Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν η Ελλάδα είναι "η κωλοτρυπίδα της γης", η Σομαλία, λ.χ. τι είναι;

Εφόσον είμαστε "Αρχαίοι Ελληνες" στο μυαλό, πρέπει να είμαστε σκληροί κριτές του εαυτού μας. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι η Σομαλία, η Ουγκάντα κτλ. Με ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς, και το αν είμαστε Rank 1 η ρανκ 40 από το τέλος δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι η χώρα μας βιογραφικά, η μόρφωσή μας και ο πολιτισμός μας (αν γνωρίσετε άλλους λαούς θα χαζέψετε) θα έπρεπε να μας έχουν πολύ μπροστά αλλά καταφέρνουμε να είμαστε τραγικοί και να έχουμε καταντήσει οι ζητιάνοι της Ευρώπης.  (πολύ πιο ρεαλιστικός χαρακτηρισμός)

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ομως οποιος εχει γνωρισει Τουρκους στο εξωτερικο,θα δει οτι δεν εχουν καμια σχεση σε νοοτροπια με τον Ελληνα.

Στην νοοτροπία....γιατί στην εμφάνιση, αν δεν φοράν φερετζέδες κτλ, στα μάτια των ξένων οι Έλληνες είναι ίδιοι εμφανισιακά με τους Τούρκους. Όταν πρωτοπήγα στο Βέλγιο συνέχεια μου το έλεγαν αυτό και δεν τους πίστευα, γιατί στο μυαλό μου είχα τους Τούρκους από τα βάθη της ανατολής, τους πολύ σκουρόχρωμους με τα μούσια. Κι όμως η πλειοψηφία των Τούρκων δεν έχει αυτή την εμφάνιση και μοιάζουν πολύ στον έλληνα, σαν να είναι ο ίδιος λαός.

Επίσης για την νοοτροπία.....όταν ερχόταν ο πατέρας μου για επίσκεψη, σε τούρκικα καφενεία σύχναζε. Περισσότερους τούρκους γνώρισε και έκανε παρέα παρόλο που δεν μιλούσε καμιά άλλη γλώσσα εκτός τα ελληνικά, παρά Βέλγους ή Έλληνες...

Αυτο εχει λογικη εξηγηση. Οι μογγολογενεις γειτονες μας δεν πιστευαν στο αντιστοιχο 《πας μη Ελλην βαρβαρος》και εκαναν πολλα παιδομαζωματα. Η κυρια μεριμνα τους ηταν να εξαπλωθουν και οχι να μεινουν φυλετικα καθαροι. Αρα μην προσπαθειτε να βαλετε σε καλουπι τους Τουρκους, αυτοι οι πρασινοματηδες που βλεπετε στα σηριαλ μπορει να ειναι και δισεγγονα γενιτσαρων απο Ελλαδα, Ουκρανια κτλ.
Δημοσ.

Αυτο εχει λογικη εξηγηση. Οι μογγολογενεις γειτονες μας δεν πιστευαν στο αντιστοιχο 《πας μη Ελλην βαρβαρος》και εκαναν πολλα παιδομαζωματα. Η κυρια μεριμνα τους ηταν να εξαπλωθουν και οχι να μεινουν φυλετικα καθαροι. Αρα μην προσπαθειτε να βαλετε σε καλουπι τους Τουρκους, αυτοι οι πρασινοματηδες που βλεπετε στα σηριαλ μπορει να ειναι και δισεγγονα γενιτσαρων απο Ελλαδα, Ουκρανια κτλ.

Ενώ η κύρια μέριμνα των Ελλήνων πάντα ήταν να μην μπασταρδευτεί το αίμα τους.

Από την μια οι Έλληνες, από την άλλη οι Αιγύπτιοι φαραώ να μείνουν πάντα καθαρόαιμοι....ζήλεψαν και μετά οι γαλαζοαίματοι τις συνήθειες των ελλήνων και αντέγραφαν...

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ τα λατινικά ας πούμε, δε τα συναντάς σε καμία γλώσσα πια.

Σου απαντάω επειδή εσύ σε παλαιότερο ποστ, με είχες προτρέψει να διαβάζω ότι έχει ειπωθεί, προτού πω την γνωμη μου, διοτι πιθανόν να έχει απαντηθεί ηδη..

Οπως ανέφερα και νωρίτερα λοιπόν, τα λατινικά τα θεωρώ νεκρή γλωσσα, διότι  ναι μεν αποτελούν βάση άλλων νεότερων, αλλά πέρα απο φράσεις που τις αναφέρουμε αυτολεξεί, δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Τα αρχαία Ελληνικά, δεν ειναι μόνο η βάση των νεοελληνικών αλλά ο κορμός τους.

Τα νεοελληνικά αποτελούν φυσική συνέχεια, ως ένας ζωντανός οργανισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γλωσσας που την ομιλουν 2.500 χρόνια.  Νωρίτερα ανέφερα χαρακτηριστικο παράδειγμα με τη λεξη οξυδέρκεια το οποίο απεφευχθει επιμελώς απο άλλον συζητητή.

Η Ελληνικη γλώσσα δεν ειναι μια νέα γλωσσα που απλά προέρχεται απο μια άλλη. Ειναι η σύγχρονη μορφή της ίδιας αρχαίας γλώσσας. Αυτη ειναι η και η βασικη διαφορά Ελληνικών με Λατινικά.

edit- Για να το γράψω πιο απλά, άποψη μου ειναι οτι τα Ιταλικά για παράδειγμα, ειναι μια γλωσσα που έχει ως βάση τη Λατινικη, χωρις ομως να ειναι η φυσική της συνέχεια. (φυσικα το τελευταιο ειναι απλά η άποψη μου. Δε το θεωρώ δεδομένο οπως την συνέχεια αρχαιων Ελληνικων με νεοελληνικά)

Ελπιζω να έγινα αντιληπτός.

Δημοσ.

Περι Λατινικων που αναφεροντε και συζητιουντε εδω και μερικες σελιδες, ειναι η επισημη γλωσσα του Βατικανου.

http://www.culturalpolicies.net/web/holysee.php?aid=425

Καθημερινα γραφοντε κειμενα, γινοντε συζητησεις πανω σε αυτα, και αλλα πολλα.

Δεν ειναι νεκρη γλωσσα.

• Like 1
Δημοσ.

Περι Λατινικων που αναφεροντε και συζητιουντε εδω και μερικες σελιδες, ειναι η επισημη γλωσσα του Βατικανου.

http://www.culturalpolicies.net/web/holysee.php?aid=425

Καθημερινα γραφοντε κειμενα, γινοντε συζητησεις πανω σε αυτα, και αλλα πολλα.

Δεν ειναι νεκρη γλωσσα.

Αν ισχύει αυτό, τότε λάθος μου που ανέφερα περι νεκρής γλωσσας για τα Λατινικά.

Βέβαια εγω περισσότερο το πήγα ως προς την συνέχεια της εκαστοτε γλωσσας, αλλά αυτο που έγραψες μου ειχε διαφυγει εντελως. Ωραιος.

• Like 2
Δημοσ.

Να το ξαναγράψω ότι τα classical latin είναι διαφορετικά από τα vulgar latin τα οποία μιλούσαν οι διάφορες περιοχές της ρωμαικής αυτοκρατορίας, ο απλός λαός, οι στρατιώτες; Και όταν μιλάμε για vulgar latin πάλι ΔΕΝ εννοούμε μια γλώσσα μόνο ίδια και απαράλλακτη, αλλά διαφορετικές εκδοχές/διαλέκτους της ίδιας γλώσσας. Οι οποίες εξελίχθηκαν στις διάφορες σημερινές γλώσσες. Η ίδια η Ιταλία για αιώνες είχε εξελίξει διαφορετικές γλώσσες/διαλέκτους και αυτό που σήμερα ονομάζουμε ιταλική γλώσσα δεν είναι παρά η εξέλιξη των vulgar latin που μιλούσαν στην περιοχή της Φλωρεντίας. Το γιατί προτιμήθηκε η διάλεκτος της Φλωρεντίας ως η επίσημη ιταλική γλώσσα, ψάξτε να το μάθετε μόνοι σας, βαριέμαι να γράφω.

Δεν μπορώ, απόφοιτος ιταλικής φιλολογίας να διαβάζω τοποθετήσεις του στυλ "τα ιταλικά είναι μια γλώσσα με βάση τα λατινικά αλλά όχι η συνέχειά τους" χωρίς αυτός που το γράφει αυτό να έχει την παραμικρή ιδέα της ιστορίας της ιταλικής γλώσσας αλλά ούτε καν επίγνωση της ύπαρξης των vulgar latin....δεν μπορώ, πρέπει να επέμβω...

• Like 2
Δημοσ.

Οχι δεν ειμαστε απογονοι των Αρχαιων Ελληνων γιατι βιολογικα δεν γινεται να ειμαστε επειδη ειναι και μερικες χιλιετιες πισω και επισης εχουν περασει καμια 10ρια λαοι απο εδω οπως και Ελληνες πηγαν να εξερευνησουν αφησαν τον σπορο τους σε αλλα κρατη,το σιγουρο ειναι οτι ειχαμε επεκταθει καποτε και ειναι πιθανο καποιοι που δεν εχουν σχεση με την Ελλαδα να εχουν ελληνικες ριζες αλλα σε παρα πολυ μεγαλο βαθος αυτο...

Ο μεγας Αλεξαντρος που εφτασε τοσο μακρια σιγουρα τα στρατευματα του αφησανε τον σπορο τους σε τοσους λαους αλλα εδω στην Ελλαδα δεν ειμαστε απογονοι για τον ιδιο ακριβως λογο οπως πηγε ο μεγας ετσι ηρθανε και εδω αυτοκρατοριες ξενες και μας ξενοποιησαν...Ειναι πιθανο και λαους που κατακτουσε να τους προσαρμοζε στην δικια του δυναμη

Ειναι ποιο πιθανο να ειναι Ελληνες αλλοι και οχι εμεις ,απλα επειδη κατοικουμε εδω δεν μας κανει αυτοματα μακρινους απογονους των αρχαιων...

Δημοσ.
lepaterious

δεν νομιζεις οτι οι πιθανότητες να έχει ένα μικρό μέρος αρχαιοΕλληνικου αίματος, ειναι μεγαλύτερες για καποιους που ζουν επι γενιές, αιώνες σε ενα συγκεκριμένο τόπο, σε σχέση με κάποιους που έζησαν στα βάθυ της Περσίας?

Δε λέω, μπορει καποιος να ειναι μακρινός απόγονος Μακεδονα στρατιωτη του Μ Αλεξάνδρου, αλλά σκέψου τον άλλο, που ζει στον ιδιο τόπο. Ασε που στην περιοχή που έζησαν οι περισσότεροι, ειναι και λογικό να υπάρχει η πιθανότητα περισσότερων απογόνων. Πως το βλέπεις?

Δημοσ.

Οχι βέβαια. Βάση των πιθανοτήτων παίζουμε και βάση του τι μας λέει η ιστορία για τις μετακινήσεις των πλυθησμων.

Αλλά και παλι, οπως συζητήσαμε και νωρίτερα, καμια σημασία δεν έχει το αίμα πλεον :-)

Δημοσ.

Δεν υφίσταται εθνική καθαρότητα στις πολυπολυτισμικές κοινωνίες που ζούμε και που ζούσαν οι περισσότεροι από μας...
επιμειξίες να θέτε...

• Like 2
Δημοσ.

@ppaio

ρωτάς αλλα θα σου απαντήσω με ερώτηση :

πως θα μπορούσα να μάθω αν είμαι επίγονος των αρχαίων Ελλήνων ? υπάρχει κανένα τεστ τύπου DNN ?

αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια ειναι οτι κανείς δε μπορεί να ξέρει γιατι οι πρόγονοι μας μπορεί να έκαναν σεξ με άλλες φιλές και να βγήκαν άλλα παιδιά "μιγάδια" που να συνέχισαν την οικογένεια οπότε ούτε εσύ ξέρεις ούτε κανείς το πως νιώθεις ειναι άλλο θέμα

βέβαια δε το βλέπω σημαντικό το γονίδιο , το πως νιώθεις ειναι το σημαντικό της υπόθεσης δηλαδή αν νιώθεις έτσι και σε ευχαριστεί αυτό έχει σημασία  :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...