Προς το περιεχόμενο

Απογονος των Αρχαιων Ελληνων

ppaio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πόσο βολικά ξεχνάτε όλοι ότι και ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας, ε;... 

Πράγματι...εδραίωσε τη δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα :)

Αν και, από τον τίτλο τού άσματος, υποψιάζομαι ποιον εννοείς - τον οποίο κυριολεκτικώς λατρεύω - για πες, ώστε να είμαι σίγουρος και να μην πετάξω καμιά μαλ...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να που θα την πετούσα την παντόφλα! Είπες «παράπονο» και το μυαλό μου πήγε αυτομάτως στο «Ένα παράπονο», που έχει τραγουδήσει ο τεράστιος.

Πιο άσχετο συμπέρασμα δε μπορούσα να βγάλω!

Oχι οτι και αυτοι ηταν τα καλυτερα παδιά ε??

Οι καλοί πάνε στον παράδεισο και οι τρελοί παντού.

Υπάρχει κάποιος λαος στην ΙΣΤΟΡΙΑ και να επιβίωσε καλλιεργώντας την ηθική και την ειρήνη.

Δυστυχώς για να επιβιώσει όσο πιο πολύ γίνεται ενας πολιτισμός μια χώρα ΟΦΕΙΛΕΙ σε κάποιες φάσεις στην ιστορία του να γίνει απανθρωπος,σκληρός και δυνάστης.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα είναι η αλήθεια.

Τα λατινικά όντως ειναι νεκρή γλωσσα. Τα Αρχαία συνεχίζονται όντας όχι απλά η βάση αλλά ο κορμός της νεοελληνικής.

Ουσιαστικά ποτέ δε σταμάτησαν να ομιλούνται τα Ελληνικά. Με τον καιρό απλά, ως ζωντανός οργανισμός εκσυγχρονίστηκαν. Και ειναι απόλυτα λογικό.

Για να σου δωσω ένα απλό μεμονωμένο παράδειγμα.

Δε χρησιμοποιούμε το ρήμα "δέρκομαι" αλλά πλέον χρησιμοποιούμε το "βλέπω". Παρόλαυτα μια χαρά χρησιμοποιούμε τη λέξη οξυδερκής...

Χρησιμοποιούμε δεκαδες αυτουσιες φράσεις. "Μηδενα προ του τέλους μακάριζε" για παράδειγμα.

Με αυτη τη λογικη, γιατι τα ιταλικα σημερα να μην ειναι τα μοντερνα λατινικα? Μηπως δεν υπαρχει συνεχεια εκει?

Αλλα και τα παραδοσιακα λατινικα μεχρι το 18ο αιωνα υπηρχαν και ηταν η γλωσσα που χρησιμοποιουσαν σε καποια πανεπιστημια για δημοσιευση επιστημονικων συγγραματων κλπ

Οσο για αυτουσιες εκφρασεις απο τα αρχαια ελληνικα, φυσικα εχουμε και πολλες απο τα λατινικα. Μαλιστα στα νομικα ειδικα εχω παρατηρησει πολυ εντονα το φαινομενο ακομα και στα ελληνικα βιβλια

Και επισης πολιτισμος δεν υπηρξε μονο στη δυση. Οι κινεζοι δεν ειχαν γλωσσα εκεινη την εποχη?

• Like 1

Να που θα την πετούσα την παντόφλα! Είπες «παράπονο» και το μυαλό μου πήγε αυτομάτως στο «Ένα παράπονο», που έχει τραγουδήσει ο τεράστιος.

Πιο άσχετο συμπέρασμα δε μπορούσα να βγάλω!

εγώ πάλι διαβάζοντας το παραπάνω κατάλαβα ότι μιλούσες για τον πραγματικά τεράστιο

Με αυτη τη λογικη, γιατι τα ιταλικα σημερα να μην ειναι τα μοντερνα λατινικα? Μηπως δεν υπαρχει συνεχεια εκει?

Αλλα και τα παραδοσιακα λατινικα μεχρι το 18ο αιωνα υπηρχαν και ηταν η γλωσσα που χρησιμοποιουσαν σε καποια πανεπιστημια για δημοσιευση επιστημονικων συγγραματων κλπ

Παράδειγμα έργου του 19ου αι. σε αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα

http://en.wikipedia.org/wiki/Patrologia_Graeca

• Like 1

εγώ πάλι διαβάζοντας το παραπάνω κατάλαβα ότι μιλούσες για τον πραγματικά τεράστιο

Ε, τι να τολμήσει να πει κανείς γι' αυτόν; Δέος και ανατριχίλα μόνο στη σκέψη τού ονόματός του! Ο Χατζής είναι τελείως άλλου ύφους όμως. Δε θα μου έκανε εντύπωση το να μην αρέσει σε κάποιους, δεδομένου ότι έχει πολύ ιδιόμορφη φωνή, αλλά προσωπικά ψοφάω για πάρτη του! Πρόλαβα να πάω και σε πρόγραμμά του, πριν φύγω από την Ελλάδα, οπότε έχω ένα άγχος λιγότερο: Ότι θα πεθάνει και δε θα τον έχω ακούσει ζωντανά... 

Αναφερομαι στο συνολο του Ελληνικου Πολιτισμου .Φυσικα οταν λεμε αρχαιους εννοω και το Βυζαντιο και τις αλλες ενδιαμεσες καταστασεις και οχι αυστηρα την κλασικη αρχαιοτητα.Ε δε μπορει κατι τσιμπησαμε απο ολο αυτο τον πολιτισμο...

δε θελω να σε απογοητευσω,αλλα το βυζγιαντιο ηταν η δεξια μερια της ρωμαικης αυτοκρατοριας η οποια ειχε κανει καταληψη στην ελλαδα και οχι μονο.

• Like 2

Το λάθος του Έλληνα είναι πως

....όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη πάντα βλέπει ή το Μεγαλέξανδρο ή τον Κολοκοτρώνη ή τον Ωνάση....

Ποτέ όμως τον Καραγκιόζη

Ο δε πρώτος πνευματική ιδιοκτησία των γκέι Ελλεινων

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...