reset,κάτι πήγε να γίνει,αλλά τίποτα τελικά.Δεν ξέρω.Σήκωσα τα χέρια ψηλά.

Η εντολή unity reset δεν χρησιμοποιείται πλέον. Αν θες να επαναφέρεις το unity δες εδώ --> <a data-ipb='nomediaparse' href='<a data-ipb='nomediaparse' href='<a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.omgubuntu.co.uk/2013/04/how-to-reset-unity-compiz-in-ubuntu-12-10-and-13-04</a><br>

Τί κάρτα γραφικών έχεις? Θα σου πρότεινα πριν πειράξεις το unity να βγάλεις και να ξαναβάλεις drivers και να να ξαναφτιάξεις το (καταραμένο) xorg.conf.<br><br><br>

Πριν κάνεις απεγκατάσταση δώσε στην κονσόλα ένα <br><br>

glxinfo | grep "OpenGl version" και πες τι σου βγάζει.

Aπ'ότι είδα  η εντολή "unity reset",ισχύει μέχρι και την 12.04 έκδοση του Ubuntu,την οποία έχω. Στο http://www.omgubuntu.co.uk/2013/04/how-to-reset-unity-compiz-in-ubuntu-12-10-and-13-04,αναφέρεται για την 10 και πάνω.Πριν προχωρήσω με τις οδηγίες σου,έκανα κάτι άλλο.Κατέβασα τον νεότερο driver της intel,για το σύστημά μου. (https://01.org/linuxgraphics/downloads/2013/intel-linux-graphics-installer). Μετά το reboot έστρωσε το unity.Προς το παρόν είμαστε εντάξει.Θα δούμε.Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στο ερώτημά μου.

Μπήκα σήμερα σε ubuntu,αντί για το 2d ή το mate και χαλασμένο ήταν.Θα μπω στο φρικαρισμένο να δώσω τις εντολές και θα σου πω.

heavymetallicus@HEAVYMETAL:~$ sudo lspci | grep VGA
[sudo] password for heavymetallicus: 
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)
heavymetallicus@HEAVYMETAL:~$ sudo lshw -C video
  *-display:0             
       description: VGA compatible controller
       product: 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 04
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:16 memory:cfe00000-cfe7ffff ioport:3800(size=8) memory:e0000000-efffffff memory:cff00000-cff3ffff
  *-display:1 UNCLAIMED
       description: Display controller
       product: 82915G Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2.1
       bus info: pci@0000:00:02.1
       version: 04
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:cfe80000-cfefffff
heavymetallicus@HEAVYMETAL:~$ 

Σωστά φαίνονται όλα...Αν μπεις με τον πυρήνα 3.2.0-54 σου λειτουργεί σωστά?

Και ο 54-άρης τα ίδια.Τελικά βολεύομαι με mate και ubuntu 2d,μια χαρά.Ισως σε μερικές εβδομάδες με τον 3.2.0-56,στρώσει από μόνο του.

Προς ενημέρωση.Με την εντολή xkill,"σκότωσα" την επιφάνεια εργασίας,βάζοντας τον κέρσορα πάνω στην μπάρα.Ως δια μαγείας,το ubuntu επανήλθε στα συγκαλά του!!!!!!!!!!!!!!! Αν γνωρίζει κάποιος,πως και γιατί συμβαίνει αυτό,ας με ενημερώσει.Ενδείκνυται να χρησιμοποιώ αυτήν την πατέντα ή καμιά μέρα θα μου πει κανένα F@ck το ubuntu;;;;;;;;;;;;

Ακριβώς όπως τα λέει ο Τρίτωνας...Αυτό έλεγα και στο νήμα για το ubuntu 13.10. Δεν ξέρω αν αξίζει να τραβάει ο καθένας τα χίλια μύρια, και πόσο μάλλον από την 12.04 που είναι και lts!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...