Bspus Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Bspus γλώσσα ειναι βασικό ίσως το βασικότερο στοιχείο ενός πολιτισμού. Εφόσον αυτή διατηρείται αλλά εχει και αφομοιωτικες τάσεις εξωγενων στοιχειων διαχρονικα μιλάμε για μια πολιτισμική συνέχεια ενός λαου. <br><br> Δε μου αρκει η γλωσσα για κατι τετοιο. Δες σημερα για παραδειγμα μια γλωσσα που ξεκινησε στην Ευρωπη, οπως τα Ισπανικα και ομιλειται σχεδον σε ολη τη Λατινικη Αμερικη. Τι σχεση εχουν πολιτισμικα οι Λατινοαμερικανοι με τους Ευρωπαιους Ισπανους? Οσο για τα ελληνικα, χωρις να μπορω να αποδειξω τιποτα, εχω την αισθηση οτι ο λογος που τα μιλαμε ακομα και μεις σημερα ειναι γιατι τα υιοθετησε το Βυζαντιο (η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια δηλαδη) ως επισημη γλωσσα. Αν δεν ειχε γινει αυτο, ακομα και αν καταληγαμε παλι απο διαβολικη συμπτωση να κερδιζαμε την ανεξαρτησια μας το 19ο αιωνα δεν πιστευω οτι θα μιλαγαμε ελληνικα, ουτε καν οτι θα αυτοπροσδιοριζομασταν ως Ελληνες. Καθαρα δικη μου εικασια αυτο. Το Βυζαντιο ομως απεχει παρασαγκας απο την Αρχαια Ελλαδα.
The_Colonel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ο Αντετοκούνμπο μιλάει Ελληνικά. Άρα είναι απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων. Makes sense. Και εγώ διαφωνώ με αυτό αν και τον θεωρώ ισότιμο μέλος στην κοινωνία είτε είναι νόμιμος είτε παράνομος αν είναι νόμιμος πολίτης στην ελλάδα επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα στο παραμείνει. Άλλο να μιλάς για συνέχεια και ομοιότητες και άλλο να βγαίνεις να δηλώνεις ότι έχουμε τα ίδια ήθη και έθιμα και κουζίνα με τους αρχαίους. Γιατί το πρώτο ισχύει, στο δεύτερο ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με τα κουφά που διαβάζεις.. έλα είσαι απλά troll... δεν έχεις καμια άποψη περί του θέματος (προσοχή άλλο άποψη άλλο γνώμη... γνώμη έχει ο καθένας και μια μαϊμού είναι απλά αυτό που γουστάρουμε.. άποψη είναι όταν έχεις ψάξει κάτι και έχεις βγάλει συμπεράσματα.. εσύ είναι φανερό ότι τρολλαρεις και δεν έχεις ιδέα... καταρχήν τα περισσότερα τα χριστιανικά έθιμα προέρχονται από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο σχεδόν αυτούσια όπως όλες οι τελετουργίες του πάσχα κτλ.. απλά τότε τα κάνανε για τον διόνυσο,αδωνη κτλ τώρα για τον χριστό. και πολλά αλλα απλά 1) βαριέμαι να ψάχνω το web αναλυτικά για ένα troll 2) δεν έχουμε τόσο πλούσιο ελληνικό internet έτσι και αλλιώς για να βρω πηγες online.. πήγαινε σε κάποιον λαογράφο να σου τα πει αναλυτικά αν ενδιαφέρεσαι.) και για να σου αποδείξω έμπρακτα ότι η γλώσσα μας δεν άλλαξε θα σταματήσω να απαντάω στα ανούσια χωρίς επιχειρήματα post σου με μια έκφραση που το άκουσμα της θα καταλάβαινε και 4000 χρονια πριν ο οποιοσδήποτε έλληνας Άι σιχτίρ indeed colonel indeed...you did go full retard...η πολυ η χρυσαυγη κανει κακο manz και μια και ειπες για μουσικη lol απλα lol τα λαικα που ακους τεσπα ακουει ο νεοελληνας γυφτο-αραβο τσιφτετελια ειναι και καθεσαι λες για μουσικη που τους μαθαμε εμεις...ανοιξε και λιγο τα ματια σου και δες βεβαια δεν φταις εσυ εγω φταιω που καθομαι και σου απανταω ;P Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με κάποιον που προφανώς είναι άσχετος επειδή έχεις avatar με ένα mk iii δεν σημαίνει ότι ξέρεις από μουσική johny boy... και από εδώ και πέρα αν δεν υπάρχει αντεπιχείρημα και υπάρχουν απλά δηλώσεις troll δεν θα ασχολούμαι θα σας αφήνω στην κρίση τρίτων αναγνωστών για το ποσο καθυστερημένα είναι αυτά που λέτε. και τέλος δεν ακούω σχεδόν καθόλου λαϊκά... απλά η "τουρκικη" μουσική στηρίζεται στην βυζαντινή και μοιάζει με την ρεμπέτικη και εδώ θα σχολιάσω στο προηγούμενο post ότι ο πολιτισμός είναι κάτι σαν την θερμότητα πάει από το ζεστό στο κρύο όχι το ανάποδο. Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σε αυτό το νήμα. Θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την αξία του αρχικού ερωτήματος. Τι σημασία έχει αν κάποιος είναι απόγονος (βιολογικά) των αρχαίων Ελλήνων; Αν είναι πανηλίθιος, το γεγονός ότι έχει γονίδια του Αριστοτέλη τον κάνει λιγότερο ηλίθιο; Ή αν είναι ιδιοφυΐα, αλλά απόγονος "απολίτιστων" Μογγόλων, γίνεται ξαφνικά ανόητος; Η απάντηση είναι προφανώς ΟΧΙ. Το πρόβλημα με τις κατά καιρούς θεωρίες περί ανωτερότητας/κατωτερότητας φυλών και εθνών είναι ότι οι διαφορές μεταξύ ατόμων του ίδιου έθνους είναι απείρως μεγαλύτερες από τις διαφορές μεταξύ εθνών. Για το πω απλά, ο κοντός Έλληνας διαφέρει (στο ύψος) πολύ περισσότερο από τον ψηλό Έλληνα σε σχέση με το πόσο διαφέρει ο μέσος Έλληνας από τον μέσο Κινέζο (στο ύψος). Άρα ακόμα κι αν πεις ότι υπάρχει ένα ενιαίο ελληνικό έθνος, πιο ικανό από όλα τα υπόλοιπα, που μεγαλούργησε στην αρχαιότητα και παραμένει ανόθευτο, τελικά δε σημαίνει τίποτα για κάθε άτομο ξεχωριστά. Άρα, αν καθένας από εδώ έχει μια άποψη για τον εαυτό του, αυτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται στο ελάχιστο από το τι DNA κουβαλάει. Επίσης, είναι πρακτικά βέβαιο ότι όλοι εμείς που συζητάμε εδώ κουβαλάμε γονίδια όλων των κορυφαίων προσωπικοτήτων της αρχαιότητας. Αν κάνω 2 παιδιά και αυτά με τη σειρά τους άλλα 2 κ.ο.κ., 1000 χρόνια αργότερα οι ζωντανοί απόγονοί μου θα είναι γύρω στα 8 δισεκατομμύρια. Αυτό προφανώς δεν ισχύει, γιατί από ένα σημείο και μετά οι απόγονοι μου θα κάνουν παιδιά μεταξύ τους, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι πέρασαν 2500 χρόνια από την κλασική αρχαιότητα, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής μας κουβαλάνε αυτά τα "υπέροχα" γονίδια. Τι σημαίνει αυτό; Ε πρακτικά τίποτα. Ο συνονόματός μου αδερφός του Μ. Αλεξάνδρου ήταν διανοητικά καθυστερημένος κι ας είχαν ένα σωρό κοινά γονίδια. Βλέπω ότι οι απόψεις στο 90% των ποστ είναι είτε στο ένα άκρο είτε στο άλλο. Δηλαδή ή είμαστε όλοι παιδιά του Περικλή και του Λεωνίδα είτε Μογγόλοι τουρκόγυφτοι. Δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα. Η δική μου άποψη είναι κάπου στη μέση. Όταν μιλάμε για μια περιοχή, όπου "καθαρά" ελληνικό κράτος υπήρχε μόνο για 2 από τους τελευταίους 23 αιώνες, είναι αστείο να μιλάμε για φυλετική καθαρότητα. Μια σύγκριση μιας παρέας σκουρόχρωμων μελαχρινών Κρητικών με μια παρέα ξανθών γαλανομάτηδων Θρακιωτών αρκεί για να πειστεί κανείς ότι έχουν υπάρξει εκτεταμένες επιμειξίες. Από εκεί μέχρι του σημείου να πει κανείς ότι είμαστε όλοι τουρκόσποροι, χρειάζεται ένα λογικό άλμα. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι μάλλον το αντίστροφο. Πού βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια Τούρκοι στη Μικρά Ασία; Έσφαξαν όσους ζούσαν εκεί πριν; Όχι βέβαια. Ο Χασάν από τη Σμύρνη και ο Αχμέτ από τη Νικομήδεια, όπως και ο Λουίτζι από το Παλέρμο είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες από τον Θανάση απ'το Ηράκλειο. Αλλά όπως είπα, ακόμα περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό. Το γεγονός ότι είμαστε έλληνες δεν σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας μικρός πλάτωνας... (επίσης όμως δεν αποκλείει την περίπτωση του να μην είναι κάποιος/κάποιοι) Το να είσαι έλληνας είναι απλά μια διάκριση φυλετική δεν έχει να πει τίποτα το συγκεκριμένο για την προσωπικότητα σου. Υπήρχαν και καθυστερημένοι αρχαίοι έλληνες και δύσμορφοι, βρομιάρηδες κτλ Το ότι είσαι έλληνας δεν σε κάνει souper star η κάτι τέτοιο απλά είσαι έλληνας. Τέλος δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν υπήρξε ελληνικό κράτος για να μιλάμε εκφυλισμό του λαου... ξαναδιάβασε το post μου αν θες και το αφήνω και σαν spoiler εδώ για να μην γυρνάει πίσω κάποιος που θέλει να απαντήσει πάνω σε αυτό αλλα με επιχειρήματα όχι στείρες δηλώσεις βλακείας χωρίς καμια λογική και στήριγμα...(με το τελευταίο δεν απευθύνομαι σε εσένα Φίλιππε) Αρχικό post Basta Pepita Basta...Οι Βυζαντινοί δεν λένε ότι είναι Έλληνες... Ρωμαίους θεωρούν τους εαυτούς τους... Ναι απλά μιλούσανε και γράφανε (και είχανε στα νομίσματα τους ) αρχαία ελληνικά για trend Στο βυζάντιο απλά διαχωριζόταν οι έλληνες του 12θεου με τους χριστιανούς. Ο δε πρώτος πνευματική ιδιοκτησία των γκέι Ελλεινων Οι μονοι gay είναι οι άγγλοι με τις ηλίθιες μελέτες τους για τους αρχαίους που τις βγάζουν για να αιστάνονται καλύτερα που είναι gay όσο gay είναι ο πλάτωνας τόσο gay είναι και μέγας αλέξανδρος στο συμπόσιο για παράδειγμα ο μονος που κάνει νύξεις περί ομοφυλοφιλίας είναι ο φαίδρος.. ο οποιος είναι φανταστικός χαρακτήρας (όπως και όλο το συμπόσιο) και έχει τον ρολο του φαιδρού δηλαδή του αισχρού ας πούμε γιαυτο λέει ό,τι λέει και τον διορθώνουν οι άλλοι ήταν ο τρόπος του πλάτωνα να εκμαιεύει συμπεράσματα με τα έργα του ... δεν υπήρχε πραγματικό τέτοιο συμπόσιο που να γινόταν gay ο πλάτωνας με τους καλεσμένους όπως αφήνουν οι άγγλοι να πιστεύει ο κοσμάκης που δεν έχει διαβάσει σελίδα από το έργο και δεν ξέρει τι συμβαίνει.. Και αυτό είναι το πιο σπαστικό κάτι ακούγεται δελεαστικό, ωραίο, πιστευτό άρα γιατί όχι? το πιστεύουμε... Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ χαζό να λέμε ότι δεν έχουμε σχέση με τους προγόνους μας απλά για να αισθανόμαστε προχώ και άνετοι πολίτες του 2013 που πήγαν στο london school of economics και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι... στηριζομενοι στην λογική ότι όλοι μας πήδηξαν.. (και μας αρέσει κιόλας αυτό... αντί να έχουμε έχθρα με τους εισβολείς έχουμε έχθρα μεταξύ μας και με τον εαυτό μας για το κακό που μας προξένησαν οι εισβολείς αυτοί.. είναι τραγελαφικό...) Αν είναι έτσι όλοι είναι έλληνες γιατί στην αρχαία εποχή είχαμε παντού μητροπόλεις (από τις ηράκλειες στήλες μέχρι το ισραήλ)-για να μην μιλήσω για την αυτοκρατορία του μεγάλου αλεξάνδρου - που συγκροτούταν κυρίως από αποστολές ανδρών άρα αφού τους πηδούσαμε εμείς πρώτοι είναι πρώτα όλοι έλληνες και άρα δεν αλλάζει κάτι που μετά δυναμώσανε και μας πηδήξανε εμάς... Αλλα δεν πάει έτσι.. καταρχήν 1)το DNA δεν αλλοιώνεται σε μια γενιά και λόγω μιας μεμονομένης (2,3,4,5 αν θέλετε) επίδρασης που πάει να πει αν έχεις 400 έλληνες προγόνους δεν έγινες άραβας επειδή έχεις και 3 άραβες... αν άλλαζε τόσο εύκολα το DNA τότε θα είχαμε μεταλλάξεις κάθε 100 χρονια και ο σύγχρονος άνθρωπος δεν θα έμοιαζε καθόλου με τους ανθρώπους του 15ου αιώνα ας πούμε... 2) Οι αρχαίες εποχές αλλα και οι πιο πρόσφατες δεν ήταν το ίδιο με την δικη μας... δεν ήταν όλοι sex drugs and rock'n'roll... δεν γινόταν της πόπης το κάγκελο.. και ακόμα και οι εισβολές εκ των πραγμάτων δεν επηρέαζαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για παράδειγμα σήμερα με την τεχνολογία τους δρόμους, αυτοκίνητα κτλ η συντριπτική πλειοψηφία του ιρακινού πληθυσμού δεν έχει δει αμερικανο στρατιώτη από κοντά.. ποσο μάλλον να βιάστηκε από αυτόν.. φανταστείτε στις αρχαίες εποχές που και το ήθος ήταν άλλο και αυτή η δυνατότητα της εξάπλωσης ήταν πολύ περιορισμένη.. (πατριαρχικές οικογένειες σε κάστρα βουνά γκρεμούς χωρια στου διαόλου την μάνα κτλ) οποτε και οι οποιοι βιασμοί κτλ που γίνανε συγκριτικά με το συνολικό πληθυσμό ήταν απλά μικρά ποσοστά. Τέλος δεν ξέρω για εσάς αλλα εγώ μπορώ να ξεχωρίσω άνετα έλληνα στο πλήθος και έχω πάει σε κάμποσες χώρες είμαστε διαφορετικοί και φαινοτυπικά... (και μην μου πείτε τώρα για εξαιρέσεις όπως τον ξάδερφο του κώστα που μοιάζει με κινέζο και αλλα αστεία μιλάω για τον γενικό κανόνα..) Επίσης δεν έχουμε τυχαία τα ίδια ήθη και έθιμα (παραδοσιακά φαγητά, συνήθειες κτλ) με τους αρχαίους έλληνες αλλα και την ίδια γλώσσα που είναι σχεδόν αυτούσια.. Όλα αυτά είναι δυνατόν να γίνουν μονο αν από γενιά σε γενιά υπάρχει η μετάδοση της κολτούρας και η μετάδοση της κολτούρας γίνετε μονο αν είναι δικη σου αυτή η κουλτούρα... αν ο προ προ προ προπάππους σου ηταν τούρκους δεν θα μάθαινε ελληνικά στον προ προ προπαππού σου... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2013 από The_Colonel
akpe Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μια παρατήρηση μόνο, δε νομίζω το siktir να το καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε Έλληνας πριν από 4.000 χρόνια. Carry on. 2
The_Colonel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δε μου αρκει η γλωσσα για κατι τετοιο. Δες σημερα για παραδειγμα μια γλωσσα που ξεκινησε στην Ευρωπη, οπως τα Ισπανικα και ομιλειται σχεδον σε ολη τη Λατινικη Αμερικη. Τι σχεση εχουν πολιτισμικα οι Λατινοαμερικανοι με τους Ευρωπαιους Ισπανους? Οσο για τα ελληνικα, χωρις να μπορω να αποδειξω τιποτα, εχω την αισθηση οτι ο λογος που τα μιλαμε ακομα και μεις σημερα ειναι γιατι τα υιοθετησε το Βυζαντιο (η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια δηλαδη) ως επισημη γλωσσα. Αν δεν ειχε γινει αυτο, ακομα και αν καταληγαμε παλι απο διαβολικη συμπτωση να κερδιζαμε την ανεξαρτησια μας το 19ο αιωνα δεν πιστευω οτι θα μιλαγαμε ελληνικα, ουτε καν οτι θα αυτοπροσδιοριζομασταν ως Ελληνες. Καθαρα δικη μου εικασια αυτο. Το Βυζαντιο ομως απεχει παρασαγκας απο την Αρχαια Ελλαδα. έχουν σχέση είναι πληθυσμιακά μεγάλο ποσοστό ισπανοί που μετανάστευσαν (όπως στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τόσοι ινδιάνοι περισσότεροι είναι γερμανοί ιρλανδοί άγγλοι και από διαφορες φυλές της αφρικής που αρχικά τους μετανάστευσαν οι πρώτοι με το ζόρι) στον καναδά είναι και αρκετοί γάλλοι γιαυτο είναι και τα γαλλικά επίσημη γλώσσα τους Μια παρατήρηση μόνο, δε νομίζω το siktir να το καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε Έλληνας πριν από 4.000 χρόνια. Carry on. καλά ναι αλλα ήθελα να το πω αν και σίγουρα θα έπιανε το νόημα γιατί είναι απλά κομμένα κάποια φωνήεντα Αει σ(υ) '(ο)ικτίρ(ω) (= σε λυπάμαι αιώνια)
akpe Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Σχετικό-άσχετο πάντως με την «απομυθοποίηση» των αρχαιών, έπεσα πρόσφατα πάνω σε αυτό το άρθρο στο Cracked και έχει αρκετό ενδιαφέρον. Έστω και για κάποιον που υποτίθεται τα γνωρίζει. Σε γενικές γραμμές, καταλήγει σε αυτό: See, part of the problem is that we interpret the ancient Greeks through the works and words of those who were most prominent ... and those who were most prominent also happened to be their most exceptional minds. But the average ancient sheepherder didn't give two shits about logic, literature, or the theater -- he was too busy being a sheepherder who preferred the comfort and familiarity of superstition.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δε μου αρκει η γλωσσα για κατι τετοιο. Δες σημερα για παραδειγμα μια γλωσσα που ξεκινησε στην Ευρωπη, οπως τα Ισπανικα και ομιλειται σχεδον σε ολη τη Λατινικη Αμερικη. Τι σχεση εχουν πολιτισμικα οι Λατινοαμερικανοι με τους Ευρωπαιους Ισπανους? Οσο για τα ελληνικα, χωρις να μπορω να αποδειξω τιποτα, εχω την αισθηση οτι ο λογος που τα μιλαμε ακομα και μεις σημερα ειναι γιατι τα υιοθετησε το Βυζαντιο (η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια δηλαδη) ως επισημη γλωσσα. Αν δεν ειχε γινει αυτο, ακομα και αν καταληγαμε παλι απο διαβολικη συμπτωση να κερδιζαμε την ανεξαρτησια μας το 19ο αιωνα δεν πιστευω οτι θα μιλαγαμε ελληνικα, ουτε καν οτι θα αυτοπροσδιοριζομασταν ως Ελληνες. Καθαρα δικη μου εικασια αυτο. Το Βυζαντιο ομως απεχει παρασαγκας απο την Αρχαια Ελλαδα. Ποια διαβολικη συμπωση ηταν,που κερδισαμε την ανεξαρτησια μας? Δεν υπαρχει λαος που να εχει μεινει για παντα υποδουλωμενος. Ολοι οι λαοι καποιοι στιγμη,με τον εναν η με τον αλλον τροπο ανεξαρτοποιηθηκαν. Εδω διαλυθηκε η Σοβιετικη ενωση.Αφρικανικες χωρες και αλλες,ολες μα ολες,καποια στιγμη ανεξαρτοποιηθηκαν. Εμεις θα μεναμε για παντα υποδουλοι αν δεν υπηρχε η διαβολικη συμπωση? Η Οθωμανικη Αυτοκρατορια,εκτος απο την Ελλαδα,απλωνοταν σε ολα τα Βαλκανια μεχρι την Ουγγαρια. Τιποτα κοινο δεν εχουν αυτοι λαοι,οπως και εμεις με τους Τουρκους. Ουτε οι Ουγγροι,ουτε οι Ρουμανοι,ουτε οι Σερβοι,ουτε οι Ελληνες. Επειδη ειμαστε νοτιοι Ευρωπαιοι ειμαστε λιγο πιο σκουροχρωμοι,οπως οι Ιταλοι και οι Ισπανοι.Αυτο ειναι ολο. Μην τρελαθουμε τωρα.Οι Ουγγροι ειναι σαν τους Τουρκους και αυτοι? Εχω γνωρισει και Τουρκους και πολλους Ουγγρους και Ρουμανους και Σερβους. Και κατι αλλο.Το να λεμε οτι ειμαστε απογονοι των αρχαιων Ελληνων,δεν σημαινει οτι κοιταζομαστε στον καθρεφτη και νομιζουμε οτι ειμαστε ο Περικλης. Δεν τρεχει και τιποτα. Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει συνεχως να το απαξιωνουμε και αυτο,επειδη εχουμε οικονομικα προβληματα οπως ο μισος πλανητης.
The_Colonel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 συμφωνώ απόλυτα αν και τώρα ξέρω ότι θα αρχίσει το flaming μετά από αυτό που θα γράψω αλλα πάραυτα θα το κάνωπιστεύω ότι η κληρονομιά μας δεν είναι τυχαία και νομίζω ότι συγκριτικά είμαστε καλύτεροι...όχι με την έννοια ότι είμαστε όλοι πρώτοι κτλΑλλα για παράδειγμα τα κατωτερα στρώματα (από άποψη εφυΐας δυνατοτήτων συμπεριφοράς κτλ) των ελλήνων είναι πάλι καλύτεροι συγκριτικά με τα κατωτερα άλλων λαών πχ κοιτώντας στις ΗΠΑ στην ινδία κτλ.. ο κυρ θύμιος από το χωριο ο μπεκρής που μένει σε μια αποθήκη είναι αρκετά πιο ηθικός και οξυδερκής σε σύγκριση με έναν howbo της αμερικής ή έναν βαλμικι της ινδίας η τον fritz της γερμανίας...δεν είναι τυχαίο που δεν σφαζόμαστε ας πούμε και δεν υπάρχει η εγκληματικότητα όπως υπάρχει σε άλλες χώρες (ΗΠΑ,γερμανία,Αγγλία κτλ) παρότι είναι πιο οργανωμένες καλύτερο σύστημα παιδείας περισσότερες δουλειές μιστοί, νομοι τάξη κτλούτε είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρα τα στραβά που μας συμβαίνουν είμαστε έτσι όπως είμαστε και δεν είμαστε σαν τις φυλές της αφρικής που και αυτές γνώρισαν υποδούλωση κτλεξάλλου ακόμη και τώρα παρα την ανύπαρκτη πολιτική, την αδιαφορία για τον πολίτη τον κατακερματισμό και την διχόνοια πάντα υπάρχουν αρκετοί έλληνες που παγκοσμίως διακρίνονται και έχουν απήχηση από διευθυντές,καθηγητές,επιχειρηματίες μέχρι και καλλιτέχνες και νομίζω δεν είναι τυχαίο αυτόΝαι δεν είμαστε όλοι άριστοι πρώτοι κτλ αλλα συγκριτικά συγκρίνοντας ίδια "επίπεδα" ανθρώπων οι δικοί μας είναι ένα click πιο πάνω από το αντίστοιχο "επίπεδο" ανθρώπου σε άλλη χωρα.. 1
gigisoni Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 έλα είσαι απλά troll... δεν έχεις καμια άποψη περί του θέματος (προσοχή άλλο άποψη άλλο γνώμη... γνώμη έχει ο καθένας και μια μαϊμού είναι απλά αυτό που γουστάρουμε.. άποψη είναι όταν έχεις ψάξει κάτι και έχεις βγάλει συμπεράσματα.. εσύ είναι φανερό ότι τρολλαρεις και δεν έχεις ιδέα... καταρχήν τα περισσότερα τα χριστιανικά έθιμα προέρχονται από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο σχεδόν αυτούσια όπως όλες οι τελετουργίες του πάσχα κτλ.. απλά τότε τα κάνανε για τον διόνυσο,αδωνη κτλ τώρα για τον χριστό. και πολλά αλλα απλά 1) βαριέμαι να ψάχνω το web αναλυτικά για ένα troll 2) δεν έχουμε τόσο πλούσιο ελληνικό internet έτσι και αλλιώς για να βρω πηγες online.. πήγαινε σε κάποιον λαογράφο να σου τα πει αναλυτικά αν ενδιαφέρεσαι.) και για να σου αποδείξω έμπρακτα ότι η γλώσσα μας δεν άλλαξε θα σταματήσω να απαντάω στα ανούσια χωρίς επιχειρήματα post σου με μια έκφραση που το άκουσμα της θα καταλάβαινε και 4000 χρονια πριν ο οποιοσδήποτε έλληνας Άι σιχτίρ Όχι αγόρι μου, δεν θα σου κάνω την χάρη να ασχοληθώ άλλο, γιατί σύμφωνα με την δική σου άποψη, γιατί γνώμη έχει και μια μαιμού, περισσότερα γνωρίζει κάποιος που οι μόνες του πηγές είναι τα βιβλία του Λιακόπουλου από ένα πτυχιούχο αγγλικής/ιταλικής/γαλλικής φιλολογίας. Όχι αγόρι μου, δεν τρολάρεις, απλά είσαι παντελώς ανίδεος και οι μόνες σου πηγές είναι τα blogs του κώλου και ο Λιακόπουλος. Ο γιατρός είπε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ναι, οπότε ναι, πετά ο γάιδαρος και ναι, υπάρχουν και πράσινα άλογα....θα σου χαλάσω εγώ χατίρι; Ποια διαβολικη συμπωση ηταν,που κερδισαμε την ανεξαρτησια μας? Δεν υπαρχει λαος που να εχει μεινει για παντα υποδουλωμενος. Ολοι οι λαοι καποιοι στιγμη,με τον εναν η με τον αλλον τροπο ανεξαρτοποιηθηκαν. Εδω διαλυθηκε η Σοβιετικη ενωση.Αφρικανικες χωρες και αλλες,ολες μα ολες,καποια στιγμη ανεξαρτοποιηθηκαν. Εμεις θα μεναμε για παντα υποδουλοι αν δεν υπηρχε η διαβολικη συμπωση? . Δεν υπάρχει μόνο η υποδούλωση ή ανεξαρτοποίηση, υπάρχει και ο αφανισμός. Παραδείγματα.... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_extinct_indigenous_peoples_of_Russia http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/02/05/india.extinct.tribe/ http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_extinct_indigenous_peoples_of_Brazil
rus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ok είσαι γιος τουρκόγυφτων περσών αιγυπτιων και σλάβων κλεφτών και απατεώνων και δεν έχεις ούτε 0.0001% σχέση με τα άτομα που ζούσαν επί χιλιετηρίδες σε αυτόν τον τόπο ... ήρθες σαν την πανούκλα σε αυτά τα μέρη.. και όλοι μας Εσυ φιλε νομιζεις οτι οι τουρκοι, οι περσες και οι αιγυπτιοι ηταν σκλαβοι, κλεφτες και απατεωνες? Ενω οι ελληνες αρχοντες ε... Γνωριζεις οτι οι αιγυπτιοι εχουν μεγαλυτερη ιστορια απο τη δικη μας? στον καναδά είναι και αρκετοί γάλλοι γιαυτο είναι και τα γαλλικά επίσημη γλώσσα τους Καλο αυτο Στον Καναδα μιλανε γαλλικα γιατι οι πρωτοι κατακτητες και εποικοι της περιοχης ηταν γαλλοι (ταυτοχρονα με τους αγγλους). Αργοτερα οι αγγλοι επικρατησαν και ο Καναδας εγινε αλλη μια βρετανικη αποικια. Οι κατοικοι σημερα του Καναδα ειναι φυσικα καναδοι. 1
Bspus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ποια διαβολικη συμπωση ηταν,που κερδισαμε την ανεξαρτησια μας? Δεν υπαρχει λαος που να εχει μεινει για παντα υποδουλωμενος. Υπαρχουν και αυτοι που αφομοιωνονται. Αλλα υπαρχουν και αυτοι που μενουν τυπικα υποδουλωμενοι, ασχετα αν αυτο απο καποιο σημειο κι επειτα δεν εχει και τοση σημασια. Οι Ουαλοι για παραδειγμα εχουν ακομα καποια μορφη της δικιας τους γλωσσας και δικα τους εθιμα αλλα δεν παυουν να ανηκουν ακομα στη Μ. Βρετανια. Αλλα αυτο που εννοουσα ειναι οτι ουσιαστικα μιαλω για εναλλακτικη ιστορια. Τα παντα μπορει να ειχαν εξελιχτει διαφορετικα τοσες εκατονταδες χρονια μετα, ακομα και απο μια πολυ μικροτερη αλλαγη απο αυτη που ανεφερα, και οχι μονο για την Ελλαδα αλλα για ολον τον κοσμο. Γι' αυτο θα ηταν συμπτωση
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ο filliposMD αν και γιατρός τα είπε καλά (κατά το "αρχαίο" ουδείς μωρότερος των γιατρών εάν δεν υπήρχαν οι διδασκάλοι). Για την ακρίβεια, τα είπε πολύ καλά. Όσο για το εάν είμαστε καλύτερα-οι.... Μία ματιά στις κοινωνίες των Nordic χωρών θα δείξει για το τι είμαστε. Καμία συνοχή ως κράτος, καμία πίστη στους κρατικούς θεσμούς και μηχανισμούς και κανένας σεβασμός και τήρηση των υποχρεώσεων ως πολίτες. Επίσης, δεν έχουμε ούτε πειθαρχία (π.χ. Κινέζοι). Ακόμα, δεν έχουμε ούτε και κοινωνικά πρότυπα (π.χ. Άραβες, όποια και εάν είναι αυτά που έχουν... τα έχουν όμως και τα τηρούν). Δεν έχουμε ισχυρή γλώσσα (π.χ. googlάρω... ). Έχουμε όμως άπειρο κόμπλεξ. Νομίζουμε ότι επειδή είχαμε μία από τις πρώτες γλώσσες, αυτό ήταν και τελείωσε. Νομίζουμε ότι επειδή έλιωσαν οι πάγοι πρώτα σε κάποια σημεία της γης και ευνοήθηκαν οι πολιτισμοί για γνώση, έχουμε την γνώση χωρίς να κάνουμε τίποτα. Νομίζουμε ότι το είμαστε καλύτεροι από τους άλλους χωρίς όμως να ξέρουμε σε ποιον τομέα. εξάλλου ακόμη και τώρα παρα την ανύπαρκτη πολιτική, την αδιαφορία για τον πολίτη τον κατακερματισμό και την διχόνοια πάντα υπάρχουν αρκετοί έλληνες που παγκοσμίως διακρίνονται και έχουν απήχηση από διευθυντές,καθηγητές,επιχειρηματίες μέχρι και καλλιτέχνες και νομίζω δεν είναι τυχαίο αυτό Οι Κινέζοι και Ινδοί που διακρίνονται οι ΠΟΛΥ περισσότεροι από τους Έλληνες. Άρα, που είμαστε καλύτεροι; Επίσης, από την στιγμή που το ίδιο ισχύει για όλες τις εθνικότητες... γιατί είμαστε καλύτεροι εμείς; 1
Cossutius. Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ασχετο αλλά για τον Αντετοκουνπο το συμπέρασμα βγήκε από άλλον ότι ειναι απόγονος των Αρχαίων. Εγω απλα έγραψα ότι ειναι περισσότερο Ελληνας απ όσο κάποιος που ζει στην Αμερική και δεν μιλάει τη γλώσσα ούτε εχει γεννηθεί η πατήσει εδώ και απλα εχει γονείς Ελληνες η παππού! Sent from my iPhone using Insomnia
Fotis13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Η ταυτιση αποψεων αρχαιολαγνων - ανιστορητων με τους ψεκασμενους δεν σας κανει εντυπωση; θελω πω ειναι τυχαιοτο χαμηλο επιπεδο;<br><br> Sent from my iPhone5 using Insomnia 2
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δε μου αρκει η γλωσσα για κατι τετοιο. Δες σημερα για παραδειγμα μια γλωσσα που ξεκινησε στην Ευρωπη, οπως τα Ισπανικα και ομιλειται σχεδον σε ολη τη Λατινικη Αμερικη. Τι σχεση εχουν πολιτισμικα οι Λατινοαμερικανοι με τους Ευρωπαιους Ισπανους? Οσο για τα ελληνικα, χωρις να μπορω να αποδειξω τιποτα, εχω την αισθηση οτι ο λογος που τα μιλαμε ακομα και μεις σημερα ειναι γιατι τα υιοθετησε το Βυζαντιο (η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια δηλαδη) ως επισημη γλωσσα. Αν δεν ειχε γινει αυτο, ακομα και αν καταληγαμε παλι απο διαβολικη συμπτωση να κερδιζαμε την ανεξαρτησια μας το 19ο αιωνα δεν πιστευω οτι θα μιλαγαμε ελληνικα, ουτε καν οτι θα αυτοπροσδιοριζομασταν ως Ελληνες. Καθαρα δικη μου εικασια αυτο. Το Βυζαντιο ομως απεχει παρασαγκας απο την Αρχαια Ελλαδα. Το Βυζάντιο επέλεξε την ελληνική γλώσσα ως επίσημη γιατί στην επικράτειά του κατοικούσαν πολλοί Έλληνες ή ελληνομαθείς αλλά και γιατί ήταν η γλώσσα του πολιτισμού της εποχής. Δεν ήταν τυχαία επιλογή. Το ότι απέχει από την αρχαία Ελλάδα το Βυζάντιο είναι προφανές. Μελετούσαν τα αρχαία κείμενα μόνο για την παιδαγωγική και γλωσσολογική αξία τους. Σε όλη την Ευρώπη όμως παραμελήθηκε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία μέχρι και την αναγέννηση. 1
firewalker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Τα αρχαία Ελληνικά δεν είναι παλιότερα από τα Λατινικά; Κάπου μαζί με τα Αραμαϊκά. Αν δεν κάνω λάθος (τα αρχαία Ελληνικά) είναι η επίσημη γλώσσα του Πατριαρχείου των Χριστιανών ορθόδοξων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις