Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ετοιμάζω ένα eshop με woocommerce, το οποίο θα έχει 300 περίπου προϊόντα και επειδή δεν έχω ιδέα από hosting για eshops θα ήθελα να ρωτήσω τί θα πρέπει να επιλέξω, όπως shared, ή vps, ή dedicated, ή cloud & τί χωρητικότητα (10-,20,30, 50 gb).

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  • Like 1
Δημοσ.

Αν είναι μόνο 300 τα προϊόντα σου, ένα καλό shared (όχι από αυτά που είναι όλα unlimited) θα σε καλύψει.

Τον όγκο των δεδομένων σου μπορείς να τον υπολογίσεις, 10Gb είναι καλά, ανάλογα με τις φωτογραφίες που θα βάλεις και την ανάλυσή τους.

Το traffic για τέτοιο όγκο δεδομένων μην σε αγχώνει, δεν θα το πιάσεις.

Δημοσ.

 

platongr ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, απλά ηθελα να ρωτήσω επειδή ανέφερες shared, στα 10Gb & όχι unlimited, είδα πως στις περισσότερες εταιρείες που έχω κοιτάξει σε shared, δινουν unmetered ή μεχρι 5 gb, αλλά όχι 10Gb. Εννοείς χωρητικότητα ή traffic? (όπως ανέφερα, δν έχω ιδέα από hosting)

 

Δημοσ.

Για τα 10Gb που γράφω εννοώ χώρο και είναι πάααααρα πολλά (επειδή το ανέφερες έγραψα 10).

 

Χοντρικά και μπακάλικα, έχεις 300 είδη, να έχεις και από 3 φωτογραφίες του 1mb στο κάθε ένα, είσαι στα 900mb

Φυσικά δεν ισχύει αυτό γιατί σίγουρα δεν είναι 1mb οι φωτογραφίες που βάζεις. Άντε να'ναι το πολύ 200kb.

 

Η εγκατάσταση, logs, emails κτλ δεν σου χρειάζεται πάνω από 1gb πάμε σύνολο δηλαδή στα 2Gb.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε οχι shared αλλά VPS . O platongr έχει δίκηο σε πολλά αλλά ξέχασε οτι τα shared hosting είναι αυτά που όπως τα λέει και η ιδια η λέξη μοιράζεσαι το bandwidth σου με άλλες ιστοσελίδες που βρίσκονται στον ιδιο server. Αρα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί η σελιδα σου να είναι αργή επειδή υπάρχουν επισκέπτες στίς άλλες ιστοσελίδες του shared server.

 

Επίσης το VPS είναι μια οικονομική λύση πια , ξεκινάει με 10 ευρώ το μήνα και έχεις το κεφάλι σου ησυχο. Ας μην ξεχνάμε οτι το Google επιβραβεύει τις γρήγορες ιστοσελίδες με + στον αλγόριθμο.

  • Like 2
Δημοσ.

Αν πιστεύεις ότι η ιστοσελίδα σου θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τότε και έγω θα σου πρότεινα VPS όπως ανέφερε και ο Paris.

Εάν δεν θέλεις να σπαταλήσεις χρήματα σε web hosting θα σου πρότεινα για αρχή έναν καλό shared και με τον χρόνο μπορείς να μεταφερθείς σε VPS.

 

Όπωσδήποτε πριν κάνεις κάποια αγορά από κάποια εταιρεία ψάξε στο google για reviews γιατί στις μέρες μας πολλές εταιρείες δίνουνε unlimited features αλλά οι σερβερ τους έχουνε πολλά προβλήματα και κακή υποστήριξη.

Δημοσ.

Προσοχή σε αυτά τα vps με τα 10 ευρώ γιατί κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από cpu/ram κτλ :)

Νομίζω πως από Linux shell μπορείς να ελέγχεις αν σου έχουν κάνει μαμουνιές και έχουν μειώσει τους πόρους που είναι assigned στο VPS.

 

Έλεγχος για επεξεργαστικούς πυρήνες που είναι assigned στο VPS:

cat /proc/cpuinfo
Έλεγχος για RAM που είναι assigned στο VPS:

free
ή

top
Κατά κανόνα, τα VPS packages αναφέρουν τα resources που θα έχεις αν τα αγοράσεις. Αν π.χ. σου έχουν πλασάρει το τάδε VPS γράφοντας ότι «αυτό το VPS package έχει 1GB RAM» και δεις αργότερα ότι παίζεις με 512MB, μπορείς να τους κάνεις μεγάλο χουνέρι. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το target group των VPS είναι συνήθως άτομα που έχουν γνώσεις σε τέτοια θέματα, με κάνει να θεωρώ πως σπάνια θα πέσεις σε τέτοιες πονηριές.
Δημοσ.

Έλεγχο μπορείς να κάνεις , αλλά με 10 € τον μήνα μιλάμε σίγουρα για ovesell. Πόσα cores μπορεί να πουλήσει κάποιος και με πόση ram με 10€ και να κάνει και ένα βασικό maintenance του server (όχι του vps) και να βγάζει και ένα κέρδος (δεν υπολογίζω φόρους/χαράτσια κλπ που έχουμε στην Ελλάδα).

Δημοσ.

Αυτά είναι θέματα που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να απασχολούν τον τελικό καταναλωτή, τα ρυθμίζει η αγορά.

 

Η κάθε επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες hosting ξέρει (ή αν δεν ξέρει, θα πρέπει να μάθει, έστω σε βάθος χρόνου) με τί περιθώρια κέρδους μπορεί να παίξει στην αγορά, πόσο ανταγωνιστική την παίρνει να γίνει, αν τη συμφέρει το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα ή θα πρέπει να ανοίξει/μεταφερθεί σε χώρα του εξωτερικού κλπ κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, ένας υποψήφιος πελάτης που λαμβάνει υπ' όψιν του και τους παράγοντες που αναφέρεις κι επομένως είναι υποψιασμένος σε τιμές "too good to be true", μπορεί να δοκιμάσει πριν δεσμευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτό βοηθά και ο μηνιαίος κύκλος χρέωσης που παρέχουν πολλές εταιρίες hosting για τα VPS τους...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες!!! Μιλάς για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν γνωρίζεις τη επισκεψιμότητα θα έχεις και σίγουρα θα πρέπει να είναι όχι 99.9% Up αλλά 101% Up, που σημαίνει πως σε τέτοιες περιπτώσεις για εμένα είναι μονόδρομος σε VPS!!

 

 

*σκέψου φυσικά και μελλοντική αύξηση προιόντων...

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σύμφωνα με όλες τις απαντήσεις, καταλήγω στο ότι πρέπει να πάω σε vps. Θα μπορούσαν όσοι έχουν vps hosting να πουν εμπειρίες και τιμές από διάφορες εταιρείες & πακέτα, μήπως καταλήξω σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Απλά θα παρακαλούσα οι απαντήσεις να περιλαμβάνουν σχόλια για: support, εάν υπάρχουν αυτόματα backup και restore από τον χρήστη, τεχνικά θέματα.

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις πολύ κατατοπιστικές συμβουλές!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...